Archívum: 2003 (51)

Tevékenységtérkép

2003.12.27. Szombat délelőtt

A mai nap egy váltócserével kezdődött, mert az eddigi félelmetes hangok közepette megadta magát  :/
Ezt a manővert egyedül nem vállaltam be, no meg aknám sincs hozzá :( Viszont a szerelőnél kihasználtam a szabadidőmet, és felraktam a sportkormányt
nyuszy @ . 5 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.27. Szombat este

Kis pihenő után következett a felnicsere. Ugyanis sikerült leboltolnom Máriusszal az alufelnijeit. Nekem tetszenek :-)
Közben extrásítottam a gépet, van benne ajtókárpit : o)
nyuszy @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.17. Szerda

Voltam asztalosnál, újragyártatni a műszerfal-előlapot, úgy, hogy beleférjenek a műszerek :)
Aztán mivel minden kedves riasztóbeszerelő ismerősöm el van havazva, kénytelen voltam magam nekiállni a riasztónak (ugyebár anélkül nem zárható a kocsi). Szerencsére találtam a neten egy bekötési útmutatót, de mivel nem pont ehhez a típushoz való, még a gyártó szervizét is fel kellett hívnom, hogy mondjanak nekem egy lábkiosztást :) Napközben vettem relét meg biztosítékot, aztán du. Lajosnál (ottmaradt a páka) kb. 3 óra alatt sikerült annyira bekötnöm, hogy már be tudom zárni a verdát, és távkapcsolóra kipattan az ajtó :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.12.16. Kedd

Délután elmentem villanyosságishoz. Kiderült, hogy a feltételezéseimmel ellentétben több kis hiba van. Pl. megdöglött a kormánykapcsoló, a vészvillogó kapcsolója, a benzinszintmérő és a tolatólámpa kapcsolója is, valamint káhás volt egy biztosíték. Annyit azért sikerült elérni, hogy most már van tompítottam meg indexem, valamint szól a duda : o)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.12.15. Hétfő

Elmentem futóművet beállíttatni. Alig tízszerese volt az eltérés a megengedettnek :) Közben vettem ablaktörlőlapátot meg ablakspricnit. Utúbbit még be kell majd kötni...
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.14. Vasárnap

Sajna a mai napot nagyjából elmosta az eső :(
Csak egy-két apróságra futotta, pl. szivatobowden cseréje, egy Audi 100 Quattro kürtjének lebugászása és beépítése, kesztyűtartófedél felvarázsolása, utastér kitakarítása stb. A szőnyegeket meg üléseket már szakadó esőben hajigáltam be :(
Aztan eljöttem Fehérvárra. Az út tapasztalatai: nem csak villanyosságishoz kell mennem, hanem futómüvet meg féket beállittatni is, valamint muszáj vennem normálisabb gumikat  :/
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.12.13. Szombat

A mai nap rövid volt, mert Lajos kivágott a műhelyből :) Reggel elmentünk Fehérvárra a lökhárítókért, aztán ezeket raktam össze (elöl indexek meg ködlámpák + rencám; hátul tolatólámpák + rencámvilágítas) meg fel a helyükre. A hátsó csavarjait egy élmény meghúzni :)
Bekötöttem a lökösökben lévő elektronyos dolgokat. Felkerültek a tükrök is, valamint nyitható a reaktorfedél ;) A mai napba kb. ennyi fért bele, holnap már csak a belsejit kene összehánynom, és akkor gurulásképes lesz talán :)
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.12. Péntek

Sikerült vennem hozzá állítócsavarokat, úgyhogy most már kábéra benn van a fényszóró. Az ablakhoz meg jók a fényszóró stückei ;)
Bekerültek az ajtókba a zárak, és néhány órás küzdelem és zárherélés eredményeképpen teszt-szinten nyílnak is :) Nagyon laza :P
A helyére került az ablaktörlő és a pedálok. Alakul a gép, bár a belseje egyelőre tök pucér... Na meg persze továbbra sincs tompított és index :)
Viszont ha minden igaz, holnap megkapom a lökhárítókat, akkor legalább fizikailag lesz index elöl : o)
nyuszy @ . 5 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.11. Csütörtök

