Archívum: 2007 (155)

Tevékenységtérkép

2007.12.30. Vasárnap

Elmentünk megnézni, a Bakony magasabb részein milyen a hóhelyzet.
Az Öreg Futónén és a Kőris-hegyen is van olyan 20 centi valami, ami nem annyira hó, mint inkább zúzmara, de király :)
Sajnos autóval csúszkálásra alkalmas jeget nem találtunk sehol, pedig megnéztük Öskünél a 8-as mellett is. Majd felmentünk a Horogban, és Alsópere felé elmentünk Zircre, majd fel a Kőris-hegyre, aztán még a tócsás út és a Várvölgy közötti horogban szánkóztunk egy kicsit.
Hazafelé Lajosnak lett egy defektje, úgyhogy előreláthatólag a mai volt egyben az évzáró autózás is.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 20 fotó . 2 komment

2007.12.26. Szerda

Mivel a havazás jól elkerülte Fehérvárt, ellenben délen havazott, így tegnap elindultunk Mohácsra, előrébb hozva a karácsonyozós-rokonlátogatós kört.
Szekszárd magasságától már látszott a friss hó, Mohácson pedig 20 centi körüli havat találtunk, persze az utakat már rég letakarították.

Ma reggelre esett hozzá újabb 10-20 centi hó, úgyhogy délelőtt spontán autókázni indultunk, Béda felé. Sajnos csak egy autót láttunk árokban, plusz egy Niva pont akkorra csörlőzte ki magát, mire odaértünk.

Kihasználva a szép időt (=sok hó), ma jöttünk el Takyékhoz látogatóba, a Mecsekben is szép hó van :) Tök jó, és még szép is :) :) :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 14 fotó . Szólj hozzá!

2007.12.23. Vasárnap

Megtartottuk az idei karácsonyi autózást.
Gyönyörű az erdő, a magasabban fekvő részeken minden vastagon zúzmarás :)
Felmentünk a Tési út mellett, majd a kockás erdő környékén az ott megszokott eltévedés után elmentünk a B-völgybe, a járható rész végén ránk sötétedett, úgyhogy jöttünk is haza.



Hazafelé megvettük a karácsonyfát, aztán a méreteinek felmérése után idén a Borbet lett a nyerő talp :) :) :)

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok Szilvi nevében is!
nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . 6 komment

2007.12.19. Szerda

Szóval az úgy volt, hogy a hétvégi csörlős móka után elkezdtem akku-ügyben körülnézni.
Azt kellett tapasztalni, hogy extrém módon felment az akkuk ára, nyár óta kb. a másfélszeresére...
Egy olyan akku, ami tényleg tetszene (pölö Exide X-treme vagy X-tra, 55-65 Ah, 5-700 A indítóárammal) 30 ropi, de inkább több. Na de sebaj, ez van. Azért erősen hezitáltam, úgyhogy nem vettem semmit.

Aztán ma reggel szolid -8°C körüli hőmérsékletre ébredtünk, amin felbuzdulva némi nyöszörgést hallatott az autó, majd annyira elmúlt a villany, hogy a rádió elfelejtette az állomásokat. Akkutöltőt kitelepítettem a kocsiba, egy negyed órát rajta hagytam, utána már - kevés lelkesedéssel - beindult.

No de éreztem, hogy ez így nem lesz az igazi. Úgyhogy elindultam akkut nézni. Aztán arra kellett rájönnöm, hogy a normális akkuk kivétel nélkül jobb pluszosak, ellentétben a Suzukiéval. Magyarul nem csak az akkutartót kellett volna átszabni, hanem az összes főkábelt (generátor, test, csörlő két kábele) toldani kellett volna, az meg elég borzalmasan hangzik. Így aztán a további szopást elkerülendő, vettem egy belevaló Bosch akkut. 45 Ah, 330 A indítóáram, keskeny, vékonypólusú, bal pluszos, gondozásmentes. Két év garral (kapaszkodjatok) 22.700 Ft. Ez van, korábban kellett volna venni...

Ja, a tegnapelőtt vett izzók beváltak, az eddigiekhez képest ég és föld, úgyhogy vegyetek bátran olyat! :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 11 komment

2007.12.17. Hétfő

Elérkezettnek láttam az időt, hogy beruházzak új izzókra, mert az eddigiekkel kezdtem szánalmasan szarul látni, remélem, ezekkel jobb lesz. Még a bolt előtt be is szereltem őket, ebben szerencsére még lehet ilyet márkaszerviz nélkül :c)
Érdekes módon a boltban ezt ajánlották, pedig közel sem a legdrágább. Úgy látszik, ilyen is van :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 6 komment

2007.12.14. Péntek

Megjött a műszerfal Szekeresmarton kollégától.
Elvileg ez egy Cinquecento műszerfal, ami teljesen BIS-kompatibilissé lett alakítva, remélem, a gyakorlatban is igaz ez :)
Azt már előre látom, hogy szeretni fogom az egybekárpitot... Tavaszig persze nem valószínű, hogy nekilátok, most nem lenne hová kirámolni a kocsi belsejét.

2007.12.16. Vasárnap

A mai nap fő tanulsága: a döglött akku és a csörlőzés nem egy szerencsés párosítás.

Úgy kezdődött, hogy tegnap délután végre Fehérváron is esett a hó, és estére lett pár centi. Úgyhogy sok más idiótával egyetemben össze-vissza autóztam, és a Penny Market valamint az öreghegyi Plus parkolójában sikerült egy picit pörögni, bár sajnos elég vékony volt a hóréteg.
Éjjel tovább havazott, így ma délelőttre lett úgy 5 centi hó. Délelőtt felraktam a Pumákat, kellemes dolog hóban és havazásban kereket cserélni :)

Délután meg elmentünk autózni. Tudni kell, hogy a Jimny-vel most először jártam "igazi" hóban, mert még csak másfél éve van meg, tavaly télen meg nem annyira havazott. Erdélyben jártunk ugyan hóban vele, de az más volt.
Lényeg, hogy elindultunk a tési út mellett fölfelé, és az egyik "lépcsős" résznél valami hihetetlenül lehasalt az autó a bakhátra. Lajosnak most úgy 6 centivel nagyobb átmérőjű kerekek vannak a kocsiján, úgyhogy ő fel tudott menni. A Jimny viszont a diffiken és a lengőkarokon pihent. Lajos megpróbált meghúzni, ennek annyi értelme lett, hogy eltéptünk egy kötelet. Úgyhogy csörlő. Egy jó messze lévő fához tudtuk kikötni, és nem is lett volna vele gond, csak éppen a döglött akksim annyira nem értékelte a dolgot, ugyanis 10 mp csörlőzés után még a gyújtásról is elment a villany. Na, mindegy, lassan azért sikerült megoldani a dolgot, de most már nem lehet tovább halogatni az akkucserét.
Innen a Várvölgy felé vettük az irányt, a tócsás utat elkerülve, mert a jégbe beleszakadás annyira nem jó móka. A Várvölgyet nemrég kipucolták, de az elmúlt hét folyamán kidőlt egy nagy fa és környéke a vár fölött nem sokkal, úgyhogy nem tudtunk végigmenni.
Végülis kimentünk a murvásra, majd a tó felől bementünk a Horogba, felmentünk, aztán a  Mórocz-tető érintésével lementünk az alsó útra, és Bántának jöttünk haza.

Azt kell mondjam, a Jimny elég máshogy vidselkedik hóban, mint a Samurai, szokni kell.
De most már egész jól tudom irányítani :) :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 13 fotó . 8 komment

2007.12.08. Szombat

No, megvolt a nagy műtét.
Fél 10 körülre értünk Lajoshoz, további fél óra volt, mire sikerült kitalálni, hogy érdemes nekiállni a kuplungcserének. Lajos sejtése beigazolódott, a váltót csak az alváz szétvágása után lehetne kivenni a helyéről, ha benn van a motor. De aztán kiderült, hogy elég az, ha hátra van tolva, úgyhogy sikerült megoldani a dolgot, szolid 3 óra alatt.
Érdekes módon a Sachs kuplung baromi puha, nincs benne semmi olyan, hogy át kéne esnie egy holtponton, és mégis teljesen jól fog.
Bekerült közben az új tolatólámpa-kapcsoló, szerencsére tényleg ez volt a baja, most zsír.
Felkerült az új Panhard is. Ami érdekes, hogy ami eddig benn volt, az kb. 1 centivel rövidebb, mint a gyári. Ez most azt okozta, hogy 45°-ban áll a kormány egyenesen haladáskor. Sajnos a 70 körüli rázáson nem segített.
Miután végeztünk, kimentünk egy rövid körre, szép sár van mindenhol.

Aztán hazafelé gondoltam rövidítek a szokásos útvonalon, az elkerülő szervizútján. A murvás részen nem is volt gond, de van egy kb. 500 méteres szakasz, ahol az út a szántóföldön vág át, és az kevésbé murvás. Mondhatni fekete föld. Kénytelen voltam egy helyen megállni, és visszakapcsolni az elejét, mert már csak 5-6000-es fordulaton haladt a kocsi, úgy, hogy éppencsak mozgott :) :) Jó dolog az AT-s gumi :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 17 fotó . 13 komment

2007.12.07. Péntek

No, reggel 8-kor leadtam az autót szélvédőcseréltetési célzattal a Móri úti szervizben.
Délután mentem, meglepő módon semmi extra nem volt, elkészült a dolog. Egyelőre csak sötétben láttam, de szépnek tűnt.
Mindez 139.667 Ft volt. A szélvédőcsere munkadíja ebből szolid 32 kHUF, a ragasztóra is valami 13-at számoltak, na meg persze a kéder 12 ropi, a gyári szélvédő meg 83.
Nagyon nem gyenge...



Aztán élveztem a sötét + eső + fizetésnap + péntek + karácsony előtt kombináció örömeit. Eszement forgalom mindenhol, mindenki hülye.

Először egy kapuból akartam jobbra kifordulni egy kétsávos útra, végig parkoló autókkal (Fehérvár, Várkörút, Pannon irodaház udvara). Egyszer csak balról megállt egy ótó, minthogy szeretett volna oda befordulni. Miután megállt, láttam, hogy ki kéne fordulnom, ez a forgalmi helyzet egyetlen lehetséges megoldása. Elindultam, erre a jobbra indexszel álló autó mellett jobbról elsuhant egy biciklis, kb. 5 centi kellett volna hozzá, hogy fellökjem. Biztos jól mutatott volna az oldalában a görgősablak.

Kicsit később négysávos úton gurultam olyan 50-60-nal, a belső sávban, a külső úthibái miatt, irányomban nulla autó, szemből gyér forgalom, balról becsatlakozó út, várakozó autókkal (Berényin lefelé, a Pozsonyinál). Ahogy a szemből jövő autók elhagyták a kereszteződést, egy Focus kombi simán kikanyarodott elém, a belső sávba, 30 méterrel előttem.
Satufék, csúszás, Focus közeledés. Próbáltam közbe jobbra tartani, de nem vágytam rá, hogy felborítsam az autót. Szerencsére valami reflex-féle segítségével felengedtem a féket egy kicsit, úgyhogy sikerült nem megcsukni a Focust, pedig biztos jól mutatott volna a jobb hátuljában a görgősablak. Aztán a következő lámpánál mellé álltam, egy szőke picsa volt, intett, hogy bocsi. Én meg elgondolkodtam, hogy kár volt fékezni...

Aztán hazaérve az eső miatt felázoott rézsűn kicsit megcsúsztam, és szép puffanással állította meg a fal a kocsit. Úgy látszik, a görgősablak mindenképpen neki akart ma menni valaminek, és ez volt az utolsó lehetősége.

2007.12.02. Vasárnap

Tegnap voltunk pesti talin. Reggel 8-kor indultunk és a jó ég tudja mikor értünk oda, de nem is ez a lényeg, az úton semmi gond nem volt se oda se visszafelé :D .
 A szokásos helyen volt a gyülekező, majd innen a Vasúttörténeti Parkba vonultunk, ahol megnézegettük a sok szép csodát :) Azért tavasszal érezhetően jobb idő volt :D Ezután átvonultunk a kajáldába, ahol megtartottuk az éves közgyűlést, szavazgattunk meg ilyenek. Majd befutott KG is, és hozott tortákat, így megünnepeltük a Club126 harmadik születésnapját :)
Szép volt, jó volt, köszönet mindenkinek, aki ott volt :)

2007.11.26. Hétfő

Megjött a panhard meg a tolatólámpa-kapcsoló. Gyári Suzuki.
Közel 20 ropit fizettem érte...
Vajon ebben a darab vascsőben mi kerül ennyibe? Vagy az árának a kétharmadát a hajóút teszi ki?

Aztán volt ma szerencsém ocsmányirodázni, és a gyakorlatba is megtapasztalni a dolog szépségét (a várakozós részét most hagyjuk).
Eddig is tisztában voltam vele, hogy így működik, de most nekem fáj.
Szóval az milyen már, hogy a jogosítványom érvényességi ideje előtt egy hónappal kéne az újat intéznem? Mert ugye hivatalosan 30 nap alatt készül el. És amíg nem jön meg az új, addig nem vezethetek, hiszen nincs érvényes jogosítványom... Ilyenkor mi a véres faszért nem tudnak kiadni valami olyan idiglenes igazolványt, mint a személyinél?
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 8 komment

2007.11.24. Szombat

Ma Gabe segítségével eljutott hozzám a Wiktor segítségével az allegro.pl-ről beszerzett cucc :)
nyuszy @ . 6 fotó . 2 komment

2007.11.24. - Mi történt itt?

blog- kérdezhetitek joggal.Nos, haladunk a korral meg ilyenek.

Akik régóta ismeritek az oldalt, tudjátok, hogy anno ez az egész azért született, hogy Enikő átépítését dokumentáljam. Aztán közben nekem lett másik autóm, és úgy tűnt, hogy másnak is lenne igénye egy ilyen naplóra.
Mostanában pedig egyre több olyan poszt születik, amiben már nem konkrétan az autójáról ír a gazdája, hanem amolyan mit-láttam-ma jelleggel, ahogy az a klasszikus blogokon szokás.
Plusz felmerült az igény saját részről, hogy egymás blogjába is tudjunk írni, talán másoknak is jól jöhet.

Szóval úgy tűnik, az igények adottak, gondoltam próbáljuk ki, tényleg így van-e.
A legfontosabb, ami változott, hogy mostantól nem user- illetve autó-alapúak a naplók, hanem garázsonként vannak csoportosítva a bejegyzések. Egy garázsban pedig akár több user sok autója is állhat, ha a gyakorlatban is közösen foglalkoznak a dologgal.
Ezzel párhuzamosan a bejegyzésekhez sem kötelező kapcsolódó autót megadni, hiszen nem mindig van.

Viszont megjelent a taggelés (de szép magyar szó, de a címkézés szarul hangzik) lehetősége, a mi naplónkban már találhattok pár példát, hogy mire jó ez, persze még nem sikerült visszamenőleg ezer bejegyzést felcímkézni :) :)
Plusz megszületett az archívum, ami nem a címként beírt dátum alapján rendezi a posztokat (erre mondjuk egész jó magyar szó a bejegyzés), hanem a rögzítés ideje szerint.
Meg végre csináltam egy keresőt :)
Amit meg láttok is, hogy a külső is teljesen átalakult, a mostani forma talán még jobban inspirálja majd a kommentelőket (a hozzászólók az fórumon elmegy, de egy blogon olyan izé) a kommentelésre :)
Ide a címlapra pedig majd népszerűség alapján kerül ki a vezérblog.
Még vannak persze nem működő funkciók, meg még egy csmó minden fog változni is.

