Archívum: 2006 (204)

Tevékenységtérkép

2006.12.29. Péntek

Autóztunk a Burok-völgyben.
Vagy egy éve nem jártam már arrafelé, a terep még mindig kellemesen játszós, na meg persze nagyon szép az a völgy.
Tovább eljutottunk, mint valaha, persze nem könnyen :)
Közben találtunk egy elpusztult szarvast, még meleg állapotban, a szerencsétlen leeshetett a szikláról valahogy. Külsérelmi nyomot nem találtunk rajta (pl. golyó), hazafelé szóltunk is egy vadásznak Bakonykútiban, hogy kezdjenek már vele valamit.
Visszafelé meg egy elakadásánál állva egyszercsak kidőlt melletünk egy fa, majdnem lecsapta Szilvit meg kicsit eltalálta a kocsit is... :(

nyuszy @ . Suzuki X90 . 24 fotó . 8 komment

2006.12.26. Kedd

Ma kiderült, hogy nem csak én nem tudok tolatni, de nyuszy sem. Persze simán ráfogta arra, hogy nincs jobboldali tükör...peeeeersze > ;) :D

2006.12.26. Kedd

Jutott már egy kis karácsonyi autózás, javarészt Pénzesgyőr-Hárskút térségében.
Már indulás előtt sikerült offroadolni, Szilvi autójával, lásd az ő naplójában :D

nyuszy @ . Suzuki X90 . 33 fotó . Szólj hozzá!

2006.12.25. Hétfő

Kaptam karácsonyra polszkis órát :D
nyuszy @ . 1 fotó . 11 komment

2006.12.13. Szerda

Végre megjött Németországból (eBay) a tömítéskészlet.
Úgyhogy most már nincs akadálya elvben a motorösszerakásnak.

2006.12.13. Szerda

Megjött némi cucc az USÁból (eBay), de képet kivételesen csak később teszek fel ;)

2006.12.08. Péntek

Csináltattunk Szilvivel Takyéknak tortát :)
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.12.08. Péntek

Vettem ma a modellhez festéket, az 1:1-esével egyező színűt. Sosem vettem még fél deci metált (kevesebbet nem adtak) :D
Először akartam, de aztán végülis nem kértem három csepp műanyagalapozót :c)

2006.12.07. Csütörtök

Megjött ma Hongkongból a Jimny modellem :)
Majd szépen le kell fényezni összerakás előtt.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . 5 komment

2006.12.07. Csütörtök

Eljött a nagy nap! Géza fél 3-ra vitte az autót műszakira :) éééééééés igeeeeeen :D öröm bódottá'

MEGVAN A MŰSZAKI!!! :D :D :D

2006.12.06. Szerda

Pár napon belül lejár a palotai garázsom kifizetett bérlete. Minthogy már egy ideje nem Palotán lakom, így feleslegesnek tűnt tovább fenntartani egy garázst, ami tőlem 30 km-re van. Sikerült csinálni Fehérváron (több napi igen koszos munkával és lomtalanítással) helyet a kocsinak, úgyhogy ma apámmal elvontattuk Fehérvárra, és már az új pihenőhelyén várja a tömítéskészletet :)
Sajnos gumishoz is mennem kell, mert a jobb hátsó kerék teljesen lapos volt, az egész manővert kerékcserével kellett kezdenünk.

2006.12.05. Kedd

Ha már az autóval nem történik semmi (sajnos) augusztus óta, legalább rendeltem ezt-azt.
Egyrészt talán lassan elindulhat a motorrendberakás, mert eBay-en vettem tömítéskészletet. Nagyjából nevetséges, hogy Németországból postázással együtt kevesebb, mint 10 kHUF-ért itt van a cucc, miközben a helyi autósboltok legjobb esetben is 25 kHUF (!) körüli összegért tudnának rendelni, ha egyáltalán...
Valamint vettem még  - szintén Németországból - egy igen ritka dolgot, ez megtekinthető a képeken :)

2006.12.05. Kedd

Már múlt hétvégén is nehezen indult az autó hidegen (persze nyuszy-nak pöcc-röff indult hétfő hajnalban :P ), ma meg már nagyon nem akarta, amit én meg rángatott meg minden. Tünetek alapján megszakító hézag probléma volt és tényleg. Jól elvittem a Gézához és ő jól megmutatta, hogyan is kell beállítani (láttam már néhányszor pedig :x ). A lényeg, hogy legközelebb már nekiesek egyedül lesz, ami lesz alapon. Már vettem hézagmérőt is ma :D

JA, ÉS CSÜTÖRTÖKÖN MINDENKI SZORÍTSON, MERT MEGY AZ AUTÓM MŰSZAKIRA!!!

(Én nagyon izgulok  :/ )

2006.12.03. Vasárnap

Hosszú idő után végre ma autóztunk egy picit. Sokan voltunk, messzire nem mentünk :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 9 fotó . Szólj hozzá!

2006.12.02. Szombat

Volt ma Club126 pesti tali. Szilvi is velem jött, gond nélkül értünk fel a Lurdyhoz, onnan libegőzni majd a Noa Grillbe közgyűlni és enni mentünk. Szokás szerint jó móka volt, Enikő pedig hibamentesen teljesítette a (nem túl nagy) távot, bár egyre szarabb hangja kezd lenni szegénynek.
nyuszy @ . 1 fotó . 1 komment

2006.11.29. Szerda

Szereztem ma egy az "új" ülésekhez való sima Joto kormányt :)
Egy pucolás ráfér, de egyben van.
nyuszy @ . 2 fotó . 4 komment

2006.11.28. Kedd

Vettem ma Táton Kabosnál egy pár olyan sportülést, amilyen a kabrióban is van. Igazából nem jobb, mint a mostani, csak jobban tetszik :)
Hosszú távon majd ezekre is kárpitos vár, de alapvetően használható állapotban vannak.
nyuszy @ . 1 fotó . 7 komment

2006.11.27. Hétfő

Az tűnt fel, hogy full szivatón sem nagyon akar felpörögni a motor, és ez valószínűleg gondot okozott volna, ahogy jönnek a hidegebb idők.
Viszont kaptam egy másik karbit Szilvitől (ő pucolta le-ki, szedte szét, rakta össze, és tökéletes, bizony :) ), feltettük, beállítgattam az alapjárati keveréket, állítottam gyújtást meg szelephézagot, és most hidegen-melegen pöccre indul a gép.
Persze még mindig iszonyat hangja van, de kit érdekel, ha megy? :P

nyuszy @ . 4 komment

2006.11.25. Szombat

Ma elvittem az autót szerelőhöz. Kicseréli nekem a függőcsapszegeket (láttam dörzsárat :D ), a fékbetéteket meg az első kerékcsapágyakat. Később még lesz egy motormustra és ha valami nem OK, akkor annak is nekiesünk. Decemberben meg viszem az autót műszakira, remélem nem lesz vele gond. :)

2006.11.25. Szombat

Nem is gondoltam volna, hogy még ma kész lesz az autóm, de úgy tűnik nagyon rendes szerelőt találtam :D Reggel elvittem neki az autót és estére már kész is lett: kicserélte a függőcsapszegeket, meg a fékeket és az első kerékcsapágyakat. El se tudom mondani a különbséget :D :D :D De szerintem ki lesznek cserélve a hátsó kerékcsapágyak is. ;)

2006.11.23. Csütörtök

Voltam ma Enikőnél. Szerencsére buszoznom sem kellett, mert Pinczési Sanyi elvitt (köszi ezúton is) :)
Beépítettem a szivatóbowdent, felraktam a tegnap este Gabe-től kapott termosztátházat (neki is köszi :) ), valamint feltettem a téli kerekeket. Aztán betettem a jobbik gyújtáselosztót, a Laceeee-tól kapott Doduco mexszel (neki is köszi :D ), aztán fülre lett beállítva, mert 10°-on igen halott volt, remélem, indul majd hidegen így.
Csörög-zörög, meg úgy általában igen sz*r hangja van, de megy, egész elfogadhatóan, ráadásul fűtés is van :)
Tök jó :D
nyuszy @ . 3 fotó . 8 komment

2006.11.22. Szerda

Beszéltem Lajossal, Enikő beindult reggel, úgyhogy vettem hozzá szivatóbowdent, meg este megyek Gabe-hez termosztátházért, és ha holnap is jó kislány lesz, elhozom :)

Valamint a délelőtt folyamán vettünk egyik kollégámnak (és barátnőjének) egy '85-ös Pókot, egy év műszakival, 28.000 Ft-ért, lásd a képeken :)
nyuszy @ . 4 fotó . 9 komment

2006.11.21. Kedd

Jártam ma Enikőnél. Tettünk bele egy full feltöltött akkut, kicseréltem a trafót, majd nem könnyen, de beindult :)
Ennek örömére bekötöttem a bowdeneket, pótoltam a múltkor kihagyott csavarokat. Aztán kipróbáltam volna.
Kuplung nem emel ki... Utánaállítottam. Ugyanúgy nem emelt ki. Ráállítottam tövig. Semmi. Na akkor elkezdtem gondolkozni :) Az történt, hogy a tárcsa odarohadt a szerkezethez :) Orvosoltuk egy csavarhúzó meg egy kalapács segítségével, és végre működött :)
Aztán a próbaúton még ki is fogyott a benzin, hogy jó legyen :P
Amúgy alapvetően megy, melegen indul, bár elég gyenge és iszonyatosan rossz hangja van. De megy :)
Egyelőre otthagytam Lajosnál, hogy tesztelje holnap a hidegindítást.
nyuszy @ . 6 komment

2006.11.19. Vasárnap

Ma voltunk pécsi kistalin. Előtte szóltam Laceeee-nak, hogy hozzon krovát a találkozóhelyre, mert szeretnénk kicserélni a kormányt arra, amit nyuszytól kaptam :D Sajnos ezt a műveletet az ablaktörlő kapcsolója bánta (letört) :( De majd valahogy megcsináljuk... :)

Egyébként a kormány nagyon jó, csak eleinte volt kicsit furcsa, de könnyű volt megszokni :D

A tali is jó volt, jó sokat beszélgettünk meg ettünk, egyesek ittak... :c)

2006.11.15. Szerda

Vóóót ma szerelés.
Történt ugyanis, hogy fura hangokat hallottam, és én a bal első kerékcsapágyra tippeltem. Utánaérdeklődtem, kétféle is kellhet bele, de legalább 15 ropi.
Mielőtt szétszedtük volna, megállapításra került, hogy a jobb hátsó féltengelyszimmering megadta magát (tegnap még semmi baja nem látszott...), szerencsére a múltkor készültem egy másik garnitúrával, és volt kéznél csapágy, szimmering és zsugorgyűrű is, Lajos segedelmével kicseréltük, a kézifékbowden persze most is szivatott minket...
Bal elöl viszont semmi baja nincs szerencsére a csapágynak, tökéletesen fut. Valószínűleg a féknek lehetett hangja, kicsit be volt állva. Mint kiderült, a képen látható egyik porvédő szakadt ki, megrendeltem már egy ezresért. Meg tettünk bele egy jobb betétet, mert a bal oldalon eléggé megette a külsőt.
Szétszedtük a szabadonfutót is, sikerült végülis rájönni, hogyan működik pontosan. A bal oldaliban el van szakadva egy gumi membránszerűség, de legalább csak komplett szabadonfutóval lehet kapni 70 ropiért :c)
Kapott még az autó szép új Valvoline MaxLife olajat (150.644 km).
Végezetül felkerült a műanyagos bácsi által megcsinált küszöbspoiler.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.11.13. Hétfő

Ma van a névnapom és kaptam nagyon szép ajándékot a kisautóba. Már jó néhány hónapja csorog a nyálam egy ilyenért. :c) Nagyon szépen köszönöm nyuszy, ez a legszebb ajándék, amit valaha kaptam ;) :x :D

2006.11.09. Csütörtök

Na ma végre felkerültek Csöpire a téli kerekek. Egyedül még sosem cseréltem kereket, de végülis megoldottam :c)

Viszont meg kell állapítanom, hogy bután néz ki a zöld autó kék kerekekkel :D de legalább egyedi. Mondjuk amikor a kerekek kékek lettek, akkor még kékre fényezés volt tervben az autónál is...de sebaj, majd jövőre kezdünk valamit a kerekekkel is, úgyis muszáj lesz, mert rozsdásak is :P

Pallagi Norbinak köszönöm a kerékcsavarokat :)

2006.11.09. Csütörtök

Enikő pár hete azt játszotta, hogy hidegen csak kínkeservesen, negyed órai indítózás után indult csak el. Már mindent megnéztem, ami ilyet okozhat, de nem lett jobb.
Úgyhogy ma beraktam a kék autó motorját (ez volt benne legutóbb is, és még ment). Átszereltem rá a generátort meg az AC-t, összedobtam 1-2 csavarral, hogy tudjunk próbálkozni, majd lemerítettem két akkut, de nem tudtuk elindítani... Benzin van, szikra van, ötletem nincs...
nyuszy @ . 10 komment

2006.10.30. Hétfő

Voltunk gumisnál. Muszáj volt, mert így a kerekeket megcserélve már 65-nél úgy rázott, hogy nem tudtam egy kézzel fogni a kormányt.
Nos, kiderült, hogy tudja rázni a hátsó kerék is a kormányt: az egyik kerékre 400 gramm fölötti súlyt írt a centírgép :c) Szerencsére nem kellett rá plusz súly, elég volt átrendezgetni azt, ami már rajta volt.
Most úgy tűnik, hogy jó lett.
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2006.10.29. Vasárnap

