2006.06.15-19. Csehország

06.15. Csütörtök - Odafelé
Délután három óra magasságában indultunk el. Nagy volt a dilemma, hogy a kabrióval, vagy Enikővel menjünk-e, de egyrészt kifejezetten kabriós idő volt (szerencsére végig), másrészt meg Enikő elkezdett hülyülni, így a kabrió lett a nyertes. Fél öt magasságában találkoztunk Győrben djsms-sel, majd Rajka felé vettük az irányt. Időspórolási célzattal a határon vettünk szlovák és cseh autópályamatricát, gond nélkül mentünk végig Brno-ig. Onnantól hegyi utak következtek, közben ránksötétedett. A kabrió generátora úgy döntött, hogy szeretne lötyögni, és egy kihalt úton vaksötétben elhagyta az ékszíjat :) Szerencsére djsms-ék visszamentek, és egy fél órás kereséssel megtalálták. Visszabarkácsoltam, gond nélkül folytattuk az utunkat Hradec Kralovéig. Fél kettő magasságában értünk a kempingbe, ahol a személyzet már rég aludt, így nem tudtunk szállást intézni. Ellenben a lengyel kollégák még ébren voltak, így náluk álltunk meg. Pavel motorja rommá ment az út során, azt nézegették, és söröztek :) Minthogy jobb lehetőség nem igazán volt, felajánlották, hogy ha van hálózsákunk, alhatunk a faházukban fedett helyen. Mivel djsms készült ilyesmivel, ezt igénybe is vettük.

06.16. Péntek - Prága
Reggel 8 óra magasságában volt ébresztés, ugyanis a lengyelek is Prágába készültek aznap, akárcsak mi. Először szereztünk faházat, a pardubicei cseh csapattal kerültünk egy házba, majd némi generátorigazítás után el is indultunk, végülis külön-külön. 13 óra magasságában sikerült Prágába érnünk, szerencsére djsms készült GPS-sel is, úgyhogy nem tévedtünk el sehol :D Prága gyönyörű város, erősen az az érzésem, hogy szándékosan műemléknek építették :) Sajnos sokáig nem bírtuk, elég megterhelő 36°C-ban várost nézni.
Visszafelé még Prágában sikeresen elvesztettük egymást, PMR-ek lemerülve, telefonok a szálláson, úgyhogy táblák alapján mentünk vissza Hradec Kralovébe, szerencsére eltévedés nélkül. Az este kis iszogatással telt.

06.17. Szombat - Találkozó + Lengyelország
Kicsit későn, fél tíz körül sikerült felébredni, aminek az lett az eredménye, hogy a tájékozódási verseny jellegű programról lemaradtunk, ugyanis 9-kor mentek el a kempingből. Sokat nem veszítettünk, ugyanis a rajtunk kívül megjelent még egy magyar autó utasai szerint kizárólag csehül hangzott el, hogy mi is történik, úgyhogy ők sem mentek el, úgysem értették volna, mi a feladat. Ehelyett inkább a generátor rögzítését javítottuk meg. Egész pontosan Denior rávetette magát, és mire észhez tértem, már lenn volt a hátfal és a generátor :D Nem tudom mit csinált, de azt jó gyorsan, és ezt a részét meg is oldotta hamar, a generátor úgy áll, mint a cövek. Viszont a rongyos ékszíj helyére nem sikerült szerezni másikat, úgyhogy ugyanaz került vissza. Ami még nagyobb gond, hogy halványan világít a töltésjelző, bár multiméterrel mérve valamennyi töltés azért van. Ennek szellemében elmentünk Lengyelországba vacsorázni ;) Miután visszaértünk, iszogattunk egy kicsit, valamint csehül tanultunk egyik lakótársunktól, és megtudtuk, hogy a cseh nyelvben külön szó van arra, ha többen hánynak egyszerre.

06.18. Vasárnap - Hazafelé + Bécs
Nem túl korán felkeltünk, összepakoltunk, és Bécs felé vettük az irányt. A legrövidebb útvonalat választottuk, ami nagyon szép volt, bár jelentős részben harmadrendű egysávos hegyi utakon mentünk, sőt egy helyen valami faluban egy kisutcába is befordított a GPS, ott mondta azt djsms, hogy ezt talán mégsem kéne : o) Közben Hradec Kralovétól 100 km-re kezdődtek a gondok, ugyanis világítás nélkül is lemerült az akku annyira, hogy nem volt már gyújtás sem. Kézenfekvőnek látszana ilyenkor akkut cserélni, apró problémaként jelentkezett, hogy djsms Daihatsujában vékony érintkezőjű akku van. Azért megoldottuk némi mókolással, majd folytattuk tovább az utat. Elég későn, 17 óra után értünk Bécsbe, elég fáradtan, úgyhogy csak egy negyed órát sétáltunk, majd elindultunk hazafelé. Bécs és a határ között újra elfogyott az élet az akkuból, úgyhogy visszacseréltük. Sopronnál jöttünk át, a határon megint cseréltük, azzal a tervvel, hogy Győrben visszacseréljük mikor különválunk, és annak elégnek kell lennie hazáig. Igen ám, de akkorra erősen sötétedett, így muszáj volt villanyt kapcsolni. Nem jutottunk el Győrig, mert nagyon-nagyon hamar elfogyott az akku, így Csornán megálltunk. Jobb ötlet révén az a verzió maradt, hogy djsms hazakísér minket a leggyorsabb úton, megy szorosan előttem, én meg megyek helyzetjelzővel. Végülis ez a megoldás bevált, és kibírta az akku a 120 km-es utat Pápa-Veszprém felé. Érdekes volt :)

Összességében ismét nagyon jót kirándultunk, jártunk Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban és Ausztriában, mindezt elég nevetséges keretből, anélkül, hogy különösebben spórolnunk kellett volna. Szerencsére az aprócska töltésgondot leszámítva semmi rosszat nem csinált az autó, nem kellett semmit szerelni, végig nagyon szépen ment. Mindezt fixen 4,6 l/100 km körüli fogyasztással, 400 km fölött tankoltam mindig, ilyet sem láttam még Pókban :)
Tényleg nagyon jó móka volt az egész :)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!