Tavaszi élesztés

Az idén talán a szokásosnál kicsit később szedtem elő az autót, egyrészt mert hosszú volt a tél, másrészt meg nagyon körbe lett építve mindenfélével. Viszont ma délután szépen sütött a nap, 10 °C fölé ment a hőmérséklet, így elpakoltam az útban lévő mindent, és kitoltam az autót. A saját akkuja a tél folyamán meghalt sajnos, de annyira nem meglepő, mert ezzel az akkuval vettem az autót 2005-ben, és akkor sem volt új. Ráadásul a lehető leggonoszabb módon volt használva azóta, úgyhogy továbbra is hiszek az Exide-ban, na.
Szóval ideiglenesen beletettem Csöpi akkuját, ami éppen a sárgában van, merthogy azé is halott, illetve lemostam róla a nagyon vastag port, valamint belepakoltam a Thonytól vett üléseket próbára.
 


 

A szokásos módon miután eljutott a benzin a karbiig, be is indult ügyesen a több mint fél éves állás dacára, hagytam picit melegedni, aztán mentem vele egy kört a közelben.
Hát, rá kellett jönnöm több dologra is. Először is, a sárga szarul megy ehhez képest.
Másrészt meg ezek az ülések ebben az autóban életveszélyesek. Ugye azt tudjuk, hogy az autó igen ügyesen kanyarodik, tavaly sikerült is megnyerni a nyári talin a szlalmot vele, viszont az eredeti ülések a kétpontos övvel abszolúte nem tartanak, így a limit az volt, hogy kanyarban ne essek ki. Na, ezzel nincs ilyen. Már egy körforgalomban azt éreztem, hogy ezt baromi erősen gyakorolni kell, mert ugyan az autó irányíthatóan csúszik csak meg, de én egyszerűen nem vagyok hozzászokva ehhez a tempóhoz :)
Lényeg, hogy nem akarom visszatenni az eddigi üléseket, annak ellenére sem, hogy nagyon fájdalmas ezekkel ki- ill. beszállni, tetővel meg nem is tudom, hogy lesz lehetséges :)
Ami pluszban jó, hogy alacsonyabban ülök, így kevésbé vág be a huzat is. Viszont így a kormány kicsit magasan van, próbált már valaha valaki Polskin állítani a kormány szögén?
 

Kommentek

Grosso

Szép kocsi, még mindig!

Egyébként én anno kísérleteztem kormánymagassággal, anno lefúrtam a 4 tartócsavart, ami a műszerfal aljához csavarozza a kormányoszlopot, majd 20mm-es távtartógyűrű ment az elejébe, 10mm-es a hátuljába. Egész jó lett, csak az az autó, amiben ez volt, már nincs meg. :( :)

obrotka gyula

Sárga szarabbul megy, mint a pop? Rúgtam én anno a sárgának a próbakörön? :)

Kg-nak jelenleg is lejjebb van engedve a kormányoszlop.

Most már értem a privát üzenetedet. :)

nyuszy

obrotka gyula #52735:
Nem tudom :)
KG-nak hogyan van megoldva?

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!