Archívum: 2011 (27)

Tevékenységtérkép

2011.12.21. Szerda

Nem is olyan drága ennyiért, bár attól függ, hogy márkás szesz vagy valami kommersz szar jár hozzá :)
 

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2011.12.18. Vasárnap

Még egy dolog idegesítő a napi használatban, az pedig a szoruló gázpedál. Érdekes módon csak +10 °C környéke alatt csinálja. No, vettem egy gázpedált, és szétborítottam az autó beljesét, kiszedtem a régit, aminek semmi baja... De akkor már kicserélem, gondoltam. Na, ekkor jöttem rá, hogy nem teljesen ugyanaz a BIS gázpedálja, mint a levegősé...
Némi fúrás-faragás után azért beépítettem, összeraktam, természetesen semmi nem változott, a bowden szorulhat valahol...
Van valamerre egy új BIS gázbowdenem, amíg azt kerestem sikertelenül, találtam egy gyári könyököt a karbifedél és a légszűrőház közé, jól betettem a taknyolt gégecső helyére.
 

nyuszy @ . 1 fotó . 8 komment

2011.12.17. Szombat

Az elmúlt hónapot azzal töltöttem, hogy próbáltam egy normálisan működő karbit varázsolni az autóra, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Aztán meguntam a tökölést, meg azt, hogy emiatt gyakorlatilag nem érdemes napi szinten használni az autót (hidegen rettenetes volt), úgyhogy összeszedtem két FOS karbit, és elvittem a karbis szakihoz, aki a kettőből a jobbikat összerakta, ma felraktam, és gyönyörű szépe jár hidegen és melegen is, szóval egyelőre úgy néz ki, megérte az árát.

A másik probléma, ami miatt mellőztem a napi használatot, az az volt, hogy bár egy tesztkörön sikerült 5 liter körüli fogyasztást mérni, a napi pár kilométeres használat mellett rettentő sebességgel mozgott lefelé a benzinszintmérő mutatója, aztán sikerült kiszúrni a kocsi alatt a benzincseppeket...Úgyhogy vettem egy tankbeöntő-gumikönyököt, és délután Lajosnál feldobtuk a bakon, remélem tartósabb lesz, mint a hagyományos fajta. Valakinek van esetleg ezzel a típussal tapasztalata?

nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2011.11.12. Szombat

Az előző bejegyzés óta csak használtuk az autót, de ma durván izgalmas esemény történt:
246.992 km-es óraállásnál kapott az autó 10W40 félszintetikus Valovoline olajat, plusz felkerültek a téli gumik gyári felnin, roppant esztétikus a 13"-os felnikkel ez a dísztárcsa :)


nyuszy @ . Suzuki Baleno . 1 fotó . Szólj hozzá!

2011.11.05. Szombat

Még pár napja sikerült odaférni a gumikhoz, és mivel Csöpi valszleg idén télen nem sokat fog menni, ezért visszaloptam a Pop gyári kerekeit magamnak a rajta lévő téli gumikkal együtt, és jól felraktam a BIS-re.
 


Ma meg kihasználtam a 16 °C-os hőmérsékletet, bütykölgettem kicsit, kicseréltem például a hátsó ablaktörlő kapcsolóját, mert csak ablakmosóval együtt működött, leszedtem elölről a spojlert, mert a kerék előbb-utóbb széttépte volna, illetve kicsit babráltam a karbival is, hogy ne 6000-es fordulaton pörögjön a szívató. Pótoltam a gyári emelőt, illetve betettem egy vontatókötelet és egy elakadásjelző háromszöget a csomagtartóba, biztos, ami biztos.

Aztán a gyönyörű idő örömére autóztunk kényelmes tempóban 77 km-t, fogasztásméréssel egybekötve. 5,1 literes átlag jött ki, bár igen komótos tempóban mentünk. Aztán megviccelt a vas a kúton, mert az istennek sem akart beindulni, vagy 5 percig próbálkoztunk vele, mire sikerült. Arra gondoltam, hogy szelephézag, de hazaérve nem sikerült a problémát újra előidézni, szóval a bánat tudja.

nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2011.10.24. Hétfő

Mivel nem szeretem húzni az ilyesmit, ezért ma nekiálltam elintézni a papírokat. Fél kettő körül leléptem a cégtől, elmentem az Autóklubhoz eredetvizsgáltatni, majd átmentem az Ocsmányirodába hátha-alapon, és megdöbbentő módon 4 órára nevemen volt az autó.
 

