2011.01.12. Szerda

Megvolt ma a vizsga, kaptam szép adatlapot, mi szerint a "Motorszám természetes elhasználódás miatt olvashatatlan [...] Típsukódja megállapított: G13BB" :)
Természetesen ez forgalmicserével jár, ami nem baj, mert úgyis sz*r környezetvédelmi osztály szerepelt a forgalmiban, és ha nem javíttatom, piros matricát kaptam volna a kék helyett, ami a Fehérváron újabban divatos szmogriadóban nem lenne szerencsés. Akinek 1996 utáni benzines autója van szabályozott katalizátorral, az figyeljen nagyon a vizsgán, hogy a környezetvédelmi osztály ne 2 legyen, hanem 4!
Az ocsmányirodában állították, hogy kötelező cserélni a törzskönyvet is (mikor a jelenlegi törzskönyvön nem szerepel motorszám!), de aztán némi könyörgés hatására rendes volt a néni, és megúsztam forgalmicserével a dolgot.

Illetve megjött még a képen látható könyv, ami kifejezetten jó minőségű, és postaköltséggel együtt volt összesen 3 kHUF.

Kommentek

VadMacs

Nekem van egy jó kérdésem:
faternak van egy 1.1 -es Puntoja. Alapból természetesen nem azt a matricát kapta amit elvárnánk. Viszont a típus gyártását 1996 után állították le, ilyenkor szintén kérvényezhetõ a kék matrinya?

nyuszy

VadMacs #48990:
Nem tudom. Ha injektoros, szabályozott katalizátoros motorról van szó, akkor valószínûleg annak kéket kéne kapnia, de igazából ezt az NKH tudja megmondani.
A hiba oka amúgy az, hogy a nyilvántartásunkban igen sokáig nem létezett ez a rovat, így egy csomó autónak randomra írták be a kettest, és ha csak emiatt kell forgalmit cserélni, akkor az ingyé van, mert a hatóság rontotta el az adatokat.

hollo

Egyre nagyobb "divat" ez a "motorszám természetes elhasználódás" bejegyzés....

Lajoska

Az Alfa is tegnap vizsgázott. Azon is el volt szabva a környezetvédelmi osztály. Ugyanez a helyzet, a 4-es szám helyén 2-es szerepelt.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!