2005.07.02. Tatabánya-Zirc trophy

A mai napon a Függetlenség Napi 4x4 Túrán vettünk részt, navigátorom Slenyo volt.
3-kor indultam, felvettem Slenyót Zircen, majd irány Tatabánya. 5-től regisztráció, 6-tól a nem túl gyors rajt következett.
A trophy három szakaszból állt, kb. 215 km-es elméleti, 250 km-es gyakorlati össztávval, külön speciálok nélkül.
A táv szintideje eredetileg is kb. 18 óra lett volna, de mivel hajnaltól egészen délután ötig szakadt az eső, a szintidőt eltörölték a rendezők, a gyakorlati menetidő mindenkinek 21 óra fölött alakult. Az időjárást példázza, hogy a második szakaszban azért maradt ki egy KP, mert az azt kihelyezni kívánó csapat Nivája elakadt egy egyszerű földúton :)
Az első szakasz igen hosszú, kb. 120 km-es volt. Mindez az esővel párosítva igen szép feladatokat eredményezett. Sajnos az itinerünk nem volt valami pontos, így voltak szép eltévedések. Ráadásul elég komoly időhátrányt eredményezett, hogy nem igazán voltak kerülési lehetőségek, mikor utolértünk egy-egy elakadt csapatot valahol az erdőben. Elakadás meg volt bőven, iszonyatosan nagy volt a sár (ugyebár folyamatosan szakadt az eső).
Féltávnál tankolás következett, nekünk is sikerült kb. 25 literes átlagfogyasztást elérni :D
A második szakasz mindenben ellentéte volt az elsőnek. A gyakorlatilag 120 km-es speciál után nagyon jó volt ez a kb. 60 km-es haladósabb rész, hogy Köpcit idézzem, "Suzukival százzal a kukoricásban"-jellege volt :) Az itiner tökéletes volt, a szervezés profi. Mivel a szakasz sok közutat érintett, minden műúttal való találkozásunkkor Polgárőrség biztosította az átkelést, a falvakban kinn álltak az emberek az utcán, és integettek nekünk :) Ezt a szakaszt már sötétben fejeztük be, így a legszebb részekből nem sokat láthattunk.
Csatkától következett a harmadik szakasz, egy kis ízelítő a Bakonyból. Az itiner itt is tökéletes volt, ahogy ezt Krokótól megszokhattuk. Itt is volt némi nehézség a sár miatt, de addigra már eléggé fáradtak voltunk hozzá, hogy csak mentünk :)
Háromnegyed 3-ra sikerült beérkeznünk Zircre, a célba, hullafáradtan. Persze voltak, akiknek ez csak 5 óra magasságában sikerült, és persze olyanok is, akik egy-egy szakaszt kihagytak, valamint az autósok kb. fele kiesett. Reggel 7-kor volt az eredményhirdetés, ami után mindenki elindult haza.
Bár voltak kisebb problémák, hatalmas buli volt, ami a pilótákat, a navigátorokat és a gépeket egyaránt próbára tette. Gyakorlatilag 24 órán keresztül egyfolytában autóztunk.
Ami az amortizációt illeti, elég olcsón megúsztuk, csak a jobb oldali tükör üvegét vette el tőlünk egy faág, valamint ismeretlen oknál fogva megszűnt a gép hátulján minden világítás, ami reggel még megvolt :)
Jövőre ugyanitt! :)

Gyülekezés Tatabányán Gyülekezés Tatabányán Gyülekezés Tatabányán Köpci gépe Gyülekezés Tatabányán Megnyitó Sorbaállás a rajthoz Valahol az elején, még tisztán G Merci próbál feljönni sikertelenül Quadosok Slenyo a gép mellett G Merci G Merci, elakadva... G Merci, elakadva... G Merci, elakadva... Várakozás G Merci bújkál a fák közt Uaz Árkon-bokron át...:) Daihatsu az árokban Söviék, mi és két quad egy KP-nél Elveszve - Tibu telefonos segítséget kér Tankolás féltávnál Átkelés egy gázlón közönség előtt Niva-mentés Niva-mentés KP! KP! Beértünk! A célban Gergiék 7-kor még alszanak :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!