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2011.10.22. Szombat

Anno, mikor megvettem a kabriót, vettem egy papíros, műszakis BIS-t is alkatrésznek. Minthogy nem fért volna bele akkor egy plusz autó, tényleg elbontásra került, nagy sajnálatomra, mert egy fasza kis kocsi volt. Azóta érlelődött, hogy kéne venni egy BIS-t újra mászkálós autónak.
Gyulán keresztül került a képbe a sárga BIS, amely már néhány embert megjárt a klubból, és most újra eladóvá vált. Úgyhogy ma felkerekedtünk, és elmentünk pestre megnézni az autót.
 


Kicsit kalandosra sikerült az adásvétel, de végülis összejött, az autó pedig hiba nélkül jött le Fehérvárra.
Az egyetlen vicces jelenet az volt, amikor valahol a Velencei-tó mellett kinyitottuk a tetőablakot, majd Agárdról kiérve nagyobb sebességnél elkezdtünk marhára fázni, és kerestük, honnan jöhet a huzat. Percekig tartott, mire sikerült észrevenni a nyitott tetőablakot :)
Hazaérve még gyorsan elintéztem a KKGF-et is.

nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2011.08.12. Péntek

A  mai nappal az X helyett (:() új autó érkezett. Sajnáltuk az X-et nagyon, de mindenképpen szükségünk volt egy családi autóra, meg erre pénzre valahonnan. Tehát nem maradt más, mint az X árából venni valamit.

A választás egy Suzuki Balenora esett, mert mégiscsak Suzuki, elég nagy is (vagy nagyis :P ) meg még én is mertem vezetni.

2011.07.05. Kedd

A mai nappal véget ért egy álom, ugyanis elvitték az X-et.
Feltettem a használtautóra, mert ugye jelen helyzetben látszik, hogy nem nagyon lenne lehetőségünk kihasználni, a pénz meg kéne másra. Persze azért titkon bíztam benne, hogy nem kell senkinek sem, de sajnos-szerencsére nem így lett. Ma akadt komoly érdeklődő, akit nagyon próbáltam róla lebeszélni, de hajthatatlan volt, és el is vitte az autót.
Sajnálom, hogy ilyen hamar meg kellett válnom tőle, de azt még jobban sajnáltam volna, ha legalább egy rövid időre nem lehet egy ilyenem is.

2011.08.13. Szombat

Igen! Végre! Újra használható állapotba került Csöpi :)
Az volt a gond ugyanis, hogy még a 126-os napon elkezdett döglődni az önindítóm. Majd idővel az kicserélődött egy másik, ismeretlen állapotúra. Az egészen jól bírta...egészen a nyári taliig, mert akkor meg az kezdett el döglődni.
Aztán azoktató Zsolti javasolt egy embert, aki az övét is megcsinálta. A héten valamikor járt is erre, elvitte hozzá és most 6 ropiért van egy felújított, jól működő önindítóm.
 


 

nyuszy meg Zulu valamikor korábban megbeszélték, hogy lesz egy szerelgetős délelőtt, ez mára esett, úgyhogy amíg Zulu vezérmű láncot cserélt, nyuszy önindítót.
Most fasza. Köszi mindenkinek a közreműködést! :)

2011.03.25. Péntek

És eljött a nagy nap. Végre olyannak ítéltem meg az időt, hogy melóból hazafelé levettem az autó tetejét. Targázni jó :) Persze közelében sincs élményre a Popnak, de hát ez nem meglepő, szerintem annak nem sok autó lehet a közelében.

A képeken látható dolgot Szilvitől kaptam névnapomra.
Ez egy TTTT. Targatető-tároló táska :)  Továbbá tetszetős, textil, tripla tépőzáras :) Tökéletes :)
Köszönöm szépen!

Ja, és elfelejtettem, kaptam a Jimnyhez egy hátsó ablaktörlőt is, amit már évek óta nem vagyok képes megvenni, azt is köszi :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . 6 komment

2011.03.18. Péntek

A mai napon a kabrió sikeres műszaki vizsgát tett minden okosság nélkül.
A felkészítés annyiból állt, hogy hétvégén lemostam, Szilvi pedig kitakarította.

