Szilveszteri túra

Eljött az idei év vége is, és méltó búcsúztatásaként szerveztünk idén is szilveszteri kirándulást.
Reggel yorsan levágtuk a lökhárító fölösleges részét, aztán Lajosékon és rajtunk kívül csatlakozott még a Suzuki4x4.hu-ról Sanya és Sekeres is.
A koncepció az volt, hogy próbálunk tenni egy nagy kört  - lehetőleg ismeretlen útvonalon - az Északi-Bakonyban.
Az útvonalat nagyjából kinéztük térképen, aztán a Navitel + tuhus térkép kombinációval követtük az irányt.



Korán indultunk, és a lőtéren át a Várvölgy felé vettük az irányt, ahonnan az Öreg Futóné irányában átmentünk Alsóperéig, majd Eplény felé haladtunk tovább. A terv az volt, hogy az ismert úton, a sípálya teteje felé menjünk, de persze eltévedtünk, és ugyan a vasút alatt találtunk egy tök jó alagutat, viszont a 82-esre sehogy sem sikerült felmennünk. Úgyhogy kavarogtunk tovább, és miután a nagy parkolóhoz kijutottunk, a 82-es másik oldalán be is mentünk az erdőbe. Itt előbb Lókutat, majd Hárskutat kerültük délről, aztán amikor megálltunk egy pihenőre, kiderült, hogy alig pár kilométerre vagyunk a papod-hegyi kilátótól, amit már úgyis meg akartunk nézni.



Szóval miért ne alapon felmentünk, és megérte, tényleg jó onnan a kilátás, még a párás idő ellenére is.
Innen lementünk Hárskút felé (közben kiderült a széles autó hátránya egy út közepén lévő sziklánál), majd a Hajag felé fordultunk.
Ez már nehezebb volt, mint idáig, mert a kinézett utakat több helyen is lekerítették, de azért megoldottuk. 
A BARS kapuja éppen betonokkal van eltorlaszolva, és a föld alatti épületbe is megint csak ereszkedve lehet lejutni. Ezt kihagytuk.



Innen Bakonybél felé indultunk tovább, ami viszont meglepően simán ment, sőt. Még karácsony előtt egy helyen megforultunk, mert a tökig érő ködben egyszerűen nem láttuk, merre ment tovább a turistaút, most viszont a navi mutatta merre kéne lennie, és pár tíz méter után megtaláltuk az utat.
Bakonybélbe beérve megálltunk a szentkútnál, majd beugrottunk a Vadszőlőbe egy kávéra.
Pápa irányába indultunk tovább, és a Kőris-hegy északról megkerülve akartunk átmenni Fenyőfő felé.



Na, itt viszont erős ellenállásba ütköztünk az erdő részéről, folyamatosan zsákutcákba futottunk, értve ezalatt totálisan benőtt utakat és iszonyatos méretű kidőlt fákat. Közben azért az alacsony autó előnye is kiderült, simán átfértem egy kidőlt fa alatt, ami már a Vitarának is esélytelen volt :)
Viszont elkezdett szürkülni, és időre vissza kellett érnünk, úgyhogy ezen a ponton hagytuk abba, és elindultunk hazafelé aszfalton.
Jól is tettük, mert már Pénzesgyőrbe érve hatalmas köd lett, de olyan szinten, hogy kb. 60-nal lehetett haladni egészen Bakonynánáig. Onnantól kb. Tésig oké volt, aztán még rosszabb lett, a Kopaszon 40-50-nel keltünk át, és így is ijesztő volt.
Leérve még megálltunk egy kis pezsgőzésre az Öreg-kálvária tetején, és hallgattuk a tűzijátékokat a sűrű ködben.



Boldog új évet mindenkinek!

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!