Végre esett egy kis eső, már vagy három hónapja csak a port nyeltük.
Mentünk egy szolid kanyart a Horog és a Várvölgy felé, de tényleg csak szolidat, mert a mai óraátállítás miatt 5-kor sötétedik :(
Volt egy kis amortizáció is, leesett a bal oldali küszöbspoiler, Lajos visszarakta, később megint leesett, de akkor sikerült elhagynunk is - szerencsére visszamentünk és meglett :)
Ellenben a Pumák még mindig ráznak...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 12 fotó . 3 komment

2006.10.26. Csütörtök

Hétvégén Győrbe megyünk talira, úgyhogy úgy gondoltam megérdemel egy mosást meg takarítást attól függetlenül, hogy valószínűleg semmi nem fog látszani belőle mire odaérünk :D Még mindig nagyon szeretem :x :c) Remélem most sem hagy cserben ;)

2006.10.17. Kedd

Hétvégén az olajfolyás jól vizsgázott, nem jött elő. Ellenben összetört a burkolat, kb. úgy, mint egy éve, iszonyat hangja van. De ez még a kisebbik gond, a nagyobbik az, hogy úgy döntött Enikő, hogy hidegen nem hajlandó elindulni. Játszottam gyújtással, most nagyon szépen megy, csak hidegen nem indul...
Mivel okosabb ötletem nem volt, du. kipucoltam a karbit, és otthagytam Lajosnál, holnap kiderül, hogy motorburkolatot vagy motort kell-e cserélnem :)

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.10.17. Kedd

Erdély óta folyamatosan rázott 90 környékén a kocsi. Múlt héten kicentíroztattam a kerekeket, semmit nem segített.
Úghogy gondoltuk, a kardán lesz a ludas. Úgyhogy ma egy órás sz*pás árán leszedtem az első kardánt, kipróbáltam, ugyanúgy rázott... (Fölösleges kocsi alatt fetrengés #1)
Úgyhogy felmentem a garázshoz, és felraktam az országúti kerekeket, majd a MOL-kúton leverettem róla a nagyja sarat. És láss csodát, nem ráz :) Úgyhogy sajnos valamelyik felni vagy gumi kapott valamit Erdélyben :( De még mindig jobb, mintha a kardán görbült volna el.
Aztán megpróbáltam még beépíteni egy Samurai gátlót, de kiderült, hogy nagyon nem stimmel a hossza, úgyhogy ez kimaradt. (Fölösleges kocsi alatt fetrengés #2)

nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2006.10.12. Csütörtök

Tegnap vettem kartertömítést + kértem Gabe-től egy másik kartert (thx!), aztán ma délután kicseréltem a cuccot. Utána meg lemostam a kocsit, mert szorgalmas vagyok :D
Egy lájtos Palota-Fehérvár táv után még nem lett olajos Enikő segge, úgyhogy talán van remény, bár majd a hétvégén kiderül biztosra.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.10.10. Kedd

Tegnap elhoztam egy megcsinált generátort Jenő bácsitól, és ma délelőtt jól felraktam. Öregszem, majdnem 45 percig tartott kicserélni :( :) Teljesen jó, alapjáraton is maximumot tölt.
Cseréltem megszakítót is (thx. Szilvi :) ), az előzőben nem lehetett több 1-2000 km-nél és már lyuk égett rá, minőségi utángyártott alkatrészek...
Meg úgy tűnik, megvan, honnan folyik az olaj, a kartertömítés adhatta meg magát. Nem volt nálam másik, majd holnap folytatom...

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.10.07-08. Szombat-Vasárnap

Mindkét nap sikerült autózni egy kicsit (annyira nem is kicsit, mert aszfalttal együtt összesen kb. 350 km ment bele :) ).
Iszonyatosan nagy a por mindenhol, még az erdőkben is, jöhetne már egy kis eső...
nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.10.05. Csütörtök

Reggel még minden szép és jó volt, délután csak magas fordulaton volt töltés, később meg már sehogy sem  :/
Úgyhogy elvittem a járművet Lajoshoz, kerítenem kell egy működő generátort, aztán kicserélni...
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.10.01. Vasárnap

Volt pécsi kistali, főprogramként Szőr és Laceeee próbáltak szekszuális kapcsolatot kialakítani a guminővel :c)
Meg volt önindítószerelés, mexhézagállítás Enikőn, tök jó móka az ilyesmi, ha nem nekem kell csinálni :P

nyuszy @ . 12 fotó . Szólj hozzá!

2006.09.27. Szerda

Na mivel elég régen írtam utoljára, most írok picit (valaki rámszólt, remélem most örül az illető :P ) Szóval hétvégén szépen kitakarítottam az autót kívül-belül (majd lesznek képek is később) nagyon szép lett, csilli-villi, erre vasárnap bementünk Pécsre vásárolni és útközben baleset miatt eltereltek minket egy földútra :( Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt nem látszott a munkámból semmi :( De legalább előrelátó voltam és fényképeztem :P Hétvégére elméletileg veszek fékpofákat, azokat kéne kicserélni, majd még meglátjuk mi lesz belőle :D

2006.09.21-24. Erdély

Végre sikerült sort keríteni arra az erdélyi autózásra, amit MEB-bel már borzasztó régóta tervezgettünk. Az úticél Pádis volt.
Csütörtökön találkoztunk Békéscsabán MEB-ékkel és Pokers-ékkel, majd Románia felé vettük az irányt. Elsőre kicsit fura volt, hogy az utolsó 20 km az szilárd burkolat nélküli út volt, konkrétan olyan rossz minőségű, hogy ihaj, ennek ellenére személyautóval is ott közlekednek (mivel más nincs). A szállásunk a Boga-völgy alatt található Sebisel Panzió volt, nagyon hangulatos kis hely, elfogadható árakon. Van strucc, két kutya, meg egy szamár :) A strucc kivételével mindegyik állat szabadon közlekedhet az egész erdőben is :) A nap el is telt az utazással.
Pénteken a Pádis-fennsík volt a program, hegyipataknézegetés, szolid mocsárjárás, miegymás.
Szombaton társultunk Kacsáékhoz. Először a Medve-barlangot látogattuk meg. 1,5 km hosszú, de szerintem több benne a cseppkő, mint a teljes aggteleki cseppkőbarlangban. Utána egy 80 méter magas vízesést néztünk meg, 2×30 percnyi sziklamászásért cserébe. Délután felmentünk még Pádisra. Ott volt egy kis műszaki probléma, a Jimny bal hátsó gátlója úgy döntött, hogy kiesik belőle a szilent, de végülis sikerült összerakni, és folytattuk tovább az utunkat baromi jól autózható patakok felé, ilyesmi mifelénk nincs, úgyhogy nagyon nagy élmény.
Vasárnap hazafelé a "csúcs" felé jöttünk. Arrafelé már az utak sem járhatóak összkerékhajtás nélkül, nagyon laza és sziklás a terep, de király. Fentről gyönyörű a kilátás, és még jó kis tócsákat is sikerült találni :)
Az erdélyi táj lenyűgöző, ha lesz lehetőségem, biztosan megyek még arra.
A túráért köszönet MEB-nek!

nyuszy @ . Suzuki X90 . 106 fotó . Szólj hozzá!

2006.09.13. Szerda

Kipróbáltam ma a vonóhorgot :)
Kevésbé érzi azért a súlyt, mint az ezres Samu.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.09.09-10. Eurotrial Hajmáskér

Az eredeti elképzelés az volt, hogy kimegyek egy kicsit bámészkodni Lajosékkal a triálra, aztán úgy alakult, hogy beültem Gergő mellé a jobb egybe, ezt még úgysem próbáltam soha :)
A szombati nap viszonylag elfogadhatóan sikerült (azért jól nem :) ), elég könnyűek voltak a pályák, az összeszedett hibapontjaink nagyon nagy hányada elkerülhető lett volna.
A vasárnap már kevésbé ment, a pályák is nagyságrendekkel nehezebbek voltak. Délelőtt már az első szekciónk egy erősen kérdéses bírói ítélettel ért véget, aztán a harmadik szekcióban eltörött a bal első laprugó, így a negyedik szekciót nem tudtuk teljesíteni (300 hp). Ebédszünetben laprugócsere, folytattuk. Délután az első szekcióból csörlővel kellett kijönnünk. A másodiknak választott szekciónkat a végére kellett volna hagyni, addigra 0 ponttal teljesíthető lett. Az elején nem az volt... Olyan 5 autó ment el előttünk standardban, mindenki legalább 3 kaput döntve. Nekünk a második kapuban sikerült az autót is, olyan 3 méter magasból oldalra leborult, és fejtetőn állt meg :) Szerencsére semmi baj nem történt, de ezt a szekciót kb. 320 hibaponttal zártuk. A harmadik szekcióban meg eltörött hátul a kardánkereszt, így a negyedik szekciót megint nem tudtuk teljesíteni.
Azért jó móka volt, sikerült jól leégni, napszúrást kapni, valamint iszonyatos mennyiségű port nyelni :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 109 fotó . Szólj hozzá!

2006.09.05. Kedd

Ajkán hagytam ma a Jimny gyorsulását :)
Egész pontosan vettem egy garnitúra felnit d zolitól, és felkerültek rá a Pumák.
Egy pár nagyságrenddel autóbb formájú lett a kocsi, viszont innentől megint nem lehet gyorsulósat játszani a lámpánál :P

nyuszy @ . Suzuki X90 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.09.03. Vasárnap

Autóztunk ma egy kicsit. Még mindig az országúti kerekek vannak a kocsin, de most éppen nem a sárral volt gond, hanem a hasmagassággal, de legalább le lett csiszolva rendesen az alja, ahol a betonozott részen keltünk át az árkon... :P
nyuszy @ . Suzuki X90 . 17 fotó . Szólj hozzá!

2006.08.28. Hétfő

Hétvégén voltunk keleti talin, tök jó volt :c) Csöpi szépen bírta a nagy távot, semmi probléma nem volt vele, ezért büszke is vagyok rá :D Az orra szerintem soha többé nem fog rohadni, mert Enikőből annyi olaj került az elejére ami biztosítja a korrózióvédelmet : o) Szerencsére ma sikerült letakarítanom :P A találkozón elhoztuk a második helyezettnek járó díjat a Túraversenyes teljesítményünkért :D :D :D Tök örültem neki :c) bár csak egy lovon múlott :P Egyébként itt is szeretném megköszönni Robiéknak a szervezést, én nagyon jól éreztem magam ;)

2006.08.25-27. Keleti Tali

Pénteken déltájt indultam el Enikővel, valamikor este 8 körül sikerült Miskolcra érni. Este iszás meg ilyesmi :)
Szombaton volt a Túraverseny, 80 km-es távval, nyíregyházi céllal. Szilvivel mentünk végig két kocsival, és mint kiderült, sikerült elhoznunk az első két helyet, úgyhogy nagyon örültem :) A verseny után még ellátogattunk a KGST Partyra, részt vettünk a felvonuláson is, az is jó volt :) Este babgulyás, iszás :)
Vasárnap délelőtt még felmentünk a TV-toronyhoz, majd dél körül indultunk el hazafelé. Sajnos közben egy órát álltunk, mert Laceeee autóját megcsukták hátulról :(
Ettől eltekintve sikerült hibamentesen teljesíteni Enikővel 800 km-t, ugyan az olaj kicsit jött belőle, de annyi baj legyen :P
nyuszy @ . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.08.21. Hétfő

Végre eljutottam odáig, hogy foglalkozzak a kabrióval.
Kicseréltem kompletten a ventilátort, valamint a hűtőben lévő hőgombát (?), majd feltöltöttem a rendszert vízzel. Ám annyira nem lett jó, ugyanis csöpögött a víz a vízpumpa fedelénél. Némi tömítésjavítgatás után sajnos úgy tűnik, hogy a vízpumpa szimmeringjénél folyik :(
Holnap próbálkozom a vízpumpacserével...

2006.08.20. Vasárnap

Autóztunk ma egy picit a Tés - Jásd - Bakonynána háromszögben, eleddig ismeretlen és jobbára igencsak járatlan utakon.
A kocsin még mindig az országúti gumik vannak, úgyhogy egy párszor azért előkerült a kötél :P De így sokkal izgalmasabb :c)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.08.18. Péntek

Tegnap vettem a kerékhez cuccokat Fehérváron ill. Köpcinél.
Ma du. összeraktam, így elsőre nem annyira kézenfekvő a dolog, pláne, hogy a fék nagyon apróra hullott. Azért sikerült, köszi a segítséget Lajosnak meg Szücsinek :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2006.08.16. Szerda

A tegnap a bal hátsó kerék alatt talált hajtóműolajfolt és a fura hangok nyomába eredtem.
Alábakoltam a kocsit, leszedtem a bal hátsó kereket, a féket. A kézifékbowden nagyon megszivatott, valami hülye körmös sz*r tartja benn a fékpajzsban, egyszerűen lehetetlen hozzáférni célszerszám nélkül, legalább egy órás meló volt, mire kiszedtem, és akkor is ketten kellettünk hozzá.
A többi viszonylag könnyen ment, elég könnyen kijött a féltengely. A csapágy múlt el nagyon, persze kinyírta a szimmeringet is. A jelek szerint tökugyanaz a csapágy, a szimmering és a zsugorgyűrű is, mint a Samuraiban, de vadászgatnom kell a cuccra, mert szettben horror ára van.
nyuszy @ . Suzuki X90 . Szólj hozzá!