Remélem, hogy tetszeni fog nektek az új forma, ha bármi javaslatotok vagy észrevételetek van, írjátok meg ide!

INFO
A garázsok közvetlenül elérhetőek a
garazsneve.garageblog.hu címen is!
Valamint az új rendszerben lehetőség van bárkinek a garázsához saját
domainnevet rendelni, természetesen a domain költségein felül ingyenesen. Ha valakinek ilyen igénye lene, keressen meg!
nyuszy @ . 15 komment

2007.11.23. Péntek

Na. Ahogy az előző bejegyzésben írtam, keresztberepedt az első szélvédőm, egy kőfelverődésből kiindulva. Szóval jól körüljártam a témát.
Az úgy kezdődött, hogy elkezdtem a neten nézelődni, és igen horror, 30 ropis áron láttam szélvédőt. Gondoltam, majd spórolok...
Aztán eszembe jutott, hogy van casco a kocsin.
Mit veszíthetünk alapon felhívtam a lízingcéget (a törlesztővel együtt fiezetem a cascót), hogy ezt hogy kell intézni. Azt monsték, hívjam közvetlenül a Groupamát, ilyen összegnél nem kell jóváhagyás.
Hívtam. Aszonták, hogy szélvédőt csak márkaszervizzel cseréltethetek egyszerűen, máskülönben szemle meg anyámkínja. Viszont ha márkaszerviz, akkor meg kell csináltatni, számla, fizetnek, nekem csak a 10% önrészembe kerül.
Elmentem hát a szokásos Suzuki szervizemhez, akik kiszámolták, mennyibe kerül.
Kapaszkodjatok: 122.000 Ft. Valami 83 a szélvédő, 12 a kéder, 7 a ragasztó, meg 20 a munkadíj. Aszontam nekik, hogy ez azért eléggé hínnye. Különösen, hogy nekik KP-ben kéne kifizetni ezt, aztán majd a biztosítóval rendezzem én.
Bementem azért a biztosítóhoz is, ahol állították, hogy tényleg ki szokták fizetni kb. két hét alatt. Meséltem nekik az árakat, kérdeztem, nincs-e olyan, hogy gyorskárban kifizetik a felét, ők is jól járnak, meg nekem sem áll benne egy kisebb vagyon. És hihetetlen, de nincs rá mód. Szóval én hiába akarnék nekik spórolni... Ugyanezt mondta a telefonos központi ügyfélszolgálatuk is.
Némi nyomozással kiderítettem, hogy a Kubat-Vinczék kasztnis cége, a Móri úti szerviztelepen vállal olyat, hogy ők rendezik a biztosítóval. Úgyhogy elmentem oda, kitöltöttünk papírokat, aztán ha visszaigazolja nekik a biztosító, hogy van fedezet, akkor indulhat a móka, nekem csak az önrészt kell kifizetnem. Ja, egyébként itt már 130-ba fog kerülni, de ez már annyira nem lepett meg...

2007.11.18. Vasárnap

Ma Taky-ék eljöttek és elvitték a Csöpi régi téli kerekeit Enikőre, biztos csodásan fog kinézni kék kerekekkel :D Remélem nincs gond a gumikkal ;)
A retro felniket meg elhoztuk Fehérvárra, ha valakinek kell, akkor jelentkezzen :)

2007.11.18. Vasárnap

Kurvaélet. Az éjszaka folyamán valamikor végigrepedt keresztben a szélvédő, egy kőfelverődésből kiindulva. Kezd egy kicsit hosszú lenni a cserélendő dolgok listája...
Akku, kuplung, szélvédő, első panhard, tolatólámpa-kapcsoló, generátor(csapágy), és nemsokára a hátsó kerékagycsapágyak is... Éljen...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 10 komment

2007.11.16. Péntek

Huhh, ez a ponyva valami hihetetlen gáz :O
De mondjuk a felni sem illik rá, meg ezek az ülések is brrrr....
Egyébiránt mindez megvehető 3000 eurós kikiáltási, 4000 eurós villámáron az eBayen.
Így belegondolva, aki POP-ra vágyik, nem is csinálna olyan rossz bizniszt, ennyiből nem áll meg a felújítás még akkor sem, ha ingyen van egy lepukkant példány, és 1-200 kHUF regadóból behozható valószínűleg.

2007.11.13. Kedd

Kaptam ma ilyeneket névnapomra. Nagyon szépen köszönöm, nyuszy. A legkényelmesebb ülések, amikhez szerencsém volt eddig :) Imádom :D

Amúgy nyuszy meg nagyon sunyi volt, mert tegnapelőtt este még azzal nyaggatott, hohy mondjam meg mit szeretnék, mert különben nem kapok semmit. Utóbb kiderült, hogy akkor már egy hete megvette a cuccot. :D És szintén trükkös volt tegnap is, mikor hazaértem nem találtam sehol semmi apróságot sem. Már épp kezdtem elkeseredni, mikor azt mondja nekem menjek be a nagyszobába és nézzem meg, hogy a macska mit rombolt. Akkor találtam meg a virágot, én már annak is nagyon örültem. De ő csak azt mondta, hogy nézzem meg jobban, hogy mit tett tönkre a macska. Visszamentem és akkor megtaláltam az üléseket :D :D :D Volt nagy ujjongás meg minden, aztán egész este csak vigyorogtam :D

Ja, és azt mondta nekem, hogy emberünk nem adja el csak az üléseket (ez akkor volt, mikor felkerült hirdetésekbe a cucc, én meg mondtam, hogy kérdezzük meg hátha...).

Hát jól kitalálta... (nem tudom miért vagyok meglepve, elvégre tőlem tanulta :P )

2007.11.07. Szerda

Na ez a kemény :) :) :)

[flash=http://www.liveleak.com/player.swf?autostart=false&token=4ca_1194297253]

2007.11.04. Vasárnap

Voltunk ma Lajosnál, szépen meghegesztette az eltört ülésemet. Le kellett hozzá bontani róla a kárpitot. Háááát, hogy is mondjam...elég kókány a cucc :O Kéne valami normális ülés...

2007.11.04. Vasárnap

Tegnap Auchan-mosóban lemosattuk a kocsit. Merthogy fél évre visszamenőleg nem sikerült találni olyan fotót, amin nem saras az autó :c)
Ma pedig elmentünk Lajoshoz. Előszöris átnézegettük Bencét lakatolásügyileg, aztán Lajos meghegesztette Csöpi eltört ülését, végül pedig a Jimny megkapta az üregvédelmet. 7 éves autó létére elég keményen jön ki rajta a rozsda egy-két helyen, előbb-utóbb foglalkozni kell majd vele :(
Aztán kimentünk egy körre, én a tócsákat kerülgetve :D   Mikor először jártunk arra, hárman játszottak a tankmosónál (egy Samurai, egy Gaz és egy Uaz), persze normális gumija egyiknek sem volt, úgyhogy Lajos megmutatta, hogyan kell ezt csinálni :D Én egyrészt a mosás, másrészt az utcai gumik, harmadrészt a kuplung miatt inkább nem erőltettem. Mikor elindultunk, jött még három autó. Kavarogtunk egy kicsit az Ötfa-Baglyas környéken, majd a Hideg-völgy felé visszamentünk, addigra úgy 15 autó volt már a tankmosónál :)
Úgy látszik a vasárnapi szép időtől mindenkinek kedve támadt kimenni :)
A képekért bocsi, nem volt nálunk a Miónál jobb képalkotó eszköz :x
nyuszy @ . Suzuki X90 . 14 fotó . 4 komment

2007.10.29. Hétfő

Ma próbálkoztam, milyen sebességet lehet kihozni a kocsiból ezekkel a gumikkal, és autópályán, lejtőn ( :) ) megvolt a GPS szerinti 160 :D Hogy is mondjam, azért ennél a sebességnél elég érezhetően csökken a biztonságérzet, meg biztos a fogyasztás is jó 6000-es fordulaton :D :D :D

A kuplung meg totál KO, már igen gyakran csúszik meg elinduláskor, felváltáskor, hirtelen gázadáskor aszfalton is...
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2007.10.29. Hétfő

No, ez is sikerült :)
Nem kis munkával és hatalmas szerencsével sikerült beszélnem Bence első tulajdonosával :)
Sajnos már nem emlékszik az autóval kapcsolatban apró részletekre, mert nem fiatal, és 4 db Kispolszkija is volt újonnan, és bár nem sok esélyt lát a sikerre, de megígérte, hogy körülnéz a fényképek és egyéb régi kacatok között, hátha talál valami képet, amin rajta van az autó :) :) :)
nyuszy @ . 7 komment

2007.10.23. Kedd

Nekünk kicsit hosszabb volt a pécsi tali, mint a többieknak, igaz mi 2 napot Mohácson voltunk :D

Pénteken délben indultunk, majd a hatalmas forgalomban előzgetve 2 és fél óra alatt értünk Mohácsra, ott anyáméknál leraktuk a macskát, aztán tűztünk tovább Pécsre. VadMacsékhoz hasonlóan mi is a sörgyárhoz mentünk rögtön. Eléggé nehézkesen gyűlt össze a banda, de végülis elindultunk gyárlátogatásra, ahol tök sokat megtudtunk arról, hogyan is készül a nedű :D Amúgy szerintem a csoportvezetőnk halál jó fej volt és igencsak türelmes. :) Sörgyár után már nem volt idő elfoglalni a szállást, így egyből bowlingozni mentünk, hatalmas buli volt, összetettben 3. lettem (kár, hogy nem volt oklevél :P ) Majd innen még Makári volt a program, jól bevacsiztunk, jól esett. Mondjuk az alkalmazottak is körülbelül annyira örülhettek nekünk, mint mókus az erdőtűznek :D
Este még szolidan iszogattunk, jó volt, csak valaki mindig becsukta a fiú wc ajtaját és így sötétségbe borult a folyosó. Na de ez legyen a legkisebb probléma, ettől mi még ittunk :D

Szombaton reggel, mint azt már többen megírták, csodálatos zongoraelőadásra ébredtünk :) Gyorsan összeszedtük magunkat, aztán 2 felé széledtünk. Én az állatkertet választottam, Gabi meg betársult hozzám, így Bálint Karcsi felvezetésével elindultunk állatokat nézni. Az állatkert nagyon jó volt, csak csóri tigriseket sajnáltam nagyon, túl picike helyük van :(
Állatkert után a Makáriba mentünk ebédelni, finom volt a menü (remélem figyelitek, hogy most nem ettem lepényt :P ), majd kaja után elindultunk Siklós felé, majd onnan Villányba.
Villányból visszaérve a szállásra gyorsan vacsiztunk majd a nagyfőnökök elvonultak, mi meg elkezdtünk piálni (pedig meg akartuk várni őket). Erről inkább majd beszéljenek a képek :D Jó buli volt! : o)

Vasárnap kicsit nehezebben ment az ébredés, valamint a hangulatom sem hágott a tetőfokára, de nagynehezen magunkhoz térve elmentünk a Malomvölgyi tóhoz, ahol k@ hideg volt, de gyönyörű hely :)
Majd innen megint a Makáriba mentünk evés céljából. :) A kaja ismételten finom volt, egy szavunk sem lehet :) Innen szépen lassan mindenki elindult haza, Laceeee, Takyék meg mi maradtunk utoljára :)

Köszönjük Takyéknak a szervezést, mi jól éreztük magunkat (mint mindig)! Ha lesz kistali, szóljatok ;)

2007.10.19. Péntek

Na, ma útra kelünk Pécsre. Lemostam az autót, kb. másfél órát sikáltam mire tiszta lett. Tuti esni fog :( :P

2007.10.18. Csütörtök

Mivel holnap talira megyünk, elérkezettnek láttam az időt arra, hogy kitakarítsam az autót. Már nem is emlékszem, mikor lett utoljára takarítva :x

Ha nyuszy hazajön, akkor kap szép téli kerekeket, mert én nem bírtam a csvarokkal :P Meg le is lesz mosva...remélem holnap szakad majd az eső :P

Képek később

2007.10.14. Vasárnap

Sikerült ma két óra alatt szépen amortizálni, pedig nem is mentünk sehová, csak a környező murvabányákba meg a Száraz-Horogba... De azért szép volt, kivéve az eredmény :D

nyuszy @ . Suzuki X90 . 11 fotó . 7 komment

2007.10.14. Vasárnap

Nagyon nem szívesen írom meg ezt a bejegyzést, de úgy korrekt talán, hogy ha eddig mindenről írtam, akkor erről is...
Nem kertelek, a mai naptól új gazdája van Enikőnek.
Magyarázkodni nem fogok, de sajnos látni, hogy hány bejegyzés született átlagosan évente Enikőről az utolsó egy évben, meg előtte... Sajnos nem én írtam kevesebbet, hanem ennyire nem foglalkoztam vele. Megváltoztak a körülményeim, és emellett sajnos nem jutott közel annyi időm és energiám sem Enikőre, mint amennyinek kellett volna (három hónapja tankoltam bele utoljára, és még félig van).
Ahogy látom a helyzetet, a következő 5-10-20 évben ez annyival lesz másabb, hogy az időn és energián felül még a pénz is hiányozni fog.
Annak meg nagyon nincs értelme, hogy a kertben elrohadjon, legalábbis szerintem.
Így maradt ez a verzió. Remélem, Enikőnek jobb lesz így...
Egy 4,5 éves fejezet zárult le ezzel...

Update:
Enikő további sorsa itt követhető
nyuszy @ . 3 fotó . 55 komment

2007.10.07. Vasárnap

Kirándultunk egy picit, de csak a környéken.
Leginkább a bozótjárás volt a jellemző, de azért most is láttunk szép helyeket.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . 5 komment

2007.10.05. Péntek

Ma szomorúan konstatáltam, hogy tegnapelőtt lejárt a zöldkártyám. Legalább megvan a hétfői projekt. :D

2007.09.30. Vasárnap

Kirándultunk ma egy picit (aszfalton), egy olyan szolid 200 km-t :)
Először elmentünk Szápár és Csetény közé szélerőművet nézni, de közben útbaejtettük a fehérvárcsurgói víztározót Kincsesbánya felől. Aztán sétáltunk a veszprémi várban, megnéztük a nagyvázsonyi Kinizsi várat, elmentünk Tihanyba, majd Királyszentistván felé jöttünk haza.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 11 fotó . 6 komment

2007.09.29. Szombat

Még csütörtökön alámásztam a kocsinak, hátha látok valamit, ami az iszonyatos rázást okozhatja. Igazából semmi nagyon csúnyát nem láttam, úgyhogy próbaképp leszedtem a hátsó kardánt, és kipróbáltam elsőkerékhajtással. Nem látszott a kardánon semmi, és nem is változott semmi, úgyhogy visszaraktam.
Aztán ma elmentünk Lajoshoz, hátha az aknából többet látunk.
Köpci a lengőkar szilentjeire tippelt, amik ugyan ki vannak repedezve, de teljesen jól tartanak, pajszer hatására is, úgyhogy ezt kizártuk.
Sikerült konstatálni, hogy a hátsó motortartó (váltótartó) bak elmúlt. Lajosnak volt egy erősen döglött, de még nem elszakadt használt pédány, felraktuk azt. Sajnos nem jutottunk előrébb. Aztán kicseréltük a gátlók szétment szilentjeit, persze ez sem javított a helyzeten. Próbálkoztunk a terepváltó bakjával is, mert nagyon lágynak tűnt, valamint felraktam a gyári felniket, mert anno azokkal nem volt ilyen, de ezek sem segítettek.
Aztán nekiálltunk átnézni a kormányművet, mert hallatszott valami halk kattogásféle álló helyzetben. Véletlen sikerült észrevenni, hogy a panhard kotyog a jobb oldalon. Valahogy nem is volt koppra húzva a csőre a csavar, ettől kiverte a gumit. És kotyogott oldalirányba vagy fél centit. Sajnos nagyobb csövet nem tudtunk találni bele, úgyhogy az eredetivel visszaraktuk némi malőr után (sikerült a finommenetes lukba sima csavart rakni, amit a menet nem annyira élvezett, úgyhogy ki kellett bontani az egészet, és behegeszteni új anyát), de most már koppra húzva.
És  bár nem nagyon tudtam próbálgatni, úgy tűnik, ez segített. Még mindig van az a rázás 70 körül, ami régebben is volt, viszont a hazaúton olyan brutális mértékűt nem tapasztaltunk, amit az elmúlt napokban, úgyhogy bízzunk benne, hogy ez volt a hiba oka. Majd kell vennem új szilentet bele, jól.