2011.03.13. Vasárnap

A szélvihartól etekintve kellemes autózós idő volt ma, így kihasználtuk a lehetőséget, és kirándultunk egy kicsit.
Érdekes, hogy a napsütötte-szélfútta részeken konkrétan porzik az erdő is, míg az árnyékos, szélvédett helyeken rettenet sár van, és ami a szép benne, hogy jó mélyen fel van cuppogósodva.
Mindesenetre jót játszottunk, és a Jimny is szépen teljesített, még a lassan halálmintássá váló gumikkal is.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2011.03.12. Szombat

Még novemberben vettem egy garnitúra Suzukira való alufelnit, igazából fogalmam sem volt, minek. Jól nekiálltam kinyomozni, hogy hol, hogyan lehetne rendberakni (sómart gyári lakk), de Fehérváron egyszerűen nem találtam emberi áron dolgozó homokszórót.
Így alakult aztán, hogy amikor februárban mentünk Pestre szélvédőt venni, akkor jól elvittem OGy-nek, aki elintézte nekünk a homokolást és a szinterezést is. Egy hét alatt meg is lett, és Téli Taliról hazafelé Dömi le is hozta nekünk. Mindkettejüknek köszcsipuszcsi érte :)

Közben nekiálltam gumit keresni (téli gumikkal vettük az autót), és rá kellett jönnöm, hogy a gyári 195/65R15 méret csodás, ugyanis ilyen méret van személyautókon is, és a legdrágább ilyen méretű gumi is jóval olcsóbb, mint a Jimnyre a legolcsóbb kínai. De persze nem akartam túlzásokba esni, így jól körülnéztem használtgumi-téren. Itt is ugyanaz látszott, míg a Jimnyhez van összesen 5 garnitúra gumi eladó az országban, ebben a méretben le kellett szűrnöm Fejér megyére, hogy ne legyen irreálisan sok találat :)
Így alakult, hogy még aznap vettem egy garnitúra Debicát 5-6 mm mintával, a hirdetésben szereplő 16.000 Ft helyett 8.000 Ft-ért (a négyet) :)

Másnap felszereltettem, de mivel csak nem akart jó idő lenni, így a garázsban várták a tavaszt, ami tegnap megérkezett, így ma jöhetett a kerékcsere.
Szerintem kifejezetten jól áll az autónak ez a felni, határozottan illik hozzá. Na meg persze képeken nem látszik, de közelről a krómfelnik sajnos már nem szépek, így mindenképpen jobban néz ki így az autó.
Miután felszereltem, jól le is mostuk az autót, Szilvi meg még ki is takarította (köszi :) ), míg én rendet raktam a csomagtartóban.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 9 fotó . 16 komment

2011.02.19. Szombat

Szereltem ma villany- és vízvezetéket.
Három prodzsekt volt betervezve mára:
- nem működött az ablakmosó,
- nem működött a kürt,
- be kellett kötni a fényszórókat.

Az ablakmosóval kezdtem, persze az sem volt annyira egyszerű, mint reméltem, de végülis sikerült rájönnöm, hogy van egy visszacsapó szelep a csőben, és az nem volt hajlandó kinyílni. Kipróbáltam egy sima toldóval, és működött, úgyhogy gyorsan elugrottam a szomszéd autósboltba, és vettem egy másikat, most jó.

Nekiálltam volna megcsinálni a dudát, erre kiderült, hogy most éppen működik. Fura.
Mindenesetre nem bánom, mert annyira szörnyű helyen van felszerelve a kürt, hogy az egész elejét le kellett volna bontani, hogy hozzáférjek.

Eztuán következtek a lámpák. Hát, úgy négy órát szoptam vele, először is ki kellett találnom, hogy működik (ez is olyan, hogy fixen van pozitív a lámpán, és testet kapcsol a bajuszkapcsoló ;) , aztán ki kelltt találni, hol tudok villanyt levenni a drótról a relének, majd kellett találni megfelelő hosszúságú drótokat, aztán meg még azzal is szoptam, hogy találjak rendes testet, de végülis sikerült, működik, fasza.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 3 komment

2011.02.17. Csütörtök

Ott hagytam abba a történetet 3 héttel ezelőtt, hogy elhoztuk az X-et Köpcitől.
Úgy folytatódik, hogy helyből Lajoshoz ment, hogy az elmúlt három hét során elérje az általam elfogadhatónak tartott állapotot a kasztnit illetően.

