Igazi csoda

Említettem, hogy elhagytam egy kis rudacskát a karbiból, és ugyan még volt egy FOS karbim, amiből tudtam ezt pótolni, de hát ez akkor sem szerencsés. Tűnődtem rajta, hogy ilyet honnan a bánatból lehetne szerezni, és arra jutottam, hogy sehonnan.
Erre az előbb nekiálltam túrni az egyik szekrényben a hálószobában (!) teljesen más jellegű dolgot keresve, és a kezembe akadt ez:
 


Ilyen nincs, ez pont az a pöcök, amiről szó van. Fogalmam sincs, hogy ez honnan van, valakitől ajándékba kaphattam (talán Lacitól?), mindenesetre most nagyon örülök neki :) A másik kis izé funkciójáról viszont sejtésem sincs, ha eredetileg van ilyen a karbin, akkor nekem már régen elveszett. Valakinek van rá ötlete, mi a rosseb az?

Kommentek

Egér

Ezt még én postáztam neked. Lacitól kaptad még pár éve és amikor voltam nála a boltban, akkor elhoztam :) :) :)

Gabe

Esetleg a másik végét biztosítja?

nyuszy

Egér #52322:
Wow. Akkor köszi Lacinak a cuccot, neked meg a szállítást :)
De miért nem jelezted eddig, hogy van ilyenem? :) :) :)

Gabe #52323:
Azt biztosan nem, nem férne oda, és az alakja sem stimmel.

piciHuBo

A külön álló részre gondolsz akkor az arra szolgál, hogy az elzáró ablakot mozgassa. Le kell szedni a fémet ami rajta van a műanyagot rárakni és már lehet le-fel pattintgatni fedél le-fel tételkor. Nekem is van. Viszont a vadonat új fos karbim nem akar működni. Ötletet kérek. Volt karbisnál is már. Semmi baja. Áttakarítva. Fúvóka méretek ellenőrizve. Következő a helyzet: Gázadáskor a 2.torok kinyitása után lehörög a kocsi. Úszószint is fasza, de próbáltam nagyobbat is. kisebbet is. Nem tudom mit tegyek. Ötlet?

nyuszy

piciHuBo #52328:
Mármint hogy a felső pillangószelep tengelyére kéne valahogy rábővülni, ott benne a lyukban? És ez mitől jobb, mint a gyári megoldás?

A vadonatúj az azt jelenti, hogy tényleg vadonatúj, vagy csak fel van újítva?
A jelenség alapján pedig fúvóka-gyanús a dolog, esetleg el kéne vinni egy olyan karbishoz, aki tud átfolyást mérni, anélkül az ilyen szopatós hibákat elég nehéz megtalálni.

piciHuBo

nyuszy #52331:
Jobb a gyárinál, mert könnyebb le-fel venni a tetejét.
A karbi új. Annyira lett használva, hogy porosodott évekig illetve a kocsiba 2 szer bekerült. Legelsőnek ezzel indítottam be aztán levettem webert koptatom. Most már szükség lenne rá. Mértünk mindent. A legnagyobb és a legkisebb járat is át lett pucolva valami spéci cuccal. Érdekes mert eddig ment. tettünk már nagyobb fúvókát is bele.

nyuszy

piciHuBo #52334:
Hát, én nem szeretném sűrűn leszedni a karbi tetejét inkább :)
A hibát passzolom, keresned kell valakit, aki tényleg specialista...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!