Működik a féklámpa, index meg tompított továbbra sincs. Az indítomotor meg csak nyekergette a motort. Berántottuk, beindult. Azota pöccre indul :) Bár a gyújtás nagyon el van mászva...
Beraktuk az ablakokat. Itt is van gáz, a nyitható hátsóablaknak kéne 6 db műanyagstücök... Elvesztek a fényszóró állítócsavarjai, azt sem tudom, hol kapok... Szóval nem unatkozom :) Csak ugye lámpák meg ablakok nélkül nem mehetek ki az utcára...
Viszont az Uno ablaktörlő nagyon kirájj : o)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.12.10. Szerda

Ma nekiálltam Enikő összerakásának. A villanyossággal kezdtem. Meg itt le is ragadtam :) Kiszedtem a maradék kábeleket is belőle, és átraktam az öszes kábelt Döncibol. Namost majdnem sikerült...
Helyzetjelző meg reflektor van, tompított nincs. Vészvillogó van, index nincs. Féklámpa nincs. Kézifék-visszajelző van, benyamérő nincs. Ködlampa nincs. Stb. :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.12.09. Kedd

Elhoztam Enikőt Lajoshoz :)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.08. Hétfő

A mai napot végigrohangáltam. Vettem rencámtartót, drótokat meg kábelsarukat, végre sikerült szereznem bowden belsőt meg külsőt is méterben (igaz, hogy két külön helyen ;) , meg egy két apróságot. Nem egy nagy kupac, bár az ára nem ezt sugallta :)
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.06. Szombat

Meglátogattam ma Enikőt. Kezd szép lenni, még ha ez a képeken nem is látszik :)
nyuszy @ . 11 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.05. Péntek

Aktuális hírek alapján jövő hét eleje felé lesz csak meg a kocsi. Ez nem jó :( Meg az sem, hogy újra kellett gyártanom a műszereket, mert elnéztem egy két dolgot :( Ami viszont jó hír, hogy ezek legalább kész vannak nagyjából.
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.04. Csütörtök

Tegnap megkaptam a számlapokhoz szükséges fóliát, ma reggel befejeztem a tervezést, aztán elmentem a dekoroshoz, és legyártottuk a számlapokat. Nekem tetszik :)
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.02. Kedd

ÉLJENÉLJENÉLJEN!!! Megvan a szín :) Én meg nem mondom, hogy ez milyen színű, valszleg majd könnyebb lesz, ha fel lesz fújva Enikőre, de az az egy biztos, hogy a fantázianeve Narancshéj-gyöngyházmetál : o) /a szín nevéért ksözi Rékának/
nyuszy @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

2003.12.01. Hétfő

Azért ha érdemben nem is tudok részt venni a dolgok menetében, azért nem hanyagolom a témát. A műszerfalat próbálom tervezgetni, bár nem biztos, hogy egyszerű lesz. A lapjait otthagytam a fényezőnek, majd jól színrefújja őket, de addig igazából én sem tudom készre csinálni, amíg nem tudom, milyen színű lesz a cucc. Azért próbálkozom : o)
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.29. Szombat

Nagyjából megvan a gittelgetés. Elvileg hétfőn meglesznek az utolsó simítások, aztán kedd magasságában megy szórógittre. Talán a jövő héten tényleg meglesz. Bár már nem merem elhinni : o)
nyuszy @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.23. Vasárnap

No, végre eljutottam Enikőig :) Alakulgat :) Persze így ránézésre van még vele meló bőven... De (állítólag :) jövő hét vége - utána hét eleje körül meglesz a fényezés.
nyuszy @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.21. Péntek

Újra itt :) Beszéltem a fényezővel, állítólag készülget Enikő előkészítése. Talán hétvégén el tudok majd menni megnézni... Azért nem volt teljesen kiesés ez a hét sem, szereztem végre két egyforma tolatólámpát, motortérvilágítást, meg (elég nehezen) 10 ugyanolyan kapcsolót, ami még ráadásul teszik is :) Most csak ezekről tudok képet mutatni :)
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.16. Vasárnap

Ma Enikő elutazott a fényezőhöz. Izgalmas út volt, mert akkora kocsit nem tudtam keríteni, amivel trélert lehetne húzni, úgyhogy egy sima 1,5×3 m-es utánfutón tett meg 40 km-t. ELőször köd, utána meg útminőség miatt nem mentünk 30-nál gyorsabban... Sezerencsére problémamentesen megérkeztünk a fényezőhöz. Útközben meglátogattuk azt a helyet, ahol a nagy elszállás történt ;)
Azután elugrottam Petya mesterhez segíteni szétkapni a verdáját (utolsó két kép), az övé az enyém után megy fényezésre.
Munkahelyi elfoglaltságaim miatt a következő frissítés 24-e körül várható.
nyuszy @ . 12 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.12. Szerda

