Kötelező szerviz 1. kör

Több, mint egy hónap telt már el, mióta megvan az autó, de eddig ment a gondolkodás mindenféle irányban mindenen.
Csak aztán elment a Jimny, most szombaton meg rendezvényen kéne megjelennem terepjáróval, ami kizárásos alapon már csak az X lehet...
Így aztán sürgőssé vált megejteni a vásárlás utáni szerviznek legalább az első felét: azt, hogy az autó alkalmas legyen arra, hogy lemenjek vele az aszfaltról :)

Pár héttel ezelőtt előrelátóan vettem egy garnitúra 195/80R15 méretű Komho KL71 gumit, mert éppen igen jó áron adták (meg egyáltalán, lehettt kapni), pedig akkor még nem is tudtam, minek, mert volt olyan opció, hogy a Jimny kerekeit megtartom. Közben deerhunter kollégával elméletben bizniszeltem egy garnitúra felnit, amire vasárnap fel is tettünk egy új gumit, de sajnos a mindenhol beleérés tüneteit mutatta az ET -15 miatt, még jobban, mint a Jimny felnijeivel. Mindenesetre otthagytam az autót Lajosnál, lesz, ami lesz alapon.

Kedden megvette a gyors emeléshez szükséges danamid rudat, és leesztergáltatta a pogácsákat a rugók + a gólyaláb fölé, illetve meghosszabbította a hátsó gátlót. Aztán sokat agyaltunk, hogy mi legyen, de az idő rövidsége miatt sem a bodyliftre, sem a sárvédő átszabására nem lett volna idő, márpedig ezek a szép felnikhez nélkülözhetetlennek tűnnek, így a gyári kerekekre kerültek fel az MT-k, és szerencsére így pont elfér mindenhol.

Szerdán reggel elmentem az autóért, és megdöbbentem a látványtól. A rosseb gondolná, hogy 4 cm emelés meg a 7-8 centivel nagyobb gumik ennyit számítanak: mintha egy teljesen másik autóért mentem volna, mint amit pár napja otthagytam :)
Aszfalton is teljesen megváltozott az autó viselkedése, a kerék megette a robbanékonyságát, cserébe tuti, hogy minimum 30%-kal növeli a fogyasztást :D

Ma jutottam el odáig, hogy ki tudjam próbálni terepen, vagy legalábbis földúton. A Jimnyhez képest elég kemény a rugózás, ezen majd hosszú távon másik rugókkal lehetne változtatni. Ezt leszámítva viszont kifejezetten kellemes csalódást okozott, simán elment mindenhol, ahol a Jimny, mindenféle felütés vagy ijesztő hang nélkül.



A sztenderd tesztpályámat is akadály nélkül vette most már. Az emberek rendesek, amíg a partoldalban készítgettem a lenti képeket, megint megállt egy ember megkérdezni, hogy kell-e segíteni kiszedni onnan :D

Szombaton következik az igazi tesztelés, aztán majd hamarosan jöhetnek a többi átnézendő dolgok is.
Nem átlózott le Nem átlózott le Most már nem ér le Most már nem ér le

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!