2010.10.10. Vasárnap

Még a múltkor meghalt Csöpi motorja, akkor raktunk be egy másikat helyette, de az eredeti motorra eddig nem nagyon volt idő/kedv/energia. Ma viszont nekiálltunk tekintettel arra, hogy decemberben műszakizni kéne az autónak és addig nem ártana némi lakatosmunkát is megcsinálni rajta, plusz szép idő is volt ma.

Szóval bepakoltuk a cuccot a garázsba és szép lassan lekerült róla minden apróság. Az első komolyabb szopást a 32-es anya jelentette, nem nagyon akarta hagyni magát, de végülis mi voltunk az erősebbek.
Majd realizáltuk, hogy iszonyatosan lóg a vezérműlánc, tehát abból is kell majd új. Ezután szemebsültünk azzal, hogy a főtengelycsapágyház egyik kereszthornyos csavarja nem akart kijönni, de ezen segített némi flexelés és nyers erőszak. A csavart majd újjal kell pótolni.

A továbbiakban a gépműhelyben folytatódik a projekt miután mindent szépen letisztogattunk. Ehhez kell venni valamit, amivel lejön a dzsuva.
A csavarhúzót is újjal kell pótolni

Kommentek

Dömi

Fehérvári gépmûhelyeket ismerve nem lesz idén ebbõl motor :P

KeMa

Dömi #47805: :D :D :D

Andrei

a 2 kereszthornyos csavart pótold keményebb imbuszfejûvel, azt talán ki lehet tekerni, ha szükség lesz rá
nekem is az került be tavaly tavasszal

nyuszy

Dömi #47805:
A legutóbb nekem másnapra csinálták meg, amit kértem. Persze nem elméleti prodzsekttel mentem oda :)

Kopányi Sándor

Nice! :D Belecsaptatok a lecsóba rendesen.

Lajoska

A csavarhúzó elég igényes. Hogy sikerült?

Buszos Petya

Az a csavarhúzó az nagyon advanced. :D :D

Andrei #47808: Ha begyógyul, akkor az imbuszt is baszhatja az ember. Amikor a Peugeot-n cseréltem önindítót nemrég, akkor szétment egy noname imbuszkulcs, utána meg a jobb minõségû kulcsot használtam, akkor meg elnyalta a csavarfejet. :(

tunyi1986

tisztításhoz Benzin,fogkefe,rongy :D annál jobb nincs.
Sok sikert a melóhoz

obrotka gyula

Buszos Petya #47821:
Ezúttal is éljenek a japánok, aki olyan csavarokat használnak, amiket csavarhúzóval és hatlapfejûvel is ki tudsz nyitni. :) :)

obrotka gyula

obrotka gyula #47848:
Amúgy a Pócki fõtengely csapágyának csillagjához meg kell venni egy impact csavarhúzót és akkor nem lesz többet ilyen gond. Nem olcsó, de megéri az árát.

Buszos Petya

obrotka gyula #47849: Mondjuk az impact csavarhúzó az tényleg jó cucc. A legnagyobb baj az az vele, hogy rendszerint már akkor kerül elõ, amikor már eléggé rottyon van a csavarfej, és akkor már lehet, hogy az sem segít...

Lajoska

tunyi1986 #47842:
Benzin, gyufa. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!