2010.05.27-30. Csehország

Idén kaptunk meghívást a csehektől, úgyhogy úgy gondoltuk, elindulunk, ha már ők minden évben megjennek nálunk nyári talin. Végülis egyedül mentünk Csöpivel, mert a többieknek közbejött valami.

05.27. Odafelé
Csütörtökön indultunk el kb. fél 3 körül. Itthon sikerül először elkeverednünk, mert a 81-es utat Kisbér és Győr között lezárták árvíz miatt. A GPS után mentünk, így sikerült bekeverednünk Nagyigmándon egy bicikliútra, ahol elég furán néztek ránk, de elárulták merre kéne továbbmennünk. Szerencsére kb. ennyi volt az összes kalandunk az úton, mert innen majdnem végig pályán haladtunk minden gond nélkül. Este negyed 10 környékén érkeztünk meg a kempingbe, gyorsan lecuccoltunk, aztán gondoltuk még elmegyünk valahova enni. Na ez nem volt egyszerű, mert a cseheknél az utolsó késdobáló is "restaurace", ahol persze kaját nem, csak piát lehet kapni. Végül találtunk egy pizzériát, ahol még hajlandóak voltak nekünk enni adni. Ettünk, aztán el is dőltünk gyorsan.

05.28. Prága
Péntekre a terv az volt, hogy elmegyünk Prágába várost nézni. Így is tettünk. 10 körül elindultunk, sietnünk nem kellett, mert a többiek csak délután érkeztek. Prága szép, rengeteg a turista és nagyon kevesen beszélnek bármilyen számunkra emberi nyelven. A belváros környékén sikerült találnunk fizetős parkolót, letettük az autót, aztán elindultunk körülnézni. És igen! annyira tudtuk, hogy Beck's a város kellős közepén a legszebb macskakövön fog ráébredni, hogy neki is ott kell hagynia a nyomát...fogadni mertünk volna :D Sebaj. Alapvetően nem volt vele sok probléma szerencsére, pedig rengeteg volt az ember. Viszont, ha már kutyák: Csehországban nagy divat idegbeteg, agresszív vakarcsokat tartani. Szinte mindegyik kutya akivel találkoztunk barátságtalan volt :(
Városnézés után Preloucban bevásároltunk, majd visszamentünk a kempingbe, ahol találkoztunk Patrykkal, az eredetileg lengyel, de alapvetően cseh polszkis sráccal, akivel lehetett kommunikálni, mert beszélt angolul. Az estét a lengyelek társaságában iszogatással és beszélgetéssel töltöttük.

05.29. Találkozó, programok
Szombaton volt a találkozó fő napja. Reggel fél 9-kor volt a hivatalos megnyitó. Utána a kempingből közösen vonultunk Pardubicébe, ahol bemehettünk egy murvás versenypályára a kisautókkal. Ott mentünk egy kört, aztán elindultunk a tájékozódási versenyen. Patryk volt a tolmácsunk, ő fordította le nekünk a feladatokat és segített beírni a válaszokat is. A tájékozódási végén visszamentünk a kempingbe, leadtuk az itinerünket, nyuszy megpróbálkozott az alkatrészfelismeréssel, majd ebédeltünk a helyi étteremben, aztán ledőltünk kicsit aludni, mert már igencsak el voltunk pilledve.
Némi pihenés után megnéztük az eredményhirdetést, adtunk és kaptunk ajándékokat a szervezőknek, aztán lengyel barátaink invitálására lementünk autóval a tópartra fényképezni. Itt aztán a fényképezés frizbizésbe, majd labdázásba csapott át, persze közben építettük a lengyel-magyar kapcsolatokat (ittunk :D ), volt verstanulás lengyelül és magyarul, úgyhogy elvileg júliusra tudniuk kell :) Az este további része is hasonlóan jól telt iszogatással, énekléssel, beszélgetéssel. Ez a kis lengyel csapat nagyon jó, jó fejek voltak, és ők sem értettek a csehekből semmit :D

05.30.
Vasárnap már nem volt program, csak pakolás és indulás haza. Összeszedtük a cuccunkat, rendberaktuk a házat, elbúcsúztunk és elindultunk hazafelé. Az út ugyanúgy mint odafelé szerencsére eseménytelen és problémamentes volt. Valamivel 10 után indultunk és délután 5 körül itthon is voltunk.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, szerencsére gond nem volt az úton egy szál se, szóval egy igazán jó hétvége van mögöttünk megint. Ezúton köszönjük a meghívást a cseheknek, a tolmácsolást Patryknak és a társaságot a lengyeleknek (persze úgysem értik :D ) :)
Összesen 1225 km-t tettünk meg a kisautóval.