Lajos kijavította azt, amit a korábbi sérüléseknél nem túl igényesen oldottak meg, illetve azt is, ahol megtalálta az autót az idő vasfoga (azért csak 15 éves, ugye). Kapott közben egy alvázvédelmet is, majd le lett fényezve, kamrában.

Remélem, normális fényviszonyok mellett is szép a festés :c)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 17 fotó . 5 komment

2011.02.06. Vasárnap

Olajcsere - 84973km

Ma mivel szép volt az idő ktakarítottam a kisautót, mert már igen szörnyen nézett ki. nyuszy közben cserélt olajat, most Repsol 10w40-es van benne. nyuszy még tegnap kipróbálta, hogy a kabrióban lévő akkuval beindul-e, és igen, úgyhogy valszleg megdöglött az akku, zsír :)
Majd azért pár nap múlva kiderül, hogy valóban megoldotta-e ez a problémát. Illetve a mai nap esemény, hogy megjavítódott az olajgombáról leszakadt vezeték is.
Lemosni sajna már nem sikerült, mert besötétedett.

2011.02.05. Szombat

Jártunk ma délelőtt Pesten szélvédőt venni az autóhoz, de igazából nem is ez volt az érdekes, hanem ami visszafelé történt a 70-esen.

Azzal kezdeném, hogy hihetetlenül nem volt ma forgalom, sem felfelé, sem Pesten. Igazából visszafelé sem volt veszélyes, de valahol Pettend Érd után utolértünk egy négy autóból álló konvojt. Hátul egy SsangYong Actyon (a világ legrusnyább autója), előtte valami utánfutós, aztán Octavia, legelöl meg egy régi Swift. 70-nel. Tökéletes út- és látási viszonyok közepette.

Sok kilométeren át követtük őket, mert sehol nem volt akkora belátható, üres szakasz, hogy egy ilyen konvoj előzését be lehessen vállalni.
Aztán mikor végül sikerült, hogy az elöl menő suzukis ribanc úgy vezet, hogy az ölében van a kutya, bazmeg! Hihetetlen!

Természetesen nem zavar, ha valaki lassan megy, mert szar az autója, vagy csak szimplán balfasz. Az mondjuk már kurvára necces, ha az ölében lévő kutya miatt megy lassan.
De könyörgöm, a többi idiótának mi a picsáért kell beállnia vonatozni? Ha meg nem akarnak előzni, miért nem lehet egy normális követési távolságot tartani, hogy aki szeretne normálisan haladni, az beférjen két autó közé?
nyuszy @ . 4 komment

2011.01.27. Csütörtök

Az elmúlt két napot az autó Köpcinél töltötte.
Elsődlegesen a szokásos vásárlás utáni dolgokat csinálta meg, mint pl. vezérműszíjcsere, meg akkor már olajcsere a motorban, a váltóban, és a hátsó diffiben (az első diffiben és az osztóműben nem kellett).
A másik fele pedig az volt a dolognak, hogy visszakapta az autó a gyári, légzsákos kormányát (ugyanitt rossz bőrözésű, de eredeti Momo sportkormány eladó ;) .
Közben én meg megcsináltattam a hűtőt, mert szivárgott egy korábbi nem túl szépen sikerült javításnál.

2011.01.24. Hétfő

Délelőtt elugrottam az autóklubhoz megcsináltatni az eredetiségvizsgát, szerencsére nem volt semmi gond, minden szép és stimmel. (-18.500 Ft)
Aztán ha már ott voltam, átmentem az NKH-hoz, és kértem egy adatlapot, amin a V.9 02 helyett 04, a J pedig M1 helyett M1G (ez fontos, a műbizonylat mellett ez is feltétele a gallytörőnek), valamint ha már így belelendültünk, átírattam az összsúlyt is az adattábla szerintire. (-2.000 Ft)

Délután még elmentem az ocsmányirodába, és elintéztem az átírást. (-41.000 Ft)
Hihetetlen, hogy időpont nélkül végeztem mindennel egy óra alatt, újabban egy nagyságrenddel hatékonyabb a fehérvári ocsmányiroda, mint pár éve (olyan is volt, hogy inkább elmentem másik városba, annyira macerás volt itt minden).

Szóval most már hivatalosan is a nevemen van Buborék, most kezdődhet a rendberakós prodzsekt szép lassan...

