Fékcsőcsere

A múlt hétvégi incidens után nekiálltam fékcsövet vadászni, ami elsőre egy könnyű dolognak tűnt, aztán kiderült, hogy a nagy alkatrészkereskedések kínálatában 11.000 Ft körül összegért nem rendelhető...  Az meg még viccnek is rossz egy 30 centis gumicsőért, legalábbis szerintem.
A mivel lehet helyettesíteni kérdés következett, elvileg a Skoda 105/120 valamelyik csöve jó lenne, csak éppen a rögzítése lenne elég reménytelen - viszont csak 740 Ft. Aztán végül írtam a www.fekmester.hu címen elérhető cégnek, mert ők í weboldaluk alapján tudnak kifejezetten Jimnyhez való csövek 2.960 Ft-ért. Kicsit szkeptikus voltam, de kiderült, hogy tényleg be tudják szerezni (nem értem, hogy a nagyok vajon miért nem, LPR gyártány), úgyhogy akkor már rendeltem egy komplett autónyi fékcuccot, hogy megérje kifizetni a futárt, és csütörtökön meg is jött a csomag hiánytalanul.

Lajossal abban maradtunk, hogy a vasárnap esélyes, úgyhogy ma reggel 7-kor nála voltam, és nekiestünk. Szerencsére viszonylag könnyen ment, aztán sok kört légtelenítettünk, és nem is lett szükség jobban szétszedni a féket, mert jobb fék lett az autón, mint valaha. Egyedül a kézifék bowdenje van van berohadva, majd alkalmasint cserélni kell őket.
Viszont azt néztük, hogy elég feszes az a fékcső, leátlózáskor kifejezetten megfeszülhet, és valószínűleg ilyen állapotban találta el valami tereptárgy, úgyhogy akkor már némi vasfűrészlappal való szopás után arrébb hegesztette Lajos az alvázon lévő rögzítési pontot, így most nem lehet vele ilyen baj többet.
Suzuki Jimny hátsó gumifékcső Használt fékcső eladó olcsón Első fékbetét, hátsó fékpofa és javító az összes munkahengerhez, hogy legyen kéznél, ha kéne

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!