2007.06.06. Szerda

Reggel nekiálltam alkatrészügyben telefonálgatni.
A csapágybolttal kezdtem, ahol azt mondták, hogy semmilyen katalógusukban nincs benne az autó, úgyhogy maximum méret vagy típusszám alapján.
Ezután jött a Suzuki. Csapágy és zsugorgyűrű gyáriban összesen kb. 22 pénz, egyetlen bökkenő, hogy nincs az országban, kb. 2-3 hét...
Unixtrade árlistájában van vagy 3 féle cikkszám a szettre, és senki sem tudja, melyik lenne jó, amúgy 18 és 30 között lenne az ára.
Suzukinál javasoltak egy autósboltot, ahol vagy fél óra nyomozás után talált nekem a néni egy SKF szettet, ami beszerzhető, 25 pénz, de nem biztos, hogy jó... Végülis ez volt a legjobb ajánlat, úgyhogy megrendeltem.
Aztán a kíváncsiság kedvéért felhívtam Köpcit, hogy nem tudja-e ennek a csapágynak a méretét. Nem tudta, de közölte, hogy van neki. Mondom, ilyen nincs... Aztán megtudtam, honnan van neki, és megértettem :) A lényeg, hogy 10 pénzért van neki bontottan komplett agy, remélhetőleg jó is hozzá. Úgyhogy délután megyek Veszprémbe :)

Update este:
Abból kiindulva, hogy a két hátsó csapágy is 1000 km-en belül döglött meg, elhoztam Köpcitől mindkét agyat, plusz megvettem, amit már régen kellett volna - sima, kézzel kapcsolható Aisin szabadonfutókat.
Vissza Lajoshoz, nekiálltam szétbombázni a cuccot. A biztosító anyával volt némi szopás, mert nem akart engedni, de egyik oldalon a régebben kreált célszerszám, másik oldalon meg a kalapács végül erősebb volt, úgyhogy relatíve problémamentesen felkerültek a másik agyak, az "új" szabadonfutókkal. Pluszban a bal oldalon lógott a függő, azt is megalátéteztük, valamint Lajos lehegesztette fixre az első híd rögzítését.
Aztán kimentünk egy pár percre tesztelni, szép stabilan megy az autó, nincsenek rettenet hangok, aszfalton is jó, remélem, most egy darabig így marad :)
Aisin hub felszerelve Ebből a szögből pl. teljesen jól látszik a rendszám Oldaldőlőset játszottunk Ez sokkal meredekebb, mint így a képen látszik Fenn

Kommentek

kissefa

Köpci belõled fog meggazdagodni :P

nyuszy

kissefa #4810:
Már megvolt ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!