Tetőbox

Amióta pár éve Lengyelországba menet kipróbáltunk egy kölcsönkapott tetőboxot, azóta vadásztunk rá mindhiába.
KG és hollo is felajánlotta, hogy kölcsönadja bármikor, csak hát az nem buli, ha a tetőbox elhozása és visszaszállítása miatt 250-300 km-t kell autózni alkalmanként.

Most viszont előkerült egy újabb példány Vaterán, amit némi technikai malőr miatt konkrétan az utolsó másodpercben sikerült leütni. Sajnos eléggé felverték az árát a kollégák, amin az eladó lepődött meg a legjobban szerintem :)
Lényeg, hogy sikerült, így ma el is mentünk érte Kaposvárra. Odaúton megnéztük a bokáig érő Balatont, nagyon vicces dolog. A sok idióta barom már kevésbé vicces, aki 60-70-nel megy lakott területen kívül nyílegyenes úton.
Mikor odaértünk, és megpróbáltuk volna feltenni a dobozt, akkor szembesültem vele, hogy van a tetőn egy antenna, ami nagyon útban van... Erősen barmolva sikerült csak leszedni, de most legalább van a tetőn egy szép nagy lyuk és nincs rádió :)

A tetőbox eléggé szarul néz ki sajnos, az árához képest meg pláne, de legalább van - nekünk ez praktikus célokat szolgál majd remélhetőleg, nem kell szépnek lennie :)

Hazafelé ismét jót mulattunk a barmokon. Egy apukát valahol Szántód körül ledudáltam - az előtte egyébként üres - belső sávból a Nissan Vanette-jével meg a hátul tobzodó purdékkal együtt, mert 80-nal balfaszkodott, én meg haladtam volna, ha már egyszer négy sávos az út. Én nem is foglalkoztam volna vele tovább, ha nem kezdett volna el onnantól a seggemben jönni és szlalmozni mögöttem át Siófokon, míg 30 km-rel arrébb meg tudott végre látványosan előzni. Az ilyennek mi járhat a fejében? Aki addig 80-nal ment egy négy sávos úton lakott területen kívül, azt mi viszi rá, hogy 30 km-en keresztül versenyezzen egy Kispolszkival?

Hazaérve konstatáltuk, hogy indokoltan izzadtunk nagyon az autóban, mert hivatalosan is 38 °C volt, ennek ellenére a BIS gond nélkül teljesítette a 250 km-t 100 km/h körüli utazósebességgel (a Balatonpartot leszámítva). Igaz, hogy a mutató feljebb ment, mint bármikor is láttam korábban, de szerencsére semmi nyűg nem volt vele.

Kommentek

KeMa

Képről szép. Gratula hozzá! :)

nyuszy

KeMa #53611:
Szar a kép :)

obrotka gyula

Ugyanezen az útvonalon pár hete ugyanez a morál volt. Ráadásul nem egy és nem kettő ilyen hülyével akadtam össze.

Hátsó ajtó nyitása hogyan lesz megoldva? Hátánál az a baromi nagy rés mindegyiken olyan, vagy csak a BIS miatt?

Hátsó ablakon lévő matrica vicces. :)

nyuszy

obrotka gyula #53613:
2. Nem tudom, jelen állapotában nem próbáltuk fel Csöpire.

VadMacs

A melegedés fizikai magyarázata amúgy egyszerű: a blokk+hf kilépő oldalán van a műszerfal jeladója, viszont a hűtőt meg egy másik gomba vezérli, ami egyrészt távolabb is van, másrészt hidegebb ponton (hűtött oldalon). Ráadásul a zsúfolt motorteret nem tudja átszellőztetni a hűtőventi (amúgy is csak a forró aszfaltról tud levegő bejutni), melegben meg ugye mindig tetőközelben van a legmelegebb - ahol a műszerfal jeladója is tartózkodik. Emiatt a műszerfalon kb 5-10°C -al magasabb értékek vannak, ha 28-30°C -os, vagy melegebb időben hajtja valaki a gépet, hosszabb úton - elegányos műszerfalon szépen le is lehet olvasni. :)

Amíg a hűtő be(és ki)kapcsolgat, aggódni nem kell, elvégre a hűtő hőgombája tudja, mennyire meleg vizet engedhet be a blokkba. Azért ennyire meleg időben ha nem muszáj, nem szoktam 110 -es utazó tempót diktálni a gépnek, max ha előzök.

Buszos Petya

Az az érdekes az egészben, hogy ha a Vanette-es csöccsel ugyanezt egy X6-os BMW játssza el, akkor a csávóka még most is a külső sávban haladna kussolva. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!