Kora téli túra

Megint elég rég nem jártunk kinn, úgyhogy most elmentünk egy kicsit, többek között azt megnézni, hogy a Pilist letaroló ónos eső milyen károkat okozott a Bakonyban.



Hát, a Vár-völgy környéke az érezhetően kapott, konkrétan a Vaskapun megint nem lehet felmenni, annyira bedőlt.
Azért megoldottuk egy oldalsó horgon, majd a Bükkfán gond nélkül vissza lehetett már menni, és a "madaras" horogban is csak kisebb dolgok voltak kidőlve, szerencsére.

Innen átmentünk Tés felé, majd le a Rómia-fürdőnek. Szerencsére arrafelé teljesen megúszta az erdő, semmilyen kárt nem láttunk. A kék T betűn folytattuk az utat, és most megtaláluk a Bongó-zsomboly nevű barlangot is. Persze nem éresztük a késztetsét, hogy le kéne menni oda :)



Természetesen nem sikerült Alsópere felé mennünk tovább, szokás szerint eltévedtünk, végül Tésre jutottunk ki, a murvás út végéhez.
Mivel a fagypont közeli hőmérséklet miatt nem tudott felszáradni a föld a hét eleji esőzések után, azért minden próbálkozásunk ellenére sikerült szépen kikenni az autókat, szóval gondoltuk, a tócsás út felé megyünk haza, hogy kicsit lemossuk az autók alját.

Hát, a tócsákban a szokásoshoz képest is durva víz volt.



Ezzel még nem is lett volna olyan nagy gond, csakhogy a nagy tócsában való játszásnál Sanyinak sikerült elevszítenie a rendszámát :(
Sötétedésig próbálkoztunk megtalálni, sikertelenül, pedig végigpiszkáltuk bottal az egészet, Sanyi meg még bele is ment, de semmire nem jutottunk. Szívás.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!