2004.10.12. Kedd

Tegnap ki akartam pucolni az alapjárati fúvókát. Nekiálltunk Gabe-bel kiszedni, ami meg is történt, csak éppen a fúvóka a menetes házával együtt felszívódott. Nem koppant, nem esett be sehová, nem volt a földön... Belepróbáltuk az ő karbijának vonatkozó részét, de esély nem volt rá, simán beleesett a lyukba... Hogy ne szívjon falsot, egy sima 8-as csavart tettem be a helyére, és széjjelállítgattam az alapjárati csavart valamint az alapjárati keverékcsavart. Ezzel sikerült elérni, hogy lett egy 2000-4000 között ingadozó "alapjárat", időnként leállt, és iszonyatosan füstölt, szerintem 20 liter körüli fogyasztást produkált :)
Reggel felhívtam az összes autósboltot, sehol nem tudnak még rendelésre sem hozni ilyet a P30 karbihoz. Felhívtam Petyát, kiderült, az ő karbijából is hiányzik. Gabe megtalálta a Hegyalja webáruházában a fúvókát 300 Ft-ért, viszont a házát nem lehet kapni, anélkül meg semmire sem jó. Elmentem az egyik karbihoz értő autószerelőhöz, azt mondta, még sosem látott ilyen karbit, ilyen csavart meg pláne nem. De ha adok mintadarabot, akkor le tudja gyártatni, mintadarab híján az egész karbit kéne otthagyni. Elmentem a másik karbispecialistához, mondta, hogy semelyik másik Weberben nincs hasonló sem. Meg hát szerinte egy hasonló nem jó, csak egy pont ugyanilyen. Mondtam neki, hogy az addig oké, csak amíg nem szerzek egy pont belevalót, addig is kéne valamit odatenni ideiglenesen... Na, erre mondott egy tippet, hogy mi az egyetlen típus, aminek az egyik fajta karbijában talán 8-as az alapjárati fúvóka házának menete. De a gyári nem jó, mert az elektromos, viszont létezik felújítókészlete, amiben sima csavar van.
Kimentem tőle, felhívtam egy autósboltot, és kérdeztem, van-e olyan fúvókájuk. Volt. Odamentem megnézni, természetesen csak szettben kapható, egy csomó más kacattal egybefóliázva, amik ugye a P30 karbihoz semmire sem jók. Minthogy jobb ötletem nem volt, megvettem. Ugyan nem pont ugyanolyan az alakja, de a jelek szerint tökéletes alapjáratot lehet vele csinálni :D
És hogy minek van ekkora alapjárati fúvókához való csavarja? Hát, amire az ember a legkevésbé számítana: az újabb fajta karbis Kispóknak :) ))))))

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!