2006.08.16. Szerda

Ma elkezdődött az autó összerakása :D Véééééégre :D Istenien néz ki rajta a króm lökös (bár csak egy bontószökevény, mert még nincs új) azt hittem magam alá csinálok a gyönyörűségtől, mikor megláttam :D :D :D :c) Tudom, egyesek szerint nem szép, de nekem nagyon bejön és tök nem bántam meg! ;) Robinak nagyon köszi a kédert, életet ment ;)

2006.08.15. Kedd

Holnap elméletileg kész az autóm :D Sajnos nem tökéletes, vannak benne hibák, de legalább kész és az enyém és szeretem és már úúúúúgy mennék vele :D

2006.08.14. Hétfő

Ma voltam autónézőben :c) Egyszer már le van fújva, nagyon szép színe van :D :D :D Még egyszer le lesz fújva, kap egy polírt, aztán seggen csúszhatnak rajta a legyek ;) A héten már tuti kész lesz :D

2006.08.10. Csütörtök

Ma kicsit parkolópályára került az autóm mert Géza viszi a bogarat műszakira, de már kívülről majdnem teljesen le van csiszolva, szóval azért halad :D Komolyan mondom tök tetszik így matt zölden : o) Persze azért annyira nem, hogy így is maradjon :P Ja és Géza ismer egy kárpitost majd megnézi milyen kárpitot lehetne tenni a kisautómba :c)

2006.08.10. Csütörtök

Na nagy unalmamban és, hogy ne legyek PP :P nekiálltam megpucolni a Norbitól kapott krómos csodákat :D Egész jól kikupálódott a két lökös is, már csak a horpadásokat kell eltüntetni belőlük :) aztán addig jók lesznek amíg meg nem lesznek az újak Ja: Géza szerzett nekem egy tök csinos krómos tükröt, mert amit én vettem arról utána kiderült, hogy jobbos :( szóval ha valakit érdekel akkor van egy jobbos krómos tükröm ;)

2006.08.08. Kedd

Van az autómnak új orra :D Tök szép, már kezdem elhinni hogy egyszer visszakerül hozzám :) Pallagi Norbinak köszi a sok csini cuccot :D :D :D

2006.08.05. Szombat

Ma kimostam a kárpitot, hogy ha hazajön a kisautó, akkor csak bele kelljen rakni :D Szép tiszta lett :c)

2006.08.05-14. Olaszország

08.05. Szombat
Idén is elmentünk nyaralni, természetesen most is konkrét úticél nélkül, egyedül annyi volt fix, hogy Olaszországba megyünk. Dél magasságában indultunk el. Mi a Jimnyvel, djsms-ék meg a Daihatsuval.
Némi teszkózás Veszprémben, majd Rábafüzes felé folytattuk az utat. Autópályán mentünk keresztül Ausztrián Villach felé, Tarvisiónál jöttünk le a pályáról, onnan az SS13-on folytattuk az utat Udinéig. Az Alpok még mindig lenyűgöző. Az úticél egy Udine melletti kisváros volt, aholis djsms-ék egy ismerősénél, Gyöngyinél töltöttük az éjszakát, részben netezéssel :D

08.06. Vasárnap
Nem keltünk korán, majd pár óra azzal telt, hogy kitaláljuk, merre is menjünk. Mivel semmi konkrét értelmes ötletünk nem volt, ezért maradtunk a tavaly jól bevált Docciánál :) Gyöngyi lebeszélte Louisával (ő a docciai néni), hogy mennénk három éjszakára, 22.00-22.30 közötti érkezéssel.
Így hát Firenze felé indultunk. Olaszországban mellőztük a fizetős autópályákat, egyrészt mert nagyon drágák, másrészt mert dögunalmasak. Velence-Ravenna felé indultunk, a szerpentines SS65-ön értünk Firenze környékére, helyből Docciába mentünk :) A Docciába vezető résznél vicces volt a GPS, mert egy udvarban végződő baromi meredek földútra is beterelt, de végülis megoldottuk, 22:26-ra értünk oda :D
Mikor már épp tűnődtünk, hogy most akkor mi van, előkerült Louisa is, és sikerült megegyeznünk vele egy elfogadható árban.

08.07-10. Hétfő-csütörtök
Az eredeti három éjszakából végülis öt lett. Ebből két napot töltöttünk a hegyekben mászkálással (persze szigorúan kocsival :D ), pl. kinéztünk egy hegytetőn valami tornyot és megpróbáltuk megtalálni. Nagyon szépek a Firenze környéki hegyek, meg az egész toszkán táj, úgyhogy ez önmagában is jó program. Egy napot eltöltöttünk Firenzében is, immáron helyismerettel, ismerősként.
De talán a Docciában töltött napok fénypontja szerda volt, amikoris elmentünk San Marinóba. Lenyűgöző az az "ország". Tulajdonképpen egy kb. hegyből áll az egész, 61 km2. Egyik irányba 20 km-re az Adria, a másik irányba a hegyvidék, lenyűgöző a kilátás fentről. Utána elugrottunk Riminibe, hogy lássuk a tengert, bár fürdeni csak én tudtam, mert a többiek nem úgy készültek cuccal. A tenger nagyon kellemesen meleg volt, és még mindig sós :P
Közben felfedeztük a sieci Coopban, hogy lehet kapni docciai Chianti Rufina típusú bort. Nem volt olcsó, de hát ki kellett próbálni. Bevált :D Úgyhogy elmentünk közvetlenül a pincészetbe is, és vettünk másfajta bort is. A borász srác szerencsére tudott angolul, így megtudtuk tőle, hogy amit mi eredetileg vettünk, az nem is igazán bor, hanem ún. Vin Santo, ami egy különleges desszertbor, minimum három év erjesztéssel. Amit szintén kipróbáltunk, de kevésbé vált be, az a Grappa. Tipikus olasz pia, kb. valami törkölypálinka, eszméletlen sz*r íze van, és brutálisan üt :D

08.11. Péntek
Róma felé vettük az irányt az SS1 Aurelián. A szálláskeresés nem bizonyult egy egyszerű feladatnak. Végülis a Camping Village Roma nevű kempingnél kötöttünk ki, gondoltuk megnézzük, van-e valami faház. Volt. Mondtak egy nem olcsó, de bevállalható árat, bejelentkeztünk 3 éjszakára. Hát, a faház (ami műanyagból volt) erősen meglepett minket. A négy személyes (legdrágább) faház két hálószobás volt, mindkét szobában külön fürdő+wc, a közös helyiségben gáztűzhely, mosogató, hűtő, hifi, étkező, klíma... Kicsit más, mint itthon, igaz, nagyon más áron :)

08.12-13. Szombat-vasárnap
A két napot javarészt Rómában töltöttük. Nagyon szép város, a belváros tele műemlékekkel. Jártunk a Vatikánban is. Valamint elmentünk a Tirrén-tengerhez is fürdeni egy kicsit. Állati volt, kint a partnál is méteresek voltak a hullámok, kicsit beljebb meg 4-5 méteresnek tűntek kb. :)
Az estéket borozással töltöttük, bár a docciai vörös Chianti Rufina és fehér Vin Santo del Chianti Rufina nyomába semmi nem lépett :) Közben sikerült rájönni a Grappa ihatóvá tételének titkára, ez pedig a Rauch-féle körtelé, így készül a grappapera :P
Ami még Rómával kapcsolatosan érdekes, az a közlekedés. A magyar közlekedéshez képest már az olasz közlekedés is egy káosz, de a római meg még egy nagyságrenddel rosszabb. Egyszerűen leírhatatlan, ami ott van, azt meg kell tapasztalni. Komolyan büszke vagyok rá, hogy háromszor jártam a Jimnyvel Róma belvárosában, és egy kicsit sem törték össze :P Rómában nem láttunk egyetlen olyan kocsit sem, amin nem lett volna megnyúzva legalább a fényezés, de jelentős részükön komolyabb sérülések is voltak. A belvárosban gyakorlatilag sehol sincsenek felfestve a sávok, de ahol mégis, ott is öt autó áll be a kétsávos úton egymás mellé a lámpánál... Rendszeres, hogy a kereszteződés előtt négy sávban állnak az autók, a másik oldalán meg csak egy sávnyi széles az út - és valahogy mégis megoldják. Az olaszok nem udvariaskodnak, ellenben ami nálunk pofátlankodásnak minősül, náluk az a normális. A csúcs az volt, mikor egy lámpánál egy Carabinieri (rendőrautó ;) simán kikerült a szembeoldalon és bevágott a sor elejére a záróvonalon és sraffozáson át. Beállt mögé egy motoros is, gondoltam akkor én miért álljak öt autó mögött, és utánamentem - le sem sz*rta :) Szóval egyben lenyűgöző és életveszélyes a dolog, de szerencsére hamar tudtam akklimatizálódni :P

08.14. Hétfő
Reggel kijelentkeztünk a kempingből, majd 9 óra után elindultunk hazafelé. Kb. 1200 km volt az út, 15 óra alatt értünk Palotára megállásokkal együtt.
Összességében nagyon jó móka volt, csak sajnos az olasz árak nem állnak összhangban a fizetésünkkel, a benzin kb. 1,4 EUR, egy kiló kenyér 1-2 EUR, egy 2 literes kóla 1,2-1,6 EUR, a legolcsóbb húsfélék kerülnek kilónként 20 EUR-ba, a normálisabbak 40 EUR magassága. Egyszóval a napi cuccok másfél-kétszer annyiba kerülnek, mint nálunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy jövőre nem megyünk, csak azt, hogy jobban kell spórolni rá ;)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 112 fotó . Szólj hozzá!

2006.08.01. Kedd

Ma elvittem az autót Gézához. Nekiálltunk :( :) Tök jó: az ablakoknál nincs rozsda, kivéve a hátsó szélvédőt, de ahhoz képest hogy 20 éves a dolog, ez semmi ;) Kíváncsi vagyok, mikor fog meglepni minket valahol egy hatalmas lyukkal :O

2006.07.31. Hétfő

Csöpi holnap megy lakatoshoz :) Ez jó, mert azt jelenti szép lesz; viszont nekem kellett szétszedni amennyire lehetett :(:(:( nagyon rossz volt. Azért pozitívum, hogy nincsenek méteres lukak a padlón :) (bár azt a kátrányos izét még nem szedtem föl  :/ ) Majd meglátjuk milyen lesz asszem most inkább leiszom magam jól :(

2006.07.27. Csütörtök

Ma is szereztem egy-két dolgot :c) Karbit, gyújtáselosztót, ablaktörlőkarokat, króm lököshöz tartóvasakat, kisműszerfalat. Mindezt 2000 pénzért :D és elvittem Csöpit kompozni :c)

2006.07.27. Csütörtök

A kabrióval mentem ma dolgozni. Reggel nem volt semmi gond, de délután, hazafelé a harmicakárhány fokban még a város széléig sem jutottam el, mire gyanúsan emelkedni kezdett a hőfokmérő mutatója...
A ventilátor nem kapcsolt be. A vízpumpa fedele alól meg csöpögött a víz. A múltkori dróttal direktbe kötöttem a ventilátort, öntöttm bele vizet, így gond nélkül jöttem a továbbiakban, de inkább leraktam.
Valami nagyon nem oké, csak nem tudom, mi...

2006.07.26. Szerda

Ma végre rá tudtam venni magamat a kocsi alá fekvésre :)
Beraktam a hiányzó csavarokat, pöccre elindult, és szerencsére elmúlt a múltkori fura beleverős hang.
De jó, holnap kabriózok :)

2006.07.24. Hétfő

Összeraktam ma nagyjából a gépet. Bekötöttem a vízcsöveket, bowdeneket, villanydrótokat, felraktuk a hátfalat, elsőre a helyére raktam a motortartó bakot, felraktam a légszűrőházat, feltöltöttem vízzel, beállítottam az alpjáratot.
Alapvetően megy :)
Majd még egyszer alá kell feküdnöm, mert az alsó összekötő csavarok közül hiányzik kettő, mert ezt az elején kihagytam, a végén meg nagyon meleg volt ott.

2006.07.23. Vasárnap

Autóztunk egy kicsit délután, javarészt a Várvölgy környékén.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.22-23. Mohács-Pécs

Voltunk Gabe-bel egy pécsi kistalin.
Ahogy Gabe beült, a laprugó elkezdett beállni. Egyrészt mindenhol beleér a kasztniba a gumi, másrészt meg kissé elmászott az összetartás, és fixen csikorog a gumi :c)
De nagyon szépen terpeszt :P
Közben okosan leraktuk Enikőt Mohácson Szilvinél, így a szombati napot végigsörözhettük, egészen éjjel 3-ig :)
Vasárnap reggel jöttünk haza, hibamentesen.

nyuszy @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.21. Péntek

Minthogy a motor összerakása gyakorlatilag ismeretlen ideig csúszik, ezért Lajos segítségével elhoztuk a garázsból a tartalék motort, feldobtam rá a karbit, a generátort, az AC-t, a gyújtáselosztót, igen nagy szívás árán betettük a helyére (az istennek sem akart bemenni, ismeretlen okból), pár csavarral megfogattam, bekötöttem a benzincsöveket meg a gyújtást, kipróbáltam, beindult :)
Sajnos idő hiányában csak eddig jutottam, de még egy kb. 2 órás meló, és össze lesz rakva.

2006.07.20. Csütörtök

Folytatódik a nagykapu projekt :c) ha minden igaz holnap már csak rá kell tenni a kaput az oszlopokra, autóval beállni és örülni :D :D :D Na mára úgy néz ki végeztünk, most várjuk hogy megkössön a beton :D holnap már lesz öröm és bódottá' :c) Marhára elfáradtam: ástam, lapátoltam, betonoztam :P de azért azt hiszem megmaradok tanárnak ;)

2006.07.20. Csütörtök

Folytattam ma a motor szétszedését, "ha már kinn van" alapon.
Leszedtem a generátort, a karbit, a gyújtáselosztót, az AC-t, az ékszíjtárcsát, a vezérműfedelet, a kartert, a hengerfejet...
A hengerek-dugók jónak tűnnek, a főtengely is. A hajtókarcsapágyak viszont teljesen elfogytak, és a hengerfejre is ráfér egy síkolás valamint a szelepek becsiszolása.
A hengerfejet elvittem gépműhelybe, sajnos csak jövő héten lesz meg. Tömítéskészletre még vadászok...