Ja, a linkek azoknak szólnak, akik nem hiszik el, hogy a lengőkar az lengőkar, a panhard meg a panhard :)

Különben meg a gumisok meg futóművesek meg egyéb okos emberek szokták mondogatni, hogy senkinek eszébe se jusson olyan felnit felrakni tehermentesítő nélkül, aminek nem egyezik a középfurata az aggyal vagy ilyesmivel. Meraztán jön a világvége meg ilyenek.
Namost a Suzuki terepjárókon gyárilag nincs semmi ilyesmi, a hátsó futóműnél tök sík a fékdob, totál csak a csavarok tartják a kerekeket. És ez azért nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint egy személyautón. És még sosem okozott senkinek gondot az elmúlt 40 évben.
Akkor vajon ez mennyire valós veszély egy személyautónál?  :) :) :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 18 fotó . 2 komment

2007.09.25. Kedd

Tegnap vettünk egy garnitúra használt országúti kereket Veszprémben, ma felraktuk, szép :) 6x15-ös Mangels felnik, használható állapotú, 215/75 Bridgestone AT-kkel. Amúgy a 205/70 Puma pont ugyanakkora átmérőjű. Fura, mert most gurul az autó kinyomott kuplungnál, nem olyan, mint ha motorfék lenne :)
Viszont valami nagyon szétesőfélben van, mert alkalalomszerűen 60-70 közötti sebességnél valami annyira ráz, hogy szét akar esni az autó. Ami érdekessé teszi, az az, hogy tízből egyszer. Egyelőre nem nagyon van ötletem, látszani meg nem látszik semmi.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 12 komment

2007.09.19. Szerda

Kabrió vs. emberek round 3

Ma hajlnalban Gabe hozott egy olajteknőt...komolyan mondom, ha itt megjelenik még egy BIS olajteknő, én helyből belehányok!!! :@ Gabe jól kiröhögött, mert álmos fejem volt :(

Szóval a mai projekt: olajleenged, olajteknő leszed, tengely kiszed, kicserél a másikból vett tengelyre, majd lajteknő felrak, aztán reménykedünk.

Ja, megint Szilvi voltam.


Update: Persze b@sztam bármit csinálni vele, annyi sz@r összejött ma, hogy nem volt kedvem hozzá. Holnap hazamegyünk, szóval talán majd jövő héten lesz belőle valami... vagy nem.

2007.09.18. Kedd

Kabrió vs. emberek round 2

Ma megcsináltuk, ami tegnapról megmaradt, kapott vizet, olajat meg akkut. Mikor betöltöttük a vizet, akkor örömködtünk kicsit, mert nem láttuk alul kijönni. Aztán megpróbáltuk beindítani... harmadikra sikerült is (egy év garázsban ácsorgás után nem is rossz). Aztán feszült várakozás után nemsoká megjelent a víz (ugyanott, ahol eddig, pedig zsír új az olajteknő meg a tömbszelence is) :(:(:(

Most kis pihenő, aztán elmegyünk benzinért és felgyújtjuk... persze csak ha valaki elő nem áll valami használható magyarázattal és megoldással.

Amúgy Szilvi voltam.

2007.09.17. Hétfő

Hétvégén megyünk Mohácsra, és valamiért bekattant, hogy kabrióval akarok menni. Ezért ma ismét nekiálltam szerelni, konkrétan olajtaknő megint le és a KG-tól vett zsír új olajteknő fel, ez volt a projekt. Leszedtem az olajteknőt, vízpumpát, olajpumpát, mindent megtisztogattam, majd szóltam nyuszynak, hogy jöhet segíteni felrakni a másik olajteknőt. :) Egyelőre addig jutottunk, hogy még 2 csavar nincs benne, mert közben ránk sötétedett, de majd a többit holnap...aztán reménykedünk, hogy most jó lesz :) Ha mégsem, akkor most már tényleg felgyújtjuk :D

Amúgy Szilvi voltam :P   

2007.09.16. Vasárnap

Játszottunk megint Russa-alapú toronyiránt-autózást.
Először elmentünk aszfalton Csesznekig, onnan toronyiránt a Kőris-hegyig, majd toronyiránt hazafelé Olaszfaluig, onnan pedig a Római Fürdő érintésével aszfalton haza.
Mentünk összesen 110 km-t, mentettünk a Porva-Csesznek vasútállomásnál elakadt Hyundai Galoppert, évek óta nem járt helyeken közlekedve sikerült elakasztani a Jimny-t tuskón és sziklán is, jártunk mocsárban, láttunk barlangot. De a legjobb az a vízmosás volt, amit valahol a Cuha-völgy környékén találtunk. Olyan 30 méter hosszan kb. két méter mélyen mosta ki a víz az utat, kikerülhetetlenül. Aztán még egy úttal arrébb sem tudtunk lemenni, mert ott is hasonló volt a helyzet :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 25 fotó . Szólj hozzá!

2007.09.09. Vasárnap

A szeptember eljötte idén egybeesett az ősz beköszöntével. A héten volt olyan nap, amikor nem ment 10°C fölé a csúcshőmérséklet, és minden nap esett az eső, időnként egész kiadósan. Nem ide tartozik, de szeptember első hetében be kellett fűteni.
A mai nap az eddigiekhez képest egész szép idővel fogadott minket, így a délutánt autózásra fordítottuk. Az egész hetes eső után egész használható terep lett, bár igazán még mindig nem ázott át a talaj. Ennek ellenére egy egész jót autóztunk a Várvölgy illetve a Sötét Horog környékén, jobbára eddig általunk nem ismert, és mások által sem nagyon járt utakon.
Utána egy picit játszottunk egy murvabányában Bánta térségében, majd hazafelé vettük az útirányt.
A kocsin végre van vastagabb sárréteg is, remélem, nem mossa le az eső :c)

nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2007.08.29. Szerda

Esett az eső egész éjjel. Reggel is borult maradt az idő, 10 felé pedig újra elkezdett szakadni. 11-ig nem állt el, úgyhogy felhívtam Lajost, és felvetettem egy szolid délutáni móka ötletét.
Csak 2-3 órát voltunk kinn a Baglyas körül, de szerencsére lett értékelhető sár ahhoz, hogy csússzon :c)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 14 fotó . Szólj hozzá!

2007.08.20. Hétfő

Beterveztünk a hosszú hétvégére egy kis autózást, szerencsére mára. Az előző két nap meleg volt, mára elborult.
Dél körül elindultunk, elmentünk Russa + toronyiránt verzióban előbb Hárskútra, majd Bakonybélbe. Találtunk jó kis utakat, olyat is, ahol kb. 10 éve nem járhatott autó, úgyhogy benőtte a gaz meg a nád :)
Bakonybélnél megnéztük a kápolnát, majd elindultunk visszafelé.
Idiáig végig azon drukkoltunk, hogy ha már így be van borulva, essen legalább egy kis eső. Alighogy kiértünk Bakonybélről, fohászunk meghallgattatásra talált, és megjött az özönvíz :c)
Onnantól Olaszfalut céloztam meg a fenti módszerrel, hát, élmény volt :) Sík terepen is keresztben mentünk :D
Hazafelé még mókáztunk egy kicsit a Várvölgyben.
Jó kis túra volt, már rég sikerült kifogni ilyen jó időt :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2007.08.14. Kedd

Volt ma egy kis szerelés (olajcsere, féktárcsacsere, fékbetétcsere), aztán kb. fél év után először sikerült összesarazni az autót :c)
Közben találkoztunk másokkal is, akiknek szintén :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . 5 komment

2007.08.04-12. Hvar-sziget

2007.08.04. Szombat
Djsms-ékkel elindultunk nyaralni valamivel este 8 után Fehérvárról. A Balaton mellett vezetett az utunk végig a parton Nagykanizsa felé. Kanizsán megálltunk Tescózni. Ti tudtátok, hogy éjféltől fél órán keresztül nem lehet a Tescóban egyik kasszánál sem fizetni? Na, mi nem tudtuk, csak már mikor a hangosban mondták, szóval sietni kellett, mondván nem akarunk eltökölni pluszban X időt, mert hát ugye vár minket a tengerpart :D Gyorsan bevásároltuk, amit kellett (sört :c) ) és húzás Letenye felé.

2007.08.05. Vasárnap
Már elmúlt éjfél mire átértünk a határon. Letenyétől Zágrábig autópályán mentünk, az autó jól bírta, semmi gond nem látszott. Ez a szakasz baromi uncsi volt, sötétben autópályán mi lehetne érdekes...Zágráb környékén a GPS kicsit furin navigált, ugyanis rá kellett volna kanyarodnunk egy olyan útra, ami egy szinttel feljebb ment :O Végülis megtaláltuk a helyes utat, és mentünk tovább. Viszonylag eseménytelen volt az út mígnem a Plitvicei-tavak előtt kb. 25km-rel előzésbe nem kezdtünk egy emelkedőn. 3-ba vissza, majd gáz. Épp, hogy megelőztük az előttünk menőt (aki mellesleg egy ideje tökörészett előttünk) Csöpi elkezdett furin viselkedni. Konkrétan berángatott és nem ment, szóval éppen bevágtunk az előttünk lévő autó elé, mikor lerohadtunk...biztos örült nekünk :P félreálltunk (egy emelkedőn, kanyar után) úgy ahogy kell, és próbáltuk kideríteni, hogy mi lehet a probléma. Elég hamar kiderült, hogy váltó csak azt nem tudtuk, hogy pontosan mi lehet, egyáltalán javítható-e út szélén stb. Más ötletünk nem lévén djsms révén kötélen eljutottunk egy viszonylag elhagyatottnak látszó keresztútig, ahol megpróbálkoztunk indítással, gondolván, hátha kihűlt és akkor zsír. De persze nem volt ekkora mázlink :(
Ezután hosszas tanakodás következett, hogy akkor most mi is legyen, és mi lehet a legjobb megoldás...Próbáltunk nagyon sok embert felhívni, akik közül nagyon sokan ki voltak kapcsolva, a másik felük meg nem vette fel a telefont :( Miért kell hajnali fél hatkor még aludni??? :P :) A végén az lett, hogy djsms-ék elindultak vissza Nagykanizsára, hátha VadMacs vagy bárki más tud oda varázsolni egy váltót. Hát VadMacsnak sikerült!!! :D Puszi érte :D Akkor djsms-ék rohantak vissza a váltóval. Közben mi nyuszyval kikaptuk a motort meg a váltót a kocsiból, még mindig reménykedtünk kicsit, hogy nem váltó lesz...de az lett. Miután többet már nem tudtunk tenni az ügy érdekében, lefeküdtünk az úton aludni (a kutya nem járt arra). Mondjuk a mellettünk lévő házban egyedül élő néni eleinte nagyon furin nézett, hogy most mi is csinálunk ott a háza előtt, de nem zavart el minket. Később, jöttek még helyiek, akik szintén hülyének néztek minket, köszöntek, majd mosolyogva továbbmentek :)
Délután 2 körül arra ébredtünk, hogy djsms-ék megállnak az autóval...és igeeeeeeen tényleg hoztak egy váltót :D :D :D Na akkor gyorsan nekiestünk visszapakolni a cuccokat, én sokat nem tudtam segíteni, nyuszy vállalta a feladat oroszlánrészért, djsms segített neki, közben én bosszúból kibeleztem a régi váltót, mondván, hogy sokat már nem tudok rontani rajta. Hát nem volt szép :( 5 óra környékén megvolt a próbakör, működött meg minden, öröm bódottá' :) Ezután eltököltünk még egy kicsit takarítással, meg szerszámok összeszedésével, meg váltórombolással (persze a régiével), leszedtünk róla mindent, ami valamire is jó lehet még (nem is volt hülyeség, de erről majd később) :D
Szóval elindultunk tovább, az autó működött, mi fáradtak voltunk, de mentünk. Később nyilvánvalóvá vált, hogy az utolsó kompot már nem érjük el. Valamikor este 10 körül érhettünk Splitbe, ahonnan a kompunk indult. Megvettük a jegyet a következő kompra, ami hajnali fél 2-kor indult, majd elmentünk nyuszyval kicsit benéztünk az óvárosba.

2007.08.06. Hétfő
Hajnali fél 2-kor felszálltunk a kompra. Már nem voltunk messze a céltól. A kompon kicsit aludtunk, majd kb. 2 óra múlva kikötöttünk Hvar-szigeten. A kikötőtől szerencsére már nem volt túl messze a szállásunk, szerencsére kifogtunk egy helyit magunk elé, szóval a fiúk tolhatták végig a szerpentinen, mi, lányok meg félhettünk. Valamikor hajnali fél 5 körül sikerült ágyba kerülni :) De jól esett!!! :) Délután 4 körül keltünk fel, aztán miután mindenki magához tért lesétáltunk megnézni a tengerpartot. Elég szeles idő volt, szóval voltak jó nagy hullámok, meg jó hideg víz. Aznap inkább kihagytuk a fürdést, és sétáltunk egyet a faluban. Közbe találkoztunk a szállásadóinkkal is, nagyon aranyos házaspár, jól beszélnek angolul (meg még egy csomó nyelven, amin mi nem), felajánlották, hogy van egy garázsuk, amit nyugodtan használhatunk, ha kell, szóval tündérek voltak meg minden :) Ezután elmentünk boltba csináltunk vacsit, majd beszélgetés és alvás.

2007.08.07. Kedd
Az első nap, amikor végre fürödtünk a tengerben :D Reggeli után lementünk a strandra, ami dugig volt, és huppsz be a vízbe. Na, jó nem ment ez így, mert a víz eléggé hűvös volt, mondhatni majd' megfagytunk. De egy idő után meg lehetett szokni :) Fürdés után kis napozás, majd alvás, pihi következett :) Aztán vacsi, sörözés, dumálás stb.