A mai napot Enikővel és Lajossal töltöttem. Mára elkészült a műszerfal és az ajtók, befejezte a reaktorfedelet. Megvoltak az utolsó simítások, a fölösleges lukak befoltozása, újak létrehozása. Összepakoltuk a cuccokat, mehet fényezőhöz. Ez elvileg hétvégén realizálódik, de majd kiderül : o)
Várom ám a véleményeket, hogy milyen lett!
nyuszy @ . 11 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.10. Hétfő

Leadtam az ablakokat fóliázásra, meg délután beszéltem ma a fényezővel. Elvileg ennyi lett volna mára a program, de nem bírtam este megállni, hogy beugorjak Lajoshoz, ugyanis elkészült a morcosítás :) ) Nekem tetszik : o) Nagyon : o) Ugyebár nem maga a morcosítás az érdekesség, hanem az, hogy nyitható lett utána is... Mellékesen ha nem jönne rá valaki elsőre, akkor az a furcsa még ezeken a képeken, hogy közben befalazásra került az első indexek gyári helye is.
nyuszy @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.08. Szombat

No, egy hét kihagyás után újra itt :) Azért nincs még kész teljesesen a lakatosmunka, mert a fényező csúszik egy hetet, így Lajosnak sem kellett sietnie. Egy-két dolog (légbeömlők, ablaktörlő, napfénytető, motorházfedél) már elkészült, ahogy láthatóak is. Elvileg a héten minden meglesz, aztán már csak a fényezés van hátra. No meg nekem utána összerakni az egészet : o)
nyuszy @ . 8 fotó . Szólj hozzá!

2003.11.02. Vasárnap

Véletlen sikerült szereznem egy alkalmas kocsit, úgyhogy elhoztam Lajostól azokat a cuccokat, amik feleslegessé váltak, pl. Dönci motorját, váltóját, kerekeit, hátsó futóművét, Enikő kesztyűtartó- és reaktorfedelét stb. Jó eséllyel a köv. frissítés csak valamikor november 10 körül várható, de majd alakul :)
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.31. Péntek

Mivel jövő héten munkahelyi elfoglaltságaim miatt nem fogom tudni látogatni Enikőt, ezért ma elmentem Lajoshoz leegyeztetni az alakítgatásokat. Kellemetlen, hogy pont most nem leszek jelen :(( Ha már ott voltam, belepróbáltam a műszerfaltervet. Mindenki döntse el maga, jó lesz-e :) )
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.29. Kedd

Nagyban megy a műszerfal-tervezés. Egy ideje :) Odáig jutottam, hogy tegnap délutánra legyártotta nekem az asztalos rétegelt lemezből az előlapot (1. kép). Aztán este kiderült, hogy mocskosul elmértem az egészet :) )
Mivel nem volt túl olccsó játék, némi gondolkodás után az átalakítás tűnt a legjobbnak. Ehhez kellett nekem egy 300 mm átmérőjű kör sablon, meg némi szerszám (2. kép) , és egy-két órás meló után elvileg jó (3. kép). Aztán este kiderül a gyakorlatban is :) )
Pluszban itt van egy látványterv is (4. kép).
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.26. Vasárnap

Kezd autóra hasonlítani Enikő :) Durva, van neki eleje :) ))) Na persze a képek készültekor még nem volt 100%-osan a helyén, még igazgatás alatt volt. De azért ez bíztató :) Meg az is, hogy kb négy-öt színből áll pillanatnyilag ;)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.23. Csütörtök

No, a továbbiakban nem kell "autókról" csak "autóról" beszélni. Ugyanis ma elbontottam Döncit :(
Nem volt olyan nehéz, mert ugye belülről már ki volt szedve minden. Azért az összevissza berohadt futómű-csavarokkal eljátszottam egész nap...
Béke poraira!
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.22. Szerda

Alakulgat Enikő. Gyakorlatilag már csak az eleje van hátra. Na nem mint ha az kis meló lenne ;)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.21. Kedd