2006.07.19. Szerda

Nekiálltam ma a kabrió életrekeltésének.
Nem kis munkával lebontottam a hátfalat majd még nehezebben kivettem a motort. Igazából nem sokkal nehezebb, mint a levegősnél, csak nem tudom, hol keressem a csavarokat meg hogy férek hozzájuk.
A víz leeresztése egyszerű volt, mivel sima csapvíz volt benn :)
Az olajé már trükkösebb volt, eltartott egy-két percig, mire sikerült megtalálni a leeresztőcsavart :c) Valamint mókás dolog az STP Smoke Treatment, ugyanis olyan sűrű lett az olaj, hogy nem tudtam átönteni egy tölcséren :P
Lekerült a kipuff is, és ezzel el is fogyott az időm mára.

2006.07.19. Szerda

Na ma apa nekiállt végre a nagykapunak, már alig várom hogy kész legyen :D Legközelebb már az udvarban szeretnék kocsit mosni :D :D :D

2006.07.18. Kedd

Kapott ma a Jimny szép új Valvoline Maxlife olajat, utána még le is mostam (nem volt kis meló).
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.16. Vasárnap

Angyrészt aszfalton átmentünk Csákberény térségébe, autóztunk egy kcisit a Vértesban, de helyismeret nélkül nem volt az igazi. Azért a Csóka-hegy tetején megtaláltuk a csőtornyot :)
Utána átmentünk aszfalton Bakonynánára, és az Alsópere felé eső erdőben keveregtünk egy kcisit, majd az alsó úton elindultunk haza. A sziklás út alatt sikerült keresztbetennem és felhasaltatnom a kocsit :D
nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.15. Szombat

Na most akkor leírom az elmúlt hét tartalmát: Szóval múlt héten pénteken hajnalban > ;) elindultunk Velencére a nyári talira, ami iszonyatosan jó volt :c) Nagyon büszke vagyok mert mindenféle műszaki probléma nélkül tettem meg az autóval 700km-t :D :D :D - zsíííííír :D Örülök hogy ott lehettem a talin, kár lett volna kihagyni. Aztán elmentem még Siófokra nyaralni kistihy-hez :D Ciccám köszi még egyszer ;) jövök máskor is :P Majd onnan Laceeee-val hazadörgettünk tegnap, egész jó időt futottunk mindenféle probléma nélkül :D Tegnap értünk végülis haza, és a kisautó megkapta a jól megérdemelt takarítást is :c) nagyon szééééép ótóóóó, ügyes ótóóóó :D :D :D Ma megleptem még néhány aprósággal ;) : megszereltem az ablakmosó berendezést (büszke vagyok magamra :P ) és kapott fiatos kerékközepet is :c) (remélem ezt nem fogják lelopni  :/ ) és akkor jöjjenek a képek :D

2006.07.15. Szombat

Kicseréltem ma a vízcsövet, aztán elszomorodtam.
Ugyanis az előző csövön látszik, hogy nem elöregedett, hanem felrobbant... Amit meg akkor tud, ha hengerfejes... Ezt megerősíteni látszik, hogy nem akart beindulni, igaz, nem is erőltettük.
Motorcsere + szétdöntés következik :(

2006.07.15. Szombat

Autóztunk egy kicsit a Baglyas környékén.
A tócsákban meglepően sok víz van, meg is szívtam vele :c)
A sarazást utána nem erőltettük, inkább csak ismeretlen részeken autóztunk.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 13 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.14. Péntek

Egy órás mókázással lefejtettem a törött alubakot. Nem adta magát könnyen, de végül én voltam az erősebb :)
Ezek után a másikat inkább nem akartam kicserélni :D
Maga a rugó utána már könnyen a helyére ment, levágtam a gumibakokból is, remélem jó lesz.
Önindítót végülis nem kellett szerelnem, elég volt az indítókábel saruját rendesen a helyére raknom. Viszont kicseréltem az olajgombát, mert felmondta a szolgálatot.
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.12. Szerda

Voltam Csabinál, rendelhető a vízcső, péntekre meglesz.
Úgy voltam vele, hogy bár van másik, de egyrészt az nem teljesen ugyanolyan, másrészt ki tudja, mennyivel jobb állapotú...

2006.07.12. Szerda

Nekiálltam kicserélni a laprugót. Éreztem, hogy nem lesz könnyű menet, mert a kabrión pár hónapja, hogy cserélve lett, Enikőn meg három éve nem volt lebontva. Be is jött a számításom, marhára be voltak rohadva a csavarok. Ez még a kisebbik gond volt, mert végülis sikerült mindet meglazítani, nagyobb problémaként jelentkezett, hogy a jobb oldali alubak fele por formájában a fejemre hullott...
Úgyhogy sajnos abba kellett hagynom, holnapra lesz csak másik bak. Majd még valahogy le kell varázsolni a régiket, mert iszonyatosan oda vannak rohadva a tőcsavarhoz, vágó és kalapács segítségével sem sikerült megindítanom őket...
Ha ez meglesz, akkor még az önindítót is meg kell néznem, mert a múltkori nagy esők óta csak közvetlenül kalapálás után működik...
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.07.11. Kedd

Délután beépítettem az ültetett laprugót (thx to baz!), viszonylag könnyen ment minden, egy óra alatt végeztem.
Majd a kánikulára való tekintettel elmentem Siófokra fürdeni egy kicsit. Siófokon a hőmérőre nézve láttam, hogy 130°C-on áll a mutató, és  nem kapcsol be a ventilátor. Beszéltem Gabesszal, hogy mi romolhatott el, majd direktbe kötöttem a ventilátort, és működött. Az tűnt logikusnak, hogy a bimetálja vagy a kapcsolója halt meg. Közben kihűlt a motor, úgy nézett ki, hogy oké lesz. Aztán mikor a fixen üzemelő ventilátorral is elkezdett felfelé kúszni a mutató, gyanússá vált a dolog. Ugyanis nem láttam gőzfelhőt. Kisitihytől kaptam desztvizet, beleöntöttem úgy 5 litert... Furcsa volt, hogy hová lett ennyi belőle, de úgy nézett ki, megoldódott a probléma.
Elindultam Fehérvár felé. Szabadinál villogtatott le a mögöttem jövő, hogy tudok-e róla, hogy valami ömlik a kocsiból... Mondtam neki, hogy most már igen :c) De legalább kiderült, hová lett a víz...
Lepsény téréségében öntöttem bele a magammal hozott plusz vizet. EZ kitartott a polgárdi kútig, onnan eljutottam a battyáni kútig, aholis nem sikerült újraindítanom az autót. Felhívtam Gabe-et, hogy jöjjön menteni. Mire odaért, sikerült beindítani a kocsit, és utolsó erejével eljutottam a cég parkolójáig, egy órás késéssel.
Felmértük, honnan jön a cucc, a felső fő cső durrant el, de nagyon. Próbáltuk megfoltozni, de nem sikerült, úgyhogy kollégám segítségével jutottam haza, kötélen...

2006.07.06-09. Club126 Nyári Tali 2006

A hétvégén tartottuk a Nyári Talit.

Csütörtök este mentünk le, egyrészt cuccolási, másrészt iszási okokból. Mindkettő sikerült :c)

Pénteken a regsiztráció majd a vacsora volt a program.

Szombaton a tájékozódási verseny volt a fő szám. Reggel Ricsivel gyorsan kimentünk a 126-os kódokat kiragasztani, majd Áront és Vadmacsot tettük ki a pontjukra. Utána először a regisztráció és a minta menetlevelek készítése töltötte ki az időnket, majd a menetlevelek értékelése. A visszajelzések alapján jól szórakoztak, akik elindultak. Este szépségverseny volt, kb. 67 autó sorakozott fel félkör alakban, nagyon látványos volt.

Vasárnap ügyességi versenyeztünk a Mészeg-hegyen, az is jól sikerült, bár elmosta az eső :)

Összességében nagyon jó hétvége volt, annak ellenére, hogy nekünk szórakozásra elég kevés időnk jutott. A kisautó is problémamentesen teljesítette.

2006.07.04. Kedd

Ma este végre sikerült eljutni a generátorcseréig.
Ugyanolyan módszert alkalmaztunk, mint Deniorék, azaz alátéttel hézagoltuk ki a talpát. Felkerült az új ékszíj is. Remélem, tartós lesz.
A réginek jó eséllyel csak az olajfürdő a baja, szét kéne szedni kipucolni...

2006.07.02. Vasárnap

Autóztunk ma egy 80 km-t, Bánta - Sötét Horog - Öreg Futóné - Alsópere - Római Fürdő - Bakonynána - Szápár - Királyszállás útonalon.
Akadt még sár, meg voltak olyan részek az útban, hogy nem kellettek volna mellé speciál szakaszok :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.30. Péntek

A tegnapi özönvíz-szerű esőzés után ma végre volt értelme kimenni egy kicsit, jót saraztunk :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.17. Szombat

Na miután múlt héten lelopkdták a Fiatos szelepsapkákat a Csöpiről, ma észrevettem hogy csütörtök óta valaki a tanksapimra is ráment és szétcseszte rajta a zárat :(:(:( Közben Ildikó is benézett - neki is eltűntek a szelepsapkái :( Ki fogom írni az autóra hogy "A kezed letöröm ha hozzányúlsz" vagy valami hasonlót > ;)

2006.06.15-19. Csehország

06.15. Csütörtök - Odafelé
Délután három óra magasságában indultunk el. Nagy volt a dilemma, hogy a kabrióval, vagy Enikővel menjünk-e, de egyrészt kifejezetten kabriós idő volt (szerencsére végig), másrészt meg Enikő elkezdett hülyülni, így a kabrió lett a nyertes. Fél öt magasságában találkoztunk Győrben djsms-sel, majd Rajka felé vettük az irányt. Időspórolási célzattal a határon vettünk szlovák és cseh autópályamatricát, gond nélkül mentünk végig Brno-ig. Onnantól hegyi utak következtek, közben ránksötétedett. A kabrió generátora úgy döntött, hogy szeretne lötyögni, és egy kihalt úton vaksötétben elhagyta az ékszíjat :) Szerencsére djsms-ék visszamentek, és egy fél órás kereséssel megtalálták. Visszabarkácsoltam, gond nélkül folytattuk az utunkat Hradec Kralovéig. Fél kettő magasságában értünk a kempingbe, ahol a személyzet már rég aludt, így nem tudtunk szállást intézni. Ellenben a lengyel kollégák még ébren voltak, így náluk álltunk meg. Pavel motorja rommá ment az út során, azt nézegették, és söröztek :) Minthogy jobb lehetőség nem igazán volt, felajánlották, hogy ha van hálózsákunk, alhatunk a faházukban fedett helyen. Mivel djsms készült ilyesmivel, ezt igénybe is vettük.

06.16. Péntek - Prága
Reggel 8 óra magasságában volt ébresztés, ugyanis a lengyelek is Prágába készültek aznap, akárcsak mi. Először szereztünk faházat, a pardubicei cseh csapattal kerültünk egy házba, majd némi generátorigazítás után el is indultunk, végülis külön-külön. 13 óra magasságában sikerült Prágába érnünk, szerencsére djsms készült GPS-sel is, úgyhogy nem tévedtünk el sehol :D Prága gyönyörű város, erősen az az érzésem, hogy szándékosan műemléknek építették :) Sajnos sokáig nem bírtuk, elég megterhelő 36°C-ban várost nézni.
Visszafelé még Prágában sikeresen elvesztettük egymást, PMR-ek lemerülve, telefonok a szálláson, úgyhogy táblák alapján mentünk vissza Hradec Kralovébe, szerencsére eltévedés nélkül. Az este kis iszogatással telt.

06.17. Szombat - Találkozó + Lengyelország
Kicsit későn, fél tíz körül sikerült felébredni, aminek az lett az eredménye, hogy a tájékozódási verseny jellegű programról lemaradtunk, ugyanis 9-kor mentek el a kempingből. Sokat nem veszítettünk, ugyanis a rajtunk kívül megjelent még egy magyar autó utasai szerint kizárólag csehül hangzott el, hogy mi is történik, úgyhogy ők sem mentek el, úgysem értették volna, mi a feladat. Ehelyett inkább a generátor rögzítését javítottuk meg. Egész pontosan Denior rávetette magát, és mire észhez tértem, már lenn volt a hátfal és a generátor :D Nem tudom mit csinált, de azt jó gyorsan, és ezt a részét meg is oldotta hamar, a generátor úgy áll, mint a cövek. Viszont a rongyos ékszíj helyére nem sikerült szerezni másikat, úgyhogy ugyanaz került vissza. Ami még nagyobb gond, hogy halványan világít a töltésjelző, bár multiméterrel mérve valamennyi töltés azért van. Ennek szellemében elmentünk Lengyelországba vacsorázni ;) Miután visszaértünk, iszogattunk egy kicsit, valamint csehül tanultunk egyik lakótársunktól, és megtudtuk, hogy a cseh nyelvben külön szó van arra, ha többen hánynak egyszerre.

