Hát ez meg?

Ma a Balenóból kiszálláskor hozzáért a Baleno ajtaja az X tükréhez, de csak éppenhogy.
Erre az meg leesett. Úgy teljesen, a földre.
Látszott, hogy valaha fémes kapcsolat volt a két fele között:



Na, ez elmúlt. Eltartott egy darabig, mire kitaláltam, hogy lehet a legkisebb károkozással szétszedni a tükör házát, aztán mikor sikerült, az tartott el egy darabig, mire rájöttem, mik azok a rozsdás maradványok, amik benne vannak.
Úgy tűnik, valaha egy átmenőcsavar volt benne, amit egy rugó feszített meg, de olyan szinten rohadásnak indult a szerkezet, hogy az egyik mm vastag alátét gond nélkül tört darabokra, amikor próbáltam kiszedni.



Beáztattam most a maradványokat rozsdaoldóba, majd valahogy ki kell őket úgy fúrni, hogy ne a műanyag házat fúrjam szét. Érdekes lesz.

Kommentek

szembenaforgalommal

Nem átmenőcsavar, hanem egy T alakú kis bizbasz volt szerintem. A T szárára volt a rugó rátéve, és a szár alsó része rögzült a tükör talpában bonthatóan. Ha megnézed a nyílást és a rögzítést akkor látszik, hogy nem kör hanem téglalap alakú a T szárának átvezetéséhez.
Egyébként a késői Wartburgokon is előforduló dolog, hozzáérsz a tükörhöz, hogy beállítsd és apró pattanás és el is tört :(

nyuszy

szembenaforgalommal #54693:
A második képen látszik a felső (rugón túli) alátét és csavarfej. Ez már elég régen leszakadhatott, mert hozzá volt gyógyulva ahhoz a gumihoz.
Amennyire ki tudom venni, a furat is kör keresztmetszetű lehetett. Mindenesetre csak normál csavarral van esélyem pótolni, azt hiszem.

Kopányi Sándor

Végre Balenós poszt! :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!