2007.08.08. Szerda
Ez volt a kirándulós nap, amikor már reggel elindultunk, hogy megnézzük a helyet, ahonnan majd megy a komp (hazafelé egy másik komppal jöttünk, mert az olcsóbb volt), nevezetesen Sucurajt. Az út nagyon hosszúnak tűnt, tele szerpentinnel, szakadékokkal, gyönyörű hegyekkel, és tengerparttal. Szóval szép volt, de félelmetes :) Megérkeztünk a kompkikötőhöz, elkészültek az első tengerparti képek a kocsiról :D Megnéztük, hogy mikor, hogyan indulnak kompok, aztán elindultunk visszafelé. Visszafelé láttuk kiírva egy táblára, hogy tőlünk jobbra vannak strandok, gondoltuk miért ne?! :) Valami iszonyatosan kanyargós keskeny úton eljutottunk egy tündéri kis faluba, nem volt több 10 háznál ott, gyönyörű strand, kristálytiszta víz, minden ami kell. Szóval csobbantunk egyet, aztán száradás után indultunk tovább. Útközben megálltunk fényképezni egy helyen, ahol 3-4 Zastava volt kidobva az út szélére csak úgy. Ki tudja, mióta rohadnak ott szegény autók... :(
Hazafelé elmentünk Jelsaba, ahol megtaláltuk a homokos strandot, amiről mi azt hittük, hogy Sucurajban van :P Persze itt már nem álltunk meg fürdeni, mert baromi éhesek voltunk, mivel egész nap nem kajáltunk semmit. Úgyhogy irány Jelsa belvárosa, keressünk vacsorahelyet. Persze előtte még jól körülnéztünk. Vacsi után még egy kis séta Jelsában, majd irány haza. Este a szokásos program :)

2007.08.09. Csütörtök

A csütörtöki program Hvar volt. Gyönyörű az a hely! :D A bolondok megint megszállták a játszóteret :D Sétáltunk sokat a kikötőben a parton, majd elkezdtünk felmászni a várhoz. Valami baromi magasan volt, a tüdőmet majd’ kiköptem, mire felértünk, de megérte, mert csodálatos kilátás nyílt a városra és a környező szigetekre. Kár lett volna kihagyni!

 

2007.08.10. Péntek
Pénteken elnéztünk Stari Gradba, az is nagyon szép hely. Láttunk sok kompot meg rákokat. Aztán egy ideig azzal játszottunk, hogy ki tudja a mozdulatlan rákot, pici kaviccsal eltalálni, de aztán végül senkinek sem sikerült :P

Már amikor odaértünk, akkor sem volt jó idő, de később még rosszabb lett a helyzet. Elmentünk kajálni, egy pizzéria „kerthelyiségében” ültünk le. A felhők meg egyre csak jöttek, később elkezdett dörögni, majd egyszer csak leszakadt az ég. Erre mindenki gyorsan bemenekült a pizzéria épületébe, ami nem volt túlméretezve…De végülis majdnem mindenki le tudott ülni, megkaptuk a pizzánkat, megettük, szóval jó volt J De ekkora vihart én még nem láttam :O Mire végeztünk az evéssel, a vihar is elült, szárazon eljutottunk a kocsikhoz, és hazamentünk.


2007.08.11. Szombat
Délelőtt (már majdnem dél volt :P ) nekiálltunk kicserélni a bontott váltón igencsak szar gumiharangokat arra, ami az eredeti váltón volt. Persze sokat nem ért, mert olajat aztán nem tettünk bele :D De legalább így megvolt a tudat, hogy legalább tettünk valamit azért, hogy kibírja hazáig legalább :D Közben sokan jöttek arra, és néztek ránk bután, de istenem, evvan.

Ezután szomorúan vettem tudomásul a tényt, hogy másnap haza kell menni :( Lementünk még egy utolsót fürdeni meg előtte ebédelni a helyi étterembe. Aztán utána fel, és nekiálltunk összepakolni, mert másnap hajnalban kelni kellett.


2007.08.12. Vasárnap
Hajnali fél 4-kor keltünk, mert a fél 7-es komppal mentünk Sucurajból, ami tőlünk jó másfél órányira volt. Szóval miután mindenki magához tért elindultunk. Ismét megállapítottuk, hogy szép a táj :)

A komp nagyon lassan, kb. ¾ óra alatt ért át a szárazföldre :O De legalább sokkal olcsóbb volt, mint odafelé. Hazafelé a kisautó jól bírta a hegyeket, pedig nem kevés volt belőlük :P Majd a Plitvicei tavak után benzinszagra lettünk figyelmesek. Gyorsan félreálltunk, hátulja kinyit: hát nem kijött a karbiból a visszafolyó cső csonkkal együtt?! Szépen ráégett a kipuff csövére. Levágtuk az elégett darabot, és reménykedtünk, hogy még így is elég hosszú lesz. És igen! :D Benzincső vissza a helyére, aztán mentünk tovább. Innen viszonylag eseménytelen volt az út, főleg, hogy Zágrábtól a határig autópályán mentünk. Majd itthon végig a Balaton-parton. Kb. este fél7-7 körül értünk haza.


Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy lejussunk, és egy felejthetetlen nyaralásban legyen részünk :) :) :)

2007.07.31. Kedd

Hétvégén nyaralni megy a kisautó! Reménykedünk benne, hogy hiba nélkül teljesíti a nem kis távot (Horvátország, Hvar-sziget a cél), addig gyújtást kell állítani :)
Majd, ha hazaértünk írok többet :D

2007.07.20-22. Nyári tali

Na, megjártuk Velencét ismét, bár az is igaz, hogy most csak Fehérvárról indultunk :)
Csütörtökön lecuccoltunk meg a fiúk még pakolásztak, majd némi iszogatás után alvás következett, mert pénteken 6-kor kelni kelett a regisztrációt előkészíteni stb.
Pénteken reggel 10-től elkezdtünk regisztrálni, folyamatosan érkeztek az autók, szóval volt dolog. Döminek ezúton is hatalmas respect, mert tulajdonképpen egy zokszó nélkül dolgozta végig a hétvégét rengeteg segítséget nyújtva ezzel :) Köszönjük!
Péntek este vacsi következett, majd éjszakába nyúló anyázás (amit egy idő után meguntam és elmentem aludni) :P
Szombaton reggel megint viszonylag korán kellett kelni, mert 8-kor indult a túraverseny, amin Nelli volt a navigátorom, köszi neki, egyedül nem ment volna :) A verseny egy történeten vitt minket végig, személy szerint kicsit betegnek találom, hogy egy falun belül 3 feladat volt, kicsit feszített volt a tempó így a dögmelegben. De azért megszereztük a gyémántot és ez a lényeg, jól szórakoztunk, élveztük meg minden :D :D :D
Szombaton Fehérváron szépségverseny volt, ahol mindenki szavazhatott, itt szeretnék gratulálni a helyezetteknek :) Szépségverseny után rendőri felvezetéssel vonultunk vissza Velencére, ez is nagy feeling volt :) Ezután eredményhirdetés (előtte persze sok melóval), majd vacsi következett (köszi szépen azoktatóéknak, finom volt :) ). Majd pici iszás, és végre sikerült nyuszy-nak is eljutni a tóig, és végre tudtunk közösen pancsizni (a hétvége folyamán 1x :() :)
Vasárnap reggel kicuccoltunk a szállásról, majd átvonultunk Mészeghegyre, ahol Taky-G irányításával ügyességi-, szlalom- és gyorsulási versenyen próbálhatták ki magukat autók és gazdáik. A versenyek szerintem jól szervezettek voltak és pörgősen zajlottak, ami külön öröm volt a 40 fokban (árnyékban :P ) :D Köszönjük neki és segítőinek is! :D A versenyek végén gyors összesítés, oklevélírás, majd eredményhirdetés következett (gratula mindenkinek ismét :) ), ezután pedig mindenki elindult hazafelé. Persze nekünk ez sem ment simán, mert Enikő megmakacsolta magát és nem indult (már lassan megszokjuk :P ), de szerencsére hollo és Gabe ill. Marczin Robi segédletével életre kelt a jármű :D
Csöpiről nem írtam, mert vele megint semmi gond nem volt, szóval csak dicsérni tudom, ahogyan tette ezt nyuszy és Ricsi is ;) :) :) :) Mikor sem Enikő sem Ricsi autója nem ment, persze, hogy Csöpi húzott ki minket a pácból :) (ez most biztos beképzelten hangzott, dehát Istenem, büszke vagyok rá, na! :D ) Összességében a találkozó jó volt nagyon, nagyon fárasztó is volt, meg voltak momentumok, amik baromira piszkálták a csőrömet, de inkább nem szólok semmit. Köszönöm nyuszy-nak (bocs a sok hisztiért :x ), Ricsinek, Gabe-nek, Döminek, Áronnak és Taky-G-nek, hogy létrehozták ezt a talit, örök élmény volt! :D

2007.07.16. Hétfő

Szilvi még múlt hét csütörtökön szerzett nekem új rendszámot (köszi :) ), én pedig szereztem rá ma új zöldkártya-igazolást a KF-nél (érdekes volt, le akarták tagadni, hogy tudnak olyat...), aztán Lajos cserélt nekem szélvédőt, most kilátni a kocsiból előre :D
nyuszy @ . 6 komment

2007.07.13. Péntek

Tegnap vettünk a Metro-ban jó kis Valvoline olajat, ma meg jól lesz egy olajcsere :)
Update: 67800 km-nél olajcsere, Lajos megcsinálta jól, köszi érte :)
Ja, Enikőnek új rendszáma van, egyúttal azt is elintéztem, de pssszt, titok :P

2007.07.09. Hétfő

Próbáltam ma du. szerelni. Felraktuk az olajteknőt, összeraktuk, de sajnos nem nyertünk hangszórót, ebből is csöpög a víz a tömbszelence tájékán, a résen :(
Nem tudom, mi lesz a kocsival, teljesen elfogytak az ötleteim :(:(:(

2007.07.08. Vasárnap

Na megjöttünk Zólyomból...vegyes érzelmekkel. Hajnali 3-kor keltünk szombaton, aztán Pest majd Balassagyarmat érintésével elindultunk. Kb. fél 9 körül értünk oda, az autó nagyon jól bírta, szépen ment az új kuplunggal :) Szóval megérkeztünk, regisztráltunk, beszéltünk a helyiekkel kicsit, aztán megkerestük a társakat :)
Ezzel kb. eltelt egy óra, majd 9:40-kor elindult a menet a kempingből a repülőtérre...na ez a része a találkozónak nagyon feeling volt, baromira tetszett :D Miután mindenki megérkezett a reptérre és sorbaálltak az autók, elkezdődhetett a bámészkodás :) És sajnos innentől kezdett uncsi lenni az egész, mert annyiból állt a délelőtt, hogy álltunk egy reptéren (ahol ráadásul hideg és nagyon erős szél fújt:(), bámészkodtunk és nem csináltunk semmit :(
Egy idő után megérkezett a pesti társaság is, aztán elmentünk kajálni, ahol Csajos kitalálta, hogy kipróbálná a repülést egy vitorlázórepülővel. Kicsit hosszú várakozás után végre felszállt (persze előtte szért elbúcsúztunk tőle jól :P ), és nagyon élvezte a dolgot.
Kb. délután 2 körül hagytuk el a repteret - akkorra már csak mi voltunk ott 4-5 autóval... - és visszanéztünk a kempinghez, hátha ott van valami érdekesség. A kempingtől nem messze lévő gumis műhely udvarán volt egy kis szlalom, ahol jót szurkoltunk baznak :)
Ezután benéztünk kicsit a városba, de ott sem találtunk semmi érdekeset, úgyhogy visszamentünk a kempingbe, ahol leücsörögtünk a fűbe és beszélgettünk. Majd OGY és KG elkezdtek bizniszelni mindenféle cuccokkal, ezen mind jól elszórakoztunk :D :D :D
Utolsó felvonásként megvártuk az eredményhirdetést, majd leléptünk. Hazafelé is simán toltuk neki 100-110 környékén, szóval minden tiszteletem az autómé :)
Összességében olyan felemás érzelmekkel távoztam, mert volt olyan része a találkozónak, ami nagyon tetszett (lásd vonulás), de nagyrészt azért szerintem kicsit uncsi volt (több napra max azért érdemes kimenni, hogy szombaton ne legyél hulla) :(

Ja, és Fehérváron tankoltunk, mikor elindultunk, és legközelebb 365 km múlva már visszafelé Rétságon :) Egész jól eszik a kicsike :c)

Képek később...

2007.07.06. Péntek

Ma végre megcsináltuk a kuplungot, nem volt semmi fennakadás szerelés közben, minden simán ment. Plusz kapott az autó egy szivargyújtót, mivel holnap Zólyomba megyünk, és tölteni kell a GPS-t :) Nagyjából ennyi. Most kicsit furi a kuplung, de alapvetően jól működik...csak meg kell szokni :D

2007.06.21. Csütörtök

Voltam ma ocsmányirodában, abban maradtunk, hogy várunk egy hetet, hátha leadják. Jövő hét csütörtökön háromra van időpontom...
Amúgy meg mindenki álljon neki rendszámot lopni, büntetlenül lehet, mert még csak körözést sem adnak ki rá!
nyuszy @ . 6 komment

2007.06.21. Csütörtök

Múlt héten szereztem bolhákat a kocsiról lehullott műanyagok visszarakásához. A Suzukinál számla nélkül, lelakudva volt 240 Ft egy bolha...
Tegnap lemostam a kocsit, ma eljutottam Lajosig, felraktuk a cuccot, most szép :)

Plusz át akartam kötni a nagy lámpákat a refire, mert a külön kapcsolós verzió nem jött be igazán. Gondoltam a relé jelkábelét átkötöm a fényszóróra, és kész. Aha, a nagy lófaszt. Bekötöttem így, erre fixen égett, lekapcsolt világítással is.
Némi méricskéléssel sikerült kitalálni, hogy az elmebeteg japánja nem úgy köti be a H4 izzót, mint mindenki más, hogy van egy test + tompított illetve reflektor esetén valamelyik másik lábra 12 V-t köt, mert az túl egyszerű lenne. Úgy műxik, hogy fixen 12 V van minden lábon, és amikor bekapcsolom a lámpát, akkor lesz test valamelyik 12 Voltból... Eszement...
Aztán már csak fél óra volt, mire kitaláltam, hogy hogyan tudom erre rákötni a relét. De végülis sikerült, sok kábel, meg forrasztás árán most zsír :)

2007.06.20. Szerda

A napokban mászkáltam elég sokat Enikővel, nem kellett volna.
Előszöris valaki lenyúzta a lökhárítót valamivel, de rendesen (kivételesen nem én mentem falnak), másrészt ma reggel vettem észre, hogy lelopták a hátsó rendszámot, igazából sejtésem sincs, mikor és hol...
Mindenesetre dögöljön meg mindenki, hirtelen.
nyuszy @ . 2 fotó . 14 komment

2007.06.20. Szerda

Ma végre jutott időm Csöpire is :D Délután elkapott a hév meg már különben sem tudtam tovább nézni, hogy milyen redvás szegény, úgyhogy nekiálltam takarítani. Közben eszembe jutott, hogy már többször ki akartam cserélni a hátsó izzókat (kompletten mindent), szóval erre is sort kerítettem, az eredmény tökéletes, szép pirosan meg narancssárgán világítanak az izzók :) Akartam még kilométerspirált is cserélni, de az most elmaradt, majd talán holnap. Szóval kiporszívóztam szépen, letörölgettem a port, majd lemostam (legalább 2 órán keresztül a rásült bogarakat vakartam róla...élmény volt).

