Termosztátcsere

Mivel a benzincső hibájának kijavítása után is magas maradt a fogyasztás, ezért kézenfekvőnek tűnt a termosztát cseréje, amit Csanak is megerősített. Találtam bontott termosztátot, amik működésileg jónak is tűnt, csak éppen a felfekvő gumija volt porrá öregedve, szóval simán átfolyt rajta a víz zárt állapotban is...
Így aztán Gáspáry Laci hozott nekem szép új termosztátbetétet, amit ma meg is hozott a futár (Laci, írd már meg, hogy hová utaljak :) ), és kihasználtam a döbbenetesen szép időt (+10 °C és verőfényes napsütés), és délután nekiálltam kicserélni.
 


A terv az volt, hogy visszaöntöm az eredeti hűtőfolyadékot, de aztán a lenti képen látható színű löttyöt nem volt szívem visszönteni, úgyhogy elugrottam venni tisztát, aztán miután felkerült az új termosztát, beleöntöttem, hagytam melegedni, aztán lelégtelenítettem.
Ránézésre nem folyik sehol, nyit a termosztát, kapcsol a ventilátor, szóval akár még az is lehet, hogy jó lesz. Majd kiderül :)

A termosztát összerakva az új betéttel Ezt nem volt szívem visszaönteni...

Kommentek

Kopányi Sándor

Mondd meg őszintén, hogy hiányzott a szerelés mióta Enikő elkerült a háztól! :)
Nekem is hiányoznak az apró, de megoldásra váró délutáni kotorászások :D

nyuszy

Jut eszembe, bises kollégák, nektek ilyen plusz pár fokos külső hőmérséklet mellett mennyi idő alatt éri el a mutató a 70-es jelzést álló helyzetben ill. alacsony fordulaton városban?

piciHuBo

nyuszy #52287:
Nekem nincs termosztát a kocsiba, fogyasztás különbséget nem érzékelek. Olyan van, hogy kb 10 perc alatt kiérek az alsó rakpartra akkor már kellemesen majdnem üzem meleg, de ha dugó van a rakparton bármit csinálok lehül a motor beáll 70pár fokra. Nem bízok a bis termosztátba. Lehet én is visszarakom, úgy is hűtővíz csere jön.

VadMacs

nyuszy #52287:
mondom miféle gumi esett porrá, de fényképről legalább látom hogy ez a lengyel fajta, meg hogy ilyen is kell bele (másik fajtát használom, az olasz vagy mifene). Segáz, legalább eggyel kevesebb ok arra, hogy a betét nélküli lengyelt összerakjam... :)
Le nem mértem, de télen érezhetően (jóval) tovább tart befűteni üzemi hőfokra, mint 10°C felett. Ha sikeresen méricskéltem a fehérnél, majd megemlítem az eredményt.

piciHuBo #52289:
na ilyenkor jönne jól a termosztát: zárná a hűtő kört, a fűtés durvább lenne, mínuszokban meg jóval gyorsabban melegedne. :)
Évekig én is kihagytam a rendszerből (jelenleg újra üzemel mindkét gépben)l, mert pár qrvaanyázás meg majdnem "gyújting áp" után egyszerűbb volt ezt választani. Nálam az tette be a kaput, hogy elég sokszor megrekedt egy légbuborék a termosztát előtt, amikor töltöttem fel a rendszert. Így viszont üzemképtelen a hűtőrendszer, mert a termosztát nem nyitott (vagyis csak addig jó amíg be nem fűti a nem mozgó víztömeget. Anno amikor kipróbáltam Csanak tanácsára a termosztát lyukasztást, az egy nagyon jó döntés volt. Azóta nem rémlik hogy lett volna gondom a termosztátokkal.

CsuTee

Nekem alapjáraton legalább 10-13 perc kell neki mire elindul a 0-áról. Fordulaton már 5-6 perc alatt eléri. Én mondjuk kimaradtam egy két dologból de ez az Ex féle Csanak BIS hogy a bánatos túrórudiba került hozzád? :)

nyuszy

CsuTee #52329:
Esetleg olvass vissza ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!