IX. Mezinárodního srazu Fiat 126 - Hořice v Podkrkonoší, 2012.06.01-03.

Egy év kihagyás után újra sikerült ellátogatni a Spolek Fiat 126 Pardubice klub találkozójára, amely idén Hořice városában került megrendezésre. Négy autóval mentünk, az eltérő kiindulási pontok miatt 2-2 autós csapatokkal.
Péntek reggel 6-kor már úton voltam, felvettem Dömit Veszprémben, majd fél 9-kor találkoztunk Gyulinhóval Mosonmagyaróváron, ezzel az 500+ km-es út több, mint harmadát már hibamentesen letudva. Miután továbbindultunk, volt némi kavargás, mert az iGO mindenáron Szlovákián akart menni, mi viszont Ausztriát preferáltuk. Végül a szlovák térkép letörlése oldotta meg a problémát, csak így a Rajka-Kittsee közötti átvágást kellett fejből megoldanunk, amiből az lett, hogy szlovák és osztrák autópályán is sikerült mennünk pár km-t matrica nélkül. Mindenesetre sikerült irányba állnunk, és egy lezárt osztrák híd miatti kavargástól és az időnkénti kiadós esőtől eltekintve eseménytelenül telt az út többi része. Óra szerinti 539 km megtétele után délután fél négy körül a kempingben voltunk.



Szereztünk szállást, lepakoltunk, elmentünk venni némi kaját illetve szerezni készpénzt, majd a szokásos társasági élet vette kezdetét, amit a hidegre való tekintettel én hamar feladtam.

Reggel korai ébredést követően fél 9-kor indult el a kempingből a felvonulás a közúti motorversenypályán át Hořice főterére.



Innen a csehül beszélők egy tájékozódási versenyt teljesítettek, mi pedig Libor vezetésével ill. Patryk tolmácsolásával kirándulni indultunk.

A szokásos nyolcadrendű kis utakon kavarogva mentünk el megnézni egy vonatmúzeumot illetve egy házi motorgyűjteményt.



Ezek végeztével visszamentünk a kempingbe, ahol kis játékok következtek, majd némi pihenést követően elmetünk vacsorázni. Szerencsére sikerült egy kifejezetten finom éttermet találnunk, amit az előző este tapasztalatai alapján a kemping étterméről nem igazán lehetett elmondani.

Vacsora után elmentünk az eredményhirdetést meghallgatni, hátha mi jöttünk a legmesszebbről. Nos nem, kiderült, hogy volt 850 km-ről érkezett lengyel résztvevő is, viszont legnagyobb meglepetésemre nekem sikerült kapni egy díjat nem teljesen tisztázott indokkal. Talán a kis játékok összesítésének második helyezése, de ez közel sem biztos. Mindenesetre határozottan örültem neki.



Az este ismét a szokásos sörözős-beszélgetős módon telt, és mivel reggel korai kelés volt a terv, ezért viszonylag korai fekvéssel zárult a szombat.

Vasárnap reggel a tervnek megfelelően 8 órakor elhagytuk a kempinget, majd némi reggeli- ill. sörvásárlást és tankolást követően 9 órakor indultunk el ténylegesen. A visszaút még az odaútnál is eseménytelenebbül telt, az iGO hülyeségeit és az új tereléseket is simán kezeltük, egy pihenő és egy tankolás után fél 4 körül Móváron voltunk, ahonnan búcsúzkodás után Veszprémen keresztül 6 órára haza is értem.



Ismét egy kellemes hétvégét sikerült összehozni, a kisautó hibátlanul tette a dolgát (ahogy igazából mindenkié ;) , összesen 1.150 km-t teljesítettünk 4,95 ill. 5,8 közötti átlagfogyasztásokkal.

Ki jön szeptemberben a Maluchiádára Pilsenbe? :)

Felvonulás Felvonulás a versenypályán Interior design Ízléses fényezés Kukucs A 126 Fan Slovakia csapata giccsadó második sávjába tartozó dolog Ezt az 1 db 126-ost sikerült látni a teljes úton

Kommentek

KeMa

Mink szeretnénk menni szeptemberben. Meglátjuk, hogyan alakulunk anyagilag :)

obrotka gyula

KeMa #53282:
Azt hittem Vadmacsé lesz az első hozzászólás. :) :)

Nyuszy, te meg menj fel a pilzeni talisok honlapjára és nézz rá a 77-es rajtszámra a foglalásoknál. :) :)

Amúgy nagyon jó móka volt, tetszett.

Lajoska

A 18-as képen ütős a dísztárcsa. Én már csak poénból is kicakkoztam volna körben. :) ELőtte lévő kép: Az ott a Velorex lopásgátlója a keréknél?

Most nézem Benő exfelnijeit. Melyik volt az a szakbarbár állat, aki a rejtett szelepet is fehérre mázolta? Norbi! Milyen idióta ismerőseid vannak Neked? Ha tudom, hogy ilyeneknél köt ki az a felni, inkább leadom aluba! :) :)

obrotka gyula #53283:
Neked meg külön respect és biglike a dísztárcsákért!

nyuszy

KeMa #53282:
Ilyen okokból nem mondanám most én sem fixre a részvételemet.

obrotka gyula #53283:
Ügyi vagy :)
Ti is hazaértetek gond nélkül?

Lajoska #53284:
1. Igen, az.
2. Vigasztaljon, hogy most már jó kezekben van a cucc :) Viszont amíg elfogadhatóan néz ki, addig nem bántom, mert nem úsznék meg 20 ropi alatt egy rendbetételt.

obrotka gyula

nyuszy #53285:
Ez csak természetes. :) Annyira jól haladtunk, hogy kénytelenek voltunk a szlovákoknál megállni fagyizni és gyrost enni. :) Még így is hat előtt otthon voltunk.

raver

Gratula itt is, jó buli lehetett.

ParaSoniC

riszpekt az útért, gratula!

nyuszy

raver #53287:
ParaSoniC #53288:
Köszi!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!