2011.01.23. Vasárnap

Még tegnap este online megkötöttem a KGFB-t az Allianz Directen, és helyből ki is fizettem, hihetetlen, mikre nem képes ez a modern technika :)

Reggel felhívtam Lajost:
- Otthon vagy? Mutatnék valamit.
- Na már megint mit vettél?
:)

Szóval elgurultunk Lajoshoz alánézni a kocsinak. Beck's is jött velünk, ha nem is kényelmesen, de elfér a jobb egy előtt, a lábtérben :)
Az autó alján a szokásos Vitara-rohadások vannak, azaz az összes dolog vastagon rozsdás, de semmi komoly baj nem látszik, hál' istennek.
Megdöbbentő módon Lajos nem mondta azt, hogy mennyire szar autót vettem, csak ő sem egészen érti, hogy mire kell ez :)
Beütemeztük, hogy pár hét múlva megy hozzá Buborék egy kis szépészeti beavatkozásra.
Lényeg, hogy egyelőre nem derült ki semmi olyan, amivel ne lettem volna tisztában, amikor megvettem.


Update: Délután már nézegettünk Gabe-bel egy kapcsolót, amiről nem adott át információt az előző tulaj, de arra jutottunk, hogy vagy nem működik, vagy nem az, amire gondolunk. Este viszont sikerült rájönni, hogy hogy működik, szóval van az autóban tempomat! Ráadásul még faszán működik is! Hihetetlen :)
Valamint tankoltunk is, a kíváncsiság kedvéért, és 9,8 l-es átlagfogyasztás jött ki. Persze még nem hitelesítettem a km-számlálót, meg a kútoszlopok közötti különbség miatt is egy mérés még nem hiteles, de alapvetően ez egész vállalhatónak tűnik így az automata váltó mellett.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 12 fotó . 26 komment

2011.01.22. Szombat

A múlt hét végi nem túl sikeres próbálkozás után akartam adni még egy esélyt a dolognak, így megint elmentünk X90-et nézni.
Először is elmentünk megnézni az első képen látható példányt, amit olyan áron rakott fel a nepper a használtautóra, hogy vállalhatónak tűnt a törött hátsó szélvédő, illetve még amire úgy számítani lehetett. Egy éve még 1,2-1,3 körül mentek az X90-ek, most pedig az összes többi példány 900-950-ért van fenn a neten, ez a kék meg 650, amit helyből sikerült 550-re lealkudni (állítólag annyiért került beszámításra). Számolgattam, mi mennyibe kerülne hozzá, de milla alatt biztosan nem állt volna meg, mire épkézláb állapotba kerül... Pedig képről ez is egész vállalhatónak tűnt...
Úgyhogy megköszöntük a lehetőséget a kereskedőnek (aki egyébként teljesen korrekt volt, nem akart meggyőzni róla, hogy tökéletes az autó ;) , és búcsút intettünk Kiskunhalasnak.
Ezen már ne múljon alapon felhívtam a múltkor is belinkelt hirdetés homályos képein szürkének látszó zöld autó gazdáját, hogy akkor mennénk megnézni.

Két órával és 150 km-rel arrébb ez valóra is vált. Körbenézegettük, mentünk vele, felmértem a hibákat, és arra jutottam, hogy ez a példány ugyan nem sérülésmentes és közel sem tökéletes, de nem menthetetlen, mint a többi. Úgyhogy rövid alkudozás kezdődött, mert azért a 920-at egy kicsit sokalltam, majd végülis sikerült megegyezni. Jól elbeszélgettük az időt, majd papíroztunk, és már sötétben hazajöttünk.

Az autól bővebben írok majd az autó leírásánál, egyelőre csak annyit, hogy Buboréknak hívták eddig, és valószínűleg megtartjuk ezt a nevet :)

Illetve meg kell még említenem, hogy Csöpi előtt le a kalappal, mindkét hétvégén vele mentünk, összesen úgy 6-700 km-t, és a legapróbb probléma sem volt vele. Úgy látszik, meghálálja a törődést :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 17 komment