No, több mint egy hete nem láttam Enikőt. Már hiányzott :)
Azóta az történt, hogy Lajos befejezte a küszöbket, tehát mozgathatóvá vált a verda újra. Így - az időjárásra veló tekintettel - bevitte a műhelybe. Csodával határos módon sikerült egy pár napra szabaddá tennie magát, így most egy kicsit nagyobb sebességgel készül Enikő :) Amint a képeken látható, éppen két lában állva várja, hogy végre jobban legyen. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy az alap lakatosmunka most már talán emberi időn belül elkészül. Talán :) Aztán utána már csak a sufnyituning meg a fényezés van hátra, persze az sem lesz piskóta...
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.11. Szombat

Hát, sajna most sem történt túl sok minden. Lajos elfoglalt, mint állat. Állítólag évek óta nem volt ennyi ügyfele...:( Ami mégis történt, hogy nekiállt a jobb oldalát is szétdönteni, mert ugye kezd erősen sz@r idő lenni, és muszáj megcsinálnia azt a részt, amihez csak a szabadban lévő aknájánál lehet hozzáférni. Hurrá. Mondjuk a dolgok állását tekitve - ha nem történik csoda - fogalmam sincs, mikorra lesz kocsim...:(
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.10.05. Vasárnap

Munkahelyi elfoglaltságaim miatt egy hete nem láttam Enikőt. De ma igen :) Hát, veszélyesen néz ki... :) Egyrészt így ránézésre nem ebben az életben lesz kész, másrészt meg nagyon kell bíznom Lajosban, hogy télleg ért hozzá : o) Csak hát az idő az még mindig nem akar kedvezni neki (na meg nekem se...)
Viszont a héten elkészültek a lökhárítóim, kíváncsi leszek, hogy fog muatatni Enikőn :)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.27. Szombat

Nekiálltak a héten Enikőnek. Először a bal, majd a jobb oldala lesz megcsinálva, de sajnos el fog tartani egy darabig, mert Lajos erőteljes időhiányban szenved :(
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.22. Hétfő

Némi kasztni/futómű-egyengetés után úgy látszik, hogy nem halt meg végleg, viszont akkor már egyúttal ő lesz megcsinálva első körben, Dönci meg lehet, hogy alkatrésszé minősül, majd meglátjuk.
Mindenestre szétszedtük (már kezdek ebben nagyon rutinos lenni... :) , aztán majd lesz valami. Hogy addig mivel közlekedem, azt még nem tudom, az biztos, hogy a busz nem túl szimpi :) )
nyuszy @ . 8 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.21. Vasárnap

Ma Enikő úgy döntött, hogy beszáll a buliba személyesen is. Ugyanis sikerült közelebbről szemrevételeznünk egy 1 méterrel az út alatt lévő szántóföldet. A jobb első kerék enyhén furán áll... Elvittem Lajoshoz, holnap meglátjuk mi lesz belőle...
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.17. Szerda

Megvettem a padló burkolásásra szánt alulemezt (a tetőn), valamint a lukakra való "tuningrácsot" (anyósülés). Izgalmas volt feltenni a tetőre a cuccot : o)
Ami még izgalmasabb volt: elvinni Palotáig. Ugyanis ha 50-nél többel mentem, le akarta tépni a szél : o) Egy gennyláda **^²#>&@ &#~·=/% ÷ר½ kamionos meg szándékosan, dudálás közepette úgy előzött meg, hogy majdnem betolt az árokba. Pedig még le is húzodtam neki... Ehh... Hogy mekkora parasztok vannak...
No mindegy, a lényeg, hogy sikerült odaérnem vele.
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.16. Kedd

Na, ma álltak neki ténylegesen. Hát, enyhén sz*r állapotban van az anyag helyenként...
Viszont mondtam Lajosnak, hogy ha csak kis hibák lennének rajta, bárki meg tudná csinálni, így viszont van benne kihívás... :)
Btw. elhoztam tőle a tetőcsomagtartót, meg hoztam hozzá deszkákat és gumipókokat, majd holnap leírom, miért :-)
nyuszy @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.15. Hétfő

Rossz hír. Lelépett a kasztnis segédje, innentől az eddig két emberre bevállalt melókat egyedül kell megcsinálnia. Úgyhogy késik az effektíve kasztnizás :(
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.09.12. Péntek

