2004.12.30. Csütörtök

A szép idő örömére ki kellett menni a hegyre Balázzsal, a leendő alkatrészautóval. Lajos sajnos nem tudott jönni, de megbeszéltük, hogy a biztonság kedvéért telefonközelben marad :)
Iszonyat sár van mindenfelé, többet mentem keresztben, mint előre. Átmentünk egy-két nagyon durva helyen meg gödrön, én is meglepődtem egy párszor, hogy nem maradtunk ott. Aztán átmentem a tési út másik oldalára, az erdőben még hó volt. Egy idő után érzetem, hogy az az út gázos lesz, de nem sok esélyt láttam volna arra, hogy meg tudok fordulni, meg arra sem, hogy felfelé a hóban-sárban elmenne Balázs. Úgyhogy mentem tovább a várvölgy felé. Aztán valahol a kálistó fölött az erdőben annyira sáros volt az út, hogy gázadástól meg fékezéstől is csúszott el a kocsi, így bekaptam egy marha mély nyomvályút, ami szépen keresztbevágta a kocsit. Természetesen az út egy mély vízmosás volt egyúttal, az összes kerék a nyomvályúkban (keresztben), a kocsi meg lehasalva. Persze meg sem mozdult. Próbáltam volna fával kiemelni, de annyira vizes volt minden valamire való méretű fa, hogy ha 5 centinél magasabbra emeltem a kocsit, azonnal félbetörtek. Így ezt egy idő után feladtam. Próbáltam kijönni hintáztatós-kuplungégetős játszva, asszonypajtás tolási segítségével kétszer sikerült is kijönni, de mielőtt párhuzamosra tudtam volna fordítani az úttal, visszacsúszott. Egy negyed óra dzsindzsában hegyre mászás után sikerült találnom egy olyan pontot, ahol az egyik telefonon volt egy kevéske térerő, szóltam Lajosnak. Fél óra múlva megint sikerült találnom telefonálásra alkalmas helyet másik telefonnal, akkor már a közelben volt Lajos, és sikerült odanavigálnom hozzánk. A Suzuki 10-20 méteren kihúzta a nyomvályúból Balázst :) Onnantól nem volt vészes, hogy kiértünk az iszonyatos nyomvályús részből, bár azért a hazaút is kalandos volt pár helyen :)

Az első kép 2004.12.11-én készült, ilyen állapotban vettem meg Balázst, de mivel beszámított autó, nincsenek papírjai, így sajnos csak alkatrésznek jó :(
A következő adag kép pedig 2004.12.12-én készült, amikoris kicsit offroadoltunk vele.
A tankostól kezdődnek a mai képek.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!