Samurai-napi Túra 2015

A t. kollégák a fórumról felvetették múlt héten, hogy állítólag januárban megbeszéltük, hogy idén április 11. lesz a szokásossá vált túra időpontja. Uhh, én erre nagyon nem voltam felkészülve, ráadásul múlt hét végén pont Szilvi szülinapját ünnepeltük Amszterdamban...
Maradt a húsvét hétfő, mint egyetlen nap az útvonal megálmodására.

Szerencsére már előző hétvégén voltunk kinn egy kört, és pont olyan útvonalakat nézegettünk, amiket régen nem jártunk, és elvi síkon jók lennének egy túrára.





Még ki is pucoltunk egy pár olyan utat, mai már járhatatlanná vált. Szóval volt annyi előkészítés, hogy húsvét hétfőn már nem teljesen koncepciótlanul álltunk neki a dolognak. Az itiner eleje a tési út jobb oldalán kanyargott, majd a Vár-völgy könyékét vettük célba, végül a lőtéren is kupcuoltunk egy völgyet, amit benőtt a tüskés mindenféle - eközben meg elkezdett szakadni a hó is... Imádtuk :)
Aztán hogy jó legyen, hazafelé a nyolcason előjött valami rettenet hang az autóból. Megálltam, elmúlt. Elindultam, megint előjött, megint megálltam, elmúlt, és többet nem jött elő. Aztán egész héten használtam az autót, semmi fura nem volt vele - találomra nem álltam neki szétszedni semmit, gondoltam, majd kiforrja magát.

--

Eljött aztán a szombat, a túra napja. A rövid jelentkezési idő miatt nem lettünk túl sokan, amit nem is bántunk. Lajos beült mellém utasnak, aztán a szokásos helyen találkoztunk a többiekkel, papíroztunk, és elindultunk.



A tési út jobb oldalán lévő völgyben mentünk el az első jobb oldali kijáróig, ahová felkanyarodva konstatáltam, hogy rohadtul nincs első hajtásom :( Felszenvedtem az autót, és arra jutottam, hogy ezzel nem sokat tudunk kezdeni. A többieket sem akartam váratni, szóval az lett a megoldás, hogy átültem Sanyához, Lajos meg lement az X-szel hozzá, és utánunk jött a Pajeróval.











Innentől már normálisan haladtunk, majd a vár-völgyes rész után némi tanácskozás után bevállaltunk egy kört a Sötét-horog felé, és a Mórocz-tetőn álltunk meg fényképezkedni. Visszafelé még útba ejtettük a lőteret is, aztán az aszfalthoz kiérve mindenki elindult haza.









A túra mérlege az én megszűnt első hajtásomon felül két horpadás, két elveszett rendszámtábla, egy leszakadt tankvédő, egy leszakadt sárpofozó és egy elveszett majd megkerült kiegyenlítő-tartály :) A többi képem elérhető itt.

--

Ma aztán leszedtem a féltengelyzárakat, és végülis meglett, mi a hiba:



Asszem eljött az idő a kézi féltengelyzárhoz :)
2015.03.29. - Kökörcsin 2015.03.29. - Upsz. 2015.03.29. - Behorpasztotta a motorháztetőt :( 2015.03.29. - Találtunk havat :) 2015.04.12. 2015.04.12.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!