2004.12.22. Szerda

Hát, a mai nap sem volt éppen unalmas. Reggel 6-kor a melóhelyemre érve gondoltam kipucolom az alapjárati fúvókát, hogy ne napközben kelljen ezzel foglalkozni. Kitekertem, kifújtam. Aztán mikor egy óra alatt sem bírtam visszatekerni, kezdtem mérges lenni.
Úgyhogy egy fél órás művelettel leszedtem az egész karbit, gondoltam az irodában kényelmesebb összerakni. A kollégáim nagyon szerették az egész folyosót átjáró benzinszagot ;) Konstatáltam, hogy a karbiból a fúvóka menete elment vadászni... Sikerült találnom egy esztergályost, aki hajlandó volt foglalkozni a kérdéssel, úgyhogy a kollégámmal elfuvaroztattam magamat hozzá, és kaptam bele új menetet ajándékba.
Aztán alaposan kifújkáltam a karbit, összeraktam, felraktam a helyére (szintén félórás művelet). Aztán próbáltam volna beindítani. Reggel még ment, most meg nem is röffent. Viszont sikeresen lemerítettem az akksit.
Ekkor már dél elmúlt. Apámtól kértem egy akkutöltőt, és bekötöttem. Három óra körül már volt szufla bőven az akksiban, próbáltam volna beindítani - sikertelenül.
Megkérdeztem Gabe-et, nincs-e kedve autót szerelni, és volt olyan rendes, hogy eljött segíteni :) Hozott magával gyújtáselosztót is. Amivel csak durrogni tudott, de azt stabilan. Be persze nem indult. Visszraktuk az eredetit, viszont nem szakított meg a megszakító, pontosabban semmi villany nem ment arrafelé...
Jelen volt Kukacwap is, elfuvarozott egy másik trafóért. Beraktuk, akkor már volt megszakítás, de be továbbra sem indult.
Gabe varázsolgatott valamit az előgyújtáson meg a mexhézagon, és a sokadik próbálkozásra pöcc-röff elindult :) Úgyhogy olyan este 6 magasságára sikerült eljutni oda, ahol reggel már jártam :D
Minthogy megígértük, még megnéztük Kukacwap szelephézagát, mert gyanús hangja volt/van a gépnek.
Jónak tűnt, visszakerült a helyére a szelepfedél. Onnantól az övé sem indult... Hogy ne legyen olyan unalmas, a próbálkozások közepette elszakadt a gázbowdene, persze a pedálnál. Miután meggyógyította, sikerült rájönni, hogy egy kicsit túlságosan meghúzta a szelepfedél csavarjait, és nem tudott bezárni a szelep :) Merthogy szelepfedél nélkül pöccre indult... Mindezt este 8-ra sikerült megoldani...
Szóval jó dolog többnyire sötétben, -8°C-ban autót szerelni a szabadban egész nap... :)
Most töltőn van az akksi, remélem, reggel el fog indulni Enikő. Ha nem, felgyújtom ;)
Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget, aki asszisztált a mai naphoz!!!
Irodai berendezés :) - 2004.12.22. Esti szerelés - 2004.12.22. Esti szerelés - 2004.12.22.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!