2005.04.08. Péntek

Már múlt hét végén elkezdett hülyülni Enikő, a győri taliról jöttünk hazafelé, és szolidan padlógázzal jöttünk Veszprémtől Palotáig a 8-ason. Azaz én csak jöttem volna, mert kb. 120-nál leürült a karbi, és motorfékre váltott a gyorsítás :D
Tegnapra ez odáig fokozódott, hogy már 90-nél elfogyogatott az autó, meg Fehérváron egy padlógázas indulás után 100 méterrel megállt a kocsi, mert elfogyott a benzin.
Gondoltam először AC-t cserélek, aztán majd ha nem segít, levarázsolom a karbit, úszószintállítás és általános pucolás céljából. Azért ebben a sorrendben, mert a Panda karbit nem olyan egyszerű leszedni.
Aztán tegnap este Gabe felvetette, hogy esetleg még koszos benzinszűrő is lehet. Nekem ez speciel eszembe nem jutott volna ;)
Reggel már majdnem nekiálltam AC-t cserélni, aztán gondoltam, hogy a benzinszűrőt kettővel kevesebb csavar tartja, úgyhogy elgurultam a legközelebbi autósboltig, és a bolt előtt szűrőt cseréltem.
És lám, úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma, ma egyszer sem produkált 60 km hegyen-völgyön menés alatt benzinelfogyásos tüneteket. Úgyhogy Gabe, thx. a tippet, megspóroltam pár óra fölösleges szerelést : o)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!