2007.04.16. Hétfő

Nem bírtam magammal, és amint Szilvi elindult haza, a kocsi alá vetettem magam :D
Alábakoltam az alváznál a bal oldalt, levettem a bal első kereket, és megpróbáltam kivenni a rugót. Aztán eszembe jutott, hogy ez így nem megy, teljesen le kell engedni a hidat, úgyhogy eljátszottam ugyanezt a másik oldalon is.
Kiszedtem a gátlókat, nem volt egy egyszerű menet, de végül én voltam az erősebb. Na meg a másfél méteres vascső. Kiszedtem a fékcsövek rögzítőjét, így már leértek a féktárcsák a földig. Így viszonylag egyszerűen kijöttek a rugók is.
Aztán itt kezdődtek az igazi gondok. Először is rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs, hogy a hosszabb vagy a rövidebb rugók vannak elöl. Egyszerre meg nem tudok kivenni egy első meg egy hátsó rugót is, úgyhogy elkezdtem telefonálgatni. Igen ám, de teljesen biztosra senki nem tudta mondani, hogy melyik, mindenkinek csak rémlett. 3:2-re nyertek a hosszabbak a tippelős játékban, így azokat raktam be. Itt jött a második probléma. Sokkal-sokkal hosszabb volt a cucc, mint a rendelkezésre álló hely... Végülis sikerült megtalálnom az ideális pajszert, és bevarázsolni a helyükre őket. A gátlóknál sem egyszerű a dolog, mert a szilent cvsöve a gyáriaknál 10-es csavart kíván, a Pro Compnál meg 12-est. Egyelőre összeraktam a sima csavarjaival, de ezt majd még meg kell csinálni. Visszaraktam a fékcsöveket is a helyére, majd felraktam a kerekeket.
Ha van egy kis szerencsém, a mért 7,5 centi magasságkülönbség elmúlik pár km után, ahogy beállnak a rugók a helyükre, és 5 centi lesz, ahogy lennie kell. Ha nincs szerencsém, akkor ezek a hátsó rugók...
Holnap kiderül, amint kinn lesz egy hátsó rugó is.
Rugócsere után Előtte Utána Előtte Utána

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!