2011.01.17. Hétfő

Úgy tűnik, jó helyre kerül.
nyuszy @ . 5 fotó . 11 komment

2011.01.16. Vasárnap

El vagyok keseredve. Egy ideje kitaláltam, hogy nekem kell egy Suzuki X90.
Ne kérdezze meg senki, hogy miért, csak. Igen, tisztában vagyok vele, hogy a világ egyik legidiótább, leghaszontalanabb, legfurább járműve, de lehet, hogy pont ez benne az érdekes...
Tudni kell, hogy a fentiek miatt nem volt egy sikermodell, alig két évig gyártották, és nincs hiteles infóm, de alig pár tízezer darab készülhetett belőle összesen. Ezért aztán használtan sem egy gyakori darab, ráadásul itthon a ránézésre is gyanús gépeket is horror áron szokták mérni. Most viszont felbukkant a használtautó.hu-n két olyan példány is, ami a képről gyanús részletek ellenére is úgy tűnt, megérne egy megnézést megfelelő áron.

Tegnap szép idő volt, így beültünk Csöpibe, és megnéztük a pirosat. Hááát, igazából egy jót kirándultunk a kellemes januári napsütésben, az autó viszont nagyon nem volt meggyőző. Rohadások, iszonyat javítások, hiányzó (beszerezhetetlen) dolgok, mindenféle rettenet barkácsolás... A tulaj nepper létére simán leengedte volna az árat 950-ről 800-ra, de még ez is nagyon sok lett volna érte.

A fekete Békés megyében van, mint a tulajdonostól megtudtam, ami meg baromi nagy túra egy megnézésért, úgyhogy felhívtam MEB barátomat, hogy ha esetleg ráérne, vethetne rá egy pillantást, neki a szomszéd település. Volt olyan rendes, és még ma el is ment megnézni. Azt mondta, hogy megérte elmenni, mert olyan dagadt macskát még nem látott, mint ott. Ezt leszámítva az autó leginkább az a kategória, amit háromból raktak össze, sehol nem futnak az élek, nem szimmetrikusak a hézagok, mindenhol beázik...

Úgyhogy most nagyon tűnődöm rajta, hogy létezhet-e vajon egyáltalán olyan példány, ami nincs hasonló állapotban. Nyilván be lehet vállalni egy fentiekhez hasonló állapotút is, csak akkor azt max. fele ennyiért szabad megvenni...
Tűnődtem azon is, hogy Németországból hozni be egyet, na de képről ezek is vállalhatónak tűntek, az meg nem lehet mókás, ha az ember elmegy 1.000 km-re, és ott szembesül vele, hogy a kinti felhozatal se jobb...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . 8 komment

2011.01.12. Szerda

Megvolt ma a vizsga, kaptam szép adatlapot, mi szerint a "Motorszám természetes elhasználódás miatt olvashatatlan [...] Típsukódja megállapított: G13BB" :)
Természetesen ez forgalmicserével jár, ami nem baj, mert úgyis sz*r környezetvédelmi osztály szerepelt a forgalmiban, és ha nem javíttatom, piros matricát kaptam volna a kék helyett, ami a Fehérváron újabban divatos szmogriadóban nem lenne szerencsés. Akinek 1996 utáni benzines autója van szabályozott katalizátorral, az figyeljen nagyon a vizsgán, hogy a környezetvédelmi osztály ne 2 legyen, hanem 4!
Az ocsmányirodában állították, hogy kötelező cserélni a törzskönyvet is (mikor a jelenlegi törzskönyvön nem szerepel motorszám!), de aztán némi könyörgés hatására rendes volt a néni, és megúsztam forgalmicserével a dolgot.

Illetve megjött még a képen látható könyv, ami kifejezetten jó minőségű, és postaköltséggel együtt volt összesen 3 kHUF.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . 4 komment

2011.01.09. Vasárnap

Jövő héten műszaki, úgyhogy kihasználtam a fagypont feletti hőmérsékletet, megnyitottam a kerticsapot, és lemostam a kocsit. Namost ez egy elég komoly mutatvány volt, olyan két órán át eltartott úgy, hogy nem lett csillogós a végére :)
Jól kipakoltam a fölösleges lomokat, majd Szilvi kitakarította belül is (kösziii :) ). Közben egy fél órás műszerfal mögött turkálással sikerült megtalálnom, hogy a központi zár távirányítója azért nem működött, mert marha eldugott helyen van egy lengőbiztosíték, ami kiment...
Valamint még egy látványos dolog is történt, vizsgakompatibilissé tettem az autó orrát. Furán néz ki így.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 4 komment