2008.08.06. Szerda

Még két héttel ezelőtt Cseszneken vettem észre hazaindulás előtt, hogy a bal hátsó gátló alsó végéből elmúlt a csavar.
Viszont lustasági okokból azóta Polskiztam inkább, mint hogy megcsináljam, csak mára Szilvi aljas módon kitalálta, hogy kell neki Csöpi, úgyhogy kénytelen voltam Suzukival menni dolgozni.
A gátló nagyon esztétikusan lógott, úgyhogy délután elindultunk csavart venni hozzá. Mint kiderült, a 12-es csavar a csavarboltok többségének már túl extrém dolog, a finommenetesre meg ki is röhögtek.
Aszonték, két helyen van esély ilyesmit kapni, a Kővárinál, illetve a Csavar-Akkunál.
Minthogy a hosszát csak tippeltem, meg a menet sűrűségét is, ezért mindenhol vettem kettő olyat, amilyen éppen volt. Előbbi helyen a két csavar 500, utóbbin 300 Ft volt lealkudva, úgyhogy ha Fehérváron ilyesmit kerestek, a Csavar-Akkuhoz kell menni.
Hazaérve kisakkoztam, hogy az ideális a 12×70 mm-es csavar, 1,25-ös menetemelkedéssel.
(A másik oldalit kiszedve persze egyszerűbb lett volna, de úgy meg van húzva, hogy akna nélkül nem tudtam meglazítani kellő erőkar hiányában.)

Persze ennyire nem volt egyszerű a történet, mivel a szilent csöve is elment vadászni. Természetesen semmi hasonlót nem találtam sem a boltokban, sem itthon. Végülis aztán rájöttem, hogy a padláson vannak a gyári gátlók, majd abból kiszedem. Aha. Csak éppen annyira faszán bele van vulkanizálva, hogy az istennek sem sikerült kiverni belőle. Aztán mentő ötletként előkerült a flex, és levágtam a p*csába a szem felét, így kiesett az egész szilent, így már le tudtam faragni a gumit. Végül két nagy bazi alátéttel összeraktam, teljesen jó lett.

Viszont tényleg kéne kerítenem valami kevésbé kemény gátlókat, mert ugyan ezekkel baromi stabil az autó (persze a lehetőségekhez képest), de hihetetlenül romlott a mentkomfort az egy gátlós állapothoz képest.

Kommentek

Buszos Petya

Jaja, a csavar-akkunál olyan dolgokat sikerült beszereznem, amilyeneknek máshol még a létezésérõl hallottak. A múltkor valami akció volt és kaptam egy szem tejkaramellt is. :D :D :D

nyuszy

Mi meg három szemet is kaptunk a két db lealkudott csavar mellé :P

Chris

Bocsi hogy ide írom, gondoltam itt elolvasod majd! Olyan kérdésem lenne hogy itt a garageblogon lehetséges lenne-e motorkerékpárról is naplót vezetni?
Konkrétan az a helyzet hogy rámmaradt egy 250es ETZ és nem fogok megválni tõle úgy néz ki aztán lenyitottam a csúszkát és láttam hogy autómárkák szerepelnek, nem akartam más márka alá csinálni egy bejegyzést nehogy baj legyen belõle! Ha ez a megoldás járható lenne az sem zavarna ha nem MZ lenne kiírva :) Csak gondoltam megkérdezem! Köszi!

Tibee

Chris #21261:
ETZ, izé ezt már én is akartam kérdezni, igaz, egy szerényebb kétkerekû miatt. :D

KeMa

Tibee #21265: Meg én is, a darázs miatt

CsuTee

KeMa #21268:
meg én is a rollerem miatt :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!