Bocsi a rossz minőségű képekért, éjszakai módban nem túl profi a telefonom :P

2007.06.15. Péntek

Na, ma bátyám elvitte az autómat, elmentek apuval pecálni Palkonyára. Szerencsére minden rendben volt, jól viselkedett az autó is és a bátyám is (nem törte össze)  :c)
Változatlanul le kéne már mosni szegényt :x

2007.06.13. Szerda

No, meglett a kerekem.
Előrelátóan Királyékhoz vittem, mert ők tudnak felnit is javítani. Erre szükség is volt, mert a guminak semmi baja nem volt, ellenben nyertem egy görgőzést :)
Úgy néz ki, most jó, bár a guminak nem lett szebb a hangja, mint volt, úgyhogy hosszú távon mindenképpen kellene vennem egyet, ebből meg lehetne pótkerék.

2007.06.11. Hétfő

Hogy a jó büdös k**** élet, azbeszt megb*ssza...
Egész nap gond nélkül mászkáltam a kocsival, erre este melóba jövet megálltam a Palotai úti Shell kútnál a lámpánál, indulnék el, kocsi iszonyatosan húz jobbra, és nem akar menni... Félregurultam, amennyire lehetett, már azt hittem, leesett a lengőkar vagy ilyesmi... Erre egy jobb első defekt, de úgy totál...
Csodával határos módon minden volt nálam, amivel alapszinten kivitelezhető egy kerékcsere, és mint kiderült, nem defektes a pótkerék, úgyhogy ki tudtam cserélni a kereket, és tovább tudtam menni.
Most vicces, mert a pótkerék kb. 5 centivel kisebb, úgyhogy mókás dolog egy extrémebb manőver (pl. fékezés) :)
Holnap mehetek gumishoz, jeeeee...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 5 komment

2007.06.09-10. Várpalota

Voltunk trophyn, leginkább csak kirándulási célzattal, különösen, hogy Szilvinek első versenye volt. Na meg a triálos speciálok nem a Jimnynek valók :)
A lényeg, hogy jól elfáradtunk, de azért jól szórakoztunk, és nem lettünk utolsók :P
Szombaton elvileg 70, gyakorlatilag 93 km-es itinerünk volt, két bolyongós ponttal meg négy speciállal, vasárnap 31 km itiner volt 3 speciállal. Szombaton elhagytunk valahol két KP-t, vasárnap viszont megtaláltuk az összeset :) Sajnos nagy szárazság - és por - volt, szóval érdemes volt múlt héten autót takarítani :P
Sajnos nem csináltunk egy darab fényképet sem, úgyhogy azt teszem fel egyelőre, amit magunkról találtam :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2007.06.06. Szerda

Reggel nekiálltam alkatrészügyben telefonálgatni.
A csapágybolttal kezdtem, ahol azt mondták, hogy semmilyen katalógusukban nincs benne az autó, úgyhogy maximum méret vagy típusszám alapján.
Ezután jött a Suzuki. Csapágy és zsugorgyűrű gyáriban összesen kb. 22 pénz, egyetlen bökkenő, hogy nincs az országban, kb. 2-3 hét...
Unixtrade árlistájában van vagy 3 féle cikkszám a szettre, és senki sem tudja, melyik lenne jó, amúgy 18 és 30 között lenne az ára.
Suzukinál javasoltak egy autósboltot, ahol vagy fél óra nyomozás után talált nekem a néni egy SKF szettet, ami beszerzhető, 25 pénz, de nem biztos, hogy jó... Végülis ez volt a legjobb ajánlat, úgyhogy megrendeltem.
Aztán a kíváncsiság kedvéért felhívtam Köpcit, hogy nem tudja-e ennek a csapágynak a méretét. Nem tudta, de közölte, hogy van neki. Mondom, ilyen nincs... Aztán megtudtam, honnan van neki, és megértettem :) A lényeg, hogy 10 pénzért van neki bontottan komplett agy, remélhetőleg jó is hozzá. Úgyhogy délután megyek Veszprémbe :)

Update este:
Abból kiindulva, hogy a két hátsó csapágy is 1000 km-en belül döglött meg, elhoztam Köpcitől mindkét agyat, plusz megvettem, amit már régen kellett volna - sima, kézzel kapcsolható Aisin szabadonfutókat.
Vissza Lajoshoz, nekiálltam szétbombázni a cuccot. A biztosító anyával volt némi szopás, mert nem akart engedni, de egyik oldalon a régebben kreált célszerszám, másik oldalon meg a kalapács végül erősebb volt, úgyhogy relatíve problémamentesen felkerültek a másik agyak, az "új" szabadonfutókkal. Pluszban a bal oldalon lógott a függő, azt is megalátéteztük, valamint Lajos lehegesztette fixre az első híd rögzítését.
Aztán kimentünk egy pár percre tesztelni, szép stabilan megy az autó, nincsenek rettenet hangok, aszfalton is jó, remélem, most egy darabig így marad :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 2 komment

2007.06.06. Szerda

Igazából nem történt semmi csak frusztrált, hogy olyan régen írhattam blogot :) Voltunk ma a szakadó esőben autózni egy jót, és megállapítottam, hogy még mindig érdemes Bosch ablaktörlőket venni (bár viszonylag drága) :) Ennyi. Kérem kapcsojjaki :D

Ja, és hazaérve gyorsan lőttem képeket...kéne takarítani :x
A motortérbe is bekukkantottam, ott is takarítani kéne, mert beszőtte a pók és vastagon áll rajta a por : o)

2007.06.05. Kedd

Voltam ma Lajosnál.
Először is az első rendszámot felszegecseltem a lökhárítóra. Kicsit nem nagyon látszik, de így talán nem hagyom el :c)
Másodszor Lajos megcsinálta nekem, amit angol fórumokon 'castor correction'-nek hívnak. Az emelés miatt ugye fordul a híd. Hátul nem gond, de az első lengőkarok elég rövidek ahhoz, hogy ez elvigye a futómű önbeállását plusz elég csúnyán görbülnek a rugók. Most kb. 20 mm-rel lejjebb kerültek az első csavarok (szemmérték rulez), egyelőre csak meg lett pöttyintve, tesztelődés célzattal.
Harmadszor sikerült megtalálni, hogy a gumi tud beleérni a lökhárító peremébe, ami érdekes, mert a gyári lökhárító még beljebb van :) Mindenesetre ki lett igazítva.
Negyedszer megnézegettem, honnan jön az a hang, ami leginkább kerékcsapágyra emlékeztet. Bal elöl a függő kottyan csak picit, jobb elöl viszont vége a kerékcsapágynak, borzasztóan lóg szegény, centiben mérhető a kerék kottyanása... Próbálok majd csapágyat felhajtani, aztán már csak az a kérdés, hogy lehet szétszedni...
Hazafelé még jól el is kaptam egy zivatart, sötét lett, az ablaktörlő max. állásánál sem láttam ki, és hogy jó legyen, még egy kis jég is esett, remélem, nem horpasztotta be a tetőt...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 8 komment

2007.06.03. Vasárnap

Nem kis győzködés árán rávettem Szilvit, hogy takarítsunk Suzukit belülről :c)
Egy jó 3 óra alatt sikerült is, a gyakorlatban ő csinálta, engem meg nem engedett hozzányúlni :P
Most olyan tiszta lett, mint még soha, tök szép :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 5 komment

2007.05.25-27. Somogybabod

Ha Pünkösd, akkor Somogybabod :)
Idén az eddigieknél is kevesebb vacillálás után a menés mellett döntötünk. Lajosék Lellén foglaltak le egy házat, ott volt a bázisunk.
Pénteken 3 körül értem le, kipakoltam, megejtettem a gépátvételt, majd elmentem Szilviért Kaposvárra. Este még bámészkodtunk egy kicsit, majd hazamentünk.
Szombaton egy strandolást leszámítva egész nap lenn voltunk, vasárnap pedig úgy 3-ig.
Igazából minden a szokásos volt, semmi különlegeset nem láttunk.
A siratófalak pénteken még brutálisak voltak, vasárnapra mindegyik simán járható lett. A doagonya viszont reménytelen volt, nem nagyon volt a nagykerekű szörnyeken kívül olyan, aki önerőből jutott volna át rajta.
Ezt leszámítva a por volt a jellemző, az erdőben meg por nem volt, de sár sem.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 64 fotó . 8 komment

2007.05.24. Csütörtök

Tegnap kiszedte nekem Lajos a bal oldali zárat, ma a Gáz utcában jól átprogramoztattam 2.200 Ft-ért, délután meg beraktam. Úgyhogy végre elég egy kulcsot hordanom, jeeeee :)
Ha tudtam volna, hogy ilyen egyszerű kiszedni a zárat, már rég megcsináltam volna :)

(Előzmény: még garanciális korában gyújtáskapcsolót cseréltek, de gondolom sokba került volna ugyanahhoz a kulcshoz venni egy garnitúra zárat. Így az ajtókat másik (szintén immobilizeres) kulcs nyitotta, mint ami a gyújtáskapcsolóba jó. Ez addig nem is volt gond, amíg nem halt meg a kpzár távirányítója. Annak is meg kéne találni a vevőjét, de nem annyira akar összejönni.)

2007.05.23. Szerda

Tegnap megjöttek a fékbetétek, ma jóóól kicseréltük őket Lajossal, meg légtelenítés, meg állítgatás. Nagyon zsír lett, aszfalton is simán blokkolja a kerekeket a kézifék.
Plusz Lajos kreált konzolt a rádiónak, felszereltük, bekötöttük, az is zsír :)
A szerelésről nem csináltam képet, nem volt annyira érdekes :P

Aztán este Fehérváron a Lugosi utca S-kanyarjában sikerült a Jimnynek közelról szemügyre vennie egy Uno-t. Az Úrhidai felől mentem, az első (balos) kanyar előtt jártam 10 méterrel, mikor kijött belőle egy Uno. Én totál a jobb szélén voltam, ő középen, így ő volt a hunyó. A sors iróniája, hogy pár évvel ezelőtt az S-kanyar másik felében nekem sikerült ugyanígy belemennem valakibe, akkor jeges volt az út, most meg vizes. Egyébként nagyon szar az a kanyar, mert lépésben haladva sem látni a bozóttól semmit, csak amikor száraz az út, akkor meg lehet állni időben...
Szóval Lajos lökhárítója meg a kettes saválló bizonyított, annyi baja lett összesen a kocsinak, hogy egy kb. 6×6 centis területen pár helyen lejött a festék, fémig. Az Unonak meg eltűntek a ködlámpái, elörbült a zárhídja, kiesett a bal fényszórója, összegörbült a motorházteteje.
Miután lerendeztük a papírokat, csörlővel egyengettünk kicsit az Uno arcán, hogy vissza lehessen tenni a lámpáját.
Egyébként abból a szempontból jól járt, hogy ha még a gyári lökös van a kocsin, az rommá törött volna, és akkor egy kisebb vagyont fizetett volna nekem a biztosítója, így meg valószínűleg figyelembe sem veszik a bónuszánál.
A bácsitól ezúton is elnézést, nem lehettem túl bizalomgerjesztő, az első 5 percben, miután kiszálltam a kocsiból :D :x
nyuszy @ . Suzuki X90 . 4 fotó . 13 komment

2007.05.20. Vasárnap

Nekiálltunk ma a kabrió életrekeltésének.
Gabe elvileg összerakja majd a papíros motort. Ehhez majd az az olajteknő kellene, ami a másik motoron van, mert annak nincs szétnyalódva a generátortalp-furata.
Úgyhogy nekiálltunk Szilvivel olajteknőt cserélni a benn lévő motoron.
Odáig jutottunk, hogy 3 óra alatt sikerült leszedni. BIS-nél ez nem egy egyszerű mutatvány, pláne, ha be vannak rohadva a csavarok...

2007.05.18. Péntek

Szerelgettem ma kicsit, minden értelem nélkül.
Előszöris megpróbáltam beállítani a kéziféket, de rommá kellett volna szedni az egészet (nagy szopás), viszont a betéteken kb. 1 mm ferodol van, úgyhogy akkor már azokat cserélni kéne. Alkatrész hiányában ez ma elmaradt, elvileg megrendelve.
Aztán meg lökhárítóleszedés kíséretében bekötöttük az antennakábelt, csak közben rá kellett jönni, hogy nincs hová felrakni a CB-t, kell gyártani egy konzolt, de azt sem ma.
Plusz gnerátorcsapágyat sem tudtam cserélni, mert nincs róla katalógus, ki kéne szedni, és méret alapján van rá esély...
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2007.05.16. Szerda

Elkészült Köpci a kocsival.
Van még némi plusz gubanc, valami villamos ketyere megzakkant, és néha bevillan a check engine, olyankor leesik a fordulat... De annyira nem veszélyes, lehet vele menni. Köpci próbálta debuggolni, amit a computer hibaként jelez (szívócsonk légmennyiségmérő tápellátása), anak semmi baja. Na mindegy, majd kialakul.
Plusz majd kell cserélni generátorcsapágyat is, mert annak sem tett jót a víz...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . 3 komment

2007.05.16. Szerda

Ha már úgyis mennem kellett ma a Suzukiért, elvittem egyúttal Bencét Lajoshoz, hogy majd nézze át jól kasztniilag.
Arra is rájöttem, hogy kézigázzal 90-et is megy utazóban sík terepen :c)
nyuszy @ . 1 fotó . 5 komment

2007.05.15. Kedd

No, beszéltem Köpcivel, három hajtókar elgörbült, egy meg eltörött...
"Komolyabb" kárt nem talált. Nagyon fog ez nekem fájni  :/

2007.05.14. Hétfő

Ma Lajos elvontatott Köpcihez, remélhetőleg még ebben az évezredben lesz belőle valami :)
(Holnapra ígérte, hogy szétszedi és megnézi.)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2007.05.13. Vasárnap

Volt ma amortizációs túra, de rendesen.
Elmentünk Márkó felé, aztán próbáltunk autózni a Csatár-hegyen, de túlzottan meredek részeken voltak fák bedőlve.
Úgyhogy átmentünk inkább Hárskút térségébe, volt sok sár, jó volt :)
Hazafelé Rátót-Hajmáskér-Öskü felé indultunk, aszfalton. A Hajmáskéri vasútállomásnál Lajos kitalálta, hogy mossunk alvázat a patakban. Ezzel még nem is lett volna baj, de kitaláltam, hogy milyen vicces belemenni nagy gázzal. Megpróbáltam, olyan kb. 30 km/h sebességgel, aztán a patak 2/3-ánál egyszercsak megállt az autó, az önindító csak kattant.
No, jobb ötlet nem lévén Lajos kihúzott, közben Szilvi bebizonyította, hogy alkalmas navigátornak :c)
Viszont kinn sem indult be, és nem annyira akart forogni a hátsó kerék, mikor Lajos megpróbált behúzni, úgyhogy sejtettük, hogy baj lesz...
Hazahúzott Lajos, aztán elkezdtük nézegetni. Légszűrőházban víz, légszűrő tocsog - ajjaj. Gyertyák ki, benéz, a dugókon áll a víz...
Gumicsővel leszívogattam, aztán leszedtük a szívócsonk elejét, azokban is állt a víz, összesen biztos, hogy egy liternél több volt benne...
A motor meg nem forog körbe, úgyhogy vagy hajtókar görbült, vagy szelep...
Soha nem hallottam még olyat, hogy merítés nélkül valakinek ilyen mennyiségű vizet szívott volna...

