Karácsonyi Suzukiszerelés

Még 23-án elugrottunk Bécsbe, mert jó ötletnek tűnt.
Az is volt, odafelé 250 km havas úton, ott néhány óra sétálás szakadó esőben esernyő nélkül, aztán vissza 250 km ónós esőben :)
Ami a lényeg, hogy időnként rángatott az autó, motorfék után nem akart felpörögni rendesen. De úgy alapvetően problémamentesen megjártuk az utat. 

Viszont 25-én városon belül se nagyon akart működni, ami azért tűnt szimpatikusnak, mert délután indultunk volna vele 150 km-re.
Gondoltam úgysem látunk semmit, de zért nyissuk ki a motorteret, mert akkor legalább megpróbáltunk tenni valamit, még ha reménytelen is :)
Némi nézegetés után sikerült Szilvinek kiszúrnia, hogy az egyik trafó tövénél szikrákat látni. Ami meg annyira nem tűnt normálisnak.

Hazaérve mit veszíthetünk alapon kinyitottan a Jimny elejét, erre kiderült, hogy tök ugyanaz a 6560 feliratú Denso trafók vannak mindkettőn - ilyenkor azért nagy előny, hogy kb. egykora születésű a két autó, meg hogy a Suzuki nem variálta fölöslegesen a cuccokat a G13BB és a G16B motorok között. Szóval áttettem egy trafót, egyből meggyógyult minden, boldogság.

Köpcinél. meg úgy általában a neten is 5 pénzért megy egy ilyen trafó, gondoltam veszek Mohácson vagy a környékén. Kiderült, hogy Baranyában elmebetegek kereskednek csak ilyesmivel, ugyanis ahol lett volna, ott 10-12-t kérnek érte bontottan (kis utánajárásssal 12-15 körül új van), Pécsen meg a bontóban azt mondták, hogy nincs ilyenjük, soha nem is volt még, mert - most tessék figyelni - TÚL ÚJ! Az bazmeg, alig 14 éves autó, amihez kéne...

Szóval marad majd Köpci. Addig is, amíg az összejön, kíváncsiságból ráraktam a Jimnyre a Baleno rossz trafóját, erre egy fél órás járatás után is tökéletesnek tűnik. A rosseb se érti.
A kép illusztráció, és csak az egyik hülyült meg

Kommentek

KeMa

Nagyfeszültségű cuccok ilyenek. Levakarod róla a retket, és egy kis időre meggyógyul (mert az ív másmerre talál magának utat).

nyuszy

De nem vakartam le róla retket :)

KeMa

nyuszy #54035: Az csak egy példa volt. Kiszedted, megpiszkáltad, elég ennyi is :)

nyuszy

KeMa #54036:
Én inkább arra tippelek, hogy a Jimny motorja elég sáros ahhoz, hogy nem tud áthúzni a szikra :) :)

Buszos Petya

Naoszt utána-e nézzek, hogy nem-e tudok-e rendelni ócsóé? :)

nyuszy

Buszos Petya #54043:
Már utánanéztem, tudsz, köszi :)
Viszont a bontott mellett maradok, mert az még a te áradnak is kevesebb, mint a fele, ráadásul az eredeti Denso, amit meg venni lehet, egy számomra ismeretlen márka.

Buszos Petya

Na, akkor ez gyors kör volt. :) Olyan utángyártottak bukkannak fel időnként, hogy néha nekem is nagyobb bizodalmam van a bontottban.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!