Fék

A múlt heti sarazás után szép csikorgós hangja lett a bal első féknek, aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, mert szinte mindig kifogom a kavicsokat, ami a féktárcsa porvédője mögé vagy a féknyeregbe szorulva hasonló hangot okoz. Ez viszont nem nagyon akart elmúlni.
Pénteken korán végeztem a melóban, és egy szolid két órás elfoglaltság keretében lemostam magasnyomásúval az Vitorlát és az X-et is. Utóbbinál próbáltam különösen alaposan kipucolni a bal első féket, de a hangja nem lett érdemben jobb. Aztán szombaton elmentünk vele Pestre, de még így sem múlt el, így kezdett látszani, hogy most nem kavicsról van szó.

Vasárnap reggel aztán szétszedtem, és kiderült, hogy kopásjelzős fékbetét való bele, és a kopásjelző hangját lehetett hallani. Mindig tanul az ember :) Vasárnap lévén eljátszottam a gondolattal, hogy kicsit flexelek a kopásjelzőből, de aztán elvetettem az ötletet :P
Ma reggel rendeltem egy garnitúra fékbetétet inkább, fura mód elsőre stimmelt a méret. Azért látható a különbség :)



A dugattyú visszanyomását sejtettem, hogy nem lesz egyszerű, így vettem egy iparibb kivitelű pillanatszorítót, ezzel némi járatás után már simán becsusszant a cucc, felraktam, ránézésre jó is lett.

Nekiálltam a jobb oldalnak is, ami szétfelé még viszonylag könnyen jött, de a dugattyú az istennek sem akart becsúszni. Közben hazaért Szilvi, segített pedált nyomkodni. Addig járattuk ki-be a munkahengert, amíg valahogy leugrott róla a karmantyú annyira, hogy elkezdjen szivárogni. Jeee. Próbáltam igazgatni, de nem látszott semmi rendellenes, ellenben benyomott állapotában még mindig levedzett. Éreztem, hogy ezt nem úszom meg, úgyhogy kiszedtem a dugattyút, és hát nem volt szép.



Sajnos az a rozsda simán tapintható volt, és valszleg azért ugrott szét, mert a peremben is elég vastag rozsda volt helyenként.
Lecsiszoltam ill. kapirgáltam, amennyire lehetett, a végén még ezres papírral is simogattam, viszonylag elfogadható lett. A gumit viszont nem bírtam kiszedni a nyeregből, és nem akartam kipróbálni, hogy elszakad-e, így a helyén pucoltam ki, amennyire tudtam. Az egészet kifújkáltam kompresszorral is, aztán betömködtem a dugattyút. Ránézésre nem folyt, így lelégtelenítettük, érzésre működik, és fog is normálisan. Remélem, nem kezd el folyatni.

Megint sikerült egy sima fékbetétcseréből három órás szopást csinálni :)

Kommentek

viandr

Abszolút átérzem, hogy miről beszélsz :) Most jöttem be fék szerelésből, a dugattyúval nekem is meggyűlt a bajom.
Milyen irányba csiszoltad a dugattyút? Elvileg a dugattyú tengelyvonalára merőlegesen érdemes, (tehát körkörösen) így kisebb eséllyel fog folyni, nem "vezeted" ki onnan az olajat.

nyuszy

viandr #55942:
Körkörösen próbáltam, plusz a tövénél próbáltam egyáltalán nem bántani.

szembenaforgalommal

Én már leszoktam arról, hogy "hopp ezt gyorsan megcsináljuk" nekiugrok valaminek, ötletszerűen. Mindig egy több órás önsorsrontás lesz belőle :) Szóval ha nekifogok valaminek arra már jó előre rákészülök, célzottan :)

nyuszy

szembenaforgalommal #55948:
Na jó, de arra sosem lehet felkészülni, hogy mi más fog még szétdőlni :)
Annyira azért én is felkészült vagyok, hogy nem ér váratlanul, ha plusz 1-2 napot áll az autó.

Kopányi Sándor

Neked találnak elsőre Suzukihoz való alkatrészt, vagy mintát viszel? Nekem a fékbetétet évjárattal és motorszámmal sem találták el(másodikra sem). Sőt ha azt mondtam, hogy Tokico akkor furán néztek rám... Azóta csak itt veszek Suzuki alkatrészt: suzuparts.hu ajánlom, ha valami olyan kell ami esetleg Bárdi és társainál nincs. Ja és érti a Suzukit!

nyuszy

Kopányi Sándor #55959:
Én nem hiszek semmilyen katalógusnak, így lemérem a kiszedett alkatrészt, majd végigtúrom magam az Unix/Bárdi/egyek katalógusait, és konkrét cikkszámmal hozatom meg a helyi autósbolttal. És azért nem próbálok okosban szerezni cuccot, mert még így is lehet, hogy szar lesz, szóval nem árt, ha könnyen vissza tudom küldeni.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!