Körbejártam a tuningboltokat egy-két szir-szarért, kértem néhány tanácsot Máriusztól, meg jártam fémbótban padlólemezért. Palotán kaptam végre Golf-indexet előre. Aztán Lasojnál összeszedtem a lökhárítót meg a ködlámpát, és elvittem az egészet a műanyagoshoz, jövő héten lesz kész.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.09.11. Csütörtök

Ma gyakorlatilag az egész napot cuccok beszerzésével töltöttem. Először is kibugásztam a narancssárga verda maradványaiból a jobb oldali letekerhető ablakot. Aztán Fehérvár összes autósboltját bejártam, így sikerült vennem ködlámpát, Skoda Felícia indexeket oldalra, visszapillantó tükröt, meg mindenféle apró kacatot. Viszont előre nem találtam indexet, pedig direkt ilyesmivel foglalkozó boltban is jártam :(
Du. ledobáltam a cuccot Döncihez. Aztán utána próba cseresznye módszerrel bementem az egyik palotai autósboltba, és ígértek holnapra indexet előre :) Ennek örülök :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.09.10. Szerda

Beindult a prodzsekt!!! Ma elkezdődött a nagy munka, a kasztnizás + festés. Saját kezűleg kaptam szét a verdát, a motor + váltó + futómű kivételével minden le lett róla kapva. Tiszta bontás-feelingem van ;o)
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.09. Kedd

Ricsi mesterrel kiugrottam Érsekújvárra (Nové Zámky, Szlovákia), és vettem sportülést, a BIS lököshöz tartókat, meg átlátszó hátsólámpaburát. Utóbbi érdekessége, hogy ugyan drágább volt, mint Magyarországon, viszont kaptam hozzá piros izzót is! Persze itthon azonnal bedobtam az új üléseket Enikőbe, mert máshogy nem tudtam volna elvinni :)
Aztán du. elugrottam Sikkihez Veszprémbe, kaptam tőle egy kesztyűtartó-fedelet meg egy lökhárítót, valamint odaadta a Vic-féle műszereket.
Aztán a cuccost elvittem Lajoshoz, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy reggel még a tetőn lett volna ;)
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2003.09.05. Péntek

Sikerült eljutnom a Bogdánffy úti boltba. Vettem BIS-lökhárítót, előre kötényspoilert, küszöbspoilert meg pedálokat. Majd meglátjuk, mi hogy lesz ebből felhasználva. Du. elvittem őket Döncinek. Itt jegyezném meg, hogy érdekes jeleség két, az autónál jóval szélesebb lökhárítót berakni, ha benn vannak az ülések :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.08.28. Csütörtök

Itt egy vázlat, hogy hogyan is szeretném a kinézését. Persze ez majdnem naponta változik, bár ez már egy hete tartja magát :) )))
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2003.08.11. Hétfő

Megvettem az Uno egykarú ablaktörlőt, meg vettem napfénytetőt. Mindehhez két külön bontó kellett : o) Aztán ezeket du. elvittem Lajosnak, meg megbeszéltünk egy-két részletet. Próbáltam meggyőzni, hogy szeretne felfelé nyíló ajtókat csinálni, de elküldött melegebb éghajlatra :) ))
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.08.08. Péntek

Elvittem az ablakokat Lajosnak, plusz hagytam ott pénzt a javítók és kasztnielemek beszerzésére.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.08.02. Vasárnap

Jeti mestertől megkaptam a nyitható hátsóablakokat.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2003.07.10. Csütörtök.

Dönci átköltözött Lajoshoz, ő fogja kasztnizni és a vonatkozó mókolásokat intézni :)
Lesz mit csinálnia. Egyrészt elég sok a rohadt jó állapotban lévő rész, másodszor legalább annyi munkája lesz az én hülye ötleteimmel : o)
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2003.07.05. Szombat

Elmentünk megnézni Döncit, és meg is vettük helyben 'sokat nem bukhatunk' alapon. Dönci 1990-es születésű, kulcsos indítású. Belülről elmegy, kívülről viszont eléggé csúnyán néz ki szegénykém. Na de sebaj, jobban fog látszani a különbség : o) Első útja Fehérvár volt autópályán. Eléggé jól jött, amint a mellékelt ábra mutatja ;c)
nyuszy @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

2003.06.30. Hétfő

Elkezdtük nézegetni a Kispók-kínálatot. Felhívtam jópár lehetséges alanyt. Köztük Dönci gazdáját is.
nyuszy @ . Szólj hozzá!