2010.09.25. Szombat

Kábé fél éve vettem új hátsó fékpofákat, mert úgy éreztem, hogy eljött az idő, az előzőek úgy 4 évesek lehetnek. Na, azóta sem nyúltam hozzá, lustaság rulez.

Ma viszont éreztem magamban az erőt (tévesen), és kora délután nekiálltam szétszedni. A bal oldallal kezdtem, és ez a gyakorltott emberknek 10 perces művelet egy olyan három óra szórakozást hozott, nem csak nekem, Szilvinek is... Gyakorlatilag mindennel szoptunk, kezdődött azzal, hogy nem jött le a dob, és a lenyomó csavarok egyik beleszakadt, fúrhattam ki. Aztán a szétszedés még viszonylag könnyen ment, de az összerakás minden részével szopás volt, különösen a nagy rugó beakasztásával. Hosszas anyázás után rájöttem, hogy nem jó pofát raktam be jobb oldalra, így nem lehet összerakni. Kicseréltem, aztán végül Szilvi segítségével (=ő jött rá, hogy esélyes) sikerült beakasztani a rugót, persze meg kellett találni a technikát. Aztán rájöttem, hogy bal oldalra sem jó pofát raktam be :) Újabb szétszedés, összerakás, fasza. Aztán az istennek sem sikerült felrakni a dobot, legalább fél óra volt, mire rájöttem, mi a baja, és sikerült megoldani.
Ezek után a jobb oldal max. 20 percig tartott, annak ellenére, hogy ott is kellett beszakadt csavart kifúrni. Hiába, amikor az ember már tudja, mit hogyan érdemes, akkor sokkal könnyebb. Persze tutira elfelejtek mindent, mire legközelebb hozzá akarok nyúlni :)

Egyébként a pofák még nem voltak annyira elkopva, viszont az automata állító mindkét oldalon brutálisan össze volt gyógyulva, csavarlazítós megjáratás után faszák.
És a fék is egész jó lett, úgy tűnik, még a kézifék is fog.

Kommentek

KeMa

Akkor hasonlóan jártál, mint én anno a Justy hátsó fékével... Órákig próbáltam felrakni, de a kézifék rudazata sehogy sem akart úgy illeszkedni, hogy a dob is felmenjen. És akkor derült ki, hogy rossz oldalét akartam feltenni :D

raver

Érdekes a hátsó fékkel mi is kínlódtunk amikor Tunyival cseréltük a fékpofákat... lehet hogy ez alapból így van megírva? :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!