Önindítócsere + sár

 A Jimny önindítója egy ideje elkezdett hülyülni, engem meg elkezdett ez egyre jobban zavarni, úgyhogy ma délután elgurultam Lajoshoz, hogy kicseréljem egy ideiglenesre, amíg ezt szétszedem meg szerzek hozzá alkatrészt. 
Még meg is beszéltük, hogy ehhez nem kell akna. Lehet, hogy előre bele kellett volna nézni a motortérbe, mert nem pont olyan a hozzáférhetősége, mint a Samuaraiénak. Konkrétan azon tűnődtünk elsőre, hogy vajon a szívócsonkon kívül mit kell még leszedni, hogy egyáltalán látni lehessen az önindítót :) Végül a kocsi alatt fetrengve + fentről nőgyógyászkodva sikerült leszednem, és kiderült, hogy teljesen tök ugyanaz, mint a Samuraié (azt már mondta Köpci, hogy kompatibilis). Felrakni még jobb volt :)
Lényeg, hogy szerencsére működőképes, amit Lajos talált, egyelőre stabilnak tűnik, majd kiderül reggeli hidegben.


Aztán - ha már egyszer a héten végig olvadt - kihasználtam a kínálkozó lehetőséget, hogy közel voltam a terephez. Ugyan már kedden összesaraztam a kcosit otthon a réten, de ott nincsenek szintkülönbségek, így a gumi képességeiről nem tudtam meg semmit.
Szóval mondtam Lajosnak, mutassa meg, hol lehet sár. Megmutatta :) Voltak jó kis mélyszántós utak, a gumi pedig meggyőzően teljesített, többször is az hittem, hogy meg fog állni, de mindig tovább ásta magát felfelé is, sőt, a motor ereje előbb fogyott el, mint hogy a gumi lett volna kevés. Szóval egyelőre tetszik.
 


Bónusz:
Vajon milyen jármű járhatott itt előttem? :)
 

Kommentek

Miszory Béla

nem hiszem el , hogy te is az önindítóval szívtál... :) én még mindig...3 hete folyamatosan genyózik...kezd nálam is elszakadni a cérna...

nyuszy

Miszory Béla #52618:
Nekem egy éve kezdte, hogy egyszer-egyszer "szalajtott", mostanra meg már minden második-harmadik indítózásnál.
A tiédnek miben áll a genyózása?
Amúgy a Samun legalább egyszerű cserélni, ott nincs útban mindenféle köcölle :)

Miszory Béla

nyuszy #52619:
Az enyém sajnos jobban szarta el magát...örülnék, ha csak minden másodikra, vagy harmadikra hagyna ki :) Sajnos ismét visszaléptem az ókorba, mert csak kocc-kocc után indul...kicsit idegesítő, amikor lemegyek tankolni, s már a kúton is kocogtatnom kell...szép látvány.. :) (igaz a IV-es golfosok nem nagyon értik mit csinálok, jönnek is bámészkodni :) ha sokáig bírom idegekkel, akkor vágok egy darab műanyagot a blokkra, s ők is eligazodnak majd mi merre van... :) ) Szerencsére ( :( ) most nem tervezünk nagyobb túrát, így hétvégén lekapom, aztán vagy csere, vagy javítás...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!