Eltévedős túra

Az októberi nyarat kihasználva elmentünk kirándulni egy picit. Az alap útirány Eplény lett, ami azért jó, mert oda még sosem találtunk el elsőre. Most viszont szintén nem :) Jó párszor tévedtünk el, mire végül eljutottunk a kilátóig. Amit megszálltak a Harlekin-katicák, de tényleg, söpörni lehetett volna őket.



Fura módon egyébként egy lélek sem volt ott, pedig mindig hemzsegni szoktak arrafelé a turisták.
Innen következő útirányként a hazafelét céloztuk be, a Római-fürdő irányába, és gondoltuk, keresünk új útvonalat. Szóval lementünk a 82-esre, elindultunk Olaszfalu felé, majd ahol lehetett, bementünk jobbra. Na, itt aztán olyan helyeken jártunk, ahol még soha, és valami hihetetlen mennyiségű vadat láttunk. Egy helyen egy legalább száz vadból álló csapat ment át előttünk, főleg muflon, némi őzzel. Életemben összesen nem láttam még ennyi muflont, nemhogy egyben.
Aztán jött az igazi eltévedés, ugyanis Olaszfalu és Felsőpere között van egy hatalmas, bekerített föld, és nagyon sokat bolyongtunk, mire sikerült megtalálni a kivezető utat, végül Alsópere irányába.



Nána felé inkább aszfalton indultunk el, mert kezdett későn lenni. Megálltunk a csengő-tetői kilátónál is, amiről Vince lemaradt, mert az iszonyú rossz út ellenére aludt, mint a bunda :)
A Római-fürdő környékén brutális mennyiségű ember volt, így meg sem álltunk, hanem elgurultunk a Tés alatt épült új kilátóhoz, mert mi még nem láttuk. Szép nagy, és az árában nem kevés lopás lehetett.



Miután sikerült rávenni Vincét, hogy lemenjünk, hazfelé indultunk, de azért Tésen még oda kellett kanyarodni a szélmalmokhoz :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!