Próbálgatás

Délután kimentünk a rétre kíváncsiságból megnézni, hogy mit mutat az autó ezekkel a pici gumikkal ott, ahol a Jimnyvel hófúvásban szoktam játszani, és ahol a múltkor a Grand Vitarát is kipróbáltuk. Hát, nem mondom, hogy rendszeresen kéne erőltetni, de megoldotta.
Egyedül a kipuff ért le kicsit, de igen közel volt a földhöz az alváz, a váltótartó és a lökhárítók is.



Amúgy odafelé volt egy kis móka, mert egy véglény úgy gondolta, hogy neki nem kell lehúzódnia, miután kifordult egy jobbkézszabályt nem megadva, és simán behajtotta az autón a tükröt... Megálltam azonnal, kiszálltam, gyorsan figyeltem a rendszámot, hogy ha lett kár, tudjak intézkedni. Ezt észrevette, akkor visszatolatott (de már vagy száz méterről), majd ahelyett, hogy elnézést kért volna, nekiállt kötözködni, hogy miért bazmegelek (hogyne bazmegelnék, ha nekemjön, oszt meg se akar állni...), meg hogy jövök ahhoz, hogy lefényképezem... Szerencsére kb. egy karcolásnyi a kár, de ez nem rajta múlott... Ehh.

Hazaérve kipróbáltam mást is, kívánccsi voltam, hogy mennyi hiányzik ahhoz, hogy a Jimny 195/80-as gumijai elférjenek.
Hááát, olyan sok nem, de épp elég ahhoz, hogy ne lehessen őket felrakni. A lökhárító is vészesen közel van, hátul meg belefér a dobbetétbe a kerék kanyarodáskor. Egy kis emelés segítene rajta valamennyit, de szerintem önmagában kevés. Mindenesetre szerintem kifejezetten jól állna neki ez a kerék.



Aztán még kihasználtam gabe rádiókiszedési ismereteit, és megcseréltük a rádiót az X és a Jimny között. Egyúttal megnéztük, hogy az X-ben a gyári hangszórók 8 W-osak, szóval nagy csodát nem kell tőle várni :)
A hely elöl

Kommentek

Kopányi Sándor

X kerék is fel lett téve a Jimnyre? Furcsa lehet vele :)

nyuszy

Kopányi Sándor #54221:
Azt inkább nem próbáltam ki, de így az emeléssel különösen viccesen nézne ki :)

Tibee

3. kép: Lefényképezted a faszit, miközben épp magyarázott? :D Amúgy ezek milyen felnik? Mármint amik a Jimnyn vannak. Ilyesmit tervezek a Fordra idővel, de egyelőre csak a Mangelseket ismerem.

Gabe

nyuszy #54222: Az nagyon hülyén nézne ki. :) Pláne ezekkel a csoffadtka felnikkel. :D De szerintem ezek a felnik akkor sem állnak jól az X-nek. (a nagykerék igen)

nyuszy

Tibee #54223:
Konkrétan gondoltam lefényképezem az autóját rendszámostul, biztos, ami biztos, aztán nekiállt hőzöngeni, így rákerült ő is a képre :)
Amúgy ezek konkrétan Mangels felnik, amiket mostanában U.S. Wheel néven gyártanak. De van ugyanilyen Dotz Dakar néven is.

Gabe #54224:
Nemtom, mi a bajod vele, ezekkel a Mangelsekkel kifejezetten terepjárós lesz a külseje.

Tibee

nyuszy #54225:
Pedig látszik, hogy csak barátkozni akarna egy nagy öleléssel, mert sikerült elkerülni a balesetet. :)

Akkor jófelé keresgéltem. Köszi! :)

Totó

Na de a gumi se piskóta! :-)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!