Magas-bakonyi kirándulás

Összejött mára mindenki, én meg egyedül mentem, mert sem Szilvi, sem Vince nem akart velem jönni, úgyhogy gondoltam kihasználom, hogy felkerültek az X-re tegnap a Kumhók.
Szokás szerint agyaltunk, hogy merre menjünk, végül az lett a gondolat, hogy valahol a 82-es úton túl autózzunk, érdemi sár úgysincs sehol. Megdöbbentő módon úgy jutottunk el Eplényig, hogy egyszer sem tévedtünk el :)



Utána viszont elég hamar elvesztettük a fonalat, hogy vajon merre kéne menni, de szerencsére Marcinál volt egy Navitel + tuhus térkép kombináció. Úgyhogy viszonylag könnyen eljutottunk a Papod-hegyi kilátóhoz.



Következő pontnak Porvát néztük ki. Elég hosszú útvonalon jutottunk le Hárskútra, de legalább szép helyeken jártunk. A pénzesgyőri földutat meg lekövezték, most gyakorlatilag autópálya van ott, ahol egy éve letéptem a lökhárító alját normál haladás közben :)

Pénzesgyőrbe érve még a nap is kisütött, meg találtunk némi saras részt is. Az útvonalunk annyira közel ment el a Kőris-hegyhez, hogy akkor már felgurultunk aszfalton, igen rég jártunk már arra.



Kezdett már lemenni a nap, úgyhogy aszfalton gurultunk vissza a kereszteződésig, de ott az lett volna a koncepció, hogy próbáljunk meg valami normálisabb úton, de nem aszfalton átmenni Zirc felé.

Hát, ez mérsékelten jött össze, de találtunk egy zsákutcát, aminek a végén nagyon szép dzsuva volt, úgyhogy sikerült ízlésesen összekenni az összes autót :)



Innen aztán végülis kimentünk már a köves úton Szépalmapuszta felé, aztán Porvától már aszfalton jöttünk Olaszfalu - Jásd irányában.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!