-1

Hát, úgy tűnik, sikerült tenni egy újabb lépést a túl nagyra hízott járműflotta csökkentése felé, ugyanis a mai nappal elment a Jimny.
Ahogy az X vásárlásakor már említettem, már egy ideje körvonalazódott, hogy le kellene cserélni a Jimnyt, valami nagyobbra, mert már a gyereküléssel is reménytelen, de cuccal és/vagy kutyával együtt meg már pláne.

Több, mint egy hónapig volt fenn a hirdetés egy szerintem reális áron (figyelembe véve a kinézetét negatív, az extrákat pedig pozitív irányban), de úgy látszik, hogy valahogy nem volt szezonja a dolognak, mert hívásom is alig volt, és összesen egy ember jött el megnézni...

Közben itt volt hóhelyzet meg minden, szóval használtam az autót, és közben rá kellett jönnöm arra, hogy egyszerűen anyagilag ökörség eladni.
Még ha meg is kaptam volna azt az árat érte, amit csak irányárnak szántam, akkor sem tudok semmi olyat venni az árán, ami akár csak megközelítőleg is ilyen jó lenne terepen.

De arra is rá kellett jönnöm, hogy 7 éve van nálam, és ez egyszerűen sok idő, változatosságra vágyok. Az X-et megcsinálni meg semmi értelme, amíg megvan a Jimny... Meg nagyobb terepjárót venni sincs így értelme... Ráadásul előjött az örök érv is, miszerint összejöttek megint olyan dolgok, amikkel foglalkozni kellene , a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy műszaki jellegű szintentartásra kellett volna egy százas, de inkább kettő, ha mindent rendbe akarok tenni a fényezésen kívül. Na és ez volt az igazi döntő érv, ugyanis már egyszerűen nem éreztem azt, hogy akarok rá költeni. Ilyen szeempontból kifejezetten találó volt a Totalcar múltkori cikke, innentől nem szabad megtartani egy autót, mert az nem tesz senkinek és semminek jót.

Míg én ezeken tűnődtem, Lajos eladta a spirálrugós Samurait is, és felajánlott egy olyan összeget a Jimnyért, amin elkezdtem gondolkodni.
Egyébként anyagi szempontból egyértelműen nemet kellett volna erre mondani, de a fenti szempontok alapján inkább úgy döntöttem, hogy lesz*rom, hogy esetleg további hosszas árulgatással, vagy előzetes ráköltéssel elvitték volna kicsivel többért is.

Szóval most Lajosnál van az autó, rendbe teszi azt, amit én már nem akartam, kcsit használja, aztán valószínűleg rövid időn belül lesz neki végleges új gazdája is.

Hát, ez van. Kicsit fura, hogy látom még, de már nem az enyém...

Kommentek

raver

Fura ezt így olvasni, valamennyire szerintem nekünk is a szívünkhöz nőt, hiszen minden nyári talin ott volt. :) Sőt az utánfutón való sörpadszállítás örökre emlékezetes marad. (még a vitorlás kempinges nyári tali).

Karki

Lesz helyette más terepjáró? Vagy az X lesz megfaragva egy kicsit? :)
Ha lesz helyette más összkerekes, mi jöhet szóba? Csak Suzuki?

nyuszy

raver #54390:
Nekem is fura reggelente konstatálni, hogy nem áll az udvaron.

Karki #54398:
Az X van jáccósnak tervezve, de hosszabb távon szeretnék egy olyan terepjárót, amibe beférünk gyerekkel-kutyával.
Nyitott lennék bármire, de a Vitara - Grand Vitara vonalnál okosabb ötletem egyelőre nincs. Mindenképpen olyan autót szeretnék, ami alkalmas azért terepre is, beférünk, öt ajtós, de nem bazi nagy. Az említettekkel egy méretosztályban nem igazán van semmi más.

KeMa

Van a fórumon egy srác, ő nagyon ottvan a terepjárókban, szerintem kérdezd meg. Biztos tud egy tuti Nivát 100 ezerért, és annál jobb ugye nincs :D :D :D

Kopányi Sándor

Oszt a Balenóval jártok valahová? Sajnálom a Jimny-t de igen, ha kihúny a tűz akkor onnantól tényleg csak lefele van, annak meg nincs értelme.

nyuszy

KeMa #54407:
:D

Kopányi Sándor #54412:
Márminthogy? Ha Vincéstül megyünk, mindig azzal megyünk.
Amúgy érdekes ez, mert a Jimnyt ugyan nagyon szerettem, de itt inkább a képességei az érdekesek, meg azok a helyek, ahová elvitt, erre viszont képes lesz az X is, cserébe az újdonság- ill. ökörségfaktor is megvan.

Kopányi Sándor

/2 Csak azért mert sem írásban, sem szóban nem említődik a szekér, de akkor ezek szerint megy, csak épp baja nincs, ami azért jó! :) A friss tűz és az ökörségfaktor is megérthető, egyértelmű. ;)

nyuszy

Kopányi Sándor #54441:
A Baleno nagyon jó, meg szeretjük is, de "csak" egy autó, így maximum akkor tudunk róla írni, ha valami érdekes helyre megyünk vele.

Buszos Petya

Egy jó öreg kocka Patrol, vagy egy Landcruiser kéne neked. Esetleg egy Landy Discovery, van olyan ismerősöm, aki azt használja családi autónak, és azt mondta, hogy bevált. Ezekkel talán még a Balenót is ki tudnátok váltani.

nyuszy

Buszos Petya #54653:
A kocka Patrol túl öreg a megbízható használathoz, a dízel motorjai neccesek, a benzines lezabálja a hajad.
A TLC mocsok drága, nem fizetésből élőknek való (20 évesen is 2 millió).
A Disco meg nem a megbízhatóságáról híres, nem ok nélkül van az "angol beteg" beceneve :)

Számba vettem az összes nagyobb terepjárót, de nem egyszerű a dolog. Olyan, amit meg tudnék fizetni, megbízható, öt ajtós és nem istentelen nagy (mint mondjuk a fentiek 5 ajtós verziói), nem igen van :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!