2009.02.03. Kedd

Hm. Ma 13:40 perckor láttam egy karambolt. Éppen a munkahelyem udvarán tartózkodtam egy kollégámmal, mikor a tőlünk kb. 100-200 méterre lévő T kereszteződésbe érkezett a T szárából egy sötétzöld Alfa 145. A kereszteződéstől már 100 méterre elkezdett fékezni, de az út nedves volt, az Alfában a hangja alapján nem volt ABS, és jött úgy 90-100-zal, így inkább csak csúszott. Keresztben meg jött jobbról egy kamion, az Alfa jól betalálta a félpótkocsit valahol a kerekek környékén.
A kamion megállt húsz méterrel arrébb, az Alfa meg elhajtott nagy gázzal... A kereszteződésben meg szép mennyiségű törmelék maradt utána. Pár perc után a kamion is továbbment, gondolom a sofőr látta, hogy nem tud mit tenni.

Egyébként az említett hely városon belül van, így 50-nel lehetne menni. Éjjel még talán nem nagy gáz, ha gyorsabban megy, de könyörgöm, egy ipari parkban, műszakváltáskor?!
Kár, hogy túl messze voltam ahhoz, hogy lássam a rendszámát, mert nagyon szívesen feljelenteném a seggfej barmot. Akárhogy is nézzük, ez cserbenhagyásnak minősül, és valószínűleg az ilyen szarkupac ugyanúgy nem állt volna meg, ha engem talál el vagy mondjuk egy gyalogost üt el...
nyuszy @ . Címkék: baleset . 7 komment

Kommentek

kissefa

Zsír. Ma a Palotavárosban is volt valami buli. Már csak az eredményt láttam: egy régi Astra volt az áldozat (vagy a tettes is egyben, nem tudom) kicsit kitört a jobb elsõ kereke...

Lajoska

Mindig csak a rohanás... Ha tényleg sok cafat maradt az Alfa után, lazán utolérik a tulajt egy névtelen telefon alapján.
Ilyen Alfánk van, a fékrendszere egy tankot is megállítana. Igaz, hozzá kell szokni, hogy érzéssel is mûködik, nem kell húsz centit nyomni a pedfálon...

nyuszy

kissefa #29121:
Hol, hogy?

Lajoska #29122:
1. Aztán hogyan? Hacsak a rendszámát (vagy az alvázszámát) nem hagyta el, elég esélytelen.
2. Fogott az a fék, csak csúszott az egész autó a taknyon...

Törölt felhasználó

Hát, ez bicskanyitogató. Esetleg tényleg be/fel lehet jelenteni, szín és sérülés alapján be lehet azonosítani, de mivel a kamionos is elhajtott, szerintem nem lenne eredménye.

Lajoska

/1: Ha sok szecska maradt utána, valószínûleg elviszi egy szervizbe. Névtelen bejelentés egy típussal és egy színnel - nem egy tucatautó, és ilyen fronttal nem is mehetett messzire. Szerintem. Bár személyi sérült nincs, a kamionos is elsietett, lehet, hogy a kukában kötne ki az ügy.
/2: Elhiszem, ezeken az autókon túlméretezték a fékrendszert. Azonban még ez a gép sem bolondbiztos, normális gumik és útviszonyoknak megeflelõ sebesség nélkül kerekenként három tárcsafék sem ér semmit.

nyuszy

Hazafelé megnéztem, leginkább doblemezbetétnek tûnõ darabokat láttam az úton. Érdekes.
A feljelentés meg rendszám nélkül elég reménytelen, pláne, hogy nincs sértett sem...

Buszos Petya

Vasárnap és hétfõn is találkoztam egy ámokfutó 145-ös Alfával, az inkább ilyen fakó kékes színû volt, de lehet, hogy ugyanarról beszélünk. Vasárnap este Kisfaludon a hárman mentünk sorban és egyszerre mindhárom kocsit kielõzte 100-120-szal a vasúti átjárónál, a nem túl belátható bukkanó elõtt A stílus az nagyon hasonló.  :/

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!