Kiegészítés: Köszi Petyának, hogy hazahozott minket Palotáról azzal a csodával :c)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 17 fotó . 9 komment

2007.05.12. Szombat

Na, szerencsére sikerült kicserélni a csapágyat tegnap, most teljesen zsír, semmi hangja nincs...szóval öröm bódottá'  :)

2007.05.10. Csütörtök

Ma valamiért eszembe jutott, hogy meg kéne nézetni azt a bal első csapágyat Gézával (már elég csúnya hangja volt, meg már feltűnt, hogy nem az igazi)...el is gurultam hozzá. Sajnos szerinte ezzel még egy utat nem kéne megtennem Fehérvár és Mohács között :( Szóval reménykedünk benne, hogy sikerül holnap valahol csapágyat találni, és akkor csapágycsere következik, mert, ha nem, akkor marad a buszozás Fehérvárra, az meg elég ratyi :( Lehet, hogy kár volt múlt héten felvinni innen a piros autót ... :O :)

2007.05.08. Kedd

Ez nem az én napom :( Elindultam dokihoz, aki ma nem rendelt. Majd hazafelé megyek egy kanyargós úton mikor az egyik kanayrban feltűnik egy baszott nagy kamion, persze jött mint állat (én kivételesen nem siettem). Hozzá kell tenni nem túl széles az utca...valahova menekülnöm kellett és sajnos sikeresen lepadkáztam a jobb első felnit :( (elég csúnya). A bal elsőben meg megint szórakázik a csapágy, megint lötyög az egész :( Arról már nem is beszélve, hogy egy köcsög mercis is kikanyarodott velem szemből, aki miatt persze sikerült egy fél méteres kráterbe beledörgetni :/ Miért van ennyi faszkalap az utakon? :O

 Kiegészítés: a jobb hátsó kerék is elég ramatyul néz ki...és frissnek látszik :(


Bocs a képminőségért, de a fényképezőt nem sikerült előkeresnem.

2007.05.06. Vasárnap

Lebeszéltünk mára egy kis Mecsek-látogatással egybekötött autózást Takee-val, Pécsen.
Elég szép felhők gyülekeztek, mikor a hegytető felé tartottunk aszfalton, de nem volt egyértelmű, hogy lesz-e eső. Elindultunk hát egy földúton, lefelé. 1-2 km után az út elkezdett igen sz*r lenni, egy meredek lejtőnél Takee inkább el sem indult lefelé, így mi nekiálltunk megfordulni. A dolog nem volt egyszerű, mert vagy 30 centi mély LKT-nyom volt az  úton, persze mindezt erős lejtésnél. Miközben tolatgattam, megjött az eső. Vagyis inkább az özönvíz. Szilvi navigálása mellett sikerült megfordulva visszamenni a nyomba, és eszeveszett tempóban menekülni kezdtünk :c) A Bakonyban nem lett volna gáz, mert ott tudjuk, merre lehet egyszerűbb terepen eltűnni, itt viszont nem mertük kipróbálni, hogy bárhogy visszajutunk-e az aszfaltra, ha mondjuk 2-3 órán át szakad az eső :) Szóval totál lepárásodott ablakok mellett özönvízszerű eső és jégeső kíséretében visszavágtattunk az aszfaltra. A pécsi autózás elég csúfos véget ért :x : o)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 2 komment

2007.05.02. Szerda

És igen, néhány hónap után végre sikerült összehozni, hogy el tudjam hozni Bencét Fehérvárra. (Ez azért macerás, mert egyszerre nem nagyon tudok két autóval mozogni.)
Egész szépen jött, 80-as utazóval (ez kb. a végsebessége is). Egyszer hülyült, Szedresre beérve először nem nagyon akart többet menni 60-nál, majd elkezdett büdös lenni. Megálltam, a jobb hátsó fék elég meleg volt, de mivel se szerszám, se fékalkatrész nem volt nálam, ezért kicsit megkalapálgattam az egészet keréken keresztül, aztán mentem tovább, szerencsére többet nem volt baja.
Viszont az félelmetes, hogy mennyi balfasz van, viszonylag gyenge forgalom mellett a Mohács-Fehérvár távon körülbelül 20-szor értem utol nálam lassabbakat, és vagy négyszer előztem sort - mindezt egy 30 éves autóval, aminek 80 a végsebessége, és a teherautókat nem számolva...
nyuszy @ . 4 komment

2007.04.30. Hétfő

A Ricsitől kapott szkennelt turistatérképek egyikén megtaláltam az Olasz Erőd nevű ojjektumot, ami azért érdekes, mert két éve kerestük az emellett lévő árkot. Így délután nekiindultunk a lőtérnek, és második nekifutásra meg is találtuk (a Horog bejáratától pont 1 km-rel van feljebb a bekötője).
Utána felmentünk a Móroc-tetőre, majd még kicsit játszottunk hazafelé.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 25 fotó . 3 komment

2007.04.28. Szombat

Tartottunk ma egy jó hosszú autózást.
Sokfelé jártunk, olyan távolságokban, ameddig a Bakonyban még sosem mentünk el (Fenyőfő vonala), olyan 140-145 km-es ösztávval, jobbára terepen megtéve, kb. 8 óra alatt.
Egy darabon belefutottunk egy monstre gyalogtúrába, ahol sokan nem szerettek minket :c)
Egyébként iszonyatos szárazság van, és elviselhetetlen por, elég csúnyán néztünk ki estére :) De legalább már tudjuk, honnan kapta a nevét Porva. "Por va', vazze'..." :D
Hazafelé megálltunk a Római Fürdőnél, tesztelni emelés után a sziklánál (emelés előtt .
nyuszy @ . Suzuki X90 . 22 fotó . 1 komment

2007.04.26. Csütörtök

Délután szétszedtük jól az első agyak környékét Lajossal.
Kiderült, hogy a féltengelyszimmering, ami a híd végében van, ugyanaz a 26x38x7-es, mint a Samué. Viszont itt van egy eggyel kijjebb, amire a féltengelycsukló fekszik fel, az 43x53x7 körüli, az is eléggé csereérett...
Ja, és a jobb oldali kerékcsapágynak is van már hangja, úgyhogy lassan azt sem úszom meg...
Plusz a jobb oldali függőcsapágy is kezd fogyni (ugyanaz a 15-ös belső átmérőjű lehet, mint a Samué), de egyelőre alátétezéssel jó.
Aztán még Lajos megerősítette az első gátlók alsó bekötési pontjait, valamint sikerült találni ideális csövet a gátló szilentjeibe, úgyhogy az is fasza.
Utána kimentünk egy kicsit hídmozgást tesztelni, nem rossz :) Viszont összkerékhajtás még mindig nem annyira akar lenni, ami viszont nem jó...
Valamint megjött egy eBay-es cucc is ma (a bélyegeken látni honnan) :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 11 fotó . 3 komment

2007.04.24. Kedd

Voltunk ma kicsit kirándulni Istvánékkal Pákozd felett.
Arrafelé is iszonyatosan nagy a por :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . 9 komment

2007.04.23. Hétfő

Hétvégén kaptam nyuszytól automata biztonsági öveket, amiket be is szerelt az autómba, amíg én összeraktam Bencét :D :P

2007.04.21. Szombat

Végre volt egy kis időnk Bencét szerelni, és volt végre hozzá alkatrész is.
Ki kellett találni, hogyan jön ki a helyéről a kulissza, ami végül sikerült, összeraktuk, és teljesen jó lett, szépen vesz minden sebességet :)
Egyúttal eltávolítottam pár fölösleges dolgot, úgymint a szőrös üléshuzatok, a nem működő motorhőmérő a kábelezésével együtt, a sz*rrá görbült légkiömlőakármik, a 650GL felirat.
nyuszy @ . 4 fotó . 6 komment

2007.04.20. Péntek

Utánfutóznom kellett ma, és ha már egyszer ott voltam, megcsináltattam a vonóhorog villanycsatlakozóját, takee az index Jimny topicában látott ötlete nyomán. Szép lett :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 2 komment

2007.04.18. Szerda

No, mentem már egy picit a kocsival, így a tapasztalatokról is írok pár szót.
A gátlók jónak tűnnek, a rugózás viszont még keményebb lettt, mint volt. Kanyarban pedig szépen billen a fülke, persze nem annyira, mint a Samunál, de azért vigyázni kell vele.

Akit érdekel az összerakás, nézze meg az előző 3 bejegyzést is!
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 5 komment

2007.04.17. Kedd

Korán felkeltem, mert nem tudtam, mennyi idő lesz, míg végzek. Alábakoltam a kocsi hátulját, leengedtem a hidat, kikötöttem a gátlókat, és végre hozzáfértem egy hátsó rugóhoz. Kb. 5 centivel rövidebb, mint az első (gyári), úgyhogy valószínűnek látszik, hogy tényleg előre kell a hosszabb.
Itt is kellett picit varázsolni, mert a gátlók nem annyira akartak beférni a felső helyre, de végül én voltam az erősebb :D Bekötöttem a gátlókat felül, beraktam a rugókat, majd bekötöttem alul is a gátlókat.
Itt majd a fékcsővel kell valamit kezdeni, mert félő, hogy teljesen kirugózott állapotban az tartaná a hidat.
Az némi aggodalomra ad okot, hogy 8,5 centivel lett magasabb hátul, és nem annyira akar megülni. Meg mintha nem feküdnének fel teljesen a rugók az alsó tányérra. Fura.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2007.04.16. Hétfő

Na szóval hétvégén megjártuk Egert, ugyanis tavaszi találkozó volt :) Programot nem írok, mert itt már úgyis mindenki megtette előttem :P Szép volt, jó volt, köszönet a szervezésért :D

Vasárnap mi kicsit hamarabb leléptünk (bocsi utólag is a nem elköszönésért, de hirtelen jött ötlet volt, hogy nem volt kedvünk már kirándulni :x ) és Petyával Pest felé vettük az irányt, ott benéztünk az Oldtimer Expora, hát voltak csodák...nyálcsorgatás után pedig visszamentünk Fehérvárra, ahonnan ma értem haza.

A hétvége mérlege: 854 km, 14274 Ft-nyi benzin, sok szép táj, jó társaság, "kedves" egri emberek, móka, kacagás...és egy róka (az nem az enyém volt) : o) :c)

2007.04.16. Hétfő

Nem bírtam magammal, és amint Szilvi elindult haza, a kocsi alá vetettem magam :D
Alábakoltam az alváznál a bal oldalt, levettem a bal első kereket, és megpróbáltam kivenni a rugót. Aztán eszembe jutott, hogy ez így nem megy, teljesen le kell engedni a hidat, úgyhogy eljátszottam ugyanezt a másik oldalon is.
Kiszedtem a gátlókat, nem volt egy egyszerű menet, de végül én voltam az erősebb. Na meg a másfél méteres vascső. Kiszedtem a fékcsövek rögzítőjét, így már leértek a féktárcsák a földig. Így viszonylag egyszerűen kijöttek a rugók is.
Aztán itt kezdődtek az igazi gondok. Először is rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs, hogy a hosszabb vagy a rövidebb rugók vannak elöl. Egyszerre meg nem tudok kivenni egy első meg egy hátsó rugót is, úgyhogy elkezdtem telefonálgatni. Igen ám, de teljesen biztosra senki nem tudta mondani, hogy melyik, mindenkinek csak rémlett. 3:2-re nyertek a hosszabbak a tippelős játékban, így azokat raktam be. Itt jött a második probléma. Sokkal-sokkal hosszabb volt a cucc, mint a rendelkezésre álló hely... Végülis sikerült megtalálnom az ideális pajszert, és bevarázsolni a helyükre őket. A gátlóknál sem egyszerű a dolog, mert a szilent cvsöve a gyáriaknál 10-es csavart kíván, a Pro Compnál meg 12-est. Egyelőre összeraktam a sima csavarjaival, de ezt majd még meg kell csinálni. Visszaraktam a fékcsöveket is a helyére, majd felraktam a kerekeket.
Ha van egy kis szerencsém, a mért 7,5 centi magasságkülönbség elmúlik pár km után, ahogy beállnak a rugók a helyükre, és 5 centi lesz, ahogy lennie kell. Ha nincs szerencsém, akkor ezek a hátsó rugók...
Holnap kiderül, amint kinn lesz egy hátsó rugó is.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . Szólj hozzá!

2007.04.13. Péntek

Vettem ma Érden egy garnitúra használt Pro Comp 2" emelőszettet Békési Zsolttól Érden.
Sokáig gondolkoztam rajta, hogy kész szettet vegyek-e, vagy kísérletezgessek házilag pogácsákkal, de aztán utánaszámoltam, és az sem lett volna sokkal olcsóbb, így ez a verzió mellett döntöttem.
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2007.04.11. Szerda

Tegnap lemostam jól a kocsit, most látszik a színe :)
Este meg felavattam a fényszórókat, egy köcsög a teszkónál simán kifordult elém keresztbe, én meg fékezés előtt bekapcsoltam a lámpákat, baromi hirtelen megállt az ember :D

Ma meg voltam Lajosnál, lánggal megmelegítve szétszedte a vonóhorgot, végre le tudom venni a fejét (mármint a horognak), ahogy az elvileg kötelező is.

2007.04.10. Kedd

Na kérem: szépen bejáratódott az autó :) Ám akadt egy olyan probléma, hogy emelkedőn meg mikor erőlködött akár kicsit is a motor, akkor elkezdett csörögni. Úgyhogy tegnapelőtt nyuszy állított gyújtást, és felmérve az én gyújtáselosztóm állapotát, kicserélte azt is :)
Tegnap aztán elmentünk Lajoshoz a Suzukiért, voltunk autózni, majd hazafelé már kicsit bátrabban nyomtam neki (nem, nem fogom széthajtani :) ), és meg kell állapítanom, hogy nagyon szépen megy, jól húz és semmi sem zörög, csörög a motornál, szóval örömbódottá :D :c)

P.S.:Már csak a váltóval kéne csinálni valamit, mert úgy fog járni, mint a piros... :(

2007.04.09. Hétfő

Ma élőben is megnézük a cuccot, szép lett :) Mindjárt ki is mentünk autózni kicsit a Sötét Horogba meg Eplény felé, kicsit poros volt :P

 

nyuszy @ . Suzuki X90 . 10 fotó . 10 komment

2007.04.08. Vasárnap

Nagyjából elkészült a cucc :)
Misi lefestette, Lajos bekötötte villanyilag, meg összerakta :) Zsír :)

Viszont a hidakban nem olaj, hanem trutyi volt, nem jó jel... Bontott Jimny első hidat vennék kompletten, olcsón :D
nyuszy @ . Suzuki X90 . 8 fotó . 23 komment

2007.04.06. Péntek

Voltunk ma Lajosnál megnézni a Suzukit és nyuszy-t elkapta a vágy, hogy fényképezzen :) Le akarja nyúlni a kerekeimet :P De én nem adom > ;) : o)

2007.04.06. Péntek

Vettünk festéket a lökhárítóra, ami elkészült szerkezetileg :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 14 komment

2007.04.04. Szerda

Elvittem a lámpákat Lajosnak, meg egyeztettünk pár dolgot. Szerintem k@ szép lesz a lökhárító :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . 13 komment

2007.04.03. Kedd

Alakul :)

Update (4. kép):
Megvannak a lámpák, amik a lökös tetejére jönnek :) Nem volt olcsó, de nagyon szép :) :)

Update (5. kép):
Alakult tovább :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 3 komment

2007.04.03. Kedd

Szülinapom alkalmából szabaddá tettem magam egész délután (konkrétan unatkoztam...) és az egész napot az autómmal töltöttem. Rá is fért, mert kicsit elhanyagoltam mostanság :( :x Rendet raktam benne, kidobáltam a szemetet, a csomitartóban lévő cuccokat is átcsoportosítottam, majd kitakarítottam belül (új porszívó rulez :) ), és végül lemostam jól (kb 3x mostam át mire tiszta lett) és megpucoltam az összes ablakot, kívül belül. Huhhh...elfáradtam :D Munkám végéhez érve csak ültem a széken az udvaron és gyönyörködtem benne, hogy hűűűűűűűűűű, de szép :D

