Karbi, még mindig

A korábbi probléma a szivató rúdjával az istennek sem oldódott meg magától, viszont nem is foglalkoztam a dologgal, mert a Soma apukájától használtan vásárolt akku az első fagyoknál megadta magát. Gondoltam, majd ha jobb idő lesz, akkor nem lesz vele gond, hát nem így lett, egy napos töltés után sem igazán akarta beindítani az autót +5 °C-ban sem. Somát megkérdeztem, sajnos az akkuhoz küszöbgarancia járt, szóval csak az vegyen ismerőstől is használt akkut, ha van lehetőség újat venni is, aki szopatni akarja magát és pénzt akar kidobni.
Úgyhogy Csöpiből vettem kölcsön az akkut, amikor a hétvégén a Suzukit sikerült kényszerpihenőre küldeni, és muszáj volt előszednem a sárgát a munkába járáshoz. Persze az említett rudacska továbbra is kiesett a helyéről, úgyhogy rászántam magam, és beépítettem a múltkor talált zsírújat. Hát, jóval nagyobb erővel kell rányomni a pöcköt a golyóra, mint a használtnál, remélem ez nem fog lehullani, mert ha mégis, akkor legalább nem lehet az út szélén egyszerűen szerelni (csak úgy tudtam felnyomni, hogy le volt szedve a karbi teteje, és fogót használtam).
Most bizakodva várom a fejleményeket.

Kommentek

kissefa

Nem megyek menteni :P

raver

kissefa #52712:
Nem vagy te ilyen. :)

Soma22

Az akksit kivittem saját költségen Neked, ahol is még mindíg alkudozni akartál. Akkor is elmondtam, hogy 1-2 hónap a garancia, erre 3 hónap után annyit mondtam nem tudjuk cserélni.
Emellett Fehérvárról gondolom elvártad volna, hogy oldjam meg neked a cserét. Mindezt egy 6ezer ft-os akksinál, ami átadáskor bevizsgált, és jó volt.
Sajnálom ami történt, de azt hiszem ez az irományod indokolatlanul inkorrekt volt.

Mindenesetre szívesen.

nyuszy

Soma22 #52716:
Neked köszi, hogy akkor segítettél, félre ne érts!
De a tények sajnos tények, annak ellenére, hogy nem várok csodát, meg természetesen elfogadom, hogy nincs rá garancia, de attól még számomra sajnos ez annyira hamar történő elhalálozás lett, hogy bármilyen olcsó is volt, sajnos kidobott pénz volt.
Igazából kb. egy erős hónapot használtam az autót, utána jött a kicsit hidegebb, és töltenem kellett többször (ezt betudtam az ismeretlen áramfelvételű riasztónak), aztán jött a nagyon hideg, amikor töltés után is kb. 5 másodperc indítózást bírt, de ezt még el is fogadtam volna, viszont sajnos most, hogy jobb az idő, továbbra is kb. 5-10 másodperc nem túl meggyőző tempójú indítózásra volt képes egy napos töltés után, ami sajnos kevés volt ahhoz, hogy beinduljon az autó. Most a két éves Exide van benne, töltés nélkül is pöccre indul vele az autó.
Beláthatod, hogy nekem ez most nekem nem jött be, sajnos. Ennek ellenére természetesen nem neheztelek sem rád, sem apukádra, mert a használt cucc az már csak ilyen, de a jövőben akkut nem veszek senkitől sem használtan, mert még a megbízható forrással is így lehet járni. Azt meg tényleg köszi, hogy akkor odahoztad, de ez attól független, hogy megadta magát.

Soma22

Én akkor is szívesen tettem, és teszem is, főleg a klubbon belül.
Sajnálom a kifogott darabot, ez volt a második a sok 10 ből ami kikerült a kezünk közül.

Ha majd tudom, valamivel azért kárpótollak(mással nem egy pár közösen elfogyasztott sörrel, ha végre eljutok egy talira)

nyuszy

Evvan, belenyúltunk :)
Minthogy nem te árultad konkrétan, így nem kell kárpótolni, de talira attól még el lehetne járni :)

Soma22

nyuszy #52725:
Március 5.-én lezárult életem egyik legszarabb korszaka, szóval lehet tőlem újra rettegni a talikon :)

nyuszy

Soma22 #52727:
Kifizeted a Providentet? :)

Soma22

Szerencsére nem provident, de lényegében igen :)

nyuszy

Soma22 #52730:
Nincs is jobb egy hagyományos vidéki uzsorásnál :)

nyuszy

Íme egy videó a ominózus akkuval. A töltő már 0 Ampert mutatott.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/_wYh_r58hRcJ67LzYjwxbtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!