06.18. Vasárnap - Hazafelé + Bécs
Nem túl korán felkeltünk, összepakoltunk, és Bécs felé vettük az irányt. A legrövidebb útvonalat választottuk, ami nagyon szép volt, bár jelentős részben harmadrendű egysávos hegyi utakon mentünk, sőt egy helyen valami faluban egy kisutcába is befordított a GPS, ott mondta azt djsms, hogy ezt talán mégsem kéne : o) Közben Hradec Kralovétól 100 km-re kezdődtek a gondok, ugyanis világítás nélkül is lemerült az akku annyira, hogy nem volt már gyújtás sem. Kézenfekvőnek látszana ilyenkor akkut cserélni, apró problémaként jelentkezett, hogy djsms Daihatsujában vékony érintkezőjű akku van. Azért megoldottuk némi mókolással, majd folytattuk tovább az utat. Elég későn, 17 óra után értünk Bécsbe, elég fáradtan, úgyhogy csak egy negyed órát sétáltunk, majd elindultunk hazafelé. Bécs és a határ között újra elfogyott az élet az akkuból, úgyhogy visszacseréltük. Sopronnál jöttünk át, a határon megint cseréltük, azzal a tervvel, hogy Győrben visszacseréljük mikor különválunk, és annak elégnek kell lennie hazáig. Igen ám, de akkorra erősen sötétedett, így muszáj volt villanyt kapcsolni. Nem jutottunk el Győrig, mert nagyon-nagyon hamar elfogyott az akku, így Csornán megálltunk. Jobb ötlet révén az a verzió maradt, hogy djsms hazakísér minket a leggyorsabb úton, megy szorosan előttem, én meg megyek helyzetjelzővel. Végülis ez a megoldás bevált, és kibírta az akku a 120 km-es utat Pápa-Veszprém felé. Érdekes volt :)

Összességében ismét nagyon jót kirándultunk, jártunk Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Ausztriában, mindezt elég nevetséges keretből, anélkül, hogy különösebben spórolnunk kellett volna. Szerencsére az aprócska töltésgondot leszámítva semmi rosszat nem csinált az autó, nem kellett semmit szerelni, végig nagyon szépen ment. Mindezt fixen 4,6 l/100 km körüli fogyasztással, 400 km fölött tankoltam mindig, ilyet sem láttam még Pókban :)
Tényleg nagyon jó móka volt az egész :)

2006.06.11. Vasárnap

Autóztunk délután egy kicsit. Először játszottunk egy picit Inota fölött. Sikerült egy emelkedő tetején lehasaltatni a Jimnyt, nagyon kell az az 5 cm emelés.
Aztán saraztunk egy picit a tankmosóban, majd autóztunk egy 30 km-t.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 14 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.07. Szerda

Ma végre sort kerítettünk a függőcsapszeg zsírzásra :D Lényegesen jobb lett ;) bár még mindig nem tökéletes, de sokkal jobb mint eddig. És ami a lényeg: végre kicseréltük a kipuffot is arra amit Norbitól kaptam hétfőn (még egyszer thx :D ). Háááát tényleg ráfért már a csere: szanaszét volt repedve, nem csoda, hogy olyan hangja volt mint egy repedt fazéknak. De most kicseréltük, végre újra hangosabb a zene mint az autó :c) Ja mellesleg lőttem néhány képet arról a bogárról, amit Géza építget ;)

2006.06.06. Kedd

A babodi sár betette a kiskaput az amúgy is elfogyott gyári fékbetéteknek, és mindkét oldalon ferodolmentesült az első fék. De kapott új betéteket, felszabályoztattuk a tárcsát, és jobb, mint új korában :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.05. Hétfő

Autóztunk délután egy kicsit triál-jelleggel a lőtéren meg a Baglyas környékén.
Több helyen okozott kellemes meglepetést a Jimny a terepszögeivel és a stabilitásával.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 16 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.04. Vasárnap

Délután Babod-eltávolító túrát tartottunk. Ez abból áll, hogy próbálunk minél több tócsába belemenni :) Ez sikerült is, gyakorlatilag teljesen lejött mindkét autó aljáról a babodi dzsuva.
Szép kis kanyart mentünk. Elindultunk a lőtéren át Bakonykutinak, onnan a Burok-völgy felett átmentünk Kisgyónba, majd fel a Hamuházhoz, le Jásdra, át a Római fürdőnél, le Bakonynánára, át Alsóperére, a lőtér érintésével fel Eplénybe, onnan aszfalton át Pénzesgyőrbe, a hárskúti földúton fel az orosz bázisig, le Herendre, aszfalton Márkóra, onnan a veszprémi lőtéren keresztül vissza a 0-pontig, majd némi kacskaringózás után a lőtéren keresztül Bántáig, majd vissza Palotára. Hibamentesen sikerült teljesítenünk kb. 150 km-t terepen, jó kis túra volt.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 10 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.03. Szombat

Voltunk ma egy kicsit Somogybabodon.
Kicsit nagyobb volt a sár, mint kellett volna :) Reggel 8 körül értünk le, be sem akartak engedni minket, miszerint nem lehet közlekedni sem... Aztán később javult a helyzet, de a parkolót nem nyitották meg, csak résztvevők mehettek be odáig is.
A dagonyát először csak Somogytúr felől lehetett megközelíteni, de sok értelme nem volt - ilyet sem látott még senki, szombat délelőtt egy szem autó sem volt a dagonyánál... Délutánra is csak annyit javult a helyzet, hogy a dagonya mellé már be lehetett menni autóval, de önerőből egyetlen autó sem tudott átmenni rajta, így nem is próbálkoztak.
A katlanban sem volt sokkal jobb a helyzet, alig volt mozgás. A siratófalakon senkit nem láttunk felmenni... Az erdő meg teljesen reménytelen volt, ott sem volt ezért élet.
Ilyen unalmas Somogybabod sem volt még soha, kivételesen nem sokat vesztett, aki inkább otthon maradt ma.

nyuszy @ . Suzuki X90 . 63 fotó . Szólj hozzá!

2006.06.02. Péntek

Vettem ma gumikat. 205/70R15, Puma mintázattal. Érdekes, hogy kb. 5 centivel nagyobb átmérőjű, mint amik eddig fenn voltak, pedig azokra is 205/70R15 van írva :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 2 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.31. Szerda

És igen! Négy hónap kihagyás után végre sikerült vennem terepjárót.
Végülis egy Suzuki Jimny lett a nyertes.
Fel is avattuk gyorsan némi sárral (de aztán le is mostuk :) )

nyuszy @ . Suzuki X90 . 8 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.13. Szombat

Elszabadult ma a flex :D
Szereztem két másik hátsó gátlót, és megcsináltam, amit évek óta kellett volna: lejjebb tettem Enikő hátulját.
Szép lett :) Az viszont biztos, hogy a továbbiakban nem állítok kuplungot emelő nélkül, meg vigyáznom kell a padkákkal, a ház előtti parkolóban simán leért a kipuff :)
Most viszont már muszáj lesz kezdenem valamit az elejével is.

nyuszy @ . 8 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.12. Péntek

Végülis nem fedelet cseréltem tagnap, hanem visszaraktam az egész karbit. Kb. jónak tűnt, így éjjelre Enikővel mentem dolgozni tesztút gyanánt. Mire Fehérvárra értem, kijöttek a problémák, egyrészt a szívócsonkból az egyik tőcsavar elment vadászni, és így falsot szívott, másrészt a gázpedál még mindig szorult. Így az alapjárat 0 és 3000 között ingadozott :D

Kértem kölcsön Gabe-től egy karbit szívócsonkostul, ma du. felraktam. Ettől jelentősen romlott a helyzet, az alapjárat igen sz*r lett, valamint valahol a tetejénél folyt a benzin :) Úgyhogy megberháltam az enyémet, kapott a szívócsonkhoz egy sima csavart, úgy néz ki, ez most fog rendesen. Kicseréltem a gázpedált is, úgy néz ki, hogy most használható lesz. Konkrétan megy, mint a disznó :)

Valamint a váltón találtam meg az olajbeöntő sapkát. Jól meghajtogattam, hogy jobban fogjon, visszaraktam, de aztán pár km múlva megint hülye hangja volt, megnéztem, akkor végleg elveszett :) Szerencsére volt nálam egy zsírúj, remélem, az a helyén marad.

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.05.10. Szerda

Ugyan nem új esemény, mert már pécsi tali után felraktam őket, de most akkor ide is beírom hogy felkerültek előre is az átlátszó indexbúrák :c) Most már csak oldalra kell :D

Köszönöm még egyszer Karakotnak :D :D :D

2006.05.10. Szerda

Gondoltam megpróbálom, hátha egy karbi- és gyújtáscserével rá lehet venni a gépet, hogy jobban menjen. Leszedtem a másik motorról a karbit (ami amúgy Weber 30 DGF4), rommá szedtem, elmostam benzinben, kiiktattam róla a fölösleges kacatokat, felraktam. Majd kicseréltem a gyújtáselosztót is.
A kocsi nem ment jobban, de legalább sz*r lett az alapjárat :D
Úgyhogy jól visszacseréltem mindent az eredetire.
Sok értelme nem volt a dolognak, de legalább azon kevesek közé tartozom, akik negyed órán belül tudnak BIS-en karbit cserélni : o)

2006.05.10. Szerda

Minthogy az elbontott BIS-en Weber 30 karbi volt, és a fölösleges kacatok kiiktatása után egy-két apróságot leszámítva egy az egyben ugyanolyan lett, mint a Panda karbija, gondoltam kipróbálom, hogy megy vele Enikő. Felszereltem, bekötögettem. Egyszer beindult, aztán lefulladt, és vége : o) Elég sokáig próbálkoztam, de nem tudtam mégegyszer életre kelteni. Talán az lehet a gond, hogy a BIS karbinak nincs visszafolyó benzincsöve, így annyi benzint nyom bele az AC, hogy megfullad tőle a motor. Holnap kicserélem a fedelet.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.05.09. Kedd

Megszereltem ma a gázt, maga a pedál rohadt össze, pedig max. egy éve cseréltem... Megberháltam, remélem, egy darabig most jó lesz.
Egyúttal összeraktam a belső teret, állítottam kuplungot, mert csúszott.
Érzésre jól megy a gép, de igazából nem tudom, hogy ez csak  érzés, vagy tényleg jól megy.
Vannak még gondok, pl. a karbi úgy, ahogy van kukába való, de próbálgatáshoz talán jó lesz.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.05.08. Hétfő

Végre jutott időm foglalkozni Enikővel.
Lajos meghegesztgette a burkolatot, én meg tettem bele gyertyát, kifújkáltam a karbit (és leszedtem róla pár fölösleges alkatrészt :D ) meg ilyesmik, majd kiszedtem az ideiglenes motort, átpakoltam róla a generátort, feltettem az AC-t. Majd betettük a motort, bekötögettem a mindenféléket, aztán próbáltam indítózni. Kb. mintha döglött lett volna az akku. Felcsavaroztam a testkábelt, egyből jobb lett. Viszont röffenni nem akart, ellenben akkorát durrant vissza, hogy ihaj :) Némi gyújtásigazítás csodát tett vele, és végül beindult :)
Iszonyat füst jön a motortérből, ahogy ég le a kipuffról a festék meg mindenről a zsír :)
Viszont kipróbálni nem tudtam, mert valahol nagyon szorul a gázbowden, annyira, hogy ez így használhatatlan. Majd holnap megpróbálom meggyógyítani.
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.05.03. Szerda

Elkészült az agyátalakítás, úgyhogy be tudtam tenni a kormányt. Jobban illik bele, mint a Raid :)
Aztán még le is mostam a kocsit :D

2006.05.02. Kedd

Elhoztam ma Enikőt Janitól, kicserélte a csapágyat jobb hátul.
Furcsa, hogy csendben gurul :D
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.05.02. Kedd

Levarázsoltam ma a Raid kormányt és elvittem az újat az agy távtartójával együtt esztergályoshoz, hogy fúrjon nekem másik 6 lyukat megfelelő osztókörrel. 5-ös menetfúró hiányában házilag nem tudtuk megoldani. Elvileg holnap du. meglesz.

2006.05.01. Hétfő

A pécsi talin megkaptam KG-től a Svájcból rendelt Abarth kulcstartókat, nagyon csinosak :)

2006.04.29-30. Pécsi tali

Megvolt a verda első komolyabb útja, nevezetesen vele voltam a pécsi Club126 talin. Kb. 500 km volt az út, benne sok mecseki szerpentinnel (nyélgázon, keresztben :D ), minden hiba nélkül sikerült teljesíteni. A kocsi továbbra is elég sz*rul megy, de lehet, hogy nem nyúlok hozzá, így nem tudom széthajtani :D

2006.04.28. Péntek

Éééés igen, elkészültek az első ülések :)
Be is kerültek, nagyon király :) Aztán később Lajossal meg kellett cserélni őket, mert az egyiknek még mindig szerelendő a döntőrésze (de most már legalább tudjuk, mi baja), és persze sikerült ezt betenni bal oldalra :D
Megpróbáltam betenni a kormányt, de persze miért is ne lenne kb. 3 mm-rel kisebb az osztóköre, mint a Raid-é... Úgyhogy esztergályoshoz megy az agy, de majd csak jövő héten.
Sajnos lemosni sem tudtam a gépet, minthogy egész délután szakadt az eső :(

2006.04.27. Csütörtök

Elkészültek a hátsó ülések, és be is kerültek, nagyon király :) Már csak az elsők kellenek, és prezentálható állapotba kerül az autó :)
Kicseréltem a légszűrőt is, valamint Gabe adott egy flakon szlikonsprét, lefújkáltam vele a ponyvát, így sokkal szebb :)

2006.04.26. Szerda

Elkészült a fejtámla hímzése, plusz egy póló is :)
Elvittem a cuccot Istvánnk, remélem, lesznek belőle még a héten ülések. A képen látni, mennyi van belőlük most :D

Lajos megcsinálta a generátort, állítólag 6 órás szopás volt. A lényeg, hogy most jó. Viszont a kocsi még mindig nem megy úgy, ahogy kéne neki, meg kéne nézni a gyújtást stroboszkóppal...