2007.04.02. Hétfő

Vóóótunk ma Lajosnál, egyeztetés végett.
Lebontotta a lökhárítót, és azon ment az agyalás, hogy hová-hogyan kerüljön a csörlő.
Az eredeti lökhárítótartó egyik csavarját le kellett vágni, különben nem fért volna be a csörlő, de amúgy egész jól van hely neki. A villanyos cuccok a motortérbe kerülnek majd valószínűleg, a csatlakozó meg a görgősablak pedig a lökhárítóra kívülre.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 5 fotó . 6 komment

2007.04.01. Vasárnap

Feltettük ma Enikőre a nyári kerekeket, tök szééééép :)
nyuszy @ . 2 fotó . 4 komment

2007.03.31. Szombat

Elvittük ma a kocsit Lajoshoz, hogy a jövő hét folyamán felvarázsolja rá a csörlőt.
Előtte azért kimentünk egy pár órára, de csak lájtosan, kirándulni.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 10 fotó . 1 komment

2007.03.28. Szerda

Ma végre eljutottam odáig, hogy felrakassam a nyári kerekeket (azóta is ratyi idő van...no comment). Előbb a gumik átkerültek a retró felnikről a Borbetekre, majd ma végül felkerültek az autóra. A retrókkal terveim vannak ;) De nekem ezekkel is nagyon bejön az autó, kicsit brutálisabbnak hat (pedig nem is olyan :P ) :c) > ;)
Viszont úgy néz ki, hogy meghalt a bal első kerékcsapágy, ami nem is olyan rég lett cserélve :O :(

P.S.:Le is kéne már mosni... :x

2007.03.27. Kedd

Szégyenszemre lassan egy hónapja állt Enikő mozdulatlanul. Eladtam ugyanis az eredeti üléseket Takynak, valamint ellenőrizni kellett volna a szelephézagot, és egyszerűen nem volt erre időm :x
Ma viszont volt egy üres órám, úgyhogy tettem bele ülést, néztem hézagot, sőt, még le is mostam róla a téli talis sarat.
Ha szép nem is lett, legalább tiszta :)
nyuszy @ . 1 fotó . 4 komment

2007.03.25. Vasárnap

Lemostuk ma a kocsit, na nem kézzel, hanem az Auchan-mosóban, és tök meglepődtem, hogy milyen szép színe van :c)
Utána viszont kicsit megijedtem, mert valami igen sz*r hangokat hallottam valahonnan, persze hiába néztem, nem láttam semmi furcsát, majd magától elmúlt... Asszem át kellene nézni rendesen alulról...

2007.03.25. Vasárnap

Még anno játszottam kicsit photoshoppal... :) Most megtaláltam a képeket, néhányat felrakok, lehet szavazni :D

2007.03.24. Szombat

No, lassan kezd valami történni a kisautóval :)
Bár ez nem az én érdemem, konkrétan arról van szó, hogy kaptam névnapomra Szilvitől gyönyörű új lökhárítót hozzá :) :) :)
Köszííííííííííííííííííííí :)
nyuszy @ . 1 komment

2007.03.20. Kedd

No, kész lett az autóm: volt gyűrűzés meg hajtókarcsapágy csere, olajcsere, motorburkolat festés, kipuffcsere meg még egy csomó minden, ami nem is jut most eszembe (62400km-nél). Most még szépen óvatosan, max.70-nel közlekedünk egy ideig aztán reméljük jó lesz :) :) :)

Jó, hogy itthon van, már hiányzott :)

2007.03.19. Hétfő

Reggel csináltattunk zöldkártyát a Suzukira, 7.280 Ft volt, de legalább sokáig tartott.
Ha már le kellett szednem az ablakba celluxozott rendszámot a matrica végett, megpróbáltam venni rendszámtáblatartót a tegnap elhalálozott helyett. Természetesen sehol nem lehetett ugyanolyat kapni, úgyhogy vettem másmilyet. Az nem csak az előzővel nem kompatibilis, hanem önmagával sem nem nagyon, a kocsin lévő helyre meg nem lehet felrakni, úgyhogy átfúrtam a rendszámot a p***ába, és felcsavaroztam közvetlenül :P
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 4 komment

2007.03.15-18. Erdély

Fél év után újra sikerült eljutni Erdélybe.
Csütörtök reggel 8-kor indultunk Mohácsról, ahonnan Békéscsaba felé vettük az irányt. Ott találkoztunk a többiekkel dél körül, és onnan mentünk tovább együtt. Nagyszalontánál keltünk át a határon, ahol kiderült, hogy a Suzuki zöldkártyája egy hónappal ezelőtt lejárt, de szerencsére a határőr néni rendes volt és nem kötött belénk :) A kúton váltottunk pénzt, majd elindultunk a Sebisel felé. Miután lepakoltuk a cuccainkat a szálláson, meg fényképeztünk szamarat, még elmentünk kicsit a környéken autózni felfelé a hegyen, de 5 km múlva vissza kellett furdulnunk, mert másfél méteres hófúvás zárta el az utat. Kezdett gyanús lenni, hogy mégsem csak a csúcsokon van hó :)
Pénteken reggel 9 körül ismét felfelé indultunk, ezúttal már a Pádis-tető felé, a Bélesi-tó volt a cél. Elég hamar elértünk a hóhatárig :) A szerpentin végén megpróbáltunk a Glavoj-rét felé menni, de ez reménytelennek tűnt a hó miatt. Mivel már volt arrafelé két elakadt autó, a lelkes emberek ott maradtak egy szolid, 5 órás lapátolásra, mi MEB-ékkel elindultunk megnézni a tó felé vezető utat. Pádis-tetőig sima ügy volt, mivel előttünk tolta le frissen a lánctalpas, onnantól lefelé óvatosabban ereszkedtünk, mert erősen havas volt az út. Lefelé találkoztunk egy (magyar) Discovery-s sráccal, ő lentről jött, tehát járhatónak tűnt az út. Lenn autóztunk egy kicsit a Szamosban, majd nem könnyen, de eltaláltunk a Bélesi-tóig. Visszafelé Pádis-tető előtt 500 méterrel újra találkoztunk a Discovery-sekkel, akik ott elakadva töltötték a napot :) Kimentettük őket, majd elindultunk együtt, a Boga-telep felé le. Alig hagytuk el a Cabana Padis-t, amikoris valami furcsát éreztem, kiszálltam, és sikerült konstatálni, hogy kettétörött (!!!) a hátsó stabilizátor, a jó ég tudja, mitől... Mint kiderült, enélkül elég érdekesen viselkedik a hátsó futómű, konkrétan ki akar menni a kocsi alól.. Jobb ötletünk nem lévén, 5-10 km/h-s tempóban tettük meg a hátralévő 30 km-t, nagyrészt sötétben - nem kicsit volt fárasztó...
Másnap reggel leszereltem a stabilizátort, majd elvittük MEB-ékkel Belényes mellé egy mindentjavítóhelyre, aholis a szaki mintegy 800 Ft-nak megfelelő LEU-ért korrektül meghegesztette. Visszamentünk a Sebiselhez, visszaszereltem a cuccot, majd elindultunk a többiek után. Csak a Szamosnál értük utol őket, ők a Bélesi-tóhoz mentek, mi meg inkább elindultunk a Szamos-bazár felé. Sokáig nem jutottunk, mert annyira nem volt kellemes a fél méteres hóban gyalogolni, de azért láttunk vizesbarlangot :) Hazafelé még autóztunk egy kicsit az Aló és a Sebes patakokban, majd némi esővel körítve sütöttünk szalonnát meg kolbászt tábortűznél. Aztán este volt még egy kis sakkoktatás Kacsa által :)
Vasárnap délelőtt ismét szétváltunk, a többség hazafelé indult, mi még elmentünk a Medve-barlangba, mert Szilvi még nem látta, majd kis kerülővel indultunk haza, konkrétan a hegyen át a Bánffyhunyad - Királyhágó - Nagyvárad - Nagyszalonta útvonalon. Persze ez sem ment simán, először én hagytam el a hátsó rendszámot valahol a Galbina-kőköz felé vezető út és a Boga-telep között (meglett), majd Pádisra felérve MEB-nek szűnt meg a fék a Toyotáról, de nagyon. Ennek ellenére teljesítettük az utat, kb. este fél 8-kor értünk Csabára, mekiztünk, és fél 11-re Mohácson is voltunk.
Nem volt semmi, hogy lenn pólóban sem fáztunk, az alig 1000-1200 méter magas részeken meg fél méteresnél nagyobb hó van :) Majd nyáron kell menni megint, hogy egy kicsit többet lehessen kirándulni, mint most :)
MEB-éknek ezúton is köszi a stabilizátorjavítás kapcsáni fuvarozást meg a rendszámom megtalálását!
nyuszy @ . Suzuki X90 . 111 fotó . 4 komment

2007.03.08. Csütörtök

Volt ma egy kis kaland...
Fehérvárról a Balaton irányában haladtunk a 70-esen 90-100 km/h körüli tempóval, elég sűrű forgalomban. Polgárdi-Ipartelepek magasságában, a körforgalomtól visszább Fehérvár felé megelőzött minket elmebeteg módon, kb. 150-160-nal egy sötétkék Calibra, beláthatatlan helyen, szembeforgalom mellett. Nem sokkal később követte egy szakadt, piros Renault 11. Elég rendesen rá kellett fékeznem, hogy beférjen, valószínűleg a szembejövőnek is. Amint volt pár méter hely, azonnal előzött tovább, ott már láttam, hogy baj lesz. Ugyebár a Calibra viszonylag sportos futóművel rendelkezik, a Renault 11 meg viszonylag nagyon nem, úgyhogy iszonyatosan bebillegett a hirtelen irányváltásokkor. Megelőzte a kettővel előttünk menő autót is, szintén éppenhogy beférve, viszont már nem tudta megfogni, megpördült egy párszor, majd beszállt a jobb oldali árokba, neki egy fának.
Megálltunk, mentünk oda megnézni, élnek-e még, amikoris a négy "fiatalember" elhagyta a gépjárművet (csodával határos módon csak az egyiknek lett baja, az is csak beverte a fejét), majd megpróbálkozott ugyanezt tenni a helyszínnel is. Az előttem menő két autó utasaival együtt riasztottuk a rendőrséget, szerencsére egy csajnak megvolt a helyi rendőr telefonszáma, így felhívta, hogy merre menekültek el, utóbb még láttuk, hogy sikeresen elkapták őket. Gyanúsnak tűnt, hogy esetleg lopott volt a kocsi...
Nagyon remélem, hogy ezt nem fogják megúszni simán, mert csak a csodán múlt, hogy nem öltek meg valakit... Mindenesetre érdekes volt ennyire "első sorból" látni egy ilyen balesetet, bár ha lehet, legközelebb inkább kihagynám...


A hivatalosabb verzió:

Fának csapódott egy Renault a 7-es főúton
2007. március 8., csütörtök 17:54
[Lánglovagok.hu] BELFÖLD
Fiatalok hajtottak árokba autójukkal csütörtökön délután a 7-es főúton. A Kertész Károly, a Polgárdi Önkéntes Tűzoltóság szolgálatparancsnoka elmondta: a Kőszárhegy felől Polgárdi irányába tartó Renault személygépkocsi a jobb oldali, 1,5-2 méter mély árokba hajtott, s bal oldalával egy fának csapódott. A mentők az autóban ülő négy fiatalember közül egyet könnyebb sérüléssel kórházba szállították.
Képek
nyuszy @ . Suzuki X90 . 9 fotó . 14 komment

2007.03.07. Szerda

Ezt nézzétek, mit sikerült ma fényképeznem :)
nyuszy @ . 4 fotó . 15 komment

2007.03.07. Szerda

Na, délelőtt szerelgettem.
A gátló karikájába visszaütöttem némi zsír segítségével a szilentet, de szerencsétlen már sz*rt sem fog, úgyhogy kiesés ellen kapott szép nagy alátéteket. Elvileg ez kitart addig, amíg majd egyszercsak kap új gátlókat.
Szétszedtem a féket is, leszedtem a kereket, a féknyerget meg a fékdobot. Nem sikerült konkrét kavicsot találni, mindenesetre volt benn sok sár, kipucoltam, összeraktam, most semmi hangja nincs a kocsinak.
Aztán elmentem gumishoz, a negyedik kerék is kapott peremtömítőt, új szelepet, ki lett centírozva. Persze a rázás nem szűnt meg..
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 2 komment

2007.03.06. Kedd

Ma megpróbáltam átállni Bencével, hogy ne csak egy helyen rohadjon a fű az udvarban, és arra lettem figyelmes, hogy elfogyott a rüki és a hármas is esetlegesen sikerül...a srácok szerint rugalmas összekötő. El is mentem boltba gyorsan venni egyet.
A probléma megoldása azt hiszem nyuszy-ra vár, mert én amatőr vagyok :( :P

Ja, és Szilvi voltam, ha esetleg valaki nem jött volna rá :c)
nyuszy @ . 7 komment

2007.03.05. Hétfő

Jihí... Ma a városban mászkálva fura kopogást hallottam hátulról, este alánéztem, és a jelek szerint megint leugrott a bal hátsó gátló a szilentről, ezúttal befelé... Nem tudom, mit tudok majd kezdeni vele  :/

2007.03.03. Szombat

Végre kijutottunk egy kicsit autózni. Idén még nem voltunk kinn :x
Volt hatalmas sár, napközben is esett rendesen az eső, úgyhogy volt kihívás.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 20 fotó . 11 komment

2007.02.25. Vasárnap

Ha már sikerült megvarázsolni az agyakat, és tutira nem forog fölöslegesen semmi országúton elöl, gondoltam tartok egy fogyasztásmérést. A Fehérvár-Mohács-Fehérvár kb. 300 km-es távot 80-90-es tempóval tettem meg (kivéve egy 10 km-es szakaszt, ahol eldurrant az agyam, és 120 :D ), és így jött ki óra szerinti 8,2 l/100 km-es fogyasztás, ami a 6,5%-os tényleges kerékátmérő-eltérést leszámolva 7,7-es fogyasztást jelent. Ez így egész jónak tűnik, terepgumikkal :)

2007.02.24. Szombat

A kisautó ma részt vett az első találkozóján, Pécsen.
Nagyon jól viselkedett, tudja a 80-as utazót :P Viszont az a rámókolt karbi nem az igazi, hidegen nem akar menni, meg kell várni, míg bemelegszik elindulás előtt.
Ja, és Bencének fogják hívni :)
nyuszy @ . 1 fotó . 5 komment

2007.02.22. Csütörtök

Felszereltük ma az új agyakat  Lajossal. Hát, nem volt semmi mutatvány. Maga a felszerelés az három perc, ellenben arra kellett rájönnünk, hogy kicsit hektikus, hogy kapcsol-e és mit. Az agyakkal nincs baj, azok tökéletesek, meg a vákumm is rendben van, csak elég beteg az egész konstrukció :)
Valamint végre kapott  sikaflexet az elszabadult szélvédőkéder, már nem lobog a szélben :D :D
A kocsi meg kapott egy kis apróságot (lásd a képen), ezt kaptam magamtól névnapomra, szülinapomra, karácsonyra meg ilyesmik :P
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 4 komment

