Lassan, de megoldódott

Ott hagytam abba több, mint egy hónapja, hogy megdöglött a hűtő a Balenóban, és nem tűnik egyszerűnek a pótlás.
Na, ebből az lett, hogy tényleg nem jó bele az, ami bárhol van aznapra 20-ért, csak a 64154-es számú Nissens, aminek a kedvezmény nélküli kiskerára 60 pénz... A helyi autósboltban kaptam rá egy 40-45 ezres ajánlatot, mondtam, legyen. (Ilyen cuccot nem merek messze lévő ismerősökkel szereztetni, hiába a 40% kevezmény, mert macerás, ha mégsem stimmel.) Azt mondták, kb. két hét alatt meglesz.

Vártam, itthon sem voltunk, szóval nem volt sürgős. Három hét múlva szólt a nagyker, hogy külföldről üzenik, hogy mégsincs...
Közben megpróbálkozott több más vonallal is, de egyik sem vezetett eredményre.

Ó, jee. Bár nem hiszek benne, próbáltam bontott hűtőt is keríteni, de az a vonal sem vezetett sehová. Úgyhogy jobb ötletem nem lévén, elhoztam a hűtőt, és elmentem vele a maroshegyi hűtős bácsihoz, hogy tudom, hogy nem lehet a műanyagot javítani, de mégis, mondjon már valami okosat.

Aszonta, sehogy sem javítható, de az hülyeség, hogy nem lehet kapni egy Balenóhoz hűtőt. Mondtam neki a Nissens-cikkszámot, nézett valami katalógusokat, telefonált kicsit, és kiderült, hogy már későn van, úgyhogy csak két nap múlva lesz meg, 30.700 Ft-ért.
Nem akartam elhinni, de két nap múlva sólt, hogy megvan, és még stimmel is.

Beugrottam még az autósboltba fagyállóért, a srác nem akarta elhinni a dolgot. Aztán jól beraktam a helyére, tulajdonképpen minden nyűg nélkül. Pár körben melegítettem meg lehűtöttem, hogy kilégtelenedjen, most jónak tűnik, és talán nem is folyik.

Azért lett még némi plusz szopatás is, mert a hónapos behúzott kézifékes állás alatt berohadt mindkét hátsó fék, de némi kalapálás segített.
Beszerelve Csak a címke AVA A valóságban indiai a cucc

Kommentek

Buszos Petya

A maroshegyi hűtős bácsi az tényleg arc. Kicsit oldszkúl az öreg, de van vagy fél tonnányi papír alapú katalógusa rendes cikkszámokkal olyan cuccokhoz, amiket az UNIX-os/Bárdis csávókák még hallomásból sem ismernek. Ja, meg van egy jó beszállítója, én sejtem is hogy melyik cég.

nyuszy

Buszos Petya #55786:
Az a durva a dologban, hogy szerinte simán vásárolhatna az autósbolt is ugyanonnan, csak lusta utánamenni az ilyen alternatív forráosknak.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!