Palotavárosi táblák 6.

Subject: Re: Palotaváros forgalmi rendje
Date:    Wed, December 10, 2008 10:49
To:      Zákányi Tamás 






Tisztelt Bozai Úr,
Köszönettel vettem 2008. december 3-án érkezett válaszát.
> Amint már a korábbi levelünkben is írtuk, a 30 kh/h sebességkorlátozó táblákat > övezeti táblákra cseréltük. > Amikor Ön a fotót készítette, illetve észrevételezte, az "övezet vége" táblák > hiánya munkaközi állapot volt, a teljes közműtáblázás 11.24.-én fejeződött be.
Én is láttam, hogy időközben örvendetes módon a terület határain több helyen "Korlátozottt sebességű övezet" táblák kerültek kihelyezésre. Azonban a táblák cseréjének november 24-ei befejezését cáfolnám, mivel pl. a Halász utcánál jelenleg sem történt ez meg, és jelenleg is "Sebességkorlátozás" tábla van kihelyezve befelé, illetve nincs "Korlátozott sebességű övezet vége" tábla kifelé. De feltételezem ezt Önök is tudják, hiszen a 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet "A közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményei műszaki szabályzata (JETSZ)" című mellékletének 3. bekezdése szerint "A közúti jelzőtáblákról nyilvántartást kell vezetni. Kihelyezésüket, érvénytelenítésüket (annak időszakaival és időtartamaival), valamint megszüntetésüket dokumentálni kell."
> Az Ön által "lakott terület kezdete és vége" tábláknak titulált közúti jelzéseken > változtatni nem kívánunk, mivel többéves tapasztalataink szerint ez – a korábbi > levélben leírtak miatt – még semmiféle félreértésre nem adott okot. > Továbbá más várásokban is ehhez hasonlóan jelöl az egyes városrészek elkülönülését, > a lakott területen belül.
Az említett közúti jelzéseket nem én titulálom "Lakott terület kezdete" ill "vége" tábláknak, hanem az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a 17.§ (1) bekezdésének s) illetve t) pontja definiálja őket így. A JETSZ 4.1 bekezdése szerint pedig "Az olyan tilalmat, utasítást, veszélyt, útbaigazítást, tájékoztatást, amelyre vonatkozóan a hatályos útügyi műszaki előírásokban szereplő jelzőtábla, illetőleg kiegészítő tábla létezik, más táblával jelezni tilos." A fentiek illetve a JETSZ 18.2 bekezdése alapján az említett jelzések jelentése nem is lehet kérdéses.


Így nem tartom elfogadhatónak sem azt az érvelést, hogy eddig nem adott félreértésre okot, illetve azt sem, hogy esetleg más településeken is megtévesztően helyeznek ki közúti jelzéseken - tudtommal én sem magyarázhatok ki egy esetleges gyorshajtást azzal, hogy "eddig is gyorshajtottam, és még semmiféle problémát nem okoztam ezzel" illetve hogy "más autósok is gyorshajtanak".
Természetesen ezen felvetésem nem csak a Palotavárost érinti, hanem a város területén lévő egyéb, szabálytalanul megjelölt lakótelepeket is.
Kérem, hogy amennyiben nem tartja lehetségesnek a "Lakott terület kezdete" ill "vége" táblák lecserélését a legelső levelemben javasolt, erre a célra definiált "Helynévtábla" jelzésekre, úgy az előző levelemben kértnek megfelelően szíveskedjen megírni, mely felettes szervükhöz fordulhatok a problémámmal.
Tisztelettel,
aláírás

Kommentek

Buszos Petya

Szerintem mostanra már szép voodoo-babát mintáztak rólad, és szorgosan bökdösik kötõtûvel. :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=JahdnOQ9XCA

nyuszy

Erre fel mernék tenni egy komolyabb összeget én is :) :) :)
Na de ha egyszer a hatóság velem be akarja tartatni a szabályokat, oszt' ha mégsem, akkor három kilóra büntetnek, akkor én is elvárom, hogy a hatóság is tartsa be a szabályokat.
Értelmet nem is próbálok keresni a szabályokban, csak amit kitaláltak, azt jelezzék már szabályosan...

Lajoska

nyuszy #26700:
Piros körben fekete kérdõjel. Találd ki, mennyivel szabad menni. :)

VadMacs

K*rvajóóó vazeeeee :D :D :D :D :D

hollo

Valakinek meg fogják emelni a seggét egy bakanccsal :) :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!