2008.03.28. Péntek

Szóval az úgy volt, hogy volt egy pár zsugorgyűrűm. Tegnap meg vettem a Szárcsa úton csapágyakat és szimmeringeket (2×2400 Ft + 2×400 Ft).
Délután elmentünk Lajoshoz, hogy majd jól kicseréljük az elég régen elég borzasztó hangú hátsókerékcsapágyakat, egy olajcserével egybekötve.
Neki is álltunk a szétszedésnek, ment minden szépen. Persze a kézifékbowden tartókörmei most is viccesek voltak, de Lajos erősebb volt náluk :D A bal oldali szimmering teljesen meghalt, úgyhogy a fék úszott a hajtóműolajban, de Szilvi ügyesen lepucolta, szebb, mint új korában :) Mármint a fék.
Aztán történt egy apró malőr, miszerint a zsugorgyűrű nagyon szépen felcsusszant a helyére, csak éppen nem volt alatta a csapágy :D :D
Ezután egy tízperces buta nézés következett, hogy most akkor mi is van... Jobb ötlet nem lévén, felhívtam Köpcit, aki közölte, hogy tíz perc múlva indul elfelé, de megegyeztünk abban, hogy úgyis útbaesünk, úgyhogy hoz egy párat. Közben megejtettük az olajcserét, ha már várni kellett. Egy óra múlva felhívtam Köpcit, hogy mégis mi van, erre mondta, hogy elindult a másik irányba, úgyhogy nem hoz cuccot... Szerencsére azért azt sikerült vele lebizniszelni, hogy elmegyünk a cuccért, valaki odaadja. Úgyhogy Lajos elment érte (2×3000 Ft), addig Szilvi játszott picit a porszívóval. Az összerakás viszonylag simán ment, de azért a fék légtelenítésénél adódtak pici problémák. Sebaj, vicces dolog féket próbálgatni úgy, hogy az egyik dob nincs felrakva :D :D :D Azért sikerült megoldani, a fék zsír, meg  kerekek is szépen gurulnak, de meglepő, hogy milyen szar hangja van a zsírúj Koyo csapágyaknak is... Persze menet közben csendben van azért.
Még töltöttünk olajat a hídba, és este 8 körül sikerült is végeznünk.
Sár Biztosan jó volt a hatásfoka Ez szebb Ez nem szép... Csak ne kerülne 100 ropiba a cseréjük... Szimmering, csapágy, zsugorgyűrű A csapágy száma

Kommentek

kissefa

Ennyi szopást! :O
Azért Lajos tök vicces arcot vágott mikor megkérdezted tõle, hogy nem kellene-e már rajta lenni a csapágynak a cuccon :D :D :D Az tetszett : o)

Gabe

kissefa #16504:
Na azt megnéztem volna. :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!