2006.04.25. Kedd

Délután levarázsoltam a karbit (nem egyszerű), egy lavór benzinben elmostam, kompresszorral kifújkáltam, összeraktam, visszaépítettem, beállítgattam, rövid teszt alapján úgy néz ki, rendbejött az alapjárat.
Kicseréltem a gyertyákat is, egyrészt alacsony hőértékűek voltak, másrészt még sosem láttam rozsdás gyertákat :D
Jöttem volna el Lajostól, valaminek viszont nagyon sz*r hangja volt. Megnéztem, összetört a generátor (nagyon megy ez nekem). Az idő rövidsége miatt kénytelen vagyok Lajossal megcsináltatni, kell valami perselyt gyártani abba kikopott a lukba, amibe a generátor csavarja megy, ehhez viszont le kell bontani a hátfalat, brrr...

2006.04.23. Vasárnap

Tegnap voltam Pécsen. Illetve pénteken mentem be lánybúcsúra, de az ott történteket most nem kezdem el elemezni :c) viszont pénteken mikor beértünk Pécsre elkezdett rángatni az autó :( azért még elgurultam vele kertvárosig vagy kibírja vagy nem alapon :( Szombatra már úgyis meg volt beszélve egy kis szerelés Robival, gondoltam (ha eljutok odáig) akkor majd megpróbáljuk orvosolni ezt a problémát is. Szóval tegnap reggel megamhoz térve elindultam Robiékhoz. Végülis kiderül hogy gáz volt a gyújtásommal, meg szelephézagom sem nagyon volt :D És ha már úgyis szétszedtük a fél motort, Robi úgy döntött megnézi a karbit is és teljesen el volt ájulva hogy milyen tiszta :c) :c) :c) (büszke smile) Közben megcsináltunk még néhány apróságot: rendszámot festettünk (persze nyakig olyan lettem :P ), ja és megcsináltuk a reaktorfedélt tartó bowdenes bigyuszt is úgyhogy most már nem a lökhárítón nyugszik ha kinyitom :D Nagyjából ennyi történt. Sajna az ablakmosót nem sikerül beaplikálni a helyére, de biztos megoldjuk majd valahogyan ;) Még egyszer szeretném megköszönni Robinak a segítséget :D Aztán jöttek a többiek is elmentünk a Plaza-ba kicsit csocsózni, billiárdozni, darts-ozni beszélgetni. Tök jó volt, jól éreztem magam csak mire hazaértem tegnap hulla fáradt voltam :D

2006.04.23. Vasárnap

Autóztunk ma egy jót :)
Kipróbáltam, azért ha fenn vannak az oldalablakok, jelentősen kisebb a szél benn, érdekes módon a szélzaj viszont nagyobb. Mondjuk ablakok nélkül fíling igazán, úgy sem halálos a szél kb. 80-ig.

2006.04.23. Vasárnap

Elkészült a hátsó ülésre is a kárpit - ugyanolyan anyagból mint amit az ajtókra is raktunk, szerintem nagyon szép lett :c) Teljesen más lett így belülről, tök otthonos :D Lehet, hogy kiköltözök az autómba nyáron :P

2006.04.22. Szombat

Felkerültek ma az átlátszó búrák, a tegnap festett hátsó búra várakozáson felüli lett. Érdekesek azek az izzók, amik az indexekbe kerültek, közelről zöldtől rózsaszínig mindenféle színük van, messziről meg narancssárgák. Aztán beszereltem még a kardánboxot is.

2006.04.21. Péntek

Megvolt ma a BIS utolsó útja, igaz, már nem a saját lábán. Rossz érzés volt szétszedni is, otthagyni szintén...:(
Felteszem a "Bontási átvételi igazolás"-t is, hátha valaki még nem látott ilyet - hírből viszont mindenki ismeri :D

2006.04.20. Csütörtök

Délután leszedtem a másik motorról az AC-t, és felraktam erre, mert ugye a BIS AC-jének van visszafolyója, amit felraktam Lada AC-t, annak meg nincs, gondolom ez a fogyasztáson is meglátszana.
Aztán nekiálltam generátort cserélni, mert annak, ami fenn volt, elég messze vannak a csatlakozói, így a főkábel kiszakadt a sarujából, és ügyesen beleért a ventillátor lapátjába. Persze ez a művelet igen hosszúra sikerült, minthogy eszementen sz*r konstrukció a generátor rögzítése. Egy alu öntvényen megy át a csavarja, ami szépen kikopik, így több centit tud lötyögni a generátor fixre húzott csavarnál...
Aztán mikor sikerült kevéssé csálén rögzíteni, konstatáltam, hogy nem ég álló motornál sem a töltésjelző lámpa. Elég hosszasan kerestem a hiba okát, míg végül rájöttem, hogy kiégett az izzó... :)

2006.04.18. Kedd

Eljött a napja, hogy felkerüljenek a felnik. Előrelátóan nem az autóval mentem  el gumishoz, hanem alábakoltam, és csak a kerekeket vittem oda. Természetesen kiderült, hogy jól tettem, mert a 12-es Melberekhez hasonlóan ez sem fordul el hátul... Úgyhogy végülis Enikő kapta a MiM-eket, a Popra meg átkerültek az Aluettek. Az pont elforog.

Aztán próbaút gyanánt elmentünk asszonypajtással autózni egyet. Kis kabriózás után fel kellett csukni a tetőt, mert kaptunk egy szép kis esőt.
Alapvetően nem volt vele gond, egész addig, amíg Veszprémben, a Stop Shop parkolójából kiforduláskor gázt nem adtam, mert akkor megállt. Találtam 1 db csavarhúzót, az arra volt alkalmas, hogy megnézzem, van-e benzin. Nem volt. Megszívtam az AC befolyó csövét, ott még igen. AC-csere. Nem egy nagy meló, csak kicsit sokáig tartott, mire hozott egyet valaki :D Ezúton is köszönet érte Szücsinek!
Kicseréltem, szépen beindult, haza is jött.
Majd valamelyik nap teszek rá BIS AC-t, mert ez a Lada AC nem rendelkezik visszafolyóval. Meg majd visszarakom rá az eredeti generátorát, mert ennek nem van ideális helyen a csatlakozója.

2006.04.18. Kedd

Kapott ma Enikő új kerekeket :)
Meg leszedtem az erősen undorító állapotú első spoilert, leengedtem a vizet a csomagtartóból, és kapott új rendszámtáblakereteket.
A motorcsere sajnos ismeretlen ideig csúszik :(
nyuszy @ . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.14. Péntek

Na ma mi is nekiálltunk megcsinálni az ajtókárpitozást :D bár csak az egyik ajtóval végeztünk ma de nagyon jó lett :c) Köszönöm Bikádi Gábornak a segítséget ;)

2006.04.09. Vasárnap

Vettem ma felniket :)
Végülis használt lett, mert az új némileg macerás Kispolskira...
Az a mókás, hogy teljesen véletlenül MiM Ferrara lett, és ez volt az első, amit pár hónappal ezelőtt kinéztem :)

2006.04.04. Kedd

Tegnap sikerült kerítenem egy olyan ablaktörlő motort, amilyen eddig is benn volt. Ma reggel viszonylag problémamentesen beépítettem. Dupla olyan sebességgel töröl, mint az előző, szegény nagyon a halálán volt már.

Aztán szereltem egy kicsit kipuffot, mert tegnap úgy gondolta, hogy nem kell a belső csonk meg a leömlő közé csavar, és nem tetszett a hangja :) Amúgy meglepő, vagy két hete benn van ez a motor, és még csak ennyi baja lett összesen :)

Mivel még maradt időm, gondoltam kicserélem a km-spirált. Éppen az történt vele, hogy a hátsó végén teljesen elfogyott a perem róla, így simán kifordult a hollanderből 90°-ban :) Szerencsére úgy törött el, hogy kiállt egy fél mm-es darab a kihajtásból, így a kihajtás kiszedése (meg a váltó leengedése) nélkül ki tudtam szedni egy oldalcsípővel.
Aztán nekiálltam szétbontani az utasteret. Ha már ott jártam, kiszedtem a jó nedves és erősen rohadófélben lévő szőnyegeket is (az alulemez áldásos hatása), amiket vissza sem raktam, most nagyom egy pár napig száradni.
Kifejtettem az alagútból a spirált külsőstül, betettem az újat, bekötöttem a végeit, úgy néz ki, jó lesz.

Aztán ha már úgyis kiürítettem az utasteret, ráadásul meg volt emelve az autó, gondoltam kicserélem a kézifékkart. Elég laza volt a bowden, gyanús lett. Elkezdtem lekötni hátul, és rá kellett jönnöm, hogy nem lesz elég kart cserélni, a bowden is elszakadt. Sebaj, az is volt nálam :) Úgyhogy kicseréltem a bowdent, meg a kart, beállítgattam, úgy néz ki, jó lesz.

Érdekes így alulemez meg szőnyeg nélül vezetni, kétszer akkora lett az utastér, 5 centivel magasabb lett az ülés, és rá kellett jönnöm, hogy a kuplungpedálnak gyárilag nem 5 cm-es útja van :c)

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.04.01. Szombat

Kicsit folytattam ma a szétszedést, leszedtem a bal hátsó lengőkart meg a laprugóköteget. Jól oda voltak nőve.

2006.04.01. Szombat

Rávettem magam, hogy utánanézzek, miért nem mér a km-óra.
Első körben megemeltem, aláfeküdtem, és tapasztaltam, hogy a kihajtás működik. Aztán kipróbáltam, hogy a spirál is egyben van. Végül egy villanycsavarhúzó segítségével kipróbáltam, hogy az óra is jó. Na ekkor estem gondolkodóba :)
Minthogy sehol semmi hibát nem találtam, fogtam az éppen oldalán fekvő, teljesen kicsontozott BIS spiráljának a belét, és bedugtam a POP spiráljának külsőjébe. És igen, mér!
Igazából nem tudom, mi változott, mert kiszedve egymás mellé tettem a két spirált, és ugyanolyan hosszúnak tűntek, de a lényeg, hogy úgy tűnik, jó lett. Remélem, így is marad :)

2006.04.01. Szombat

Megpróbáltam ma megcsinálni a km-spirált.
Következő lépésként kihajtást cseréltem. Szopás volt, természetesen. Már összerakás közben éreztem, hogy nem is ezzel lesz gond, hanem külsőt kéne cserélni. Nagyon hülye szögben kanyarog, és megtörik pont a kihajtásnál. Ez be is bizonyosodott hamar, mert 1 km-t bírta :D
Ja, közben a "kardánalagútban" matattam, és konstatáltam, hogy nem azért nincs kézifék, mert elszakadt a bowden, hanem letörött a csigakerék a karról...
Amúgy már megint kezd nagyon elegem lenni Enikőből, ha így folytatja, elbontom :c)

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.31. Péntek

Rávettem végre magamat, hogy feltegyem Enikőre a nyári kerekeket.
Utána meg kénytelen voltam rávenni magamat, hogy lemossam a kocsit :)
Még mindig nagyon teszik :)

nyuszy @ . 6 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.30. Csütörtök

Folytattam ma a bontást, még a talpán leszedtem a benzintankot, a váltót, kifejtettem a hátsó kábelköteget is, kiszedtük a tetőkárpitot, kitörtem a szélvédőt, meglazítottam a kerekeket, leszedtük a hátsó gátlók felső anyáit, majd oldalára borítottuk, és még leszedtem a bal hátsó futóművet.
Reményeim szerint még egy nap meló, és végzek.

2006.03.30. Csütörtök

Este elhoztam a hengerfejet a gépműhelyes sráctól, szép lett, és Gabe szerint nem is volt drága.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.29. Szerda

Az Alfa felnik /lásd 2006.01.19. Csütörtök/ ma átkerültek baz tulajdonába, úgyhogy biztosan nem azok kerülnek fel a kocsira :) Rájöttem, hogy bár nagyon tetszenek ezek a felnik, nem illenének bele az elképzeléseimbe. Azt még nem tudom, mi lesz helyettük. Végső esetben maradnak az ATS-ek.

Közben ma megkapta a gép a fényezéskor elmaradt polírt, gyönyörű :)

2006.03.29. Szerda

Tudjátok, milyen esőben autózni ablaktörlő nélkül lakott területen kívül? Ne próbáljátok ki :)
Történt ugyanis, hogy az eszköz végleg megadta magát, hatalmas áramot vesz fel, de meg sem mozdul. Valszleg beállt a motor.
Nagy nehezen találtam az egyik fehérvári bontóban egy másikat, örültem neki. Délután beraktam volna, csak aztán kiderült, hogy bár kívülről a megszólalásig ugyanolyan, nem kompatibilis egy pár apróság miatt... Megpróbáltuk csak a motort áttenni a másikra, de persze az sem teljesen ugyanolyan... Úgyhogy most nincs ablaktörlőm, amíg nem szerzek egy ugyanolyat, mint ami benn volt. Drukkoljatok, hogy ne essen az eső! :)

Közben elvittem a P30 hengerfejet a gépműhelyes srácnak, hogy tegye egy kicsit rendbe. Elvileg holnap este meglesz.

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.28. Kedd

Elvittem ma a gépet zöldkártyázni. És mivel kellemes idő volt, nyitott tetővel. Király! :D

2006.03.28. Kedd

Délután egy kicsit folytattam a bontást. Minthogy még sosem csináltam ilyet, eltartott egy pár óráig, mire kikerült a motor, de sikerült. Eszement hülye helyen van pár csavar, meg az tartott még sokáig, mire megtaláltam mindet.

