Évnyitó amortizációs kirándulás

Gurultunk ma egy kört Sanyával, Lajosnak meg még mindig motorgenerálozódik az autója, úgyhogy beült mellé. Hogy még izgalmasabb legyen, vittem magammal Vincét is.
Első körben a tavaszi Suzuki4x4-es túra elejét néztük meg, szerencsére nem volt érdemben bedőlve semmi se az általunk kipucolt horogban, se a motorsösvény felé (ahol egyébként egyre durvább a vízmosás).
Aztán átgurultunk Tésre, majd leereszkedtünk egy eddig általunk eddig nem járt nyomon a murvás útra, és útba ejtettük a nagy kilátót, hogy Vince is örüljön.
Majd felmentünk a murvás út végéig, és az agyagoson indultunk el lefelé. Már annak a tetején is volt egy kidőlt fa, de ott még lehetett kerülni. Lenn a horogban viszont totál bedőlt pár fa, úgyhogy pucolni kellett.



Miután járhatóvá tettük ezt a szakaszt, már nem volt semmi izgalom, szóvl a szokásos útvonalon átmentünk a tési szerpentin túloldalára, és a vízmosásos gerincen akartunk felmenni. Annak az aljánál játszottak egy jót az ároknál, de önerőből megoldottam, aztán a felfelé vezető részhez érve sikerült realizálni, hogy elmúlt az első hajtásom. Gondoltuk, szétdőlt az automata féltengelyzár, van ez így.
Sanyi segített feljutni az aszfaltig, és elhúztunk Lajoshoz.  Gyorsan lekaptam az agykapcsolót, és ránézésre tökéletesen működött - kicsit jobban megnézve egyértelművé vált, hogy ez bizony féltengelycszkló lesz. Jeeee, vagy 10 éve nem sikerült féltengelyt törnöm :)
Ja, és Sanyának meg a jobb oldali tükre lett leffegős, szóval kevés kilométeren, semmi komolyabb helyen nem járva is sikerült ma érezhető károkat okozni :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!