2007.02.21. Szerda

A minap eBay-t böngészgetve találtam egy emberkét Angliában, aki bontott Jimny cuccokat árult. Megkérdeztem, nincs-e neki kerékagya (vacuum-switched free wheel hub :P ), erre mondta, hogy van, leegyeztettük, hogy ugyanarról beszélünk-e, és hihetetlen gyorsan ideért, mondanom sem kell, hog a pár is jelentősen olcsóbb volt, mint a Suzukinál egy darab újonnan (70 kHUF/db) :)
Holnap jól felszerelem.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . 2 komment

2007.02.15. Csütörtök

Azt hiszem, megvan, milyenre kellene alakítani a kocsit :)

[flash=http://www.youtube.com/v/0N6Rg5UgdN8]

 

2007.02.14. Szerda

Megjött Angliából az eBay-en vett MebeToys 1/43 Fiat126 modellem :)
Nem olyan szép és kidolgozott, mint a Starline, viszont nyílik az ajtaja :c)
Már két fős a flotta, ha a kabriót egyszer megépíteném, akkor lehetne három is :)
nyuszy @ . 4 fotó . 9 komment

2007.02.09-11. Téli Tali, Bakonybél

Szerencsére nem volt semmi akadálya, hogy Enikővel menjek a Téli Talira (Szilvi Csöpivel jött, külön, mert úgy lazább :c) ). Volt erdei autózás meg minden, jó buli volt, azt leszámítva, hogy elkaptam valami nyavalyát, és a szombati napot végigszenvedtem  :/
Vasárnap, már hazafelé indultunk, mikor a Kőris-hegyre felfelé fura hangot hallottam, fenn megállva sikerült konstatálni, hogy kifordult (!) az ékszíj. Szerencsére többeknél volt tartalékba, azt hiszem, Ricsié került bele, köszi neki. Meg Áronnak is köszi a szerelést!
nyuszy @ . 1 fotó . 1 komment

2007.02.07. Szerda

Vettem ma a kisautóhoz egy zsír új, gyári kézigázbowdent :)
Sajnos itt is 1 db volt a teljes készlet, ki tudja, mikorról maradt meg...
nyuszy @ . 7 komment

2007.02.05. Hétfő

És igen, végre a nevemre került a kisautó :)
Kezdődött azzal, hogy még pénteken bejelentkeztem ma reggel 8-ra a pécsi NKH-hoz (leánykori nevén KF), ahová el is mentünk. Alig több, mint egy óra kellett hozzá, hogy azt a nyomorult adatlapot kinyomtassák, és még nekem kellett reklamálnom, hogy legyenek már olyan kedvesek, és nézzék már meg abban a k@ típusbizonyítványban lévő adatokat, és ne hasból írkált f*szságokat adjanak meg újra...
Végülis kaptam egy papírt, kb. hitelesnek tűnő adatokkal, alig 2.380 Ft-ért (de legalább ketten dolgoztak rajta egy órát...).
Aztán délután elmentünk a mohácsi ocsmányirodába, ahol sikerült rávenni a néniket, hogy ugyanmár, soron kívül írják át nekem az autót, amit további 23.000 Ft-ért meg is tettek, úgyhogy végre legalább a papírmunka rendben van :)
nyuszy @ . 6 komment

2007.01.29. Hétfő

Na, izgalmas volt az út hazafelé Fehérvárról. Történt ugyanis, hogy Cecén bejött elém 2 kamion meg egy Opel Agila. Miután az egyik kamiont megelőztük (az Agila meg én) még mindig előttünk volt egy másik. Hozzáteszem, az agilás elég balfék volt  :/ Na mindegy, előzni nem nagyon lehetett, ezért mentünk így szépen hármasban, egymáshoz elég közel (ez volt a hiba) mondván hátha lehet valahol előzni. Aztán egyszer csak a semmiből (én már csak azt vettem észre, hogyaz Agila alól) előbukkant egy félbevágott szarvas...Persze mindhárman szépen "átdöcögtünk" rajta 80-90 körüli tempóval :( Fájt :(
Szerencsére megúsztuk az esetet néhány vércseppel az autó orrán és egy nagyobb húscafattal a szélvédőn (amikről most inkább nem készítettem fotót, csak letakarítottam), amitől én majdnem hánytam :)
Tanulság: Ne menj a másik seggébe!!! (Megjegyzem akkor sem tudtam volna kikerülni, de lehet, hogy legalább nem eszement tempóban érkezek meg szegényre)

Még valami: az oda-vissza úton összesen 3 autós indexelt jobbra, mikor látta, hogy előzni szeretnék, ezzel segítve a manővert...azért jó érzés, hogy még van, aki a polskit is számba veszi az utakon. Köszönet érte :)

2007.01.29. Hétfő

Találós kérdés következik:
Enikővel haladva a bal hátsó kerék felől ütemes, súrlódó hangot hallottam, jó darabig, mintha valami a kerék forgásakor beleért volna valami valamibe.
Egyszercsak egy csattanás után hallatszott, hogy valami leesik az aszfaltra. Megállta, körülnéztem, sehol nem láttam semmit, és ránézésre a kocsin is megvan minden...
Kérdés: mi lehetett ez? :O
nyuszy @ . 9 komment

2007.01.28. Vasárnap

Vooolt ma motorcsere :) Történt ugyanis kb. két hete, hogy már annyira széthullófélbe került az ideiglenes motor, hogy nem mertem használni az autót...

Úgyhogy Gabe leszedte az eredeti motorról a Panda-cuccot (ami már petya777-é azóta :) ), és összerakta egy elég szar hengerfejjel. Ma du. kitolltuk a garázsból a kabriót, és kiszedtük az ideiglenes motort Enikőből. Leszedtük róla a burkolatokat, mert azok kerültek fel a másikra, majd Gabe kíváncsiságból leszedte a hengerfejet, megnézni, mi van alatta. Kiderült, hogy szinte tökéletes állapotban van a hengerfej, sokkal jobb, mint a másik, úgyhogy az eredeti motorról hengerfej le, ez fel némi pucolás után. Amúgy nem volt rendesen lehúzva, ezért fújt ki a tömítésnél, plusz a dugóknak milliméter-közeli kottyanása van a hengerekben :D
Végülis felkerült az eredeti motorra a hengerfej, Gabe állított szelephézagot, felkerült a karbi, a burkolatok, a generátor, AC, ékszíj, betettük a helyére, bekötögettük, becsavaroztuk, gyújtásállítás, kuplungállítás, majd pöccre beindult :)

Teljesen szépen indul, és egész jól megy. Érezni a Pandacucc hiányát, de a veztengely sokat számít, nagyon szépen megy, összehasonlíthatatlan az előzővel :)

Gabe-nek ezúton is mégegyszer köszi mindent :) :) :)
Szilvinek is köszi a szerelést meg a teát meg ilyesmit :)

nyuszy @ . 2 fotó . 4 komment

2007.01.26. Péntek

Vajon miért kell nekem mindig belenyúlni a tutiba? :O
Ugyanaz a szitu, mint a kabrióval... Most éppen az alvázsszámot írták el, amikor bekerült a kocsi a BM nyilvántartásába (ami amúgy annyira nem meglepő, mert elég olvashatatlanul van a forgalmiban), plusz más van súlyként, mint a forgalmiban, meg ilyen apróságok...
Úgyhogy megint lehet adatlaposat játszani, KF, meg ilyenek, aztán utána tudom átíratni :(
Csak arra lennék kíváncsi, de nagyon, hogy ha anno ők csesztek el valamit, akkor miért nekem kell szívni ilyenekkel, és legfőképpen miért nekem kell fizetni 2-3 kHUF-ot azért a nyomorult adatlapért?!  :/
nyuszy @ . 2 komment

2007.01.26. Péntek

Kicseréltük ma a féknyereg porvédőjét (alig két hónapja várt a gumiizé a boltban :D ), meg a generátor ékszíját.
Köszi, Lajos :)

2007.01.26 Péntek

Ma voltunk Pécsen megünnepelni a 126-os napot. Jól szórakoztam, egyre jobb a társaság :)
Volt ott minden: könyvajándékozás, szerelés, rádiónak nyilatkozás, evés ivás, móka, kacagás :D
Kár, hogy nem tudtam maradni tovább. Mondjuk Fehérvár felé így is sikerült majdnem elaludnom, de szerencsére rendben megérkeztem :)
Taky-G-nek nagyon köszi a szervezést és a lebonyolítást, puszi érte ;) A képeket meg tudjuk vajon szerezni valahogy? :O

2007.01.25. Csütörtök

Ma kincset találtam! :D
Megtaláltam ugyanis azokat a képeket, amik alapján megvettem az autót. Ezek voltak fent anno a használtautón :)

2007.01.25. Csütörtök

Tyűűűűű, és Szepes Gábornak hála már van is szép új kötelezőnk, évi 4.320 Ft-ért :) :) :)
nyuszy @ . 2 komment

2007.01.24. Szerda

Van eredetvizsgánk (a kisautónak életében először :) ), meg szép új zöldkártyánk :)
nyuszy @ . 4 fotó . 4 komment

2007.01.23. Kedd

Megvettük ma a kisautót Pécsen :)
A cél az eredeti állapot helyreállítása, talán nem reménytelen a dolog, bár azért lesz vele munka bőven.
Ja, és köszi Taky-G-nek és Gabinak a scannelési, nyomtatási és internetezési lehetőséget ;) És a vacsit is :D
nyuszy @ . 4 fotó . 17 komment

2007.01.19. Péntek

Ma este Fehérvárról Mohács felé belefutottam egy balesetbe :(

Vendégmunkások halálos borulása a 63-ason
2007. január 20, szombat - [7:32]

[Belföld] Felborult egy szerb és horvát vendégmunkásokat szállító mikrobusz pénteken éjszaka a 63-as főúton. A sárbogárdi tűzoltóság tájékoztatása szerint Sárszentágota és Sárszentágota-Felsőkörtvélyes között a mikrobusz az úton az oldalára borult, és egy ember a jármű alá szorult. Ő a helyszínen életét vesztette, holttestét a sárbogárdi tűzoltók szabadították ki. A mikrobuszban összesen öten ültek, a másik négy ember könnyebben sérült. (Lánglovagok)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2007.01.16. Kedd

Volt ma némi karbatartás-szerűség, előszöris lemostam meg kiporszívóztam a kocsit, csillog-villog :P
Aztán meg Lajos visszaszerelte a leszakadófélben lévő lökhárítót meg dobbetétet, meg kiiktattuk a stabilizátort. Ennek hiányát egyelőre annyiban látom, hogy nem zörög :D
Valamint sikerült megcsinálni a jobb oldali ablakmosófúvókát, el volt vízkövesedve a dög.

2007.01.15. Hétfő

Na, ma kicsomagoltam a kipuffot, amit hévégén hoztunk el Pestről :) Állítólag nincs hangja, mondjuk engem ez totál hidegen hagy :) , főleg mert nagyon tetszik és így legalább még mindig hallani fogom a zenét is :D

2007.01.14. Vasárnap

Voltunk kinn egy kicsit délután autózni, de a januári tavasz meg a fél éve tartó esőmentes időszak megtette hatását, annyira nem volt semmi érdemleges, hogy egyetlen fényképet sem csináltam, mert nem volt miről :O

2007.01.12. Péntek

Ma Fehérvárra menet (/jövet :P ) volt egy kis kalandom. Várdombon bedobtam gyorsan Iminek az akksit végre és megbeszéltük, hogy remélem eljutok Fehérvárig (valahogy volt egy olyan érzésem, hogy nem). Szekszárdra beérve a körforgalomnál iszonyúan elkezdett kerepelni valami az autóban, mikor magasabb fordulaton pörgött a motor :( Gondoltam, tojok rá, amg megy addig megy, miután fogalmam nem volt, mi lehet az. Szedres után egyszer csak kerepelés bekussol, töltés lámpa felvillan, én félreállok az út szélére. Felhívtam nyuszy-t (a telefonom akksija épp az uccsókat rúgta :) ), benéztem a motortérbe, és láttam, hogy cafatokra szakadt az ékszíj :( Visszahívtam nyuszy-t, ő riasztotta Imi-t (még jó, hogy megbeszéltük előtte, hogy otthonlesz, ha gáz lenne :) ), aki hozott nekem másik ékszíjat és felrakta a régi helyére :) Ezúton is nagyon köszi érte :D
Na szóval "némi" késéssel, de ezek után már simán megérkeztem Fehérvárra :)
Még egyszer köszi mindenkinek :)


Ja, és nyuszy bevásárolt nekem cuccokat :D Kösziiiiiii :c)

2007.01.10. Szerda

Megjöttek a lámpáim :) Végül egész normális áron hoztam el :)
Lajosnak lesz dolga, mert mindkét irányban nagyobb kb. 1 centivel, mint a Pók lámpája, de valahogy majd megoldjuk :)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2007.01.06. Szombat

Tegnap este-éjjel jöttem lefelé Mohácsra, és megálltam Várdombon Bálint Karcsival biznicelni. Mikor odaértem, Karcsi közölte, hogy szaga van az autómnak, és ezzel párhuzamosan erőteljes füst távozik a motortérből. Kiszállva konstatáltam, hogy valóban. Szemrevételezéses technikával sikerült beazonosítani a jelenség forrását, mely egyrészt a teljesen szabadon lötyögő nívópálca, másrészt a valahol az úttestre áttranszportált olajbeöntő kupak volt. Némi tűnődés után sikerült arra az álláspontra jutni, hogy ez így talán nem a legoptimálisabb sem a gápjármű motorikus állapotát, sem környezetszennyezési szempontokat figyelembe véve. Mivel pár méterre tőle lokalizálódtunk, bevontuk a konzíliumba Imit is, aki sajnos nem rendelkezik kéthengeres erőforráshoz alkatrésszel, ám elmondta, hogy ezt a problémát neki már sikerült áthidalnia rongybetömködős technológiával. Ezt alkalmaztam én is, némi szigszalagos rögzítési metodikával kiegészítve. A jelek szerint bevált, kitartott Mohácsig, aholis sikerült vételezni új kupakot és nívópálcát, valamint némi kenőanyag-utánpótlást is.
nyuszy @ . 2 fotó . 8 komment

2007.01.05. Péntek

Sokat gondolkodtam rajta, hogy végülis mire kerüljenek fel a téligumik, aztán az ATS-ek lettek a nyertesek. Amik bár csak 5" szélesek, ET27-esek, így hátul is szükség volt némi kalapácsos peremátalakításra, hogy elférjen. Bal oldalt különösen, még a tavaly nyári djsms-féle balesetnek a következménye, hogy beljebb van  sárvédő hátulja, mint kéne, így nem annyira volt semennyi hely sem... De nagyjából sikerült megoldani ízlésesen (kalapáccsal :c) ).

Plusz felálltunk Enikővel a bakra, Lajos átnézegette, és szerencsére nem talált semmi komoly rohadást, úgy néz ki, hogy elemcserére biztosan nem lesz szükség a rendberakáshoz.

nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2007.01.03. Szerda

Megjöttek a Startgumiról az új téli gumijaim.
4 db 155/65R13 Kormoran SnowPro, majd meglátjuk, milyen lesz, mindenesetre szép szőrös :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2007.01.02. Kedd

Nem történt semmi érdekes azon kívül, hogy lemostam az autót, mert már iszonyat retkes volt :D Egy belső takarítás még ráférne, de azt majd valamikor máskor :)