2006.03.26. Vasárnap

Lajos lefényezte a cuccokat. Teljesen más lett tőle az autó, kezd végre tetszeni :D A megbeszéltkkel ellentétben a hátsó spoilert egyelőre nem festette le, de így tényleg jobb.
Visszarakta a mosolygós laprugót, kicserélte a fényszórókeretet, beállította az ajtókat.
Még az átlátszó búrákat kell feldobálni, csak ahhoz még meg kell oldani a pirosítást.

2006.03.26. Vasárnap

Szerdán lejárt a BIS műszakija, meg elkezdett végre emberibb időjárás lenni, úgyhogy elérkezett az idő a bontásra.
Túl sokra nem jutottam, mert négy óra körül elmosta az eső a mutatványt.

2006.03.25. Szombat

Ma felraktuk apával az alufelniket :D bár nem volt zökkenőmentes a dolog úgy néz ki sürgősen kerékcsavarokat kell vennem, mert a bal első kerekemet 3 féle csavar fogja és csak reménykedek benne hogy nem fog megelőzni egyszer csak a kerék :( Egyébként alufelnivel határozottan csinosabb ;) :c)

2006.03.24. Péntek

Elvittem a cucc maradékát Istvánnak (ő a kárpitos), jó sok kacatot kapott szegény :D
Innentől már csak hetek-hónapok-évek kérdése, és kész lesz... :)

2006.03.24. Péntek

Ma kitakarítottam a Csöpit kívül belül és sajnos rá kellett döbbennem hogy égetően fontos kikasztnizni mert nagyon rohad lett egy lyuk rajta :(:(:(:( teljesen elkeseredtem

2006.03.23. Csütörtök

Elvittem az első adag cuccot a kárpitoshoz. Sok értelme nem volt, mert ugye a hátsó üléseken huzat van, és nekiálltunk leszedni azt. Kiderült, hogy nem a műbőr, hanem a szövet ülés van alattuk, úgyhogy majd a másik vas ülései lesznek áthúzva, ezekért kár lenne.

Közben Lajos leszedte a kárpitokat a Popról, azokat bepakoltam a sofőrüléssel és a másik hátsó ülésekkel együtt.

Valamint leszedte a lökhárítókat, és nekiállt a föstősprodzsektnek, lásd a képen.

2006.03.22. Szerda

Vettem ma festőscuccot a lökhárítók fényezéséhez.
Aztán elkezdtem kipakolni az üléseket kárpitoshoz vitel céljából. Egyszerre nem fért be minden Enikőbe, úgyhogy holnap még egy kanyart kell fordulni.

Eközben megjöttek az eBay-en talált relikviák, lásd a képeken :)

2006.03.21. Kedd

Na vasárnap felraktuk a Gyuláéktól szilveszterkor kapott BIS lökösöket :D Nagyon jól néz ki így a Csöpi :c) Még egyszer köszi mindenkinek aki hozzájárult a dologhoz ;) Még kell vennem ködlámpákat meg rendszám pilácsot, de idővel az is meglesz ;)

2006.03.20. Hétfő

300 km körül járok a cseremotorral. Iszonyatosan sz*r hangja van, valami csörög (talán vezérműlánc), és borzalmas hangja van a szelepeknek, ezen a hézagállítás sem segített.
De legalább szivatóval pöccre indul, viszont kell neki kb. 5 perc melegítés, különben durrog és egyáltalán nem megy.
Először nem nagyon akart amúgy sem menni, de lassan kezd ráérezni arra, hogy jó dolog a 110-es utazó :c)
Mondjuk a hosszú élettartamára nem kötnék fogadást : o)

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.19. Vasárnap

Reggel a BIS-sel mentem volna dolgozni, de úgy döntött, hogy nem indul be. Enikő Lajosnál, gyalogolni való kedvem viszonylag kevés.
Mivel jó idő ígérkezett, beválllaltam egy kanyart a Poppal :)
Viszonylag könnyen beindult, és bár igen sz*rul megy, azért élmény volt vele menni :)
Pláne, hogy délután hazafelé ragyogó napsütés és 10°C volt, nagy volt a késztetés, hogy lenyissam a ponyvát :)
Aztán otthagytam Lajosnál, hogy haladjon a dolog. Le kell fényezni a lökhárítókat, a hátsó spoilert, a tükröket, meg kéne csinálni a jobb oldali ülést. Aztán hétvégén viszem a belét a kárpitoshoz, meg vissza kéne rakni az átlátszó búrákat, aztán még azt is meg kell csinálni, hogy jól menjen plusz ki kell találni, miért nem működik a km-óra... :)
Ja, és fel kéne próbálni a felniket, és ha jók rá az Alfa-felnik, fel kellene polírozni őket...

2006.03.15. Szerda

Délután egy óra magasságában némi győzködés után elindítottam a BIS-t, aztán elmentem motort cserélni.
A régi motor fél óra alatt kinn volt, amivel viszont sokat szívtam, az a generátor átrakása volt. Mint kiderült, a cseremotor eredetileg dinamós volt. Összeraktam a generátorral, sikerült is, csak éppen nem annyira akart körbeforogni... Végülis sikerült kitalálni, hogyan lehet jól felrakni a generátor talpának szétflexelése vagy a burkolat bántása nélkül :)
Pótoltam kb. hét darabot a burkolat rögzítőcsavarjaiból, közben befutott Szücsi, segített a helyére játszani a motort. Visszacsavarozgattam, bekötögettem, aztán jöhetett a próba. Felszívta a benzint, és gyönyörűen beindult.
Felraktuk a hátfalat, bekötögettem a bowdeneket, meg átpakoltam a rommá hullott szerszámosból a cuccot egy újba. Ekkorra hét óra lett, úgyhogy az ismételten elhullott km-spirál cseréjére már nem maradt időm.
A lényeg, hogy gurulóképes Enikő.

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.14. Kedd

Este hazafelé Csórra beérve valami iszonyat hangja lett Enikőnek. Anno volt ugye törött főtengelycsapágyam, az nagyságrendekkel csendesebb volt...
Megállta, megnéztem, nem láttam semmit. Minthogy kb. onnan hallottam, levettem a szelepfedelet, ott sem láttam semmi furcsát.
Úgyhogy jobb ötletem nem lévén elindultam haza. A szörnyű hang érdekes módon megszűnt, viszont baromira rángat...
Úgyhogy szerdán motorcsere :)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.14. Kedd

Reggel simán beindult az autó, a BIS életre keltése után Fehérváron kerítettem egy másik motort, remélem, holnap nem lesz túl szar idő ahhoz, hogy be tudjam rakni.
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.14. Kedd

Reggel több mint egy hónap állás után próbáltam beindítani a BIS-t, nem igazán volt ebben partner :)
Húzásra beindult, és szivató nélkül pörgött 6000-en. Indokot nem találtunk, viszont magától elmúlt.
Aztán Fehérvárra beérve levettem a lábam a gázról, és már megint pörgött 6000-en... Félreálltam, és végülis rájöttem, hogy a második torok tud kiakadni :)

2006.03.12. Vasárnap

Na tegnap végre beszerelésre került a hangcucc, nagyon állat lett :D Ma végre képeket is csináltam ;) Szerintem nagyon szépen szól és marhára örülök neki hogy végre szól valami miközben vezetek :c)

2006.03.09. Csütörtök

Készülőben van a sportkipuffom, teljesen saválló anyagból lesz az egész remélem jó lesz és amíg élek nem fog szétrohadni alattam. Ma elmegyek és megkérdezem az autóvillamosságis bácsit hogy menniért kötné be végre a hangcuccomat :c) Már nagyon nem bírok magammal ;)

2006.03.09. Csütörtök

Délután 4 óra magasságában elmentem volna autóval, elkezdtem indítózni, kettőt röffent, utána semmi.
Állítottam mexhézagot, bár inkább nagy volt, beállítottam 10°-ra a gyújtást, semmi. Előszedtem egy másik, kb. működőképesnek tűnő gyújtáselosztót, beleraktam a zsebemben csellengő zsírúj mexet, beraktam, semmi. Szépen szikrázott, de a kocsi nem röffent. Megnéztem a gyertyát is, értelemszerűen elég benzines volt, de kiszedve szépen szikrázott. Állítottam még szelephézagot is (jó nagyra), semmi. Próbálkoztam még állítgatni a gyújtást, aztán 6 körül feladtam, mert besötétedett.
Felhívtam Lajost, eljött, hogy megpróbáljuk behúzni (-1 spoiler). Meg se nyikkant. Állítottam a gyújtáson, semmi.
Jobb ötletem nem lévén, visszaraktam a másik gyújtáselosztót, indítóztam, semmi. Viszont húzásra így beindult. Megy rendesen, de valami nagyon nem oké, mert melegen szép lángcsóvával indul...
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.03.08. Szerda

Ma megkaptam a Tavaszváró kalandőrület című játék képeit amiben érintettek voltunk. A feladat az volt hogy le kellett fényképezni hogy hányan férnek el egy kispókban :D Csöpibe nyolcan fértek be :) :) :)

2006.03.07. Kedd

Jééé!
Előkerült egy plusz kép a tavalyi nyaralásunkról :c)
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.07. Kedd

Na elkészült a doboz a hangszórókkal :c) Már csak be kell kötni a cuccot és düböröghet a rock a Csöpiben > ;)

2006.03.05. Vasárnap

Sikerült ma bejutnom Lajoshoz a műhelybe szerelni egy kicsit. Meghuzigáltam illetve pótoltam a ventillátorház csavarjait, a kerepelés megszűnt, lett helyette egy fix zörgés, király :)
Aztán gyártottam egy célszerszámot, amivel meg tudtam a fogni a váltótarthóhoz felülre beépített anyát (meg van szakadva a menet), és sikerült annyira leengedni a váltót, hogy éppen ki tudtam szedni a km-kihajtást. Így, hozzáférhetően sikerült kipiszkálni belőle a spirál beleszakadt végét. Közben kifolyott a váltóból az olaj, amibe sikeresen beletettem a fejem... :c) Összeraktam, aztán vettünk olajat, fél óra alatt belecsurgattuk a váltóba. Mér az óra :)
nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.03.03. Péntek

Na, végre eljutottam odáig, hogy virtuálisan színrefújtam a lökhárítókat.
Szerintem azért jobb lenne úgy.

2006.03.01. Szerda

El sem hiszem, Jani ma szólt, hogy kész a fék :D
Mondjuk most is csak azért végzett, mert kell neki a műhely :c)
Ami kevésbé örömteli, hogy kicserélte a km-spirált, de a helyzet nem javult :(

2006.03.01. Szerda

Na ma végre beszereltettem a generátort, de Csöpi nagyon nem akarta, alig tudtuk kiszedni a dinamót :( 5 órát szívtunk mire teljesen kész lett. De most végre generátorosak lettünk :c)

2006.02.26. Vasárnap

Megjöttek az ülések :c) :c) :c) nagyon frankók, kényelmesek és szépek és ami a lények KÉK :c)

Még egyszer THX to baz, OGY, KG

2006.02.24. Péntek

A hét elején vettem két 17 cm-es Pioneer hangszórót úgyhogy lassan kezd összeállni a hangcucc. Az egyik barátnőm pasija, aki asztalos csinál nekem dobozt a hátsó ablakba az anyukája meg behúzza, mert ő meg kárpitos :c)

Remélem szép lesz és jól is fog szólni ;)

2006.02.21. Kedd

Tegnap vettem km-spirált meg kipufftartókat, gondoltam ma délelőtt majd kicserélem jól a spirált, aztán felrakom a sportkipuffot.
Kocsit megemeltem, némi küzdés után lebontottam a spirál végeit, majd szembesültem a valósággal: a spirál vége beleszakadt a kihajtásba... Így persze a másik spirál nem megy be a helyére. Elég sokat próbálkoztam, reménytelen így a helyén kiszedni belőle, sajnos fél centire a végétől van... Gondoltam nem gond, úgyis van kéznél egy másik váltó, cserélek kihajtást. Aha... Esélytelen kihúzni a váltóból a helyén, pedig nagyon próbálkoztam. Sajnos csak akkor fér ki, ha leveszem vagy a tankot, vagy a váltót teljesen... Ezek után a kipuffcserének már nem mertem nekiállni :D Majd hétvégén vagy nem tudom...

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.02.20. Hétfő

Lemostam ma Enikőt, mert már nagyon ótvarul nézett ki - kb. szeptember óta nem volt lemosva...
Igaz, csak gépileg tisztult, de nem baj, mert este már úgyis megázott... :)

nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.19. Vasárnap

Hű de gyönyörű idő lett mára. Nekem meg ilyenkor kell bejönni dolgozni, brrrr...
Viszont a gyújtás kihagyogatása megszűnt, úgy látszik, hogy csak vizet kaphatott (kicsit nagy tócsákon mentem át tegnap), vagy csak rossz kedve volt vagy ilyesmi :)

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.02.18. Szombat

Voltunk ma nyáritali-helyszínt nézni, és Enikő egyszercsak úgy döntött, hogy nem indul be. Igazából konkrét baja nem volt, röffengetett, de nem kapta el. Végülis némi mexhézag-állítás és előgyújtás-állítás után sikerült életre kelteni. De nem lett 100%-os, bizonyos fordulaton kihagyogat...

Aztán Gyula döntött úgy Fehérváron, hogy ő szeretne hardyt cserélni :)

Hogy ne legyen ilyen nyugis, hazafelé még a km-sporálom is úgy döntött, hogy feladja. Ez külön jó, merthogy benzinszintmérőm ugye nincs... :)

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.17. Péntek

Ma történt némi előrelépés.
Megjöttek a két hete megrendelt F1-stílusú tükrök. Nem néznek ki rosszul, és eléggé hosszú a száruk ahhoz, hogy talán csúnya alátétek nélkül fel lehessen őket rakni. Ja, és nem olyan picikék, mint amit általában F1-tükör néven lehet kapni.
Meg kaptam kívülről nem narancssárga narancssárga izzót, lásd a képen.