Kommentek

obrotka gyula

Ahogy nézem, a tali nem volt egy nagy etwas, ellenben Prágába vissza kell még mennem, bár ezt minden évben megfogadom.

Nektek és Csöpinek meg nagy elismerés! :) Buksinak is. :)

nyuszy

obrotka gyula #44823:
Hát, ha azt nézed, hogy hány autó volt, vagy mennyire érdekesek, akkor valóban nem. Viszont mi jól éreztük magunkat, és szerintem sokkal hangulatosabb egy ilyen talira elmenni, mint mondjuk Zólyomba.

KG

Minden elismerésem Nektek, hogy abszolváltátok ezt a túrát. Nem kis teljesítmény a kisautótól, és Tõletek sem!
Semmi mûszaki hiba nem volt?

nyuszy

KG #44828:
Köszönjük. Önmagában nem olyan hû de nagy a táv, viszont ez volt az eddigi leghosszabb túránk egyben, külföldön, egyedül.
Mûszaki hibaként azt tudom felróni az autónak, hogy túl sûrûn kellett tankolni, mert 100-as utazótempóval megette a 6 litert :)

VadMacs

nyuszy #44830:
használjatok E85 -öst, azzal még izgibb a dolog. Gyorsabban fogy, és fogalmad sincs hol fogsz találni... :D

tunyi1986

VadMacs #44834:
ja ez igaz,de én szeretem a kihívásokat :D

kissefa

obrotka gyula #44823:
Maga a találkozó inkább volt olyan, mint nálunk bármelyik tavaszi/õszi/téli tali, amikor nem igazán az autókról szól a dolog, hanem arról, hogy emberek összejönnek és beszélgetnek. Jó, hogy volt ez a kis lengyel csapat :)

Elismerést köszi :)

KG #44828:
Úgyszintén köszi :)
Itt-ott rohad most már erõteljesen, de azért mégiscsak jó kisautó ez :)

VadMacs #44834:
Szerintem egy kutat sem láttam útközben, ahol lett volna.

Laceeee

Jövõre én is szeretnék elmenni :) :)
(Én is az vagyok aki minden évben megígéri de most tényleg :) )

VadMacs

tunyi1986 #44844:
régen én is szerettem, de manapság no 110 -es utazó, semmi izgalom. Jó a kényelmes 80-85 is, akkor Ancsa is nyugodtabb, meg kellemesebb úgy utazni. :)

kissefa #44845:
2.: sorstárs (lásd fehér vizipókunk). :)
3.: tyû ez k*rva jó észrevétel, mi lesz ha szlovákokhoz ki tudunk jutni, és addigra át lesz állítva az utazásra kijelölt gép 'zetanolra. :)
Rakhatok be pár 20l -es kannát, és itthon elõre be kell vásárolnom? :D

Horváth András

kissefa #44845:
Elõször is tényleg faszagyerekek vagytok, hogy megraktátok ezt az utat, gratulálok a kutynak és Csöpinek, hogy jól bírták az utat. :)
Másodszor: múltkor mondta nekem a' okos kutasbácsi, hogy E85-öt egyelõre csak Magyarországon lehet kapni, mert magyar termék az itthon futó szesz. Környezõ országok egyikében sem lehet kapni, amit én is tapasztaltam.

VadMacs #44861:
Én meg azon gondolkodok, hogy mennyire éri meg az etanolosítás. Ha 5 littyóból megáll a fogyasztás benzinbõl, akkor már nem éri meg, mivel etanollal 7-et fogyaszt.

raver

Tök szép helyeken voltatok , Grat Csöpinek Beck'snek hogy ennyire jól viselték az utat. :) Az természetes hogy pont oda és pont ott kell letenni a névjegyet :D

Marczin Róbert

Gratulálok az úthoz, teljesítményhez, és fáj a szívem hogy ez nem jött össze nekünk. :O :(
Csöpinek maxi riszpekt! ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!