2007.11.23. Péntek

Na. Ahogy az előző bejegyzésben írtam, keresztberepedt az első szélvédőm, egy kőfelverődésből kiindulva. Szóval jól körüljártam a témát.
Az úgy kezdődött, hogy elkezdtem a neten nézelődni, és igen horror, 30 ropis áron láttam szélvédőt. Gondoltam, majd spórolok...
Aztán eszembe jutott, hogy van casco a kocsin.
Mit veszíthetünk alapon felhívtam a lízingcéget (a törlesztővel együtt fiezetem a cascót), hogy ezt hogy kell intézni. Azt monsték, hívjam közvetlenül a Groupamát, ilyen összegnél nem kell jóváhagyás.
Hívtam. Aszonták, hogy szélvédőt csak márkaszervizzel cseréltethetek egyszerűen, máskülönben szemle meg anyámkínja. Viszont ha márkaszerviz, akkor meg kell csináltatni, számla, fizetnek, nekem csak a 10% önrészembe kerül.
Elmentem hát a szokásos Suzuki szervizemhez, akik kiszámolták, mennyibe kerül.
Kapaszkodjatok: 122.000 Ft. Valami 83 a szélvédő, 12 a kéder, 7 a ragasztó, meg 20 a munkadíj. Aszontam nekik, hogy ez azért eléggé hínnye. Különösen, hogy nekik KP-ben kéne kifizetni ezt, aztán majd a biztosítóval rendezzem én.
Bementem azért a biztosítóhoz is, ahol állították, hogy tényleg ki szokták fizetni kb. két hét alatt. Meséltem nekik az árakat, kérdeztem, nincs-e olyan, hogy gyorskárban kifizetik a felét, ők is jól járnak, meg nekem sem áll benne egy kisebb vagyon. És hihetetlen, de nincs rá mód. Szóval én hiába akarnék nekik spórolni... Ugyanezt mondta a telefonos központi ügyfélszolgálatuk is.
Némi nyomozással kiderítettem, hogy a Kubat-Vinczék kasztnis cége, a Móri úti szerviztelepen vállal olyat, hogy ők rendezik a biztosítóval. Úgyhogy elmentem oda, kitöltöttünk papírokat, aztán ha visszaigazolja nekik a biztosító, hogy van fedezet, akkor indulhat a móka, nekem csak az önrészt kell kifizetnem. Ja, egyébként itt már 130-ba fog kerülni, de ez már annyira nem lepett meg...

Kommentek

Dömi

Talán már ez a funkció is müködik!
Szóval haverrom pözsóján is kb a szélvédõ közepéig felrepedt a szélvédõ. Volt is rajta a casco, de õ úgy oldotta meg a problémát, hogy totálkárra törte a kocsit :( Így már annyira nem is zavaró a repedés.

KeMa

Hajjajj... Drága autó ez az autó... Különben, amikor bemész a márkaszervízbe, hogy szokott nekik tetszeni az elsjõ szpojler? :)

Dömi #8396: nem is rossz ötlet... :D

nyuszy

KeMa #8397:
Igazából annyira hülyék a Jimnyhez, hogy észre sem veszik :)
Eddig még nem jártam olyan Suzuki szervizben, ahol láttak volna már Jimny-t közelrõl :c)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!