2006.09.21-24. Erdély

Végre sikerült sort keríteni arra az erdélyi autózásra, amit MEB-bel már borzasztó régóta tervezgettünk. Az úticél Pádis volt.
Csütörtökön találkoztunk Békéscsabán MEB-ékkel és Pokers-ékkel, majd Románia felé vettük az irányt. Elsőre kicsit fura volt, hogy az utolsó 20 km az szilárd burkolat nélküli út volt, konkrétan olyan rossz minőségű, hogy ihaj, ennek ellenére személyautóval is ott közlekednek (mivel más nincs). A szállásunk a Boga-völgy alatt található Sebisel Panzió volt, nagyon hangulatos kis hely, elfogadható árakon. Van strucc, két kutya, meg egy szamár :) A strucc kivételével mindegyik állat szabadon közlekedhet az egész erdőben is :) A nap el is telt az utazással.
Pénteken a Pádis-fennsík volt a program, hegyipataknézegetés, szolid mocsárjárás, miegymás.
Szombaton társultunk Kacsáékhoz. Először a Medve-barlangot látogattuk meg. 1,5 km hosszú, de szerintem több benne a cseppkő, mint a teljes aggteleki cseppkőbarlangban. Utána egy 80 méter magas vízesést néztünk meg, 2×30 percnyi sziklamászásért cserébe. Délután felmentünk még Pádisra. Ott volt egy kis műszaki probléma, a Jimny bal hátsó gátlója úgy döntött, hogy kiesik belőle a szilent, de végülis sikerült összerakni, és folytattuk tovább az utunkat baromi jól autózható patakok felé, ilyesmi mifelénk nincs, úgyhogy nagyon nagy élmény.
Vasárnap hazafelé a "csúcs" felé jöttünk. Arrafelé már az utak sem járhatóak összkerékhajtás nélkül, nagyon laza és sziklás a terep, de király. Fentről gyönyörű a kilátás, és még jó kis tócsákat is sikerült találni :)
Az erdélyi táj lenyűgöző, ha lesz lehetőségem, biztosan megyek még arra.
A túráért köszönet MEB-nek!

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!