Valamint beszéltem a Gabe által ajánlott kárpitossal, szimpatikusnak tűnik, meg nem is mondott iszonyat árakat. Jövő héten egyeztetek még vele.

2006.02.16. Csütörtök

Du. 5 perc alatt kicseréltem a motortartó rugót (a rutin meg az évek :) ), az iszonyat remegés megszűnt, de sajnos teljesen nem lett tökéletes, mert az alsó gumit sz*rrá rágta, az meg nem volt kéznél :(
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.02.15. Szerda

Egy pár napja már éreztem, hogy rázza a motor a ksztnit, de igazából semmi szokatlant nem láttam, úgyhogy nem tudtam vele mit csinálni.
Este kiforrta magát a dolog, lásd a képen...
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.14. Kedd

Voltunk Samurai-utód nézőben.
Látszik, hogy sérült volt, de szép :)

Update:
Hosszas szopás után nem sikerült elintézni a kocsi magyar rendszámát, úgyhogy nem lett belőle semmi :(

nyuszy @ . Suzuki X90 . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.13. Hétfő

Újra próbálkoztam ma a BIS-sel, de nem sikerült beindítanom, ugyanúgy nem is röffent, mint legutóbb.
Miután feladtam, elmentem Lajoshoz, hogy húzza mán el nekem, de végülis lábon ment le, mert 100 méter húzás után egy durranás kíséretében beindult.
Úgyhogy nem is volt neki semmi baja, csak bekaphatott valami koszt...

2006.02.13. Hétfő

Meglátogattam ma az autót, ami továbbra is Janinál van.
Időjárási és elfoglaltsági okokból nem végzett még vele, de annyira nem is baj, mert így legalább éjjelre be tudom tenni Enikőt a garázsba :)

2006.02.10. Péntek

Reggel jól elkéstem melóból, mert a kis aranyos BIS úgy döntött, hogy nem indul be. Az indítómotor tekert, mint az állat, de akármit csináltam vele, nem röffent egy kicsit sem :(

De nem is baj, mert legalább eldöntötte a kérdést, amin napok óta rágódtam. Mégpedig arról volna szó, hogy nagyon bejön a BIS, tehát mindenképpen kell nekem egy ilyen (beleszerettem, na :) ), de átgondoltam többek (különösen Bilux) tanácsát, és tényleg nem akarom megszívni azzal, hogy van egy autóm, és hónapokig áll, mert nincs hozzá alkatrészem. Úgyhogy ésszerűségi okokból mégiscsak az lesz a nyerő, hogy elbontom a járművet, lesz egy halom alkatrészem a kabrióhoz, és akkor nagy baj már nem lehet.
Nagyon sajnálom, hogy erre a következtetésre kellett jutnom, de nem szeretném a szükségesnél jobban megsz*patni magam.

Akik most esetleg csalódnának bennem, azoknak ígérem, hogy legkésőbb a nyári talira, de talán már a tavaszira is BIS-sel megyek :)

2006.02.08. Szerda

A gépnek ezennel lejárt nálam a mandátuma :(
Minden meg lett rajta csinálva, ami sz*r volt, meghirdettem a neten, és egy héten belül elvitték.
Sajnáltam szegénykét, sok szép helyen voltunk együtt, de április elsején lejárt volna a műszakija, és erre már nem szerettem volna költeni.
A menet közbeni javítások költségeit leszámítva közel annyiért el tudtam adni, mint amennyiért tavaly vettem.
Lesz másik, úgysem bírom hosszú távon nélküle  :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.02.02. Csütörtök

Tegnap sikeresen lekéstem a kapott időpontomról, úgyhogy ma vitte el Lajos Brumit műszaki előtti állapotfelmérésre. A már felmért rohadásokon kívül némi féket írtak fel, egy bal kormánygömbfejet, valamint a bal első lengéscsillapító K.O. Ez alapján nem kellene pusztulnia :)

2006.01.30. Hétfő

Bejelentettem a BIS-t a Suzukihoz műszaki előtti állapotfelmérésre, szerdára kaptam időpontot. Ha ott nem jön elő semmi csúnyaság, akkor valószínűleg megmarad.

2006.01.29. Vasárnap

Jáccottunk egy kicsit jégen a BIS-sel :)
Öskü fölött, a 8-astól 100 méterre befagyott földig a belvíz-tó :)
Meglepő sebességgel tudnak a csúszkálók szétugrálni, ha az ember kocsival csúszik feléjük nagy sebességgel :c)
Ja, és a 8-ason enyhe lejtőn megvolt a 140 :P

Közben átnézegettük lakatosmunka-ügyileg, lenne rajta bőven mit csinálni, ha megmaradna, de az még vállalható mennyiségű.

2006.01.29. Vasárnap

Szereltem ma egy kicsit, mert tegnap hazafelé megint elkezdett kerepelni. 
A generátort a burkolathoz fogó csavarok közül a felső teljesen eltűnt, az alsóról meg elveszett az anya. Kapott újat, meg önzáró kontraanyát is, most próbáljon meg elveszni :c)
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.01.28. Szombat

Ma megvettem Brumit, aki egy BIS :)
Még nem tudom, mi lesz a sorsa, majd kiderül. Alapvetőn a kabrióhoz kellene alkatrész.

2006.01.23. Hétfő

Megtudtam, mikkel kompatibilis a generátor:

Fiat 126 0.7 12/87 to 06/91
Regatta 70 and 85 01/84 to 07/89
Tipo 1.4 06/88 to 10/95,1.6 06/88 to 03/90
Uno 1.1 selecta 07/87 to 10/91,1.3 70 04/84 to 04/85,1.3 SX70 11/89 to 01/90
Lancia Delta 1.3 06/86 to 04/86,1.5 09/83 to 03/84
Part No. GXE2371.Boxed

2006.01.22. Vasárnap

Autóztunk ma egy kicsit. Jó kis jeges hó van még helyenként :)
Hazafelé jó móka volt, én kikerültem egy tuskót, mert neccesnek tűnt, Lajos meg nem vette észre - csak a csörlővel sikerült nagynehezen leszni, annyira felült rá :D
nyuszy @ . Suzuki X90 . 22 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.18. Szerda

Játszottam kicsit a PhotoPaint-tel, hogy milyen felnit vegyek (ha újat veszek).
A precizitást nem vittem túlzásba, nem is volt cél :)

2006.01.18. Szerda

Lajosnak mehetnékje volt, én meg beültem mellé, mert nem volt nálam játszósruha :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 4 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.17. Kedd

Kaptam egy gyári régi fajta dobot Gabe-től, úgyhogy cseréltem kipuffot - jól megsz*patott, 3 órán át tartott...
A régi hamar lekerült, a másikon egy kicsit csökkentettem a síp-effektust satu segítségével. De az istennek sem akart beférni a helyére, aztán nem akart rámenni a csonkokra stb... Mikor sikerült nagynehezen a helyére varászolni, elkezdtem meghúzni a csavarokat, naná, hogy az egyik tőcsavar menete megszakadt a tartóknál, végülis kihelyettesítettem egy hosszabb, sima csavarral, remélem, nem jön ki...
Borzasztó hangja van :D

nyuszy @ . 3 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.17. Kedd

Levittem ma a gépet Lajoshoz, holnap átviszi Jani, aztán nekiáll komplett féket cserélni.

Előtte természetesen felraktam nagyjából a rendszámokat.

2006.01.16. Hétfő

Na, eddig bírta a kipuffhegesztés. Úgy lett, ahogy Lajos jósolta, most máshol kezdett el elengedni, egész pontosan a külső leömlő és a dob találkozásánál...
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.14. Szombat

Reggel bekérdezkedtem Lajoshoz egy órára, és pótoltam a hiányzó csavarokat némi sz*pás árán. Most úgy néz ki, jó, kérdés, hogy meddig... Mondjuk mindenhová tettem rugós alátétet, aztán majd kiderül, hogy ez mire elég.
Meg egyúttal rájöttem, hol folyik az olaj, lásd a képen :)
nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.13. Péntek

Este megnézegettem a motorburkolatot, mert elkezdett megint iszonyatosan zörögni, gyakorlatilag közel az összes csavar elmúlt belőle :(
Útszéli körülmények között esélytelen volt bármit is kezdeni vele :(

nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.01.11. Szerda

Jöttek eBay-en rendelt cuccok :)
A két FIAT embléma nem az enyém :(
nyuszy @ . 7 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.08. Vasárnap

Ma is autóztunk egy jót.
Aszfalton elmentünk Bántáig, aztán játszottunk egy picit Öskü fölött, majd elindultunk fel a Horogba. Egy darabig volt egy nyom, de nem túl sokáig. Elég messzire eljutottunk, úgy a táv 3/4-éig. Onnantól már csak nagyon autót gyilkolva lehetett volna haladni.
Úgyhogy visszafordultunk, és sikerült kimennünk a tó felé (mi is meglepődtünk :) ). Aztán a régi tési úton felmentünk a tócsás útig, aholis szerencsére találtunk kerülő utat, kimentünk az aszfaltra, majd a tési út mellett jöttünk le, meglepő módon ott sem volt egy nyom sem.
nyuszy @ . Suzuki X90 . 9 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.07. Szombat

Autóztunk egy kicsit. Azért helyenként még akad hó, a hófúvásos helyeken meg pláne :)
nyuszy @ . Suzuki X90 . 6 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.06. Péntek

Halleluja, van forgalmim meg rendszámom :)
Igaz, még most sem volt zökkenőfentes... Valami faszkalap irodista **** a BM-nél kitalálta, hogy mivel az autó az eredeti alvázszáma alapján simán "Fiat 126", ezért a Pop2000 semmilyen formában nem írható be... Persze ez két okból is bukik, egyrészt azért, mert ugye azt eddig is tudtuk, hogy a Pop sima gyári autókból alakította át a kabriókat, így nem lehet másmilyen alvázszáma, másrészt meg hogy a jó büdös faszban lehet hivatkozni egy olyan alvázsszámra, ami sehová nincs beütve, és AF-es van helyette?  Siralmas... De már eleget szórakoztam ahhoz, hogy rohadjon meg így, úgysem érdekel senkit rajtam kívül, hogy mi van a forgalmiba írva... Azt azért külön beleírattam, hogy az autó nyitott, hogy nehogy valami hasonlóan intelligens rendőr kötekedhessen...
Csak egy dolgot áruljon el nekem valaki: ha a BM úgyis mindent jobban tud, és az ő szavuk übereli a szakértőnek mondható KF-ét, akkor mi a bús fasznak kellett ez az egész hercehurca?
Grrrr... Na mindegy...

2006.01.03. Kedd

Du. megnézegettem az autót, és szerencsére csak annyi volt a gond, hogy a jobb oldalon is beleért a kézifék karja a felnibe. Megkötöztem villanydróttal, most király :)
Már csak meg kell kérnem Gabe-et, hogy menjen el a Turbóba kézifékbowdent venni.... :D
nyuszy @ . Szólj hozzá!

2006.01.03. Kedd

Voltunk délután autózni egy kicsit, nagyon király volt.
Kb. 20 centis nagyon vizes hó van kinn, alatta sárral, nagyon jó játszós.
Van a Várvölgy fölött, a Kálistó meg a tócsás fenti út között félúton egy meredek, sehová nem vezető út, ahol szoktunk játszani, próbálkoztunk ott ma is, királyul nekicsúsztam egy fának. Viszont igencsak olcsón megúsztam :)

nyuszy @ . Suzuki X90 . 25 fotó . Szólj hozzá!

2006.01.02. Hétfő

Du. lementem a kocsihoz, elfordítottam a kulcsot, és nem indult be... Röffengetett, de nem kapta el... Minthogy ránézésre minden jó volt, és tegnap még gyönyörűen jött hazafelé, addig próbálkoztam, amíg lemerült az akku...
Elsétáltam egy másikért. Próbálkoztam másik (ismeretlen állapotú) gyújtáselosztóval, semmi. Akkor lett gyanús, mikor visszatettem az eredetit, és szikrázott az elosztó háza, mikor hozzáért a blokkhoz... Kiszedtem, kitörölgettem, és nehezen, de beindult...
Úgy látszik, nem bírta az elmúlt napokban leesett iszonyatos mennyiségű esőt, és beázott... Felettébb kulturáltan néztem ki, miután egy órája szereltem a szakadó esőben...

***

Este jöttem Palotáról Fehérvár felé, amikoris Csór után kb. 70-nel sikerült összetalálkozni egy olyan kátyúval, ami eddig nem volt ott. Szépet szólt, de az autó ment rendesen, így nem tulajdonítottam neki jelentőséget.
Beértem Fehérvárra, a körforgalom előtt kinyomtam a kuplungot, és furcsa, súrlódó hangot hallottam, amihez tovább lasulva kattogás párosult... Félreálltam, megnéztem, de semmi konkrétat nem láttam, így elmentem Gabe-hez, hogy szakértsünk együtt (thx). Sikerült megállapítani, hogy a kézifékbowden elszakadhatott, és a bal hátsó keréknél a kar beleért a felnibe. Ezt orvosoltuk ideiglenesen gyorskötözővel, de sajnos nem lett az eredmény 100%-os, ugyanis valami más is kaphatott, fix súrlódó hangot hallatt valami, elég csúnyán, és mintha inkább előről jönne...

nyuszy @ . 1 fotó . Szólj hozzá!