2010.03.24. Szerda

Na. Mint ahogy tegnap említettem, gyanúsan állt a kerék a Jimnyn, megemeltem, és szép centiset kottyant a kerék.

Ma reggel telefonáltam a csapágyboltba, és rendeltem 2 db Koyo 30302-t. Rohadt drága, 3.000 Ft/db, de úgy döntöttem, hogy nem veszek olcsót megint, mert a mostani KBS típusú alig egy évet bírt ki, az meg nem normális. Holnap reggel lesz meg a cucc, elvileg.
Felhívtam Köpcit is, hogy van-e neki csap/tüske, merthogy ekkora kottyanásnál jó eséllyel az is megmakkant. Van neki, 2 ropiért, de ugye Veszprémben. Mondtam neki, hogy kéne.

Ugyan nem szeretek duplán dolgozni, de gondoltam megnézem, kell-e tényleg tüske, vagy az túlélte, úgyhogy délután alábakoltam a kocsit, leszedtem a kereket, és nekiálltam kiszedni a döglött, alsó csapágy tüskéjét.
Itt egy-másfél órás mulatás következett, ugyanis egyszerűen nem akart kijönni, annak ellenére, hogy normál esetben simán ki kéne csúsznia. Miután nagy nehezen sikerült kiszednem, kiderült, miért nem akart kijönni - úgy tört össze a csapágy közepe, hogy ilyet még sosem láttam...
Mindenesetre a tüske egyben volt, szerencsére, úgyhogy nekiálltam lebontani az egészet.
A féknyereg csavarjai eszementül berohadtak, úgyhogy azokkal is eljátszottam egy darabig, valamint a féltengely zégere is jáccós volt zégerfogó nélkül, de végül én győztem, és bejutottam a gömbbe.

Miután - azt hittem, hogy - kiszedtem a csapágy csészéjét, felsejlett bennem egy szolid 50 ropis plusz költség, ugyanis benn maradt a csészének egy darabja, és tök úgy nézett ki kívülről, mintha maga a hídház el lenne törve... Aztán szerencsére belenéztem, és feltűnt, hogy van ott még valami kiüthető :)

Lényeg, hogy szét van teljesen szedve a cucc, holnap remélem tényleg lesz csapágy, és össze tudom rakni.


U.i.: Gabe, fedél alatt áll a Suzukid! :)
Szétszedve KBS 30302 típusú csapágy belseje egy év után KBS 30302 típusú csapágy csészéje egy év után Mekkorát lép :)

Kommentek

KeMa

amikor mi a nivának az elsõ csapágyát másodszor cseréltük, a szomszéd bácsi, miután konstatálta, hogy ezt a mûveletet nemrég már eljátszottuk, közölte: "azé' megy szarrá mindig, mert ti mindig, úttalan-utakon, földön, sóderen járkáltok vele. hát az autó nem oda való! :D :D :D

nyuszy

A Nivában nincsen ilyen csapágy szerintem, ehhez merev tengelyesnek kell lenni, nem? :)

KeMa

nyuszy #42751: kerékagy-csapágy volt, amit mi mókoltunk.

Miszory Béla

hát ez szépen kinyiffant :) szerencsére nekem ennyire még soha nem ment szét. Bár most félek, mert hétvégén szedem le a hidakat, s minden lehetséges... :) :) Mondjuk ez tényleg szokatlan, hogy egy év alatt ennyire leamortizálódjon..pláne mivel nem volt "akkora" igénybevételnek kitéve...(szerintem) :)

tunyi1986

jujj de jó :D nem sokára én is szopok majd mert én is cserélhetek póckimon hátsó kerék csapágyat,élvezet lesz elõre látom...

ossi

Az a kocsi kapja a fedelet, amelyik elvisz munkába? :P

nyuszy

KeMa #42752:
Na a Jimnynél az még szép móka, igazából prés kéne hozzá...

Miszory Béla #42753:
Hát, gyakorlatilag alig voltam terepen az elmúlt egy évben, nincs a kocsin nagy kerék, szóval nem kellett volna meghalnia... Meg hát eleve, a függõcsapágynak nem kell olyan hû denagy terhelést kibírnia...
Valszleg gyártási hibás volt a cucc.

ossi #42755:
Jaja, na meg kellett a helye szerelni :)

ossi

Oks, ez a verzió eszembe sem jutott :D

Lajoska

Én ehhez tök, de miért drága egy 3000 Ft-os kerékcsapágy egy terepjáróra?

nyuszy

Lajoska #42768:
Nem így értem.
Ez egy filléres, komersz, 3 centi átmérõjû kúpgörgõs csapágy.
Noname márkából van már 800 Ft-ért. Ehhez képest drága a Koyo 3.000 Ft-ért.
Amúgy ez az autón a legolcsóbb csapágy

Lajoska

nyuszy #42778:
Ja, így már értem.

raver

nyuszy #42778:
Ez elöször engem is meglepett mert 2 ezeré' adnak polskihoz is hátsó csapágyat hogy miért is drága ami nem is annyira drága :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!